your favorite

daveScorpions

New member
../images/Emo90.gifyour favorite../images/Emo89.gif

ראיתי את זה בכמה וכמה פורומים אז חשבתי למה שלא נביא את זה לפה כל שבוע נרשום רשימה של שירים מדיסק אחד ולאט לאט כל אחד ירשום את השיר שהוא הכי פחות אוהב, בסופו של דבר אני מקווה שנגיע לשיר אחד שהוא "השיר" של אותו דיסק. אחרי שנסיים עם הדיסקים נעשה בחירה בין השירים הכי טובים ונבחר לנו את השיר שאנחנו הכי אוהבים של הכנסייה.
ו... כדי שלא יהיה לנו משעמם אחרי זה נבחר את השיר שאנחנו הכי פחות אוהבים
כדי להפוך את זה ליותר נחמד אני אשתדל להביא לכם גם מידע על הדיסק ועל הלהקה תוך כדי השמחק
הפעם נתחיל עם כנסיית השכל - דברים בלחש רשימת שירים: 1. אני מאמין 2. לקטוף את הירח 3. פרפרים 4. דברים בלחש 5. הנה זה בא 6. עטוף 7. איתך על הים 8. שיר ערש 9. השיר מהגן 10. דא לא קאמה 11. רעפים קצת מידע את שמה לקחה כנסיית השכל מספרו של רוברט מ. פירסיג "זן ואמנות אחזקת האופנוע". חברי הלהקה אהבו מוסיקת רוק ו"גל חדש" דיכאונית (ניק קייב השפיע עליהם מאוד), אך גם הושפעו מהמוסיקה הישראלית העממית-מזרחית שהקיפה אותם בשדרות של להקות כמו שפתיים וטיפקס. רן אלמליח ניגן בתיכון בלהקת לימבו עם קובי אוז, וכשקמה כנסיית השכל אוז עבד איתה והקליט לה שירים ראשונים. בתחילת 1991 היה אחד השירים שהופקו ועובדו עם אוז, "רעפים" (מ' אלמליח, ל' אלמליח ודוד ראסד), הראשון של כנסיית השכל שיצא לאור: הוא הופיע בדיסק אוסף נענע מספר 2. אוז השתתף גם בהקלטה ובתכנות, והוא עיבד עם הלהקה גם שירים נוספים שכתב והלחין אלמליח: "השיר מהגן", "פרפרים" (ל' עם מייק גולן) ו"שיר ערש" (ל' עם יורם חזן). באותה תקופה חלו שינויים משמעותיים בסיפורה של הלהקה. חבריה הבינו שכדי להצליח עליהם לעבור לתל אביב וליצור קשר עם אמרגנים או חברות תקליטים. הם התגוררו, כולם יחד, בדירת חדר זעירה בדרום העיר, התפרנסו מעבודות דחק ועבדו כל הזמן על המוסיקה שלהם. תוך זמן קצר יחסית הם הצליחו לממש את תוכניתם ולהגיע להכרה. זה קרה להם בזכות לא מעט אנשים ששמו לב לכישרונם ובראשם האמרגן והמפיק דני רכט, המפיק ניצן זעירא, המוסיקאי אבי בללי ואחרים. בספטמבר-אוקטובר 1992 הושלם אלבום הבכורה של הלהקה. דני רכט ייעץ אמנותית והפיק עם ניצן זעירא, אורי ברק היה אחראי על הפקת הסאונד, ואבי בללי הפיק מוסיקלית וגם הצטרף בחלק מהשירים בגיטרה וקולות. עיבודי השירים והנגינה היו של חברי הלהקה: יורם חזן בשירה, גיטרה אקוסטית וסקסופון, רן אלמליח בבס, שירה וגיטרה אקוסטית, דויד ראסד בגיטרות ומייק גולן בקלידים, תכנות ודגימות. מאחר שמתופף לא היה להם בשלב זה צורף להקלטות דני מקוב (שבללי הביא מלהקתו נקמת הטרקטור) במה שכונה "העלאות תופים". גם את רוב השירים הנוספים כתב והלחין אלמליח, ביניהם "דברים בלחש" (ל' גולן וחזן), "לקטוף את הירח" (ל' עם חזן) ו"אני מאמין", וחזן כתב והלחין את "עטוף" ו"דא לה קאמה". האחרון, שנשמע הכי מרוקאי, כלל בטקסט שלו התייחסות לג'ים מוריסון ולסולן הסמיתס, מוריסיי, כך שכנסיית השכל שילבה באמת בין ההשפעות המוסיקליות השונות. האלבום דברים בלחש התקבל בהתלהבות ואהבה על ידי התקשורת. קליפ פרובוקטיבי שביימה שירי שחר לשיר הנושא והופעות לא מעטות בתוכניות רדיו וטלוויזיה הפכו את כנסיית השכל ללהקה מאוד מוכרת ומוערכת, אך חבריה לא ממש ניצלו את המומנטום והמשיכו לעבוד לאט ועל אש קטנה. הופעותיהם סבלו מהעובדה שלא היה להם מתופף חי (אלא רק מכונת תופים) ומתחושה שהם, בביישנותם, בכלל לא רוצים להיות על הבמה. אך נראה שהם לא מוטרדים מ"לכבוש את השוק" ונשארים נאמנים לאמונתם שהעמקה ושיפור הצד האמנותי ביצירתם חשובים הרבה יותר מהצד המסחרי. קטע זה לקוח מהאתר מומה

cowgirl Ms

New member
דייב! אחלה בחלה של עבודה :).../images/Emo80.gif

הממממ... השיר הכי לא אהוטב עליי בדיסק זה: דא לא קאמה. מקווה שיהיה שיתןף פעולה!

Eloola

New member
../images/Emo128.gifדא לא קאמה../images/Emo128.gif

וסחתיין על העבודה, דייב!

daveScorpions

New member
../images/Emo9.gif

תודה
רק שאמממ... הרעיון הוא שכל אחד בוחר שיר שהוא לא אוהב, ו... (כאן הקאצ') שמישהו אחר לא בחר ככה הרשימה מתנקה לאט לאט

Eloola

New member
=\

רגע, אבל אז אף שיר לא ירד, כי לא יצביעו נגדו יותר מפעם אחת.

daveScorpions

New member
הכוונה היא

למשל יש את רשימת השירים: 1. אני מאמין 2. לקטוף את הירח 3. פרפרים 4. דברים בלחש 5. הנה זה בא 6. עטוף 7. איתך על הים 8. שיר ערש 9. השיר מהגן 10. דא לא קאמה 11. רעפים מאריאנה בחרה בשיר: דא לא קאמה אז עכשיו הרשימה היא 1. אני מאמין 2. לקטוף את הירח 3. פרפרים 4. דברים בלחש 5. הנה זה בא 6. עטוף 7. איתך על הים 8. שיר ערש 9. השיר מהגן 11. רעפים מתוך הרשימה הזאת את צריכה לבחור את השיר שאת הכי פחות אוהבת בתווקה ונגיע לשיר שכולם אוהבים, השיר הכי אהוב בדיסק ע"י הפורום

moshit1

New member
אבל...

זה הדיסק האהוב עלי, ואני אוהבת את כל השירים בו ואין את ה'פחות', כי זה- 'דא לא קרמה' חוצמימנו, אני אוהבת אותם.... אני אשתתף בדיסק הבא

למעלה