תגידו, מגבונים לחים זה בסדר?

אפרסקה

New member
../images/Emo9.gif תגידו, מגבונים לחים זה בסדר?

שאלה שעלתה לי פתאום...קצת מביכה אבל את מי אני אשאל אם לא אתכן?
אני משתמשת הרבה במגבונים לחים (כאלה של תינוקות) להגיינה אינטימית. האם השימוש בהן עלול לפגוע בהרכב החומצי/בסיסי של הנרתיק ולפגוע בסיכויי הריון? כמובן שאני לא "מנגבת" מיד אחרי ה"מצווה" אבל באופן כללי. תודה ויום טוב, אפרסקה מסמיקה.

neta2

New member
אני יודעת שיש עם זה בעיה

בלי קשר בכלל להריון או לא.. זה פשוט לא מומלץ לה=שתמש במגבונים לחים, זה עלול לגרום לפטריות ולזיהומים. אבל כך אני יודעת יכול להיות שאני טועה.

אפרסקה

New member
אז זהו שזה בחיים לא גרם לזיהום

להפך, זה שומר על ההיגיינה. ואני מקפידה להשתמש רק בסוג שבלי אלכוהול ולא מבושם. ואני באמת תוהה אם זה בעייתי כמו שאמרת, כי אז אני אפסיק.

ellieg

New member
נראה לי שכן

רק תשתדלי לא מבושם שלא יתחיל לך אלרגיה או פטריה חס וחלילה. זה לא כאילו את עושה שטיפה פנימית, זה רק חיצוני (יחסי) ולכן לא נראה לי שזה משפיע.

נועם@בת

New member
תלוי איזה שימוש את עושה בהם

כל זמן שזה ניגוב חיצוני אין עם זה שום בעיה. ברגע שאת מנגבת את כל הביפנוכו את יכולה לגרום ליובש או גירוי ואפילו לשריטה. בזמן קיום יחסי מין ההפרשה הטבעית של האשה (אם היא לא פולניה פריגידית
) מצפה את הנרתיק ושומרת על החומציות המתאימה. ריר צוואר הרחם מופרש ומגן על תאי הזרע מפני החומציות הטבעית העויינת. פגיעה בריר צוואר הרחם או הנרתיק אינה תלויה בשימוש בספון או שטיפה, אלא אם כן נעשו סמוך לקיום יחסי מין. נועם

פּוֹנְג

New member
שימוש חיצוני זה בסדר, ויש כאלו עם

אלווורה וקראתי באיזה שהוא מקום שהם מומלצים.

נועה 35

New member
לא מומלץ להשתמש במגבונים לחים בכלל

אני לא חושבת שמגבונים לחים יכולים לפגוע בסיכויי ההריון מכיוון שהזרע אמור להגיע עמוק יותר בתוך הנרתיק בכל מקרה. מה שכן, לא מומלץ להשתמש במגבונים לחים בכל מקרה. הם פוגעים באיזון הטבעי של הנרתיק, להרוג את החיידקים ה"טובים" שיש לך שם ששולטים באוכלוסיית הפטריות שממנה קשה להפטר. בתקופת ההריון, למשל, משתנה הרכב החיידקים בנרתיק ונשים רבות סובלות מפטריות. כמובן שלא בכל פעם יצמחו שם פטריות אם משתמשים במגבונים, וכל אשה מגיבה אחרת (ויש גם קשר לתזונת האשה - למשל, למשל אכילה של יוגורטים אמיתיים מגדילה את אוכלוסיית החיידקים ה"טובים" בנרתיק) - אבל מומלץ שלא להשתמש בהם כמו גם בנוזלי היגיינה אישית.

למעלה