שלום..שאלה

../images/Emo9.gifשלום..שאלה

אני כבר כמה זמן שואלת את עצמי אם אני א-מינית כי...אין לי ממש רצון לסקס,אבל...בכל זאת (ומצטערת על הישירות,אני לא טרולית חחח! פשוט חשוב לי לדעת) אני מאוננת פעם ביום בממוצע לסרטים אירוטיים... כלומר אני יכולה לחיות תקופה ללא זה אבל מצד שני אני גם יכולה קצת להתגרות.(זה מקנה לי גירוי מסויים אבל לא ברמה של ממש חשק מיני.מבינים?) האם אני אמינית או לא?אולי יש אנשים פה שהם גם ככה? אפשר גם לפנות אלי במסרים האישיים. בתודה מראש!

p019

New member
זו לא שאלה של רצון למין

השאלה היא האם את נימשכת מינית לאנשים ובאיזו עוצמה. ורק את יכולה לענות על השאלה הזו. אדם א-מיני יכול להתגרות מינית - רק שהגרוי לא יגיע כיוון שהוא רואה אדם ש"מושך" אותו מינית.

יש מצב שכן.......

כל עוד את לא רוצה "לממש את זה" למעשים ... את מרגישה משיכה למישהו? כשאת רואה מישהו שנראה טוב..את נמשכת אליו? מישהו א-מיני לא יכול להתבלבל במקום הזה..ברור לו שאין לו ממש משיכה. אני חושבת שמיניות זה כמו סקאלה...וכנראה שהיצר שלך נמוך.

יכול להיות. יכול גם להיות שלא.

בסופו של דבר, רק את יכולה לענות על זה. האם חשק מיני ואוננות זה סימן שאת מינית? לא. השאלה המהותית היא האם את נמשכת לאנשים. האם תרצי לפעול על פי היצר הזה, יחד עם מישהו? מניסיוני האישי אני יכולה לומר לך שבתקופה הקצרה בה אני התלבטתי האם אני א-מינית או לא, זו היתה אחת השאלות המרכזיות מבחינתי. אני גם מאוננת, ויש בזה משהו מאוד מבלבל - כשהחשק המיני ישנו, אבל לא הצורך לממש אותו עם אף אחד אחר. בעיקר חשוב להפריד פה בין משיכה מינית לחשק מיני. א-מיניים רבים חשים התעוררות מינית, פשוט לא כלפיי אף אחד. את צריכה לשאול את עצמך האם, בנוסף לחשק, יש בך גם את המשיכה המינית; זו שגורמת לך לרצות לממש את אותו החשק עם פרטנר? את יותר ממוזמנת להישאר פה, כמובן, גם כמתלבטת
חשוב לקחת קצת זמן לחשוב על דברים, ולא לסווג את עצמך כמה שיותר מהר תחת קטגוריה ולחיות אותה. תגדירי את עצמך לפי מה שמרגיש לך הכי נכון. וגם לא חייבים ישר להגדיר, אפשר תקופה מסויימת להתלבט בלי לדעת. המון הצלחה

בעיניי חשק מיני ואוננות הם חלק מקשת המיניות

והבחירה מה לממש ואיך כבר תלויה בפרמטרים נוספים. אם א-מיניות היא נטייה, היא לא יכולה להימדד לפי אורח חיים של התנזרות או אי מימוש של פעילויות מיניות שונות, בדיוק כפי שהומוסקסואל יכול להתחתן ולחיות כל חייו עם אישה ועדיין זה לא ישנה את נטיתו המינית. אם ההגדרה היא מימוש עם פרטנר, אז השם לא צריך להיות א-מיני, אלא חד-מיני או קסנו-מיני או כל הגדרה אחרת שלא אומרת שלאדם אין יצרים מיניים (שזו בעיניי מיניות), אלא שהוא פשוט לא רוצה לממש אותם עם אדם אחר. יכול להיות שכרגע רמסתי ברגל גסה את כל ההגדרות של AVEN (לא מבקרת שם, לא יודעת) אבל כבר אמרתי מה דעתי על הגדרות... אני מתחברת מאוד למה שאמרה לי אותה בחורה (שהיכרתי בעקיפין דרך הפורום זה, חשוב לי תמיד להדגיש) ואמרה לי "אני לא אדם א-מיני, יש לי צרכים מיניים, אני מאוננת, אני מגיעה לאורגזמה... אני פשוט לא מרגישה צורך לממש אותם עם אדם אחר". בעיניי היא צודקת. למה שהמיניות שלה תישלל רק מאחר שהיא לא רוצה בן זוג? אולי הבעיה הבסיסית היא שצריך להגדיר קודם מהי מיניות (ויכול להיות שההגדרות הקיימות לא מוצלחות במיוחד), לפני שמנסים להגדיר מהי א-מיניות...

לפי הדברים שלך אני מבינה

שאין לך רצון לאקט המיני, אבל יש לך רצון לאוננות. כמו שכבר כתבתי בעבר פה בפורום, נשים חיות בעולם שבו גברים הגדירו מהו מין, וזו לא בהכרח הגדרה שמתאימה להן. אבל ההגדרה הזאת היא מובנת מאליה, וכך מאוד קשה לנשים לערער עליה, כי אם הן מעוניינות פחות מהגבר, או מעוניינות במשהו אחר, אז "משהו לא בסדר איתן". לרב הגברים- זה מאוד נוח שמין מוגדר בתור חדירה לגוף של האשה. לעומת זאת, אני שומעת מנשים ש"לפעמים חדירה זה בסדר" או "נחמד", אבל הן באמת נהנות ממגע חיצוני (בדגדגן. וזה דומה יותר לאוננות...). מחקרים מדברים על כך ש-95% מהנשים חוות אורגזמה ממגע מהסוג השני, ולא מחדירה. אני לא חושבת שהתחושות שלך הן ממש יוצאות דופן. יש נשים שחדירה זה הדבר היחיד שהן מכירות, הן לא מכירות מספיק את גופן או את צרכיהן כדי לדעת שאולי מתאים להן יותר משהו אחר, ומחונכות להסכים לאקט גם כאשר הן לא רוצות, בגלל הצרכים של הגבר. אולי את גילית את מיניותך האמיתית, גילית מה באמת גורם לך הנאה, גם אם זה בניגוד לאופן שבו החברה מגדירה "מין". בכל מקרה, לא כדאי לקחת שום דבר כמובן מאליו, בעיקר לא כאשר זה נוגע לגוף. מה יותר שלך? מה יותר את? לגבי "סרטים אירוטיים", קצת הסתכלות ביקורתית ואינפורמציה: ברמת הייצוג: לא צריך להתעלם מהפגיעה בנשים שמוצגות כאובייקטים מיניים. הן מוצגות כמטומטמות קלות לניצול מיני שהינו לגטימי לחלוטין בסרטים האלו, הן מוצגות כפסיביות, כנועות מול הכוחניות והכיבוש של הגבר, לעיתים קשורות ומשועבדות, לעיתים נאנסות ומוכות. פורנוגרפיה מלמדת נשים שמיניות נשית היא כנועה ומזוכיסטית, מלמדת גברים שמיניות גברית משמעותה שליטה בגוף האשה וכוחניות. פורנ' מעודדת הטרדות מיניות, בלי שום ספק, ויש אף גברים שאונסים נשים מתוך חיקוי של סצינות שם. ברמה החומרית, כלומר, הפגיעה בנשים ה"משחקות" בסרטים האלו: הנשים שם נסחרות, ממש כמו בזנות. הן מגיעות מרקע של התעללות מינית בילדות, גברים זרים חודרים לגופן להוראות הבמאים, שוב ושוב, כך וכך, ממש כאילו היו חפץ ולא בני אדם. צריך לצאת נגד סרטים פורנ', ולא לצפות בהם.

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif

גם אני חושבת שהמסרים מהסרטים האלה 'מחפיצים' אנשים ולוקחים את הסקס למקום הכי נמוך שלו. חמור מכך הוא העובדה, שיש חוסר הבנה מוחלט של מה שקורה 'מאחורי הקלעים' של התעשיה הזו. ועד כמה הניצול שם גדול. פורנו בהחלט צריך להיות מוחרם..

מסכימה מאוד עם החלק הראשון ../images/Emo45.gif

במיוחד התחברתי למה שכתבת על כך שהמיניות מוגדרת בעיקר ע"י המיניות הגברית, מאחר שהמיניות שלהם מוחצנת הרבה יותר, וזה מקומם אותי שהגדרה כ"כ בסיסית נשענת על פחות מ-50% מאוכלוסיית העולם (נשים הן הרוב, כן כן). סליחה על הבוטות, אבל למה בחורה שגומרת מאוננות ומתחרמנת מסרט אירוטי צריכה לחשוב שהיא א-מינית? רק כי היא לא רוצה זין? (והיא לא חייבת להיות לסבית). זכותה! באופן כללי ככל שאני חושבת על זה יותר ויותר אני מגיעה למסקנה שההגדרות נורא מיותרות וסתם מסבכות. כמה שהפורום הזה קטן, אפילו מבין אלה שמגדירים את עצמם כא-מיניים (שזה הרוב המכריע) יש הבדלים במה כל אחד רוצה, מרגיש, עבר, התנסה... ואז מתחילים חלוקה של תת-קבוצות, זה א-מיני מסוג א', זה א-מיני מסוג ב' עם נטייה ל-ג'... מי שחשובה לו ההגדרה - בכיף; אבל לאחרונה אני יותר ויותר חושבת שאם אפילו בקבוצה כ"כ קטנה יש כ"כ הרבה הבדלים, ובסופו של דבר המכנה המשותף העיקרי הוא שכולם לא מקיימים יחסי מין כי הם לא רוצים (וגם לאי הרצון הזה יש כל מיני סיבות וגוונים) אז חלאס, בשביל מה צריך להתפתל בהגדרות? שכל אחד יעשה מה שטוב לו ולא יעשה מה שלא טוב לו, ושלום על ישראל ועל העולם. לגבי החלק השני - כבר היה לי דיון על זה עם עינבר, ובתור מישהי שזה לא מלהיב אותה ולכן לא צורכת אני לא יכולה להעיד מניסיון אישי, אבל: א) סרטים אירוטיים הם לא בהכרח סרטים פורנוגרפיים. ב) לא כל סרט שמראה מין מנצל נשים או מציג ניצול שלהן וכו'. יש כיום באינטרנט מגוון רחב של סרטים, כולל סרטים ביתיים שאינם כוללים שחקנים, כולל כאלה שנוצרים ע"י נשים (למשל עבור לסביות) ובכל מקרה לטעון שכל מי שמשחקת בסרט אירוטי עברה התעללות מינית בילדות זו סתם אמירה דמגוגית חסרת ביסוס.

inbardaf

New member
את יכולה לבחור לחיות בבועה

אבל להמשיך ולהגיד שזו המציאות...
גם סרטים ביתיים הם בעייתיים וגם שפ לא חסר ניצול.. אז מתוך מליון סרטים, תמצאי אחד שבאמת לא היה בו ניצול. זה כ"כ מיעוט שזה לא שווה התיחסות. כל התירוצים האלה של: זה אנשים אמיתיים / זה רק בנות / הן עושות בזה אחלה כסף / בלה בלה, הם עוד דרך של אנשים לתרץ את הצורך שלהם בזה ולתת לזה לגיטמציה. ובכל מקרה, גם אם זה נעשה בהסכמה מלאה של שני אנשים בוגרים ובריאים בנפשם, עדיין האדם מוצג שם כחפץ. הסקס שם הוא הכי יצרי ונחות שיש. אם היתה שם אהבה, זה בחיים לא היה יותא החוצה בסרט. כי אהבה אמיתית לא חושפים ככה. אהבה אמיתי היא דבר טהור שנועד להשאר בין שני בני הזוג. כל ההחצנה הזו נועדה להעביר מסר לעולם. אנשים אוהבים לא צריכים שאחרים יראו אותם, זה רק פוגע באינטימיות שאמורה להיות ביניהם. אז גם מהבחינה הזו, של המסר והרושם שמקבלים מסרטים כאלה, הם צריכים להיות מוקצים.

יותר מ-90% עברו התעללות מינית בילדות

הנה הביסוס: ענת גור, שעבדה שנים רבות עם נשים מתעשיית המין בתור מטפלת, והינה מומחית לנושא, כתבה בספרה "מופקרות- נשים בזנות" ("מופקרות" במובן של מופקרות ע"י החברה, ובציניות ביחס לצביעות החברה שרואה בנשים מופקרות, ואיננה מגנה את ה"לקוחות" המנצלים) כי במחקרים נמצא שלמעלה מ-90% מהנשים בתעשיית המין עברו התעללות מינית בילדות, או בגיל ההתבגרות, לפני הכניסה לתעשייה הזאת. והוסיפה כי ניסיון קליני מראה שכל הנשים בזנות, או בפורנוגרפיה, עברו אונס. רב הסרטים הפורנוגרפיים נוצרו ע"י גברים, ובשביל גברים. ורב רובם אכן מציגים נשים בצורה מבזה וכנועה. זה מאוד ברור. לגבי סרטים ביתיים: בואו נשאל את עצמינו למה שאשה תעלה סרט שלה כשהיא בעירום, ומקיימת יחסי מין עם גבר, שחודר לגופה, חודר לתוך פיה, ועושה דברים נוספים? הופעה של סרט כזה באינטרנט תפגע בה מאוד ותשפיל אותה. גברים יזהו אותה ברחוב, במקום העבודה שלה, יצביעו עליה, יצחקו עליה, יעירו לה הערות מבזות ומשפילות, היא לא תוכל להרים את ראשה. למה שתרצה בזה? האם באמת הסרטים האלו עולים לאינטרנט מרצונה החופשי? האם הדברים שנעשים בגופה ומצולמים, גם אם הם מצולמים בבית כלשהו, וע"י מצלמה ביתית, נעשים מתוך הסכמתה? האם אין גברים מאחורי הקלעים שמרוויחים מזה?

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

טוב שיש מישהיא שיש לה עוד כוח לוויכוחים האלה.. לי כבר אין כוח. עברתי כמה שנים של וויכוחים כאלה עם ציטוטים ומחקרים וכו' והאטימות החברתית היא בלתי נסבלת! כמה צביעות שזה לא יאמן!!!!!!! לא שמעתי שבשום מקום להגיד: 'אתה הולך לזונה' זו קללה אבל לקרוא למישהיא 'זונה' זה כן..

מקמיקא

New member
דווקא פה את מראה קצת נקודת ראות גברית...

בחורה שיורדת לבחור זה משהו משפיל שעושים לה, אבל כשבחור יורד לבחורה זה בסדר ולגיטימי? למה שחדירה תהיה משהו שמשפיל את האישה? זה סקס - וסקס הוא לא משהו שאמור להשפיל אף אחד מהצדדים. ושנית, למה שתעשה את זה: קודם כל כי לא כל העולם צופה בכל סרטי הפורנו שאי פעם נוצרו. לפרסם משהו כזה באינטרנט לא אומר שאוטומטית כל מי שאנחנו מכירים בחיים שלנו יידע על זה. שנית כל, לא לכולם *אכפת* שכל העולם יידע. אם אני אדם מיני, ויש לי חברה, וכל העולם יודע שאנחנו עושים סקס - אז מה נשתנה? העובדה שהם ראו את זה במו עיניהם? אז מה? לא כולם מפחדים מכך שייראו אותם עירומים באמצע אקט. אני מכיר אישית נשים שפויות מאוד בנפשן (ושלא עברו התעללות מינית) שלא אכפת להן שייראו אותן עירומות או באמצע סקס. ושלישית, הסיבה שאנשים (ונשים כלול בתוך זה) עושים את זה, היא בגלל שזה מדליק אותם. יש בני אדם שאוהבים לחשוב על כך שמה שהם עושים מצולם, ויש בני אדם שאוהבים לחשוב על כך שאנשים ייראו את מה שהם עושים ויתחרמנו על זה. עולם מטורף, אבל כן, קיימים כאלה אנשים, וזה אפילו לא פטיש כזה נדיר. ביננו, יש גם הרבה יותר גרועים ממנו. יש לי חברה שאני יודע שעצם הרעיון ממש מדליק אותה. לפני שיורים עליי בליסטראות, אני יודע שלא כל הסרטים הביתיים הם תמימי דעים כל כך. אני יודע שלפעמים הגבר מצלם את האישה בסתר, או בכפייה, או שמפרסם את הסרט בלי הסכמתה; אלה דברים מתועבים ומגעילים ואנשים כאלה הם חלאות אדם שאף פעם לא הייתי מתרועע איתם. אין ספק גם שהסטטיסטיקה מאוד מרתיעה, ושהתעשייה הזאת מאוד מושחתת ונצלנית. אבל פורנוגרפיה לא בהכרח חייבת להיות דבר נורא שיוצר זנות, אונס ושפחות מין. יש גם את הסוג האמיתי, וצריך להכיר בקיומם בדיוק כמו שמכירים בשחיתות והתועבה שיש בתוך הפורנוגרפיה התעשייתית.

inbardaf

New member
כמו שכבר אמרתי

האחוז השפוי (אם הוא באמת קיים..) הוא כ"כ קטן שהוא לא רלוונטי. הוא רק עוד דרך של אנשים להצדיק תעשיה כ"כ שפלה... "בחורה שיורדת לבחור זה משהו משפיל שעושים לה, אבל כשבחור יורד לבחורה זה בסדר ולגיטימי?" - שניהם דוחים ואת שיניהם לא הייתי רוצה לראות. מה אנשים עושים בחדרי חדרים זו בעיה שלהם. שיהנו וירדו כמה שהם רוצים. זו בכלל לא הנקודה.

מקמיקא

New member
התייחסתי למה שליאור אמרה

בקשר לזה שאם רואים את הבחורה עושה משהו כזה בסרט - אז זה משפיל. אבל העובדה שרואים את הגבר עושה את אותו הדבר, זה לא משפיל.

מה שמשפיל ומה שאינו משפיל זה בד"כ

עניין של פרשנות תרבותית. מכיוון שאנחנו חיים בתרבות גברית ושוביניסטית האשה תיתפס, כידוע, ככיבוש, והגבר ככובש, האשה שמבצעת מין אורלי על הגבר תיתפס כמשרתת אותו, והגבר שמבצע מין אורלי על האשה ייתפס כמשתמש בגופה להנאתו. בתרבות גברית הפרשנות של המעשים המיניים תמיד ייתנו לגבר מקום של כח, ולאשה מקום של נחיתות.

מקמיקא

New member
זה אולי איך שאת רואה את זה

אבל השפלה זאת הרגשה אישית. אם אתה מרגיש מושפל, אתה תושפל, זה לא שאלה של יחס מהסביבה. אני חושב שזה משפיל להופיע בכלל בסרט פורנו; אבל יש את אלו שלא.

inbardaf

New member
../images/Emo3.gif השפלה קשורה קשר ישיר לחברה בה אנו חיים

ולצורה בה היא תופסת את מעשינו. אפשר בקלות להשפיל אדם, בלי קשר לכלום..

inbardaf

New member
כמו שאמרתי

לא זכור לי כמה אנשים חושבים שזה משפיל ללכת לזונה / לצפות בפורנו וכו', אני כן יודעת, מקרוב מידי, על מקרים רבים מידי, שמשפיל להיות זונה / לשחק בסרט פורנו ונו, בצביעות החברתית שלנו, גם משפיל להאנס...
ואני כבר לא מדברת על חוסר האמון של החברה ועל משפטים כמו: היא הזמינה את זה היא נהנת מזה וכו'. ואלו משפטים שגם שופטים במדינתינו המכובדת אומרים. באונס שומרת טענו שהבחורה לא היתה בתולה ולכן השופט האידיוט לא עשה כמעט דבר לבחורים הסוטים האלה שראויים להרקב לנצח בכלא! באונס של נערה ע"י האבא החורג שלה, מגיל 16 ועד 21 השופט טען שבשלב מסויים היא נהנתה מזה..
אז אולי די עם הצביעות והתמימות???

מקמיקא

New member
למה את מתקיפה אותי?

בעיניי אונס יושב עם עינוי ברמת החומרה של הפשע. זה דבר מזוויע שלא מגיע לו רחמים. ואגב - כן, אני חושב שזה ממש משפיל ללכת לזונה, ואני גם לא היחיד. אני לא יודע למה את בטוחה שזה לא ככה, אבל אני לא מכיר אף אחד שהיה מודה שהוא הולך לזונה, אפילו אם הוא עושה את זה. אבל אני יודע שיש כאלה שמשוויצים בכמה נשים הם זיינו, וכאלה שחושבים שנשים מזמינות את הסקס ולכן מותר לעשות להם כאוות נפשם. אבל אין לזה שום קשר למה שאני אמרתי, אז למה את קוראת לי תמים וצבוע?

למעלה