שלום לכולם

yoni323

New member
../images/Emo9.gifשלום לכולם

אני חדש בפורום, ואני רוצה לדעת קצת יותר על החמוסים, כי ממה שקראתי על המאמים פה, הבנתי שלגדל חמוס זה דבר דיי מסובך וקשה..

Sweet Fantasy

New member
../images/Emo127.gif אז הגעת בסוף? ../images/Emo13.gif

תשאל שאלות ספציפיות ואני אשמח לענות, מיכל

Twinsen2005

New member
היי יוני...

בשביל לגדל חמוס לא צריך הרבה מעבר לזמן, כי בסך הכל ככל שתשקיע יותר זמן ככה התוצאות יהיו יותר טובות. אני מניח שזה ככה לגבי רוב הדברים בחיים. ורק בשבילך ובהשראת שאלונים שהיו פה, הרי לך שלושה דברים טובים שצריך לקחת בחשבון לגבי חמוס ושלושה דברים רעים... קח בחשבון שאני נותן לך סיקור על ניסיון שצברתי בשלושה שבועות שיש לי חמוסה סך הכל והיא בכלל גורה בת חודשיים... הטובים: 1. זאת חייה שישנה ה-מ-ו-ן, על כל 30 דק' משחק אינטנסיבי היא תישן שעה אם לא יותר. (18 שעות מתוך 24 שעות אם אתה רוצה ללכת רחוק בקטע הזה). 2. זאת חייה שיכולה להעסיק את עצמה פלאים ולכן להבדיל מכלב לא תלויה בך יותר מדי אבל בהחלט תזהה אותך ותרצה בחברתך ורצוי כמה שיותר. 3. היא הפתרון ה-"איחסוני" המושלם בין כלב לחתול מכיוון והיא לא צריכה חצר גדולה, היא לא גדולה ולא קטנה מדיי, היא יכולה לבלות את חלק מזמנה בכלוב מבלי שזה יטריד אותה יותר מדי. החסרונות: 1. חינוך החמוס לצרכים והתנהגות מקובלת הוא תהליך ארוך רצוף תיסכולים, עליות וירידות ובסופו של דבר הבנה שאתה לא מחנך אותו, אתה פשוט גורם לו להבין שזה באינטרס שלו לעשות מה שאתה רוצה. 2. החמוס היא חייה "מריחה", אני לא משתמש בכוונה במושג "מסריח" מכיוון וגם את ריח הרפת יש אנשים שאוהבים (כמוני למשל) ויש כאלה שלא סובלים. כמו הכלב והחתול גם היא מריחה והיא נוטה להיות יותר "מריחה" מהם בתקופות ומצבים מסויימים. אני אישית יכול להסניף אותה כשהיא נקייה, הריח שלה הוא ריח של גורים (טוב נו... שלי גורה עדיין חחחח) 3. מה שלפעמים יהיה חמוד ביותר יכול להפוך גם למטרד. אחרי שלושה שבועות ליצ'י למדה לעשות רעשים ולהשתולל בכלוב כדי שאני אוציא אותה אלי. היום הייתה הפעם השלישית שהיא קפצה מהמיטה בניסיון להגיע אלי ונפלה על הריצפה. לך תסביר לה שזה לא עובד ככה. היא מפילה דברים על ימין ועל שמאל, כשהיא הייפר יותר מדי היא גם נושכת ולפעמים מאוד קשה להרגיע אותה. היא שופכת כוסות, זורקת תושים וסוחבת את הפלאפון שלי ממקום למקום עד שהוא מצלצל והיא נבהלת (אני מודה שבפעם הראשונה זה הייתי אני שחייגתי אליו כדי לראות איך היא תגיב חחחחחח היא נבהלה). זהו בכללי, תרגיש חופשי לשאול עוד... 3.

N a d a v 1 6

New member
אל תשכחו לציין אף פעם!!

חמוס עולה 1000-1200..ש"ח (ר=ק ה=ח=מ=ו=ס). חייבים לעקר\ולחסן! חייבים!. מעבר לה יש את הכלובבב והאוכל והמשחקים...תשימו לב שזה יוצא המון המון כסף.....

Aspen

New member
לחמוסה שלך קוראים ליצ'י?

לכלבה שלי קוראים ליצ'י! אחלה שם! ...אני רוצה חמוס...

yoni323

New member
../images/Emo6.gif הרבה דברים יש ללמוד...

בקשר לכסף, אני לא בטוח, באתרים שונים מוכרים גורים ב150, אבל החיסרון בזה שהם לא בגילאים המתאימים, רוב האנשים מפרסמים גורים בני חודש-חודש וחצי, וזה עוד הגיל שהם מתחילים להיות נשכניים..אז אני מחכה עד אפריל-יוני...תמליצו לי

למעלה