שינוי ב-TSH

yaelly25

New member
../images/Emo9.gif שינוי ב-TSH

שלום ד"ר לפני כשלושה חודשים התחלתי טיפול באלטרוקסין (100) כדור ליום, לאחר שמצאו אצלי רמות חריגות של 34.96= TSH. קיבלתי את מינון התרופה בהדרגה ובבדיקות שלאחריהן הוא התייצב על 0.85. בבדיקה שערכתי היום נמצא כי רמת ה TSH היא 11.38. כלומר מצבו חזר חלקית למה שהיה לפני מתן האלטרוקסין. כמו כן, אינני מרגישה שינוי פיזי כלשהו עקב מתן התרופה. אני אמורה להרגיש שינוי מסויים או לא? יש לציין כי רמות ה T4 תקינות (בטווח הנורמה) והיו בטווח גם לפני מתן האלטרוקסין. אודה לדעתך באשר למצב ה-TSH. מדוע לדעתך הוא חזר לסורו? האם מדובר במינון התרופה בלבד? תודה.

לא חזר לסורו

שלום יעלי, יש הבדל בין TSH של 35 ל-TSH של 11. אם לא הרגשת כלום קודם אז לא צפוי שתרגישי שינוי ניכר. העליה יכולה לנבוע מכמה סיבות. ראשית מהתקדמות התהליך וכושלום הולך ומעמיק של הבלוטה. דבר זה דורש תוספת מינון כמובן, אבל אל דאגה, זה אינו תהליך אינסופי. העליה יכולה גם לנבוע מדברים אחרים, כגון מהתחלת טיפול בגלולות בזמן הזה, או בנטילת תוספי מזון כמו ברזל או סידן שעלולים להפריע לספיגת האלטרוקסין. אם זה גלולות, אז גם כאן חייבים להתאים את המינון. אם זה ברזל או תוספי מזון אחרים, כדאי קודם כל להפריד את האלטרוקסין מהתוספים האלה, כלומר לקחת אלטרוקסין דבר ראשון על הבקר ואת התוספים כמה שעות טובות לאחר מכן.

yaelly25

New member
ד"ר תורגמן ../images/Emo140.gif

לא מדובר בגלולות (אותן אני נוטלת כבר מספר שנים נכבד). את האלטרוקסין אני נוטלת מיד עם התעוררותי בבוקר. תוסף המזון היחיד שאני נוטלת הוא ויטמין B12 וגם אותו אינני נוטלת לפני האלטרוקסין, האם הוא יכול לשבש את ספיגת האלטרוקסין? תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת.

למעלה