מצטרפת אליכן אבל...

coucout

New member
../images/Emo9.gifמצטרפת אליכן אבל...

מקווה לא להרבה זמן
.לאחר ביקור אתמול אצל הרופא נשים (כדי לפענח את תוצאות בדיקת הזרע של הבעלול)התברר שאנחנו
ישירות ל-IVF כנראה עם איקסי. אין צורך להגיד שקיבלתי את זה מאוד קשה לעבור ישר לטיפולים כבדים בלי הכנה מוקדמת....
אבל.. היום אחרי התאוששות קלה אנחנו עוברים קדימה למעשים. אז לבעלול יש בדיקה חוזרת עוד חודש וחצי- וזה רק לפרוטוקול משום שלדברי הרופא הסיכוי שהתוצאה תיהיה שונה מהראשונה הוא קטן. ורק לאחר מכן אני יגיע לרופא מומחה -דר" וייסמן. אני שמעתי שיש צורך לעבור ועדה לקבל אישור ל-IVF- כמה זמן לוקחת הועדה? והאם יש צורך לעשות בדיקות מסויימות לפני טיפול? עשיתי כבר פרופיל הורמונלי שיצא תקין. יש צורך בעוד בדיקות? אני פשוט רוצה לנצל את החודש וחצי הבאים וכבר להיות מוכנה להיכנס לפעולה
תודה מראש

אני לפני IVF

ולמיטב ידיעתי בחלק מהמקרים דורשים גם צילום רחם וסדרת בדיקות דם (נוגדני אדמת, צהבת, אידס, ויטמינים מסויימים, סוג דם ועוד....). בהצלחה.

פּוֹנְג

New member
אין לי תשובות בשבילך אבל מחזיקה לך

את היד להתחלה קלה פה. מבטיחה לך להוסיף אותך ל'יופים של הפסים הכחולים' של לקראת הריון, כשתיכנסי להריון.

סביון1

New member
רעיון מצוין לנצל את הזמן הזה

לבדיקות מקדימות. רוב הבדיקות מגיעות תוך שבוע אבל בדיקת האיידס לוקחת שבועיים-שלושה ולכן כדאי לך באמת להתקשר למכון ה-IVF אליו בו את מתעתדת להיות מטופלת ולבקש מהם את רשימת הבדיקות. בעקרון מדובר בבדיקות דם שונות: סוג דם, נוגדנים לאדמת, CMV, צהבת נגיפית, אידס ועוד כל מיני. חוץ מזה צריך גם בדיקת PAP מהשנה האחרונה וטיי זקס. מומלץ לשלוח את הבעל לטיי זקס כי אם כבר יש בדיקה אחת שהוא יכול לעבור במקומנו אז אין סיבה שנידקר גם אנחנו. אגב, לטי זקס לא צריך הפניה (אני כמעט בטוחה). זאת בדיקה גנטית שממומנת ע"י המדינה. באזור המרכז עושים אותה בתל השומר או בת"א בבית שטראוס ואפשר ללכת בלי קשר לבדיקות האחרות. שיהיה בהצלחה סביון

Yosepha

New member
בדיקות

הי coucout, גם אנחנו מחלקת זרע. אצלנו בדקו גם בדיקה כרומוזומלית של הבעל, כדי לודא שאין בעיה בכרומוזום Y (אם יש בעיה, אז היא תעבור בגנים לעובר וזאת כבר שאלה אתית שלך עם עצמך). ברוב המקרים אין, אז חבל לחשוש - עדיף להוריד את זה מסדר היום. חוץ מזה עשינו את כל הגנטיות, איידס, צהבת, שחפת. חוץ מזה עשו לי צילום חצוצרות והיסטרוסקופיה כדי לודא שאין מחיצות ברחם. שיהיה בהצלחה! יוספה

coucout

New member
שאלה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

את הבדיקות עושים רק כשמגיעים למומחה או שאפשר לעשות אותם קודם? במסגרת רופא אחר? ומישהי יודעת כמה זמן לוקחת הועדה ל-IVF?

בבוצי

New member
ועדה נפגשת פעם בחודש

כדאי לך לעשות את כל הבדיקות לפני כדי שתגיעי מוכנה לרופא במיוחד עם את לוקחת פרטי, יש בדיקות שלוקח זמן לקבל תשובות (בדיקות דם ובמיוחד איידס) לגבי הועדה היא נפגשת פעם בחודש או חודש וחצי, בהצלחה

אני אורחת שחלפה.. רק רוצה לאחל

בהצלחה ולתקן טעות, בדיקת HIV ( נוגדני איידס ) לוקחת יומיים וניתן לערוך אותה במרכז איידס באזור המגורים ובחינם.

s h i r a 3 0

New member
הי. מאוד אשמח לעוד מידע על הבדיקה

הגנטית. אנחנו גם כן ממחלקת הזרע ולא הפנו אותנו לבדיקה כזו. את מטופלת של מכבי? הרופא הפנה אותך באופן אוטומטי לבדיקה.

זקיקית

New member
ברוכה הבאה לשהות קצרצרה

קודם כל, אהבתי את הכינוי שלך, כי זה הכינוי של בת דודתי האהובה מצרפת באי-מייל שלה, אז יש לי סנטימנטים. חוץ מזה, שהפעם תהיה הפעם, ונשמע בשורות טובות. בהצלחה

קודם כל רצוי לקבל מרופא הפריון

את כל הבדיקות שאת צריכה. צריך גם בדיקות דם רבות אבל גם AEG וכו' (בגלל ש IVF נעשה בהרדמה). וצריך שהרופא שלך ימלא לך את הטופס לועדה. בכללית לוקח כשבועיים - ואפשר לבקש לזרז אותם אם הזמן לחוץ- אבל יש לך זמן.

תולו

New member
../images/Emo101.gifנצל"ש לשאלת צילום רחם

בנות צילום הרחם באשר אתן, האם הגיוני שיומיים אחרי צילום הרחם אני עדיין אדמם ? יש לי מין דימום חום-אדום כהה שכזה, די חלש, לא ממש ברור והתכווצויות כמו לפני מחזור. אני מקווה שהרופא לא עשה לי נזק (למרות שהרופא נשים שלי בדק אותי כמה שעות אחרי הצילום ואמר שהכל בסדר, למעט ציסטה על אחת השחלות). ותסלחו לי על התאורים הגרפיים...

פּוֹנְג

New member
נראה לי שכן, ואולי אף יותר "טוב"

מזה, אולי זה סימן לכך שהציסטה נעלמת לה? אחרי הכל סיפרת שהיה לך צילום לא קל, אז אולי באמת הרחם שלך עדיין כואב את הצילום.

תולו

New member
מקווה שאת צודקת../images/Emo57.gif

שתלך כבר הציסטה הסוררת, נמאס ממנה, במיוחד לפולניה שכמוני

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. לקראת IVF האחות מילאה איזה 8 מבחנות בדם
(אם כבר אז כבר). אין טעם לעשות אותן בתשלומים. לכן אם את רוצה עלשות את כולן תקבעי תור לדר' וויסמן ותבקשי שיתן לך אותן. קחי בחשבון שיתכן ובדיקת הזרע תהיה בכל זאת שונה, ואז סתם דקרו לך את הצורה
. בהצלחה נועם

orname

New member
קודם כל אם את בידיים של ד"ר ויסמן

אז את יכולה להירגע. רופא מדהים עדין מקצועי ובן אדם רגיש שמדבר בגובה העיניים.אישית כבר הייתי קובעת תור לד"ר ויסמן. לפעמים קשה למצוא תורים למפגש ראשון (שהוא ארוך ומקיף). גם אם עדיין לא יהיו לך כל הבדיקות - שווה. ייתכן והמצב אצלך שונה -אבל לפחות אצלי כל הפורפיל ההורמונלי שעברתי אצל רופא הנשים אומנם תוייק, אך מיד כשהגעתי למרפאת הפריון עברתי שוב את הכל, כולל צילום רחם. אנחנו התחלנו בהזרעות - אבל המעבר ל IVF לוווה בכמה בדיקות שכבר עברתי קודם. ד"ר ויסמן נותן הפניה מסודרת ומפורטת כולל ל PAP שנעשה אצל רופא הנשים שלי ולHIV. ד"ר ויסמן מילא את הטפסים העביר אותם אישית לרופא המחוזי - ותוך פחות משבוע היה לי אישור (אולי מזל והוועדה התכנסה בעיתוי טוב) אצלי האישורים מהוועדה התקבלו עוד לפני שהיו בידי כל התשובות לבדיקות וזה לא מנע מד"ר ויסמן להניע את גלגלי הטיפול. בהצלחה

למעלה