עוגה לפורים עם שם טיפשי ....
אמא שלי עושה עוגה מיוחדת לפורים, כל פורים והשם שלה נורא טיפשי: טיפישטי. להוציא עט או להדפיס מכאן, היא עוגה מתוקה מסולת, עם מילוי עשיר, ועולים המון במשקל ממנה, אבל לעזאזאל היא טעימה: חצי קילו סולת חצי קילו קמח 2 אבקת אפיה לערבב לערבב לערבב לערבב אחרי שערבבתם: להמיס: חצי חבילת מרגרינה חצי כוס שמן ולערבב ולערבב ולערבב עם תערובת הקמח והסולת. להוסיף מים פושרים, בזהירות לאט לאט (אמא שלי לא יודעת את הכמות בדיוק) לחוש את הבצק ושהוא רך ונעים ולא דביק הוא מוכן. המילוי: אגוזים, שקדים, צנוברים, צימוקים בהירים, שומשום, קצת קינמון, ואיזה כף סוכר, לערבב ולערבב ולערבב. תבנית: הכמות מתאימה לתבנית של תנור (לא יודעת גודל בס"מ, מה אני מבינה בכלל בגודל בס"מ?) לחלק את הבצק לשניים: חלק ראשון לשטח על התבנית המשומנת (תראו אי אפשר בדיוק עם מערוך, אז לעשות חלקים חלקים ולעשות הדבקה). על החלק הזה לשפוך את התערובת של הדברים הטובים שרשמתי למעלה (ובלי קמצנות) ועכשיו את החצי השני של הבצק, לפתוח חלקים חלקים כי נורא קשה הכל ביחד, ולפרוס על המילוי. עכשיו כך: לעשות פסים שבסוף יצא לנו צורות של מעוינים. אם הייתי יודעת לצייר כאן הייתי מציירת. לפזר ביד נדיבה שומשום. ולאפות ב-180 מעלות, לא יודעת כמה זמן, עד שיצא שחום. ועכשיו לרוטב: 2 כוסות מים 1 כוס סוכר 2 כפות דבש + לערבב הכל על האש, עד שמצטמצם לחצי לרוטב. רק שהעוגה קרה , לשפוך את הרוטב על העוגה. וזהו. יצא ארוך, אבל טעים. (בסופו של דבר הגענו שוב לארוך ס"מ).