היייי

רחל נשמה, אני טירון בפורומים, אך

קראתי את מחקריו של פרופ´ עזי ברק מאוניברסיטת חיפה (אגב חלקם ברשת) שחקר את תרבות האינטרנט. ממחקריו עולה למשל, שבאינטרנט, אנשים נפתחים רגשית מהר ביותר לחיוב ולשלילה. את גם יכולה לקרוא בפורום את מלות האהבה שמחליפים, וגם את החלפת עם גיל. קשה לי לדמיין הצהרות אהבה כאלה בעולם המציאותי, שלא תעוררנה לפחות באחד מהצדדים, מחשבות על הידוק הקשר או אפילו לכיוון רומאנטי. לזה כנראה כוונתו של עזי. מסיבה זו, לא תמצאי את מבוקשך גם בפורום אחר, באותה מדה כמו כאן. נכון שנוצרים קשרים חוץ פורומיים, אך קשה לי לדמיין את השיחה המתנהלת באותו סיגנון, ומכאן האכזבה. את גם רגישה ביותר לסיבת תחילת הקשר. לדעתי זה פיספוס. קשר בעולם המציאותי, אמור להתחיל, ולא חשוב כיצד. לפעמים בצורות הלא הגיוניות ביותר. כגון: "מה השעה?", האם תוכל להשאיל לי את הטלפון שלך לשיחה מקומית?", "מה שלומך?" ולמעשה כל תקשורת שהצד השני מפתח. פיתוח הקשר הוא שייתן לו את כיוונו וזה תלוי בשני הצדדים. בד"כ יש שלב של בדיקה או של התאהבות עיוורת. אח"כ זה תופש כיוונים ממוסדים יותר, לטובת שני הצדדים. הרשת היא מקום מפגש כמו כל מקום אחר, אך אני חושש שמעט מהמסתתרים מאחורי שמות בדויים היו רוצים לגלות את פרצופם האמיתי. לכן, הייתי ממליץ על מפגשים פנים אל פנים, כדי להשיג חברות מחוץ לרשת. אם תראי את השרשור שלי מאתמול, תוכלי להבין שכשהחלטתי להשתתף בפורום זה היה כי אני מאמין שיש לי מה לתרום. הדבר נכון גם בנושא החברתי והזוגי. אשמח לעמוד לרשותך, או לרשות כל מי שיש לו את הסבלנות לעבור תהליך של שינוי, איטי לפעמים אך יעיל.

מעגלים

New member
רחל נשמה יקרה

קראתי את כל השרשור הארוך להודעה שלך בסהר... זוכרת את החלק בספר "בוחרים להרגיש טוב"(שאת המלצת לי עליו ואכן קניתי אותו השבוע) שמדבר על "קריאת מחשבות"...? זה בדיוק מה שעשית : "קראת" (באופן מוטעה אני מניח) את מחשבותיהם של חברי הפורום שהיו במפגש ופירשת את השתיקה שלהם בימים שבאו אחרי כן,כאילו היא קשורה בך ... אני יכול לפחות להעיד על עצמי שאין בשתיקה או במיעוט התגובות שלי בפורום שום קשר למפגש וודאי שלא אלייך אישית (אנחנו הרי נפגשנו עוד קודם...) ואני רוצה לקוות (ומניח שאני צודק) שלרוב האנשים יש הסברים אחרים להעדר התגובות בפורום... קראתי את הודעתו של גיל ואני חושב שיש הרבה בדבריו. את אכן פגיעה יותר ממה שאת מוכנה להודות. אני רוצה לומר לך ובאמת מכל הלב :להגיד שאת צריכה תמיכה נפשית מהאנשים בפורום לא מעיד על חולשה...אל תברחי אל עמדת "המטפל" . יש בי המון הערכה ואהבה אלייך כפי שאת גם אם אני לא מבטא אותה תמיד (אני תמיד אמרתי שאינפלציה של מילות אהבה ואייקונים מחבקים ומחייכים גורמת לביטויי אהבה אמיתיים להישחק...) באהבה רבה משה

קראתי...

אותי לא הפתעת. אני מרגיש שאני מבין אותך / מכיר אותך. אני אשמח מאוד למפגש נוסף אצלך, הפעם בלי סרטים, שנוכל כולנו לדבר ולתקשר. אין לי כוח נפשי כרגע לארגן כזה דבר, אבל אם זה יאורגן, אני מאוד אשמח. שמישהו יארגן את זה בבקשה!! זה די פשוט, לא? הנה, אני אנסה: מי רוצה שנקבע לשבת הקרובה (כן, כן - בעוד שלושה ימים!!!) אצל רחל בביתה ב-20:30 ?!?! והפעם בלי סרטים?!?! אני!!!!!!!!! יאללה, שרשרו תגובותיכם... אבל, רגע... מישהו צריך לעדכן אותה, שתקרא את ההודעה הזאת וכאלה, כי היא אמרה שהיא לא נכנסת לפורום הזה... מישהו מתנדב להיות איש הקשר איתה? צריך להתקשר אליה ו/או לשלוח לה אי-מייל וכאלה... שלכם באהבה, בן

Mאיה

New member
אויש!!!! זה מכוער!!!

זה עוקצני!!! עד כה בחרתי לא להגיב להודעות שלכם. כל אחד וההסבר שלו, לגיטימי. וכל הסבר מקובל- כי כמו שכבר נאמר כל אחד עושה את הבחירות שלו! אבל ההודעה הזאת- ההודעה על מפגש אצל רחל...ומישהו צריך ליידע אותה...אתה בכלל קורא את מה שאתה כותב???? כמה עוקץ יש במילים שלך?!!!!! תקרא שוב ושוב... אותי זה אישית הגעיל!!! "כי היא אמרה שהיא לא נכנסת לפורום הזה..." נו באמת, אמרה שלא תכתוב כאן. זה לא אומר שהיא לא תהיה קוראת פסיבית כאן, כשם שאתה היית בימים האחרונים, כשם שאתה בחרת להתייחס רק להודעה שתיים... נו, באמת. הגזמת הפעם עם העוקצנות...! תקרא את מה שאתה כותב!!! כמישהי מהצד זה נראה לא טוב...אפילו מכוער ביותר!!! Mאיה.

??????????????????

מאיה... את מדברת אלי?!?!? וואו... קראתי את ההודעה שלי שוב ושוב, חשבתי לעצמי אולי כתבתי משהו בטעות... אבל לא, לא מצאתי שום דבר עוקצני, לא התכוונתי לשום דבר עוקצני, אין לי מושג על מה את מדברת... וואו... מה הולך כאן?! עברתי על ההודעה ממש מלה-מלה... מוזר!! מאיה? את מוכנה להסביר בבקשה? ואנא אל תניחי שאני יודע משהו שאני לא כותב, כי אני לא!! ואם מישהו אחר שקורא את זה מבין במה מדובר, אז אנא... להסביר ולהתערב בבקשה! בתודה מראש בן

לא נעלמנו. מה זה להיעלם?!?!

תמיד כאן. איפה זה "כאן"? במקום שבו אני נמצא. זמין לכל מי שבאמת רוצה לדבר איתי. שלכם באהבה רבה Always בן

נועם**

New member
גילגיל וכולם.... ../images/Emo25.gif

אז... בהתחלה קצת נדהמתי מעושר התגובות,מצאתי את עצמי מחייכת ביני לביני,נהנית להיות במקום הזה, ואח"כ ננגעתי מאכפתיות בה ניסיתם לעטוף את "רחל-נשמה", וכמו שכבר סיפרתי (...או שלא?..) אני ממש חדשה כאןובכלל ,מן הסתם החיוך ימשיך לשבת לי על הפרצוף במשך היום ועל כך מגיעה לכולכם
יש המון בתיבה שהיא נועם,יקח טיפונת זמן לפתוח אותה.... אתכם, נראה לי שיהיה אחלה...
שיהיה לנו יום שליו ואוהב

נועם**

New member
יש איפשהוא תשובה בהמשך .... ../images/Emo6.gif

אופססס.... עוד לא למדתי להשתרשר בתוך כל התגובות.... אז... יצאה תשובה למטה ......

ברוכה הבאה, מתוקה ומקסימה שכמוך!!!

ותודה על האיחולים ועל הרגישות ועל האהבה, שממש אפשר לחוש בה דרך ההודעה שלך... תודה!! את בעצמך מקסימה!!! שלך בן

למעלה