גיל גיל
1-רחל, את לא מקבלת את עצמך! את לא אוהבת את מה שקרה לך.-נכון! 2--את לא מוכנה לסבול שאנשים ישקפו לך את מה שאת מרגישה לגבי עצמך! מאיפה הבאתי את זה? מהודעות כמו "אני מצטערת שאני לא יכולה לקבל אנשים חולים", מהודעות כמו "אם אתם מתכוונים לברוח אז עדיף שלא תגיעו", מהודעות כמו "אני לא משלה את עצמי שהם יבואו שוב" וכל זה עוד לפני שבכלל נתת לנו צ´אנס להגיב! לפני שמיששת את הדופק!-לא הבנתי את הקשר, כי פירשת לא נכון. "אני מצטערת שאני לא יכולה לקבל אנשים חולים"-למשל נכתב כי שעות אחדות לפני המפגש מאיה נזכרה לאמר לי , שהיא עם שפעת והיא חושבת שאסור לה להיות לידי רפואית -אמרתי נכון, ואז היא הזכירה לי ששכחתי לציין את זה בפורום וחשוב לציין. בחיי המטפלים, חברים, דודים שמכירים את חיי, זה מובן להם מאליו ולא נפגעים(ובהתחלה נפגעו המון) , שאסור לחולה אפילו בנזלת קטנה לבוא אלי, למי שלא מכיר את חיי ומשמעותם לא נראה לפעמים מה הקשר בין סתם נזלת קטנה לא מזיקה מבחינתו לבין אסור להתקרב אלי ועלול להרגיש דחוי אז אמרתי מראש שאני מצטערת.....מה בין זה לבין לא לקבל את מצבי? "אמרתי אם אתם מתכוונים לברוח עדיף שלא תבואו"-כי צפיתי ממספר מסוים של אנשים שלא ירצו להיות חבריי לחיים, אפילו רמה מזערית כי הם הצטיירו לי בפורום, לפי האינטואיציה שלי, שהם לא סוג האנשים שירצו קשר עם אדם במצבי עם מגבלותיו, וחסרונותיו-והם הפגינו רצון לפרוש כגרעין מגובש מהפורום-ולצערי גם צדקתי. ואני עדיין שואלת קבוצה של חמישה אנשים למה השתיקה?, אם ממילא בחרתם לפרוש מהפורום, וממילא ידעתם שלא תהיו חבריי/ידידי לחיים-כי לא השתמשתם בשום דרך שעמדה לרשותכם לתקשר איתי מעבר לפורום כגון:מייל, או טלפון-אז למה באתם?. 3-רחל, את יותר פגיעה ממה שאת מודה, הפגיעות הזו שלך גורמת לך להתרחק מאנשים ואז לחשוב שהם אלו שהתרחקו ממך, קלטתי את זה כבר מזמן, ועוד יותר כשדיברנו בטלפון.-אני פגיעה מאוד , תמיד מודה לא מכחישה לעולם.אני מאוד זהירה בבניית הקשרים שלי עם אנשים, ודואגת לשמור על עצמי לא להיפתח מהר, לבחון, להרגיש, לתת לזמן לעשות את שלו-מה בין רגישות היתר שלי- לבין העלמות ההפגנתית של חמישה אנשים מהפורום-אנשים שאין יום שלא היו פה זמן מסויים, וחוסר תקשורת איתי יומיים אחרי בשום דרך אחרת? 4-רחל, אם את חושבת שאני טועה, תוכיחי לי את זה! אני רוצה לבוא, לראות אותך, לדבר איתך, להיות איתך! זה שלא יכולתי לעשות את זה בשבת, לא אומר שוויתרתי על זה! ואני לא היחיד! גם Mאיה, גם יפעת, גם עוד רבים וטובים-אני לא חושבת שאתה טועה-אני בטוחה לכן ביתי פתוח תמיד לך ליפעת למאיה ולמי שיבחר לבוא כי הוא רוצה לבוא, ולא כביקור מצווה של חולה בבית חולים-כי זה מה שאני מרגישה לגבי החמישה -שהם באו לפה כמו מצווה , כמו איזה מעשה התנדבותי ולא כמו מעשה חברי ידידותי.-מצטערת זו תחושה שלי . 5- שפיספסו (כן, פיספסו, כלומר, הפסידו...) את הפגישה בביתך, וגם אלו שהיו והפסידו את הפגישה איתך בגלל חוסר תיאום וחוסר התאמת ציפיות. רחל, בשמי, ורק בשמי, כי אני לא יכול לדבר בשם אף אחד אחר, אני אומר לך שאני אוהב אותך, שולח לך חיבוק ווירטואלי על חשבון החיבוק התלת מימדי שתקבלי ממני אם תרשי לי לראות אותך. ושוב, אוהב אותך רחל-נשמה, כי את מה שאת, כי את מי שאת. לא יעזור לך כלום. זה נשאר לי ממך וישאר תמיד. אני אוהב אותך. גיל-אני חושבת שאף אחד לא הפסיד כלום, כי אני לא שומרת טינה לאף אחד, אני בד"כ לא שומרת בלב (זה החיסרון שלי), אומרת מה שיש לי על הלב , מנקה אותו וממשיכה הלאה, דבר אחד בטוח נכון היה פה לפחות מבחינתי חוסר התאמת ציפיות.-אני ברשת לא להעביר את זמני בצורה וירטואלית עייפתי מזה. אני ברשת להכיר ידידים/ת חברים/ת-ולהיות בקשר איתי אין הדבר אומר וכאן חשוב להסביר בעקבות שתי שיחות טלפון השבוע: יש לי חברי ילדות שנים רבות-זה לא אומר שאם אנחנו חברות, אז כל יום או כל שבוע מדברים, בקשר יש תקופות שחודשים לא יוצא לנו לדבר, כי זו התחתנה כי זו ילדה, וכל אחד יש לו את חייו, אך דבר אחד בטוח הקשר בינינו עם שורשים חזקים, על פני שנים, וכשיש ארוע ונפגשים אפילו אחרי חצי שנה שלא ראינו , לא מרגישים את הניתוק מרגישים כאילו רק אתמול דיברנו, ויש לי ארבעה חברות ילדות. כל רצוני מהרשת להרחיב את מעגל חבריי, לא להיות תלויה בקשר עם חברה זו או אחרת, והכרתי ברשת שתי חברות טובות לפני הפורומים בתפוז, אחת מוואלה, אחת מפורום בורסה אבל זה קשר אמיתי כאילו הכרנו בחיים, אחת שלוש שנים, אחת כמעט שנה, וזה לא אומר שאין תקופה שאולי חודש לא דיברנו או חודשיים, כי לכולם יש את החיים שלהם, אבל יש פתיחות כמו משפחה-תהליך ארוך, יש סודיות בינינו על דבריים אישים של מאה אחוז, יש אהבה אמיתית, יש מילה טובה בחגים בארועים, כלומר בגלל מצבי הקשר איתי לא קשר של יו אני חייבת להיות כמו איזה מתנדבת תומכת צריכה להתקשר לרחל כל שבוע וכו, הקשר בינינו הוא טבעי וזורם, יש ימים שמחים שלי ושלהם, ויש ימים שאני בוכה וקשה-ולכן זה לא שונה משום קשר חברי עם אדם רגיל. אמרה לי חברה מכאן בטלפון(ולא מאיה)-תראי רחל אני רוצה להיות חברה שלך אבל אני מפחדת שתצפי למשהו שלא יהיה , אפילו שאני אהיה הרבה קרוב לביתך אולי אקפוץ אליך פיזית פעם בשנה או פעמיים -הרגעתי אותה זה בסדר- הקשר לא נמדד בכמה פעמים בשנה מישהו בא אלי, יש טלפון, יש אינטרנט, ויכול להיות גם פעם בחודש טלפון,אבל קשר הוא קשר מצויין אם הוא מהלב ואמיתי ובנוי על כנות ופתיחות. אז אולי הציפיות שלי לא מתאימות לפורום הזה יתכן, אולי אני צריכה ללכת לדרכי לפורום שמחפש את מה שאני מחפשת בחיים-שם יותר אתאים. אז זה שאני פונה לפורום אחר-שאולי יותר יתאים לציפיות שלי , זה לא כדי לפגוע באף אחד, ולא כדי לירוק על אף אחד, ולא מתוך זלזול, אני מלאת כמיהה לקשרים מעבר למסך-שונאת את המסך. וגיל שיפעת תקרא לא אכפת לי אני אוהבת אותך, ואני מאחלת לעצמי חבר כמוך אני יודעת שכתבתי דברים שפגעו בך, כי לקחת את מה שכואב לי על משהו שנפגעתי והשלכת עליך כחלק מהפורום, למרות שהדברים די כוונו כל הזמן למשהו מסויים. מבקשת את סליחת כולם, אולי עדיף שלא אגיב כרגע , כי אולי אני עלולה לפגוע בכם בדבריי וזה הדבר האחרון שהייתי רוצה לפגוע באנשים. רחל-נשמה