בני נוער ברדיו - המאמר .

סנטה

New member
../images/Emo9.gif בני נוער ברדיו - המאמר .

רדיו חזק – שגיא קינן לא שומעים הרבה בני נוער בתוכניות רדיו,אפשר להגיד שבכל תחנות הרדיו האזוריות הכרתי שתי תוכניות נוער,באחת מהן שידרתי. תחנות הרדיו הגדולות בכלל [גל"צ,רשת ג',גלגלצ] ותחנות הרדיו הקטנות בפרט [תחנות הרדיו המקומיות ברובן] לא מרבות לשתף בלוח השידורים בני נוער. בני נוער לצורך העניין ולצורך המאמר אלו הגילאים 13-18,כיתות ז'-י'ב. לעומת זאת,באינטרנט אפשר למצוא שפע של תוכניות רדיו המשתפות בני נוער,רבים wfm הרבתה בעבר [ואני סבור כי גם כיום] לשתף בני נוער במסגרת לוח השידורים שלה. לבני נוער קשה להגיע לתחום הרדיו בעיקר בגלל שרדיו מסתמן כיום ככלי תקשורת ישן,אשר בעיקר מבוגרים מאזינים אליו. הנוער של היום,צופה בעיקר בטלוויזיה,אינטרנט ואני יכול להעיד שבני נוער לא מאזינים לרדיו כמעט בכלל.המטרה שלי הייתה כשהתחלתי לשדר בתוכנית נוער-היא להביא מאזינים והרבה. בתור בן נוער בכיתה י',תחום התקשורת קרץ לי תמיד. הייתי כותב בעיתוני נוער שונים,פעיל במועצות נוער ובתחילת השנה הוצע לי ע"י חברים קרובים והרדיו המקומי "רדיו קול הים האדום" להגיש תוכנית נוער .אני לא אשכח לעולם את היום בו נכנסתי לדלתות הברזל של "רדיו קול הים האדום",נכנסנו למפיקה הראשית פתחנו איתה בשיחה , ובמושגים של "רדיו" היא התחילה להסביר לנו מה הם מחפשים אחרי שבועיים חזרנו עם ליין אפ ארוך ומפורט,פינות,אייטמים מטורפים,סגנון המוזיקה ו...שם לתוכנית – "הפסקת 10-כל יום ראשון בשעה 22:00 . התוכנית התחילה,הפעם הראשונה מול המיקרופון הייתה מרגשת,גמגמתי,הקול שלי היה צרוד ביותר – אבל הייתי מכור,אהבתי את ההפקה של התוכנית,ההתחברות לנוער,האייטמים המצחיקים,הפליטות פה שעשו הרבה רעש ועוד... התוכנית בהתחלה לא זכתה להצלחה רבה,אבל לאחר חצי שנה התחלנו לשמוע המון תגובות – שליליות,חיוביות אבל תגובה היא תגובה וכל תגובה היא מאזין וכל מאזין חשוב.במשך השנים שיפרנו את התוכניות,הוספנו פינות,אייטמים,טלנובלות רדיופוניות,ראיונות על סליברטאים,משאלי רחוב ובקיצור ניסינו להתחבר ברמה הכי גבוהה שיש לבני נוער . כשבונים תוכנית נוער חשוב לקחת בחשבון איך התוכנית צריכה להראות,איזה מוזיקה משמיעים לאיזה קהל יעד פונים בגילאים הנמוכים יותר ז-ט שכל מה שמעניין אותו זה כתבות אופנה,בריטני ספירס ועופר שכטר או לחילופין לבני נוער גדולים יותר י'-י'ב שכל מה שמעניין אותם זה סקס,מוניקה סקס ונו...טוב גם עופר שכטר. ב"הפסקת 10" תוכנית הנוער שאנחנו בנינו ניסינו לפנות לשתי קהלי היעד-וזו הייתה טעות שבסופו של דבר שינינו,לאט לאט התחברנו לקהל היעד הגדול היותר מהסיבה הפשוטה שגם חברי התוכנית – התבגרו.אך אין זה אומר שבני נוער צעירים יותר אינם יכולים להרכיב תוכנית שכזו ... אני בתור שדרן בתוכנית חיפשתי לעשות תוכנית עם הומור שנון,להתעסק מעט בפוליטיקה,במוזיקה איכותית בראיונות עם הסלבריטאים חיפשתי את השאלות המעניינות,החצופות לעיתים...לכן כשמרכיבים תוכנית נוער צריך למצוא את בני הנוער המתאימים שצריכים לשלב בתכונות שלהם המון בטחון,אסרטיביות,ידע תרבותי עשיר והמון מרץ . העבודה מספקת מאוד ולומדים ממנה כל כך הרבה. בתוכנית שידרתי 3 שנים,כל יום ראשון בשעה 22:00,כל תוכנית הייתה מיוחדת היו תוכניות איומות והיו תוכניות מוצלחות,היו כתבות בעיתונים,היו לכלוכים אבל בסופו של דבר היו מאזינים . כיום אני חייל בצה"ל-עזבתי את הרדיו בסוף השנה.הרדיו נתן לי המון סיפוק,זה היה תחביב שחיכיתי לו כל שבוע ולא קיבלתי על זה אפילו שקל אחד. בהצלחה .

יפה! ואני מאד מסכים

האינטרנט הוא קרקע מאד פוריה לבני נוער. גם אצלנו בתחנה יש לפחות שלוש תוכניות שמוגשות על ידי אנשים בגילאים שציינת. האחת נקראת "דחקות בעמ" וכשמה כן היא, אוסף של הישטטויות, מתיחות, צחוקים וכו'. השניה "המקלט" היא תוכנית של מוזיקה שחורה שמצליחה להביא לאולפן (הביתי יש לציין!) מדי שבוע אומנים מהז'אנר. כבר קשה לי לחשוב על מי לא התארח שם! מאבי מסיקה ועד כלא 6... ויש כמובן עוד רבים. והצעיר מכולם שכותב כאן בפורום, דור דסא שעוד לא התיישב על נישה קבועה אבל הפוטנציאל קיים. אחת הסיבות, אבל לא היחידה, היא שהאינטרנט הוא מדיום שצעירים מרגישים בו יותר בנוח. כיוון שאולפן השידור שלנו הוא באילת, מי שלא גר באיזור חייב לדאוג להקים אולפן ביתי באיכות סבירה ומצאנו שזה אתגר שצעירים צולחים אותו בהצלחה יותר גדולה ממבוגרים. האינטרנט שייך לצעירים כנראה. מבחינת הרדיו יש הרבה דילמה עם התוכניות האלו. חלק לא מבוטל מהמגישים הצעירים הם "בוסריים" עדין מבחינת נסיון החיים בפרט ונסיון ההגשה בכלל, ולא תמיד מוצאים את האיזון בין הישטתות בטעם לבין צחוקים של חבר'ה שהולכים טוב בשכונה אבל יוצרים תחושה של "שכונה" בשידור. כדי לפתור את זה אין מנוס מלהגדיר רף מסויים שמתחת אליו לא מקבלים תוכנית, ממש כמו ברדיו האזורי ומצד שני הפתיחות היא גדולה הרבה יותר כי האינטרנט משוחרר הרבה יותר מה-FM הקפוא. בסך הכל בשילוב נכון של תוכניות של צעירים בצד מבוגרים אפשר להגיע למצב שבו התוכניות של הצעירים עושות הרבה כיף והתוכניות של המבוגרים יוצרות את האיזון הנדרש. בבוטום ליין - שווה לתת את הצ'אנס. זה עולה אמנם בחצי שעה של להאזין לעשרים איש שמהם עוברים אולי שנים אבל המחיר של לגלות פוטנציאל עתידי ולרענן את הסאונד של הרדיו בקולות צעירים שווה את זה.

ליאנוש

New member
יש עוד תוכנית שבה בני נוער משדרים!!

היא ברשת א' ונקראת "בראש צעיר", משודרת מ3 עד 4 בימי שני ורביעי. בכל תוכנית משדרים שדרן אחר (כל שדרן שידר בעבר פעם בחודש ועכשיו פעם בחודשיים בערך) שמדבר על נושא שונה שמעניין בני-נוער, כמובן שיש גם מוזיקה ומרואיינים ואנשים באולפן ואת הכל עורכים בני-נוער. (ד"א- גם אני משתתפת בזה...)

mebl

New member
באמת גם אני משדר שם

מי המפיקה שלך? שלי אפרת בזרקון המושלמת! וצילה בכלל מלכה:) בראש צעיר- נוער עושה רדיו!!!!!!!!! חבל כ"כ שקיצצו לנו שעות!:(

shaked04

New member
סתם הערה קטנה...

גם ברדיו חיפה יש הרבה שיתוף של בני נוער בלוח השידורים... במשך כחמש שנים הפעיל הרדיו את רדיו1,רצועת הצעירים בה הפיקו,הגישו וערכו עשרות צעירים בגילאי 13-18 תוכניות ופינות שונות. זה בעצם היה הרדיו הראשון שנתן לצעירים כזאת במה גדולה בשידור...וזה גם הניב תוצאות לדעתי,כמה מכוכבי גלצ בשנים האחרונות הגיעו מהרדיו הזה.. גם עכשיו יש שם מגזין נוער שבועי שעורכים ומגישים צעירים,שווה להקשיב..שבת בין שבע לתשע.

הם מחפשים גם אנשים חדשים:)

שאלה לי אליך, אולי יש לך מושג מה האימייל שלהם? התוכנית נקראת סיפתח, ממש במקרה נפלתי עליה.. חלום די ישן שלי הוא פשוט לשדר באופן קבוע ברדיו...לצערי הרדיו המקומי שלנו, קול רגע בעמקים ובגליל לא משדר לקבוצת הגיל של הנוער, אלא לגילאי 20+ . האפשרות הריאלית היא רדיו חיפה. יש לך אולי מושג למה הפסיקו עם רדיו 1?

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

נפלא. אותי זה מסקרן לדעת האם הרמה בגלי צה"ל (בעתיד הקרוב) ובקול ישראל (בעתיד הרחוק יותר) תעלה בזכות שיתוף בני-הנוער בתחנות הרדיו האזוריות והקהילתיות בשנים האחרונות - או רק תרד, עם הזמן. ימים יגידו. תודה שגיא!
ו... בהצלחה בצבא!

Evyatar613

New member
שידורי נוער איכותיים

לצערי הרב, רוב שידורי הנוער בארץ, בטלויזיה או ברדיו (ואפשר גם להכניס את העיתונים כמו ראש אחד ומעריב לנוער), סובלים מאיכות ירודה, ועושים מבני הנוער הרבה יותר רדודים ממה שהם באמת. בני נוער יכולים לשנות, יכולים להשפיע, יכולים להשמיע את דעתם ולהזיז דברים הרבה יותר מקבוצות אחרות. הכח שיכול להיות לשידורי נוער בארץ הוא ענק. במקום זה, רוב התוכניות או שעוסקות בבריטני ספירס ועופר שכטר, או שנשמעות כמו התוכנית של דידי הררי, פלוס מינוס כמה שינויים. התוכנית שהכי מתקרבת למשהו איכותי, וגם שם יש לפעמים מקום לשיפור, היא בראש צעיר ברשת א'. לבני נוער מותר לדבר גם על פוליטיקה, על יחסי דתיים-חילונים, על נושאים אקטואליים, על נושאים שקשורים ללימודים, למשרד החינוך, בגרויות, מועצות תלמידים ודברים שמפריעים להם. אני מאוד מקווה ורוצה לראות שינוי בשידורי הנוער בישראל, כדי שגם בני הנוער יוכלו להשמיע את קולם, שחשוב לא פחות משל המבוגרים.

DorDassa

New member
אביתר, אתה צודק מותר..

אבל רוב הצעירים לא אוהבים לדבר על זה, אני אישית. וכל החבר'ה שלי שגם כמה מהם שדרנים בתחנות אינטרנטיות, ממש לא אוהבים לדבר על זה בשידורים. רוב הצעירים עושים תכניות בידור, כמו דחקות בע"מ שעופר הזכיר שמשודר בתחנה שבה אני ועופר משדרים... וגם הצעירים אוהבים לעשות בעיקר תכניות שקשורות למוזיקה מסויימת, כמו המקלט של מתן וגיא. ויורודאנס של DJ PROWLER שמשדר מוזיקת טראנס, האוס, וכמובן כמו השם - דאנס.

Evyatar613

New member
אני מסכים, אבל...

זה צריך להיות בנוסף. המצב כרגע הוא שאלה הדברים היחידים שמייצגים את הנוער ברדיו, ותן לנוער קרדיט שהוא מסוגל ליותר. לא שיש לי בעיה עם צחוקים, דחקות, ומוסיקה. תאמין לי שאני גם אוהב. אבל להגיד שהנוער מתעניין רק בזה זו שגיאה. בעיקר הביקורת שלי היא כלפי עיתוני הנוער, שנהיו בשנים האחרונות זולים וצהובים מאוד, וזה מוביל לכך שהדברים היחידים שמעניינים את הנוער בארץ זה דברים כמו התחת של עופר שכטר.

DorDassa

New member
התחת של עופר מ-ה-מ-ם

חחחח סתם.. שמע אולי באמת ניסחתי את זה לא נכון... אז נגיד, רוב הדברים שמעניינים הם מה שאמרתי.. וכו' יש את אלה שמתעניינים גם בחדשות. אני לא אומר, שאני לא מתעניין בכלל.. אני מתעניין בצורה מלאה.. אך לא בשידורי אני לא מדבר על זה.. אלא אם כן זה בקטע הומוריסטי..

למעלה