שאלה לדיון

Gilliana

New member
../images/Emo88.gif שאלה לדיון

מה "למדתם" מתיקים? איזה לקחים הפקתם ובכלל - האם לדעתכם הסדרה מנסה להעביר מסר כלשהו, מלבד "אנחנו לא לבד"? אם כן, מהו? אני באופו אישי הסקתי ש: א. TRUST NO ONE - כמובן, אבל את זה למדתי על בשרי עוד הרבה לפני "תיקים" ב. עדיף לא לשאול יותר מדי שאלות - ממילא לא תקבלו תשובות, אז למה לשבור את הראש? ג. THE TRUTH IS DEFINITLY NOT OUT THERE! ד. זה שאתה פאראנואיד - לא אומר שלא רודפים אחריך ה. יש יותר מופרעים ממני
ולגבי מסר - אני חושבת שזה די ברור: הממשל מסואב, אינטרסנטי ורקוב (אבל גם את זה אני חושבת שאנחנו יודעים כבר מזמן) אשמח לשמוע את דעתכם המופרטת!

בנוסף לדברים שציינת

והבולט בהם הוא TRUST NO1 למדתי שני דברים חשובים ביותר... הראשון זה לא לוותר, לא להיכנע גם כשקשה ושאפשר להלחם נגד כל העולם ובסוף לנצח.. הדבר השני זה אולי ישמע לכם קצת מוזר אבל למדתי מה זאת אהבה אמיתית טוב לא בדיוק איך שזה נשמע אבל כשרואים את מאלדר וסקאלי ביחד ולא משנה כמה חסרונות והבדלים מבחינתי הקשר שלהם הוא אידיאלי האהבה שלהם היא אהבה כמו שאהבה צריכה להיות ואני מקנאה בהם על זה וזאת השאיפה שלי לאהבה גם בחיים ואולי זה שאפתני אבל מי אני שאוותר... (למדתי גם את זה לא?)

1Shir

New member
למדתי המון

אני מניחה שזו הסדרה שלימדה אותי הכי הרבה, מעבר לתחום הסוציולוגי-כוחני, שאת הזכרת, ולתחום הרומנטי, שאוקינוס הזכירה, הסדרה לימדה אותי מהי האמת: האמת היא כלל-עולמית, וגדולה וחזקה יותר מהכול. היא רחבה ונמצאת מעל הכל, והיא יותר משמעותית מכל הדברים הקטנים שאנחנו עושים ביום-יום. למדתי שאנחנו לא מבינים את האמת, אבל זה בסדר, כי אנחנו לא אמורים להבין אותה. מספיק שאנחנו מודעים לקיומה. לפחד אין מקום, כי האמת היא יותר חזקה ממנו. לנשמה שלנו לא מגיע שנמכור אותה, ואין לנו מה לפחד, כי האמת תשמור עליה. זה על רגל אחת :) אני באמת יכולה לכתוב הרבה על מה שלמדתי מהסדרה. היא מסמלת בשבילי המון אמונה שנותנת כוח להתנגד לדרישות המציאות.

אם יותר לי להוסיף

היום הייתי צריכה לכתוב מיהו לדעתי גיבור, הדמות הראשונה שראיתי מולי הייתה מאלדר מבחינתי הוא הגיבור האולטמטיבי, הוא מוכן לסכן ולהקריב את עצמו למען האמונות שלו וגם זה משהו שלמדתי ממנו הוא לא מפחד להיות מי שהוא הוא לא מפחד להאמין אני חושבת שבכלל רוב "חינוכי" הגיע מתיקים וממאלדר בפרט. הדרך שלו לחיים הראיה שלו למציאות היא עוד דבר קטן שלמדתי ממנו.

Gilliana

New member
המממ.... קשה לי לראות אותו כגיבור

בעיקר משום שה-"גבורה" שלו נובעת ממניעים אנוכיים ואובססיביים. נכון שהוא לא מפחד להיות מי שהוא ונכון שהוא לא מפחד להאמין אבל לדעתי לפחות, כל אלו לא הופכים אותו עדיין לגיבור. אני מסכימה שיש לו כמה וכמה תכונות ראויות להערצה אולם לא די בכך בכדי להגדיר אותו כגיבור. אם כבר - סקאלי היא הגיבורה האמיתית

סקאלי היא אמנם גיבורה אבל מסוג שונה

ומה שעושה את מאלדר לגיבור זה שהוא לא נכנע למציאות , אחותו נחטפה הוא לא וויתר הוא חיפש אותה 27 שנים (נראה לי) עד שמצא אותה טוב, יותר נכון עד שגילה מה קרה לה כשסקאלי חלתה הוא הפך עולמות כדי למצוא לה תרופה ולו רק כדי שהיא לא תלך ללא מלחמה כמו שהוא אמר לביל סקאלי הוא לא מוכן לשבת באפס מעשה ולראות את הטרגדיה המשפחתית לא משנה לאן המציאות תוביל אותו הוא לא יכנע וילחם הוא מעדיף למות בקרב ולא לחיות בכניעה וזאת גבורה לא?

orityemini

New member
מה למדתי מתיקים? אממ....

לקחתי מהסידרה הזאת המון, אבל אני חייבת להודות שהדבר שהכי למדתי מהסידרה ומשמש אותי בצורה כל כך פרקטית היום זה אנגלית. :D האנגלית של מאלדר וסקאלי כל כך רהוטה ויפה, פשוט תענוג לאוזניים! אה, וגם הרווחתי הרבה חברים חדשים בזכות הסידרה, לא פחות חשוב
:)

למעלה