סקר
- 14/11/2010

ניריתי 1

New member
../images/Emo88.gif סקר ../images/Emo88.gif - 14/11/2010

האם קרה / קורה לכם כי מגיע מתאמן לשיחת היכרות, והוא לא מרגיש לכם ? משהו בו ברמה האישית - אישיותית לא "עובר" ולא מתחבר לכם... משהו בסגנון דיבור ובסגנון בכלל "מעצבן" אתכם (אנחנו בני אדם - זה קורה !) מה תעשו ? תלכו עם ההרגשה ותוותרו עליו כמתאמן (בנימוס כמובן). תתגברו ותאמנו אותו בכל זאת ? לדעתכם זה הופך אתכם למאמנים טובים יותר או לאנשים טובים יותר אם אתם מצליחים לאמן כל אחד ? ומה עם ההנאה שלכם ? זה לא ערך בפני עצמו ? האם הנאה שלכם מהמתאמן אינה הכרחית לתהליך האימון ? אנא שתפו

ordanco

New member
חיבור

אהלן, אני מאוד מתחבר לסקר הזה בפגישה אישית ראשונית אני עושה מיפוי ראשוני של המתאמן ובסופה מציע לו בהתאמה אליו את אחת האפשרויות הבאות: 1. שהוא לא צריך אימון כרגע, אולי ספר מסוים או הרצאה מסוימת (לאו דוקא שלי). 2. לא צריך אימון כרגע אלא סדנא קבוצתית (לאו דוקא שלי). 3. שאולי כדאי לו לפנות לפסיכולוג. 4. שאולי כדאי לו לפנות לפסיכיאטר. 5. שכדאי לו אימון בשיטה אחרת ואני ממליץ לו שיטה ומאמן אחרים שאני מכיר ונראה לי שיתאימו. 6. שכדאי לו אימון בשיטה שלי, לא איתי אלא עם מישהו שמתאים לו יותר ואני מציע לו מאמן ספציפי שנראה לי שיתאים. 7. שכדאי לו אימון בשיטה שלי, איתי. מאז שאני עושה את זה קורים כמה דברים: א. אני עובד עם אנשים שמתאימים לי והרבה יותר כיף לי, ישיותר מתאמנים ויש הרבה יותר הצלחה. ב. מי שבא אלי יוצא מאוד מרוצה וגם אם אני לא מאמן אותו הוא מפנה אלי מתאמנים. ג. בעלי מקצוע אחרים שאני מפנה אליהם (ללא עמלות) שולחים אלי גם מתאמנים מתאימים. בשיטה זו כ-ו-ל-ם מרוצים יותר ומצליחים יותר. אני מאמין שחשיבת שפע ולא חוסר, יש מספיק לכולם ואין צורך להתעסק במה שלא מתאים זה לא מועיל למתאמן ולא לי, בהצלחה! אורן

ניריתי 1

New member
אני מאוד מאוד מתחברת למה שכתבת ../images/Emo45.gif

אני חושבת שאתה נוקט מדיניות נבונה ומיקצועית מאוד. גם אני מאמינה בשפע וכי יש מספיק לכולם. התרשמתי כי מאמנים רבים חשים "חובה" לאמן את כל מי שפונה אליהם, לא מתוך איזה "גרידינס", אלא כי הם חשים מחוייבות הרואית משהו לעשות זאת. לי אין בעיה עם זה שאני לא מתאימה לכולם, וכי לא כולם מתאימים לי. באמת חשוב לי להנות מהמתאמן. יש כל מיני גישות לסוגיה ... מעניין ומסקרן... תודה ידידי על השיתוף

תענוג תענוג לקרוא אותך

לא על הרבה אנשים אני מרגישה שהם שמים את הכתיבה שלי בכיס הקטן
אני עושה דבר דומה עקרונית, בהבדל אחד. כמובן שהכי חשוב לבדוק שהמקרה מתאים לאימון בכלל, ולא לטיפול פיסיאטרי או פסיכולוגי. ואני גם ממליצה על קורסים קבוצתיים במקרים רבים (כתבתי בפירוש באתר שלי, זו ההמלצה הראשונה שלי!) אבל אם אדם רוצה להתאמן וזה נראה מתאים לו, אני לא מסננת על בסיס העדפה שלי. אלא אני רואה את זה בתור האתגר האישי שלי, הצמיחה האישית שלי, להיות יכולה ליהנות ולחגוג באימון - עם כל אדם ואדם. אם יש משהו שמפריע לי באדם הזה - זה משהו שאני אישית מעוניינת לאתר במהירות ולהתגבר עליו. אלו השיעורים הגדולים שלי, ואלו בד"כ אימונים מעולים - כי שום דבר שם לא מובן מאליו. הכל יצירה. אלו האנשים שמפתיעים אותי ביותר. במה שהם מגלים בפני, ובהתקדמות שלהם. זו אני, מקסימליסטית. עוד דרך אפשרית לעבוד.

bridges

New member
אני מנסה להמנע מדעות קדומות...

אני הפסקתי לעבוד בכל מיני סוגים של מיפויים של אנשים. זה אמנם קורה לי מעט, אבל יש אנשים שהגיעו אליי ומשהו לא התחבר או משהו עצבן אותי. אני מאמין שהדבר הזה שאנחנו לא מתחברים אליו באדם שמולנו או מה שמעצבן אותנו באחר בד"כ לא קשור בו אלא בנו ולכן הנכונות לעבוד עם אדם כזה יוצרת פתח לגדילה ולהפתחות אישית שלנו. עכשיו, אם אני רואה שהמשהו הזה בי עלול להפריע לתהליך האימון אני אפנה את אותו האדם למישהו אחר. כמובן שישנם מקרים שבהם נדרש סוג אחר של תהליך, ייעוץ, אימון בסגנון אחר, טיפול פסיכולוגי, סדנה או תהליך רוחני עמוק. אז, אציע לאותו האדם לפנות לתהליך שנראה לי מתאים לו. רונן

למעלה