יאסר ערפאת עשו לנו שטיפת מח!!

ענת71

New member
../images/Emo88.gifיאסר ערפאת עשו לנו שטיפת מח!!

בקר טוב לכולם. כמעט כל אמצעי התקשורת מסקרים את הלויה של יאסר ערפאת. אפשר לחשוב מי הוא!!! לפי דעתי ממש הגזימו שימות מי צריך אותו בכלל.

מבלי להיכנס לפוליטיקה שבעניין...

יאסר ערפאת הוא אדם שליווה את מדינת ישראל כ- 40 שנה באופן צמוד-צמוד, בזמנים טובים יותר וטובים פחות, ומן הסתם, ברוב הפעמים שמו נשזר בהקשרים שליליים. הלוויתו מסוקרת בכל אמצעי התקשורת של העולם הערבי וברוב כלי התקשורת העולמיים וגם בישראל. בישראל, מן הסתם, יש מימד נוסף להסתכלות על לווית הראיס - המצב הבטחוני. לא מעט יחידות בטחוניות בצבא נמצאות בכוננות מחשש להפרות סדר.

גם לדעתי - הסיקור מוגזם

כצרכן חדשות ישראלי מאד מעניין אותי ההשלכות והמשמעויות של מותו ושל התנהלות הדברים שקורים שם - על הקשר ביננו לבין הפלשתינים שיש לו מן הסתם השלכה ישירה על עתידה של מדינת ישראל. אבל מבחינת מותו שלו עצמו, ושוב - כצרכן חדשות ישראלי - אני לא זקוק לדיווח מלא ומפורט של מסעותיו של הארון מבית החולים לפאריז לנמל התעופה שם והנה הוא מועלה למטוס והנה הוא מורד מהמטוס. למה? למה אמור לעניין אותי כל מסע ההלוויה הזה? פרטי הפרטים האלו לא מעניינים אותי ממש כמו שלא מעניינים אותי פרטי מסע ההלוויה של כל מנהיג בינלאומי אחר, וזה שגורלו היה קשור בגורלנו, כפי שנועם אומר כשהוא מנסה להציל את העניין הזה - לא מוסיף שום דבר לעניין שיש לי במסע ההלוויה עצמו אלא כאמור רק במה קורה עכשיו ברשות הפלשתינית, עם העם הפלשתיני או כל דבר שקשור בנו. ההלוויה הזאת זוכה לתיאור חסר כל פרופורציה שגרם לי לעבור על הדף הראשי של עיתון יום השישי ברבע מהזמן שאני מקדיש לו בדרך כלל ואת הטלביזיה אני משתדל לא לפתוח בכלל (אבל זה לא חדש). אבל אני כן רואה כל פעם שאני פותח את האינטרנט את הידיעה הראשית ומעולם לא ראיתי אותה מתעדכנת במרץ רב כל כך! עכשיו הוא כאן. עכשיו הוא שם. זה באמת, אבל באמת, לא נראה לי מעניין את צרכן החדשות הישראלי. את הפלשתיני אולי כן. אבל את הישראלי - לא.

alpha80

New member
מסכים עם כל מילה

כולם יצאו פה מפרופורציות. פוליטיקה / לא פוליטיקה - עדיין מדובר על דמות שלא עשתה גדולות ונצורות למען העם היהודי הלשון המעטה, ואין שום סיבה שבעולם שיהיה סיקור כל כך נרחב על מה קורה איתו. הוא גוסס? גוסס. מת? מת. לוויה? נגמר, עבר. הלאה- לאייטם הבא. האובססיה החדשותית פה לפעמים עוברת כל גבול. וזה מתקשר לשירשור שהיה פה לפני כמה ימים על מהדורות חדשות כל שעה כן או לא. שבת שלום לכולם.

למעלה