חתונה.

AeroSlash

New member
../images/Emo88.gif חתונה.

שאלה לי אליכם: חתונה -
או
? אתם בעד מיסוד הקשר, בעד החותמת, בעד הטבעת? או שאתם חושבים שזה מיותר/לא צריך/עזבו אותי בשקט/וכו וכו וכו..

אני בעד...

כי זה עושה את היחסים יותר פורמלים אבל חוץ מזה החותמת והטבעת לא צריכים אותה אני חושבת... החתונה לא אמורה לשנות כלום לא יחס ולא אהבה לא לטובה ולא לרעה.... אבל אני בהחלט בעד.. אני תמיד חלמתי על חתונה.. והשנה בעזרת השם יהיה לי טקס במוסקבה של...

TaL53

New member
אני בכלל

בעד לחיות ביחד בלי מחויבות. בכלל חתונה לדעתי היא יותר בשביל המשפוח'ס..הרי אתה לא צריך משהו רשמי כדי לדעת עם מי אתה רוצה להזדקן בכיף. אבל..זאת כמובן דעתי..

האמת לתחייב צריך גם

בשביל הילדים העתידתיים שהם יהיו חוקיים וזה... ובכלל זה אותו דבר כמו להגיד אני לא הרשום את הילד שלי שהוא נולד וזה אני הרי יודע שהוא הילד שלי ושהוא נולד.. אבל האמת שאתה צודק

TaL53

New member
זאת הבעיה בעולם

בכול העולם מעודדים נישואים תמורת הטבות שונות, גם בישראל זה ככה- הטבות מס, סובסידיות וכ'ו. אבל בישראל גדל מספר הזוגות שחיים ביחד ללא מיסוד הקשר- "ידועים בציבור". הבעיה העיקרית לדעתי היא עניין הנישואים האזרחיים שחייב להיות ממוסד בחוק בישראל ובעיית הגירושין מול בתי הדין הרבניים.

AeroSlash

New member
אבל למה לך לעשות את היחסים פורמליים

? כאילו זה ממש נחוץ לך? לקבל את החותמת הזו זה כאילו לקבל אישור לזה שאת אוהבת את הבן אדם ורוצה לחיות איתו. את זקוקה לאישור? שלא תחשבי שאני תוקפת אותך, אני פשוט בכללי חושבת שכל הקטע של "מותק, מאמי, בייבי, אנחנו כבר 5 שנים ביחד, לא הגיע הזמן שתשבור את הכוס?" מיותר למדי. אני אישית חושבת שברגע שמתחתנים זה הורס....

אני לא חושבתי לרגע אפילו שאת תוקפת

:)) אני לא צריכה שום אישור לזה שבן זוג שלי אוהב אותי... ממ ואני לא חושבת שחתונה אמורה להרוס משהו... אני רוצה להרשם כי 1.זה יותר פורמלי בכללי 2.אני אישית צריכה לעשות את זה כי אני רוצה לעבור למוסקבה ויהיה לי יותר קל עם אני יהיה נשואה לאזרח רוסי.. אבל בכל אופן אני עושה את זה מתוך אהבה ענקית ומתוך רצון לחיות איתו

E K O

New member
../images/Emo45.gif

במקרה ראיתי תוכנית על הכתובה אתמול [או שלשום
קשה לעקוב אחרי הימים כשאין תעסוקה].... וגם אם זו חתונה כדת וכדין וגם אם זו חתונה אזרחית, צריך להגדיר משהו.... נעזוב את כל הקטע של "הנצחת האהבה" בצד, זה סוג של מגן.... בקשר לא מחייב ארוך טווח [שזה כאילו להיות נשואים רק שזה לא מוגדר ולא רשמי] אין הרבה מה לעשות אם אחד מבני הזוג מחליט לעזוב וזהו.... לא יודע, הקמת משפחה או חיים משותפים לדעתי מצריכים ברוב המקרים חתונה.... אלא אם כן זה הסדר שמתאים לשני האנשים [פשוט לגור ביחד].... בע, פיזרתי את התגובה שלי לגמרי, אני לא ממוקד....

AeroSlash

New member
למה אבל?

אז אתם נשואים ואז ביום בהיר אחד אחד מכם מחליט לפרק את החבילה וללכת. טז במקום להפרד בשלום ולעשות את זה בשקט ופשוט להבין שזה נגמר, אתם עוברים מסכת ייסורים עם כל העו"ד, הגירושים, המסמכים וכל הניירת שאף אחד לא צריך... הקמת משפחה מצריכה יחסים אינטימיים
לא שמעתי שהקמת משפחה מצריכה חותמת...

Janem

New member
זה יותר תלוי במשפחה

ולא בזוג. אני חושב שלרוב הזוגות זה באמת לא היה משנה כלום אם הם יהיו מקוטלגים רשמית כזוג נשוי או לא. אבל יש את הקטע שהמשפחה לוחצת ואז מתחתנים. יש מקרים שבהם הארוע יפה וזה משפיע לטובה גם על הזוג, בכל זאת טוב לבזבז הרבה כסף על ארוע נוצץ, להרגיש חשובים ולהרגיש שמביאים גאווה למשפחה. מה גם שזה יום בלתי נשכח, וביום מן הימים התמונות מהחתונה יעברו לילדים, לנכדים וכו'...

TaL53

New member
גם בהרבה משפחות

משנה עניין הנישואין. תסתכל למשל במשפחות מסורתיות. לאנשים שם מאוד אכפת מעניין של להתחתן כדת משה וישראל.

AeroSlash

New member
אבל המשפחה וההורים

כבר חיו את החיים שלהם ושיחזיקו את האף רחוק מהעניינים של הזוג. עדיף לנסוע למסע עולמי בכל הכסף מהחתונה

Janem

New member
לא כל המשפחות אותו דבר...

יש משפחות יותר מסורתיות שבהם להורים יש מילה חזקה, אבל גם במשפחות פחות מסורתיות, עם קצת כבוד להורים, מתחשבים בדעתם. לפעמים אפילו עושים את זה נטו בשביל ההורים, בשביל לרגש אותם או משהו בסגנון. כסף זה כבר עניין אחר, הוא רק משרת את המטרה הזאת. עדיף גם להתחתן וגם לנסוע לירח דבש וגם לקנות בית וכלב וכו'...

הרחבת השאלה../images/Emo41.gif

חתונה כדת משה וישראל (רבנות) או נישואים אזרחים. מה תעדיפו ולמה? עד כמה תתחשבו בבת\בן הזוג ובשאר המשפחה המורחבת במקרה ודעותיכם ורצונכם יתנגשו?

TaL53

New member
תשמע..אני למשל נמצא בבעיה

מאוד קשה במצב הזה. המשפוח'ס שלי לא מוכנה לשמוע על חתונה לא יהודית ובאותו הזמן ארוסתי לא נחשת יהודיה (לא יהודיה מצד אמא) ולא רוצה לעבור גיור. אבל אני הולך איתה עד הסוף גם בלי המשפחה ואני חושב שהם כבר הפנימו את זה. אז מבחינתי חייבים להעביר את חוק הנישואים האזרחיים.

למעלה