דיון

Blade Of Fire

New member
אבל גן עדן זה לא מגניב לחלוטין!

גהנום זה בן זונה! יש שם איש כזה ששולט על כולם.. והוא אדום עם זנב וקרניים ודפוק לו הארטגרם.. אהה.. פנטגרם על המצח.... ויש מסיבת מטאל שלא נגמרת לעולם!!!

pearly1

New member
O: אבל חם שם רצח

אבל יש שם פוגואים:( תראה מה עשית עכשיו אני בדילמה

inbal287

New member
לא קשור.

גות/גותיקה היא תרבות שלמה שבתוכה אפשר למצוא סגנון לבוש, סגנון מוסיקלי, אדריכלות מיוחדת וכו' וכו'. זה שבניה גותית מזוהה עם כנסיות/קתדרלות לא מסווגת את התרבות הזאת רק לנצרות, כי אם זה היה ככה אז חצי מהדברים שאת שומעת/רואה/קוראת וכו' וכו' לא היו יכולים להקרא בשמם האמיתי מכיוון שהם "מזוהים" עם הנצרות. למה את מקשיבה אז ללהקות מחו"ל? הרי הן נוצריות. למה את רואה כלמיני סדרות תוצרת חו"ל בTV? הרי הן נוצרו ע"י אנשים נוצרים... המון דברים נוצרו במערב אירופה, ארה"ב או כל איזור נוצרי אחר [ויש הרבה כאלה בעולם הזה], אבל זה לא אומר שאת מטילה וטו על כולם בגלל שהם מזוהים עם הנצרות, נכון? בקיצור, אין קשר. ואת לא יכולה להגיד לאנשים מה הם כן ומה הם לא, כל אחד והאמונה או דרך החיים שלו ואם מישהו מחליט שהוא גותי אז זה מה שהוא.

pearly1

New member
לא, אני בכלל לא

אבל כל הישראלים שמחשיבים את עצמם כגותים הם לא... הם גם לא נראים כמו גותים "רגילים" בלי להביע שום גזענות פשוט זאת האמת.. וזהו ממש אין לי כח להתווכח עם כולם על זה אבל כעיקרון כל הגותיקה מבוססת על הנצרות וכל המוטיבים שבה הם נוצרים. ואני מקווה לא להתחיל לריב כאן עם כל האנשים אז יום נעים

inbal287

New member
אף אחד לא התחיל לריב,

ניהלנו ויכוח תרבותי. איך את קובעת מי גותי רגיל ומי לא?

pearly1

New member
אנשים אירופאים נוצריים

ואין לי כח לפרט ,כי למדתי היום 6 שעות על כל משוואות הקו הישר אלגברה וגאומטריה

גותיקה לא מבוססת על נצרות.

לא הבנתי מאיפה הגעת למסקנה הזאת... זה שהגותיקה *נהפכה* לסגנון בנייה שמתאפיין *בעיקר* בקטדרלות לא הופך אותה לדבר הקיים רק בנצרות. יש הבדל בין הגותיקה של ימי הביניים לגותיקה המודרנית. וכמו שעידן כבר אמר, בניגוד למה שרבים חושבים הגותיקה של המאה ה11 היא לא הגותיקה המקורית והם כונו גותים רק כלגלוג בתקופת ימי הרנסאנס. כתבתי על כל הנושא של מקורות הגותיקה כתבה ארוכה. את יכולה לקרוא אותה פה אם זה מעניין אותך.

Blade Of Fire

New member
אני אמלא פה את תפקיד נועה-

הגותיקה לא נוצרה במערב אירופה ולא בקתדרלות... הגותיקה "נוצרה" בצפון אירופה... ונוצרה זו המילה הכי לא נכונה להגיד כאן- הגותים היו שבט ברברי בצפון גרמניה וזה שהכנסיה הנוצרית הפכה את זה לכינוי גנאי למבנים ואמנים שלא תאמו את הגישה הנוצרית זה כבר נושא אחר לחלוטין. לא נשארו גותים בעולם. באף מקום. אלא אם כן את מתייחסת לשושלת האירית של מלכי הגותים, אבל גם הדם הזה הידלל לחלוטין. ונצא לרגע מנקודת הנחה שבאמת את הגותיקה המציאה הכנסיה הנוצרית-יהודי הוא רק מי שמרגיש עצמו יהודי ולא יותר מזה.... אבל הויכוח הוא בהחלט לא לכאן אלא לפורומי דת שונים....

pearly1

New member
יאללה רק צריך מוסלמים ואפשר לעשות

משעל חםD: וה"יאללה" היה מכוון

אוי איזה שטויות. אין להימ מאפיין

אחד של אימו.
איפה ראית את זה? שמעתי נו, שמעתי פאנק, שמעתי הכול, על אימו עוד לא שמעתי שמכנים אותם.

Blade Of Fire

New member
שאלה בהחלט קשה

בניגוד לרוב הלהקות שאני מכיר שאוחזות בז'אנר מוזיקלי, הימ משתנים משיר לשיר... בגלל שוילה מושפע מבלאק סאבאת' אז אפשר למצוא האבי מטאל מיושן בשירים אך מידי פעם אפשר לשמוע גם Pאנק בשירים שלהם... אבל ברוב השירים של הימ שולט הסגנון הגותי בצורה מוחלטת וזה בעיקר בגלל הקול החלוד-עמוק של וילה. החלטת השופטים: רוק גותי. בהחלט.

למעלה