אכיפת חוק

atidih1

New member
מצב היפותטי ואולי לא כל כך

אני רוצה להציג שאלה שכבר מראש אתן לה כמה תשובות אם כי השאלה היפותטית והתשובות בכלל לא. שאלתי אפוא, נניח שאני נוחת באיזה מדינה נידחת ושם מתגלה לי מציאות כלהלן (בערך, כי מספיק לי להתרשם מהמציאות שהתגלתה מיד). אני נוחת בשדה התעופה, המקום רועש ביותר, צפירת מכוניות שעוקפות זו את זו כאילו הנהגים בהן נוהגים במכונית שעשועים חשמלית בלונה-פרק. אני מפלס לעצמי דרך איכשהו בדוחק וצפיפות שמזכירים לי שוק כאשר מימיני ושמאלי כל הזמן אנשים יורקים בקצב משוגע - הפגיעות ברצפה הן "בול" ומפספסות אותי בדיוק מפליא. אתה עולה לאוטובוס שבקושי נכנס אליו כאשר אחרי שכבר נכנסת אתה מתפלא כיצד עשית זאת. כאשר האוטובוס נהיה דליל יותר מאדם, אתה רואה שכל הריפודים של המושבים, הצבע שלהם או הם עצמם עברו כמה מהדורות - בין צבע שמקורו לא ברור או שלל ציורים ששינה את יעדו... ירדת מהאוטובוס והחלקת על אחת מהפירדימות של צואות כבשים או עזים (לא נראה לי שאצל שוכני המדינה הזו יש בעלי כלבים). דומני שאין להרחיב בתיאור התמונה ומצב הדברים ברור גם מתיאור חלקי זה. אם כי אני לא שייך למקום, אני בהחלט יכול לתאר את תוכן ומהות חייהם של תושביו וזה גם לא מענייננו וכך גם מה הם עושים בבתיהם. ברור מה שזיעזע אותי ושכנע אותי שאיני יכול לחיות במקום כזה - תושביו של המקום אין להם ולו קמצוץ מטענות אלה. הללו נולדו במציאות זו ובוודאי שיש להם בעיות אבל כאמור הן לא שלי או כל אחד אחר שלא שייך למקום. והנה, רק לצורך נגיעה במטרת נושא הכתבה (או הודעה בלשון האינטרנט) אני מודיע, שבאתי לחיות במקום הנ"ל. אז הכול מתחיל מהתחלה: אני נתקל בבעיה כאשר אני רוצה לעשות מהפך בדרך חיי שבחרתי, התנהלות העניינים, מחשבה וכיו"ב של התנחלותי החדשה. ראשית, אני פונה לאמצעים המקובלים - עיתונים, מוסדות, אישים והרי אנו מכירים את אלה ו"יעילותם", אם בכלל. כאשר הללו לא עוזרים, אני פונה לאינטרנט וכאן כבר מתחיל הסיפור שלנו. כדי לפתור את הבעיה, יש בעלי רצון טוב שמביאים "פתרונות". הציבור שיקבל את אלה, אין לו את הבסיס ההכרחי להיות מה שקרוי בני-אדם (הכול לפי המתבונן) אז למענו מקימים עמותה שטוענת במלוא הרצינות שבשיטת הוקוס- פוקוס היא "תלביש" עליו את כל היסודות החסרים כמה דורות ונראה תוצאות לא כעבור מינימום חמש-עשרה שנה כי אם או-טו-טו בימים אלה... אם זה לא יעזור והמצב החמור יימשך או אז יש להסתמך על שיטת ג'וליאני. ג'וליאני שעשה מהפך בעירו וידו הייתה גם באירוע חמור נוסף. לענייננו, כאשר ג'וליאני הכניס את ראשו ורובו לדברים הקטנים - כולם - אצלנו לא מסוגלים לטפל אפילו באחד כזה. עתידי המנחם

../images/Emo88.gifאכיפת חוק

אכיפת חוק מתבצעת ע"י שורה של גורמים: המחוקק (הכנסת), משטרה, פרקליטות (תביעה), בתי סוהר, קציני מבחן, עובדים סוציאליים, וכו'. מבצע עברין עבירה על החוק. האזרחים מתלוננים למשטרה, לעיתים משתפים פעולה אף מעבר לכך. השוטרים פועלים היטב, ועוצרים את העבריין, לעיתים תוך סיכון עצמי. מביאים את העבריין לשופט להארכת מעצר. השופט משחרר אותו. העבריין המשתחרר מבצע מיד עבירה נוספת (במקרה הקיצוני שלפנינו - בחניה של בית המשפט, דקות ספורות אחרי השחרור). שוב האזרחים מדווחים, שוב השוטרים עוצרים, שוב מביאים את העבריין לשופט, ושוב השופט משחרר אותו!! וכך 146 פעמים... דיברתי עם שוטר אחד, אדם טוב ומסור. סיפר לי על כמה מקרים דומים, מזעזעים לא פחות, ואז אמר לי: "אני עוצר עבריינים אלימים, תוך כדי סיכון עצמי, וזאת התוצאה, פעם אחרי פעם. העבריין פוגש אותי אחרי זה, וצוחק לי בפנים. יש לי משפחה, ילדים. פרנסתם תלויה בי. למה לי לסכן את עצמי שוב? למה לי?"

atidih1

New member
אין חדש תחת השמש

כדי להתמקד בשורש התופעות החמורות שבהן גם דנים בפורום זה, בחרתי לקחת אחת מאלה ולפיה לנסות להבין היכן אנו נמצאים, מה עושים ואולי לטפל ברעות החולות בעודן באיבן טרם היותן חלק בלתי נפרד מהמציאות שלנו. הדבר לא קשה שהרי הן "מככבות" כל יום ו"שלפתי" ידיעה טרייה שהתפרסמה בימים אלה, לפיה קבוצת נערים חיללו בית קברות וניתצו שם מצבות. אז מה היה לנו? קבוצת נערים (נדלג על מעשיהם שמזכירים כל מיני כתות בזמנו) ונתמקד בשיעמום שמסתבר שיש לו השלכות למעשים הנ"ל. הנערים בני-טובים, ללא עבר פלילי וגם לא חסר להם דבר פרט לחינוך וערכים - "מצרכים" חיוניים שכנראה לא מבוקשים היום בשוק. גם הב"ס מסתבר, יותר מכין לבגרות מאשר את הדברים הטפלים שוזכרו לעיל. ייתכן, גם שקיימת עוד סיבה שאני משאיר למומחים לדבר וכוונתי היכן ההורים? כנראה עסוקים מדי ואולי נמצאים הרבה בחו"ל ואין להם זמן לראות מה עושים ילדיהם. אולי. אגב, הדברים לעיל והרקע, מזכירים לי את רצח נהג המונית בהרצלייה בזמנו. גם שם הייתה בעיית שיעמום ודובר בבני טובים. כן, לאחר האירוע ההוא, נערכו סימפוזיונים עם מיטב המוחות בעולם האקדמי והייתה "הסכמה" כללית שמקור הבעיה הוא חינוך, ממש גאוני. נדמה לי שמה שהיום הופסק אלה הם הסימפוזיונים... ברור, שאם רוצים להתעסק באלה (רצח נהג המונית היה לפני כתשע שנים או יותר אם אני זוכר נכון) והבעיה קיימת - ואיך קיימת - כאשר ה"שחקנים" הם דומים, או אז יש לפנות לכיוונים אחרים. לדעתי, מהסיפור חסר המוצא לעיל, המסקנה המתבקשת היא שעד שיבואו ה"חלקים" החסרים, יש לעשות משהו במקום. במאמר מוסגר, ראיתי לא אחת בפורום זה, מספר גולשים שמדווחים על האירועים הללו (הרי זה מיותר כי עושים זאת כבר העיתונים), מילא, אבל יש ביניהם שגם שוללים איזה צעד או פתרון במקום, מה גם שהאחרונים יכולים להעלות דברים חכמים בהרבה מאלו המוצעים. אז בין ההצעות שהיצעתי, הייתה שוטרי מקוף. יש גם את הצעתו של גדול ממש והוא ג'וליאני שלדעתי מגיע לו את כל הכבוד. אני ביקשתי בסה"כ, להיעזר ברעיונות שלו בצורה יותר מינורית (כזכור, להרוג--- ולעבור לשני). טענתי ואני טוען גם היום, כאשר אין לנו את החינוך, יש להתמקד במשהו אחר במקום אבל לא להשאיר את הבעיה לאנחות (קראתי לאלה "רמזורים" חיים). טענתי גם נגד השלכת יהבנו על העמותות למיניהן שתוצאותיהן, אם בכלל, לא יתנו פתרון אלא כעבור כחמש-עשרה שנה וגם זאת עוד לא מובטח. לכן הפתרון הוא בשוטרי מקוף אבל לא לפני שינויים ושימת דגש על משטרה אחרת ועל כן כתבתי, בין השאר, שיש להחליף את המשטרה ואז אחד שמאוד "התעמק" בנושא, זעק, איך אני חושב להחליף את המשטרה - אני רוצה להרגיע אותו שאני רוצה שעדיין זו תישאר... ואני גם מציע לו שאם יש לו הצעה אחרת אז שלא יתבייש ויציע אותה. עתידי המנחם

כל גורם ו"תרומתו" הוא

כל גורם והתרומה שלו להתגברות האלימות. רק אתמול שמעתי שבריוני יום הסטודנט בכרמיאל,(אלה מהסרטון המפורסם שהובא בפנינו בפורום), נקנסו במסגרת עסקת טיעון בסכום האגדי של 200 שקלים שלמים וחדשים. אני מציע להם לערער לבית המשפט העליון על חומרת העונש, אולי יפחיתו להם שליש, אולי יפרסו להם ל-18 תשלומים שווים, בלי ריבית ובלי הצמדה. אבל גם המשטרה לא נקיה, מביא בפניכם מאמר על אזרח ישר דרך שביצע את עבודתו מעבר למצופה והגיש למשטרה את העבריינים כמעט על מגש של כסף. ואלה? ולסיום. בסיכום שעשה אחד מערוצי הטלוויזיה על השנה שהייתה, הועלה רצח מעיין ספיר בכתבה הראשונה וזאת על מנת להדגיש שהשנה החולפת "הצטיינה" בעיקר בשפע של אלימות. מאחל לכולנו שהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה הרבה, הרבה, הרבה פחות אלימה, מפני שבתחום הזה שברנו באמת כל שיא אפשרי.
שנה טובה.

atidih1

New member
לגבי התוספת "ואלה" מ"הארץ"

בין הדברים המוזרים לא פחות הוא, שכבר דברו על הכול רק משום מה מדלגים על נושא שוטרי המקוף. אני מאמין שגם זה יבוא רק - הלוואי ואתבדה - כי צריך עוד לקרוא משהו חריג וחמור (כנראה שיעמום בנושא ניתוץ המצבות) כי לגבי דקירות סכינים ושאר אלימויות זה עדיין לא מעיד על החמרה אבל כאמור הוא עוד תבוא. אגב, כבר מדברים על גיוס חובה למשטרה כדי להגדיל את נוכחות המשטרה, המדאיג מה יהיה ה"משהו חריג וחמור". עתידי המנחם

למעלה