שיר השבוע; so called chaos

Jagged chaos

New member
../images/Emo83.gifשיר השבוע; so called chaos

שם: So called chaos אלבום: so called chaos שנה: 2004 http://www.youtube.com/watch?v=SdsRwl8idxU
ע ו ב ד ו ת:
#1-השיר היחיד ששמו הפך להיות כותרת האלבום.
#2-היא בצעה אותו פעמים בודדות בהופעות, רוב הפעמים הוא היה אקוסטי.
#3-היא הסבירה שכותרת השיר הכי התאימה לחיים שלה באותו רגע, הרבה קטעים שהיא הכניסה לעצמה לראש שהיא בכאוס והיא היתה במצב שפוי.
#4-שיר המשך כביכול ל-purgatorying, "איך האובססיה לעבודה מכניסה אותי לכאוס"
#5-הקטע שבו בחרה את כותרת השיר מתועד בוידאו בדיסק, היא עמדה מול המחשב שלה ובחרה כמה אופציות, בסוף בחרה ב-so called chaos.
#6-הביטוי so called מופיע עוד פעמיים בשירים שלה (one, you owe me nothing in return)
#7-יש לה קטע מ"לכאורה".. לכאורה כאוס/לכאורה נרקומנית לאהבה מבלבלת
#8- I wanne be naked running through the street, היא עשתה את זה בקליפ של thank u מה הלחץ?.. ב-2004 היא חשפה שיש לה בעיות נודיזם שמתבטאות בלהתקלח עם דלת פתוחה ושההורים שלה היו מסתובבים ערומים חופשי לידה. להזכרם ההורים שלה קתולים...מעוות.
#9-כל הקטע של הערום הזה, היא הצטלמה ב-thank u ערומה, בדיסק של supposed former היא מצויירת ערומה, בטקס הג'וני 2004 היא לבשה בגד גוף כאילו ערומה, ב-you learn היא ממליצה להסתובב בסלון ערומים...
#10-ב-1998 הציעו לה להצטלם בערום לכל מיני מגזינים, היא דחתה את זה ואמרה "שאני איהיה ערומה, זאת תיהיה בדרך שלי..".
#11-והאירוניה היא שהיא היתה בולימית, אנורקסית ולטענתה במלחמה מתמדת עם הגוף שלה.
#12-I wanne be weightless flying through the air. ב-2002 היא נשאלה אם היתה באפשרותה לבחור כוח סופרהירואי בין לעוף לבין להיות בלתי נראת, היא בחרה בבלתי נראת "definitely ..."
#13- I want to drop all these limitations and return to who I was meant to be. בעבר אמרה שאם היא לא היתה זמרת היא היתה רוצה להיות סופרת או מורה לאנגלית.
#14צרבת (heartburn) היא תחושת כאב בושט מתחת לחזה. זה מתחיל מזה שחומצות עיכול מהקיבה עולות לוושט. לסובלים ממנה צריכים להמנע מאלכוהול, אוכל שומני, קפה, קולה, שוקולד (קיצור כל מה שטעים). באיזשהו שלב, בדיוק כמו שאלאניס כותבת, זה גורם לאולקוס.
#15-אולקוס זה פצע בקיבה שנובע מיותר מידי חומצות עיכול שמעכול בסוף את הקיבה עצמה. זה נראה ככה ...(לא למי שלפני או אחרי אוכל)
#16-D-day זה ביטוי צבאי שמשמעותו מצב חרום של מלחמה. http://en.wikipedia.org/wiki/D-Day
ש א ל ו ת:
מה הגרסה האהובה עליכם? מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?
SO CALLED CHAOS: מילים ולחן: אלאניס מוריסט הפקה: ג'ון שאנק ואלאניס מוריסט Deadlines meetings and contracts all breached D-days and structure responsibility Have-to's and need-to's and get-to's by three Eleventh hours and upset employees I want to be naked running through the streets I want to invite this so called chaos that you'd think I dare not be I want to be weightless flying through the air I want to drop all these limitations and return to who I was meant to be Heartburn and headaches and soon-to-be ulcers Compulsive yearnings non-stop to please others I want to be naked running through the streets I want to invite this so called chaos that you'd think I dare not be I want to be weightless flying through the air I want to drop all these limitations at the shoes upon my feet All wont be lost if I'm governed by my own uniqueness Stop lights won't work I'll get home sound and safe regardless Won't deem me had if I'm led by my own rulelessness My fire wont quell and I'll be harm-free and distressless Trust me Line towing and helping expectations up to living Inside box obeying inside line cutting I want to be naked running through the streets I want to invite this so called chaos that you'd think I dare not be I want to be weightless flying through the air I want to drop all these limitations at the shoes upon my feet I want to be naked running through the streets I want to invite this so called chaos that you'd think I dare not be I want to be weightless flying through the air I want to drop all these limitations and return to who I was meant to be

Jagged chaos

New member
../images/Emo63.gifלכאורה כאוס

הרעיון:
תגובה ישירה של התמוטטות עצבים משגרה של עבודה כפייתית.
ראשון: העבודה מהי. פגישות בדדליין וחוזים, כולם הופרו ימי D, סטרקטורה ואחריות צריך ל..וזקוק ל...וחובה ל..בשלישיה 11 השעות ושכירים מחוממים אז אחרי התמוטטות עצבים שאפשר לקרוא ב-purgatorying, היא מתחילה להפר חוזים ולהבריז לפגישות עסקיות. היא מתארת את השגרה שלה - הרבה מצבי חרום, כמו מבנה גדול שעליו צריכה לבוא אחריות עצומה וחובות, עבודה של 11 שעות ואווירה של מתח ועצבים. אני רוצה להיות ערומה, לרוץ ברחובות הובן כבר ש"ערום" אצל אלאניס זה מטאפורה לביטוי תמימות וחופש. אני רוצה לזמן את כל הבלאגן כביכול שחשבת שאני מפחדת הבלאגן כביכול הוא החופש מהגבלה והחובות שלה, בגלל שחופש זה משהו חיובי הוא מתבטא פה כ"עלק תהו בבהו". חופש מעבודה/שגרה/אחריות. אני רוצה להיות חסרת משקל לעוף באוויר אני רוצה לזרוק את כל החובות ולחזור ולמה שתכננתי להיות
שני: העבודה והשלכותיה. צרבת, מגרנות ובקרוב אולקוס והמשותף לכל ה"מחלות" האלו הן שאף אחת לא נגמרת ע"י וירוס או חיידק אלה ע"י הזנחה עצמית. כל הדברים האלה נגרמים מלחץ ותזונה גרועה. י'עני אין לה זמן לאכול
געגועים קומפלסיבים ולא להפסיק לרצות אחרים - עוד רעיון שהוזכר ב-purgatorying. שם היא מבקשת שימסרו את דרישת שלומה בכריסמס למשפחתה, כי היא לא תיהיה איתם. קומפלסיבי = כפייתי.
פזמון חוזר
קטע מעבר: ההארה. והמודעות העצמית חוזרת, לדעתי זה יצא לה בנאלי, אבל שיהיה...בחיים לא הייתי במצב כזה בשביל לשפוט: שום דבר לא ייאבד ברגע שהייחוד שלי אמשול בי וכנאמר "אם אני לי, מי לי?" הרמזורים האדומים יפסיקו לפעול =
ויהיה אפשר רק לסוע בלי עיכובים ו...אני אחזור הביתה בטוחה ובלי חרטה האש שלי לא תדכא/תכניע ואני איהיה חופשייה ונטולת כל לחץ בדרך כלל אש בכל השירים והספרות זה משהו חיובי דווקא, אור וחום. זה אבסורד שזה נראה מוזר שהאש בתמונה שלה היא משהו שלילי, כי גם אש במציאות ברוב המקרים היא לא משהו מומלץ במיוחד
תאמין לי
מה??..
שלישי: הביזאר ההזוי של אלאניס |שפוי| שלשלאות וציפיות לחיים עוזרים - המצב שלה. כלואה ורק בעלת תקוות בחיים מסריחים. בתוך קופסא צפה בתוך שורה/גבול/קו צבוע/ה
פזמון חוזר

Rוית

New member
פירוש מעניין

אבל אני מאמינה שיש בשיר מעבר.. הבעיה היא שגם אני לא מחובבי השיר, הוא די חלש, אז זה קצת מוציא את החשק מלתרגם אותו
בכל מקרה, אמיל, טוב לראות ש'חזרת', מצטרף למאמרים!

Jagged chaos

New member
יאללה עונה ונעלם ../images/Emo150.gif

מה הגרסה האהובה עליכם? אין אחת. האקוסטית עדיפה. מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? הסוף עם הגיטרה. מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) חלש מוות. מילים - הפזמון והקטע מעבר בנאליים פילים. הלחן - צפוי, חרוש, מעפן. מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] למטה זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- טרייסי צ'פמן.. i wanna be naked זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: אולי איזה עיבוד פסנתר דיכי של טורי אימוס יציל ת'מצב. שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? לשיר - מתאים. לאלבום - לא.
האם השיר מתאים לאופי הדיסק? לא, האלבום פופ...הרצועת רוק היחידה באמת בדיסק (ולא שכחתי את eight easy steps שהוא יותר רוק-פופ אייטיז ואת ספיינלס שהוא פופ, אבל מגניב..) רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- כמעט שאין. אפילו במחשב אין לי עצבים אליו. אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? הכל. הרעיון ממוחזר, המילים צולעות... במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? עזבו רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? תציעו שיר לשבוע הבא

ofirshai

New member
../images/Emo59.gifתשובות

תודה שעשיתם עוד שיר השבוע, ומאוד אהבתי לקרוא את העובדות. מה הגרסה האהובה עליכם? מהזאתאומרת? הגרסה שבSCC מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? שהיא אומרת I Wanna Invite This So-Called Chaos, מה דעתכם הכללית על השיר? (מילים,לחן) שיר יפה, אמנם לא כמו השירים מJLP ו SFIJ וגם קצת שונה מהשירים מURS , אבל לדעתי הוא מקום שלישי בשירים מSCC (אחרי 8 Easy Steps ו Excuses) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] אז אמרתי מהמועדפים של SCC, אבל מכל השירים, אני בספק אם הוא יופיע בין 20 הראשונים שלי, אבל הוא יהיה בטח בין המקום ה 30 ל 35 זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- נירוונה או נו דאוט. נירוונה כי השיר הזה קצת קיטשי בשבילם, ונו דאוט גם כי זה לא הסגנון שלהם, וגם כי הקול של גוון סטאפני לא יתאים. זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: אולי אבריל לווין. אבל נראה לי גם שאולי הSUGABABES די יתאימו לשיר מבחינה ווקאלית. שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? לפי דעתי שם השיר במקום. האם השיר מתאים לאופי הדיסק? מאוד, אחרת לא הייתה קוראת לאלבום על שמו. רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אין ממש כאלו אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? הייתי מוסיף קצת יותר גיטרות חשמליות. במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? אולי סוג של שילוב בין EES ל Thank You. רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? שיר סבבה.....

O r a c l e

New member
הSUGABABES ??????????

אוי אוי אוי... מה יהיה איתך...? לעולם לא נותנים לSUGABABES לשיר שיר של אלאניס!!! לא משנה כמה הוא גרוע או טוב!!! אוי...

ofirshai

New member
אולי לא יתנו אבל

אולי לא יתנו להן לשיר שיר כזה, אבל מבחינה ווקאלית הן דווקא מתאימות, למרות שהיר הוא רוק בהגדרה והן פופ, הן עשו קאבר מדהים ל Bet That U Look Good On The Dancefloor של האראקטיק מונקיז. מי שרוצה שיתן אימייל (אני לא יודע איך שלוחים דרך הפורופ או הדואר שלו) ואני אשלח לו.....

O r a c l e

New member
SCC

מה הגרסה האהובה עליכם? אמממ.... אני מניח שהגרסת אלבום. הגרסה של vancouver לא התחבבה עליי במיוחד.
מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? All wont be lost if I'm governed by my own uniqueness Stop lights won't work I'll get home sound and safe regardless Won't deem me had if I'm led by my own rulelessness My fire wont quell and I'll be harm-free and distressless Trust me
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) לא אהוב עליי במיוחד... אני חושב שהוא שיר בינוני למדי, ממש לא מצדיק שהאלבום יהיה קרוי על שמו. הלחן ממש עייף ובנאלי, הכתיבה די משעממת. באופן כללי- שיר לא משהו לדעתי.
מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] נמוך
זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- פיונה אפל- יש לה נטייה להישמע משעממת למדי- למשל oh sailor מהדיסק האחרון. לשיר הזה היא לא תתאים.
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: בת' אורטון- לא בהכרח בגלל הקול שלה, אבל לשירים שלה יש נטייה להיות מופקים בצורה לא רעה בכלל. יכול להיות שביצוע שלה קצת יאושש אותו.
שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? השם מתאים לשיר. לאלבום ממש לא.
האם השיר מתאים לאופי הדיסק? אמיל טען שזה שיר הרוק היחיד ולכן הוא לא מתאים. בכלל כל האלבום לא ממש מגובש עד הסוף. בראייה כוללת- לא מתאים ממש.
רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אממ... קשה לי למצוא רגעים כאלו.
אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? מ- ה- פך!! טוטאלי... וגם זה לא בטוח יציל אותו... כל הגניחות האלו בהתחלה, כל ההפקה, ואפילו הכתיבה שזה מעצבנת- טוטאל לוסט.
במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? דווקא מתאים לה להוציא שיר גרוע כקליפ- כממשיך ישיר ל-OIT.... לא יודע בכלל.
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? קודם כל- מה זה הקליפ הזה? משהו שמעריצים עשו? לא רע... שיר לשבוע הבא: אולי are you still mad? אני לא חושב שהוא היה כשיר שבוע...

למעלה