The Second Generation

../images/Emo82.gif The Second Generation

יש כאן קצת
על להבת קיץ, אם יש מישהו שזה משנה לו.... מצטערת מראש אם כבר היה טופיק כזה... נורא התאכזבתי מהסיפור על פלד. הפלד מהספר הזה הוא ממש לא אותו פלד מדל"ק. נכון שגם גילתאס מהספר הוא לא אותו גילתאס ממלחמת הנשמות, אבל אפשר לראות תוך כדי הסיפור איך הוא מתבגר והופך למישהו שיתפתח אליו... אבל הסיפור על פלד ממש אכזב אותי. הסיפורים על האחים מאז'ר היו ממש משעשעים... בעיקר הסיפור על האבן האפורה. הוא היה נורא ביזארי, בעיקר הקטע עם לורד גארגת... בכל מקרה.... מצאתי כל מיני סטיות, בעיקר מבחינת מעבר הזמן. הנה כל מה שאני זוכרת: קודם כל סדר מבחינת הזמן: מלחמת הגבירה הכחולה (מתי שרייסטלין נכנס בשער השאול) הייתה בערך שנה אחרי מלחמת הרומח. מלחמת הכאוס הייתה 26 שנים אחרי מלחמת הרומח. אם טעיתי פה, תקנו אותי.
בסיפור על פלד כתוב שהוא מתרחש 25 שנים אחרי מלחמת הרומח, ושפאלין בן 16. בסיפור על המבחן של פאלין, כתוב שזה 25 שנים אחרי מלחמת הגבירה הכחולה, ושהוא בן 20.... וזה מתנגש לא רק מבחינת הגיל של פאלין, אלא גם שזה אמור להיות הזמן שבו מתרחשת מלחמת הכאוס...
כתוב שהסיפור על פלד מתרחש בערך שנה לפני דל"ק, אבל בדל"ק כתוב שקראמון ותניס הזהירו את האבירות מפני אריאקן 5 שנים לפני דל"ק... תניס ידע על אריאקן לפני שהוא ביקר במצודת סער (או בתרגום נכון יותר, מצודת הסערה...), אבל הוא חשב שזה רק שמועות ולא עשה כלום. באותו עניין, כתוב בדל"ק שהכוהנת הגדולה בירכה את פלד שנים לפני, אבל לפי הסיפור עליו ב"דור שני" זה היה רק שנה לפני... ובאותו עניין, שוב, בסיפור על גילתאס כתוב שתניס לא חשב על מה שקרה במצודת הסערה כבר שנים, אבל לא יכול להיות שעברו יותר מכמה חודשים...
בסיפור על גילתאס, כשתניס נתן לראשס אגרוף, כתוב שהוא חיכה לעשות את זה יותר מ-200 שנה. אבל לפי דל"ק ו"הרשומות" ו"אחים לנשק" ו"כבשן הנשמה" ו"האגדות", הוא בקושי היה 200 אפילו במותו!
בדל"ק כתוב שסער היה הבן הבכור של קארמון וטיקה. בשני הסיפורים על האחים מאז'ר כתוב שהבכור היה טאנין.
בסיפור על פלד כתוב שקיטיארה שרדה את הלידה של פלד והמחלה הקשה בגלל שהיא כרתה ברית עם טאקיזיס, ששרה הייתה עדה לה. אבל באחים לנשק כתוב שהיא התחילה להאמין בטאקיזיס רק אחרי המפגש עם אימולטוס הדרקון...
באחים לנשק כתוב שקיטיארה פיתתה את סער כתגובה לזה שתניס עזב אותה: כדי לנקום בו. בסיפור על פלד כתוב שהיא עשתה את זה כי סער שיגע אותה וניסה לתת לה פקודות במסע שלהם צפונה לכיוון סולאמניה לפני מלחמת הרומח. אשמח לדיעות שלכם

../images/Emo82.gif שכחתי משהו.... ../images/Emo58.gif לדל"ק

נכון שאנחנו יודעים שהאגדה על בתו של רייסטלין היא רק אגדה וזהו, אבל הנה הוכחה שהיא לא הגיונית מבחינה כרונולוגית (מה שלא מסביר למה לכל השדים רייסטלין חשב שאולי יש מצב שהאגדה נכונה... והלך לברר): האגדה התרחשה ממש אחרי שרייסטלין עבר את המבחן, ממש כשהם יצאו מיער וויירט. אבל לפי אחים לנשק, את כל הדרך מיער ווירט ועד הייבן הם עשו בחברתו של אנטימודוס... ככה שאין מצב שהאגדה הייתה יכולה לקרות בזמן הזה, הם לא היו לבד.

maornesimi

New member
זאת לא טענה

אז תגידי שגם קרמון היה איתו וזה לא יכול לקרות, אלה יש לומר שכנראה קרמון שתה יותר מידי ולא שם לב למה שקורה ואנטימודוס עישן בנגים (או כל דבר אחר)

../images/Emo82.gif בטח שכן

(מוטב מאוחר מאשר לעולם לא...) באגדה יש התייחסות מלאה לקרמון, ואיך האירדה סילקה אותו מהאזור כדי שהיא ורייסטלין יהיו לבד. לעומת זאת אין שום התייחסות לאנטימודוס, לא כשהם הגיעו לפונדק ולא בשאר הזמן.

strahd

New member
../images/Emo58.gifאין אף סתירה

קודם כל ברוכה הבאה, ועכשיו לתשובות. תחילה עלינו לזכור כי הספרים "כבשן הנשמה", "אחים לנשק" וכל הספרים שלא נכתבו על ידי שני הסופרים אינם נחשבים לקאנוניים, אלא אם נאמר אחרת. כלומר, אם כתוב משהו בספרים האלו, להתייחס אליו בערבון מוגבל. כיום, לאחר מלחמת הנשמות, כל ספר נחשב לקאנוני, מכיוון שמרגרט וייס דואגת לשמירה על רצף הזמן, כל מה שהתרחש עד מלחמת הנשמות נתון לויכוח. מעבר לכך, התרגום של להבת קיץ הוא בעייתי ולכן יכול להיות שהמתרגם טעה, לא הספר. בסיפור "בנה של קיטיארה", מסופר כי פאלין הוא בן 16 וזה נכון, מכיוון שהגילוי של מצודת הסערה מתרחש חמש שנים לפני מלחמת הכאוס, ושאר הסיפורים באנתלוגיה. הסיפור האחרון "הקורבן", אכן מאושש את העובדה. מעבר לכך, מתברר כי הקורבן מתרחש מספר חודשים בלבד לפני להבת קיץ. לא מסופר בסיפור אפילו פעם אחת שהוא מתרחש שנה לפני מלחמת הכאוס. מלחמת הגבירה הכחולה מתרחש חמש שנים לאחר מלחמת הרומח לא שנה. הפלישה לפלאנתאס מתרחשת בזמן טרילוגיית האגדות. יש אכן טעות בסיפור הקורבן. מדובר על 100 שנה ולא 200 שנה. תניס היה בן 150 בקירוב למותו.

../images/Emo82.gif

למעשה, אני מאוד ותיקה כאן... אני פשוט לא מדברת הרבה...
כבשן הנשמה ואחים לנשק כן נכתב בידי מרגרט וייס, לא ע"י מישהו אחר... היא כנראה פשוט לא הייתה זהירה מספיק בפרטים שהיא כתבה... לא כתוב בשום סיפור שהוא שנה לפני מלחמת הכאוס, כתוב כמה זמן אחרי מלחמת הרומח הוא, אני רק עשיתי את החשבון כי מלחמת הכאוס הייתה 26 שנים אחרי מלחמת הרומח. אם ניקח את "בנה של קיטיארה" ואת "הקורבן" כנכונים מבחינה כרונולוגית, שדל"ק תומך בהם מהבחינה הזאת, בשני הסיפורים על האחים מאז'ר יש טעויות כרונולוגיות. ככה זה יוצא. אבל מה אומר שדווקא הם הנכונים? בעניין מלחמת הגבירה הכחולה, הייתי די בטוחה שזה היה שנה אחרי המלחמת הרומח, אני חושבת שהיה כתוב ב"עת התאומים" שעברו רק כמה חודשים כשטיקה סיפרה לתניס על כל מה שקרה עם קארמון... אבל יש מצב שאני טועה בזה... אני לא אראה את התשובה לזה עד יום רביעי/חמישי כנראה, כי אני אהיה בבסיס. אז תסלח לי בעניין....

strahd

New member
אין בעיה

תקראי שתחזרי מהבסיס. בכל מקרה, ספרים רשמיים הם ספרים שמרגרט וייס כתבה יחד עם טרייסי היקמן ולא לבד או עם דון פרין, וכל מה שמתרחש לאחר מלחמת הנשמות. בוא נסדר את הכרונולוגיה (כל השנים הן לאחר החורבן): 348-352 - מלחמת הרומח 357 - מלחמת הגבירה הכחולה 383 - מלחמת הכאוס כלומר, 31 שנים עברו מאז סוף המלחמה ועד מלחמת הכאוס ו-26 שנה ממלחמת הגבירה הכחולה ועד מלחמת הכאוס. לפי קו הזמן הרשמי, תניס וקרמון הגיעו בשנת 378 למצודת הסערה, כך שזה 5 שנים לפני פרוץ המלחמה. אשמח לענות על כל שאלה שיש לך. אגב, האם נרשמת לקהילת רומח הדרקון הישראלית? ההירשמות אינה עולה כסף והחברות בה היא לכיף בלבד. שלחי אימייל לכתובת [email protected] עם שמך והאימייל ואת מצטרפת.

strahd

New member
קרוב לשבעים חברים רשומים

ועוד כמה שעדיין מסתתרים בארון. קדימה, חבר'ה, אני רוצה להכריז על החבר ה-100 שלנו!

strahd

New member
הירשמו מהר

אי אפשר לדעת מי יהיה המאה. נסו ותהנו...

et81

New member
היי...

איך אני לא קיבלתי שום הזמנה להצטרף לקהילה? תדע לך שנעלבתי...
ET

maornesimi

New member
בקשר לטענה האחרונה

זה יכול להיות משני הסיבות, 70 פנים לתורה..

למעלה