../images/Emo82.gif The Second Generation
יש כאן קצת
על להבת קיץ, אם יש מישהו שזה משנה לו.... מצטערת מראש אם כבר היה טופיק כזה... נורא התאכזבתי מהסיפור על פלד. הפלד מהספר הזה הוא ממש לא אותו פלד מדל"ק. נכון שגם גילתאס מהספר הוא לא אותו גילתאס ממלחמת הנשמות, אבל אפשר לראות תוך כדי הסיפור איך הוא מתבגר והופך למישהו שיתפתח אליו... אבל הסיפור על פלד ממש אכזב אותי. הסיפורים על האחים מאז'ר היו ממש משעשעים... בעיקר הסיפור על האבן האפורה. הוא היה נורא ביזארי, בעיקר הקטע עם לורד גארגת... בכל מקרה.... מצאתי כל מיני סטיות, בעיקר מבחינת מעבר הזמן. הנה כל מה שאני זוכרת: קודם כל סדר מבחינת הזמן: מלחמת הגבירה הכחולה (מתי שרייסטלין נכנס בשער השאול) הייתה בערך שנה אחרי מלחמת הרומח. מלחמת הכאוס הייתה 26 שנים אחרי מלחמת הרומח. אם טעיתי פה, תקנו אותי.
בסיפור על פלד כתוב שהוא מתרחש 25 שנים אחרי מלחמת הרומח, ושפאלין בן 16. בסיפור על המבחן של פאלין, כתוב שזה 25 שנים אחרי מלחמת הגבירה הכחולה, ושהוא בן 20.... וזה מתנגש לא רק מבחינת הגיל של פאלין, אלא גם שזה אמור להיות הזמן שבו מתרחשת מלחמת הכאוס...
כתוב שהסיפור על פלד מתרחש בערך שנה לפני דל"ק, אבל בדל"ק כתוב שקראמון ותניס הזהירו את האבירות מפני אריאקן 5 שנים לפני דל"ק... תניס ידע על אריאקן לפני שהוא ביקר במצודת סער (או בתרגום נכון יותר, מצודת הסערה...), אבל הוא חשב שזה רק שמועות ולא עשה כלום. באותו עניין, כתוב בדל"ק שהכוהנת הגדולה בירכה את פלד שנים לפני, אבל לפי הסיפור עליו ב"דור שני" זה היה רק שנה לפני... ובאותו עניין, שוב, בסיפור על גילתאס כתוב שתניס לא חשב על מה שקרה במצודת הסערה כבר שנים, אבל לא יכול להיות שעברו יותר מכמה חודשים...
בסיפור על גילתאס, כשתניס נתן לראשס אגרוף, כתוב שהוא חיכה לעשות את זה יותר מ-200 שנה. אבל לפי דל"ק ו"הרשומות" ו"אחים לנשק" ו"כבשן הנשמה" ו"האגדות", הוא בקושי היה 200 אפילו במותו!
בדל"ק כתוב שסער היה הבן הבכור של קארמון וטיקה. בשני הסיפורים על האחים מאז'ר כתוב שהבכור היה טאנין.
בסיפור על פלד כתוב שקיטיארה שרדה את הלידה של פלד והמחלה הקשה בגלל שהיא כרתה ברית עם טאקיזיס, ששרה הייתה עדה לה. אבל באחים לנשק כתוב שהיא התחילה להאמין בטאקיזיס רק אחרי המפגש עם אימולטוס הדרקון...
באחים לנשק כתוב שקיטיארה פיתתה את סער כתגובה לזה שתניס עזב אותה: כדי לנקום בו. בסיפור על פלד כתוב שהיא עשתה את זה כי סער שיגע אותה וניסה לתת לה פקודות במסע שלהם צפונה לכיוון סולאמניה לפני מלחמת הרומח. אשמח לדיעות שלכם
יש כאן קצת