קניית 2 דירות

בולט

New member
../images/Emo82.gifקניית 2 דירות

בוקר טוב, אני מעוניינת לדעת איזה פרמטרים אני צריכה לקחת בחשבון ברכישת 2 דירות. הנתונים הם כאלו (הרעיון עוד בחיתוליו, לכן אני מבררת): הסכום הכולל כ- 150000$, המיקום: אשדוד קניית אחד הנכסים ללא משכנתא (כ- 70000$) אנחנו זוג צעיר אחרי חתונה. בכל מקרה נמשיך לגור בשכירות. הייתי רוצה לדעת על מיסים, כדאיות ועוד. תודה רבה מראש!!!

2 דירות ...

1) על הדירה הראשונה מס הרכישה לפי 3 מדרגות ואם אתם זכאי משרד השיכון המדרגה הראשונה היא 0. על השניה מס רכישה לפי 2 מדרגות. פירוט נוסף תמצאי בקישורי הפורום בקטגוריה "מיסי מקרקעין" 2) ניתן למכור דירות בפטור ממס שבח רק במרווחים של 4 שנים ממכירה למכירה. אם תרצו למכור את שתיהן ביחד, אם יהיה שבח ריאלי (רווח) המכירה השניה תחוייב במס של 25% מהשבח. 3) תבדקי את מחירי השכירות בעיר ואז תוכלי לדעת את הכדאיות.

zolav

New member
לא מצאתי פורום מיסי מקרקעין

האם ניתן לקבל קישור

אולי יהיה מס על השכרת דירה

קחו בחשבון שיש שוב דיבורים על הטלת מס על משכירי דירות בשנה הבאה. כיום יש פטור עד לסכום של כ-7500 ש"ח לחודש. אם יהיה מס הוא יהיה כנראה % 10. אם יהיה מס כזה הוא יגרום כנראה לעליה מחירי שכ"ד ( תלוי בגמישויות הביקוש וההיצע למי שאולי זןכר משהו משיעורי כלכלה) כך שלמעשה הוא יתחלק בצורה כלשהי בין המשכיר לשוכר. אבל זה בהחלט שיקול. בעיקר כשלא מדובר על אפשרות קיזוז למי שמשכיר ושוכר.

למעלה