../images/Emo82.gif כמה דברים
אני עושה קריאה כרונולוגית חוזרת של כל הסדרה (ה-12 שתורגמו לעברית),כרגע אני נמצאת בעת התאומים, ועלו לי כמה תובנות ותהיות שחשבתי לחלוק...
אין לי מושג איך הצלחתי לקרוא את הסדרה בכמות הפעמים שכבר קראתי אותה (אני בת 18 וקראתי את הספר הראשון בגיל 10) ורק עכשיו לעלות על העובדה שתניס ולאורנה הם בני דודים מהצד של אמא של תניס... משונה...
סדרת הרשומות לא תואמת לאלה שאני קוראת להם ספרי האחים: כבשן הנשמה ואחים לנשק. ברור לגמרי שמרגרט וטרייסי לא תכננו בכלל את כתיבת שני הספרים הנ"ל אחרי הרשומות, והמידע הקל שהם חשפו על העבר ברשומות לא תאם את הרעיון שהם רצו לכתוב... למשל, בדרקונים של דמדומי הסתיו נאמר בפירוש כי אבא של רייסטלין הוא שלקח את רייסיטלין ללמוד קסמים אצל קוסם מוכשר ביותר באזור, כשבכבשן הנשמה קיטיארה היא זאת שיוזמת את העניין ואנטימודוס הוא שמשלם על הלימודים של רייסטלין, וממש ממש ממש אי אפשר לקרוא לתיאובולד "בעל כישרון"... דוגמא נוספת זה שבדרקונים של דמדומי הסתיו יש איזה כמה הזכרות לעבר של תניס בקאלינסטי, ובין השאר מתואר לא פעם ולא פעמיים שהוא לא היה בקאלינסטי כמעט 30 שנה, מאז עזב אותה בפעם הראשונה, עד שהחבורה הגיעה לשם כשפורטיוס והאנשים שלו הצילו אותם מהשיירה לפקס תרקס. לעומת זאת בכבשן הנשמה מסופר בפירוש, שתניס חזר לקאלינסטי כמעט כל אביב כדי "לוודא שהשן עדיין כואבת כשמנדנדים אותה" כמו שחלמיש אמר. עוד דוגמא זה כשאמא של סער מתה: ברשומות מספרים שהיא מתה לגמרי לבד, כשבכבשן הנשמה מספרים איך רייסטלין טיפל בה... היה לי עוד קטע עם המיקום של מפלט (הייבן) ושער (גייט-ווי) יחסית לקאלינסטי באבניסיניה, מבחינת כיוונים זה יוצא משונה, אבל נעלמו לי המפות אז אולי אני אעלה את זה אחר כך.
אני עושה קריאה כרונולוגית חוזרת של כל הסדרה (ה-12 שתורגמו לעברית),כרגע אני נמצאת בעת התאומים, ועלו לי כמה תובנות ותהיות שחשבתי לחלוק...