כמה דברים

../images/Emo82.gif כמה דברים

אני עושה קריאה כרונולוגית חוזרת של כל הסדרה (ה-12 שתורגמו לעברית),כרגע אני נמצאת בעת התאומים, ועלו לי כמה תובנות ותהיות שחשבתי לחלוק...
אין לי מושג איך הצלחתי לקרוא את הסדרה בכמות הפעמים שכבר קראתי אותה (אני בת 18 וקראתי את הספר הראשון בגיל 10) ורק עכשיו לעלות על העובדה שתניס ולאורנה הם בני דודים מהצד של אמא של תניס... משונה...
סדרת הרשומות לא תואמת לאלה שאני קוראת להם ספרי האחים: כבשן הנשמה ואחים לנשק. ברור לגמרי שמרגרט וטרייסי לא תכננו בכלל את כתיבת שני הספרים הנ"ל אחרי הרשומות, והמידע הקל שהם חשפו על העבר ברשומות לא תאם את הרעיון שהם רצו לכתוב... למשל, בדרקונים של דמדומי הסתיו נאמר בפירוש כי אבא של רייסטלין הוא שלקח את רייסיטלין ללמוד קסמים אצל קוסם מוכשר ביותר באזור, כשבכבשן הנשמה קיטיארה היא זאת שיוזמת את העניין ואנטימודוס הוא שמשלם על הלימודים של רייסטלין, וממש ממש ממש אי אפשר לקרוא לתיאובולד "בעל כישרון"... דוגמא נוספת זה שבדרקונים של דמדומי הסתיו יש איזה כמה הזכרות לעבר של תניס בקאלינסטי, ובין השאר מתואר לא פעם ולא פעמיים שהוא לא היה בקאלינסטי כמעט 30 שנה, מאז עזב אותה בפעם הראשונה, עד שהחבורה הגיעה לשם כשפורטיוס והאנשים שלו הצילו אותם מהשיירה לפקס תרקס. לעומת זאת בכבשן הנשמה מסופר בפירוש, שתניס חזר לקאלינסטי כמעט כל אביב כדי "לוודא שהשן עדיין כואבת כשמנדנדים אותה" כמו שחלמיש אמר. עוד דוגמא זה כשאמא של סער מתה: ברשומות מספרים שהיא מתה לגמרי לבד, כשבכבשן הנשמה מספרים איך רייסטלין טיפל בה... היה לי עוד קטע עם המיקום של מפלט (הייבן) ושער (גייט-ווי) יחסית לקאלינסטי באבניסיניה, מבחינת כיוונים זה יוצא משונה, אבל נעלמו לי המפות אז אולי אני אעלה את זה אחר כך.

strahd

New member
צודקת בהחלט

בדרך כלל מתלוננים על כך שיש חוסר התאמה בספרים בגלל שסופרים שונים כותבים את הספרים, בכבשן הנשמה, ולא להזכיר באחים לנשק, להלן "רשומות רייסטלין" (אגב, זה השם הרשמי), יש המון סתירות ונראה שהתירוץ היחידי של הספר ההי שמרגרט וייס רצתה לכתוב שוב על רייסטלין, בגלל שכולם אוהבים את רייסטלין ורומח הדרקון היה בשפל בגלל העידן החמישי (מישהו אמר ג'ין רייב ולא קיבל?) זאת אחת הסיבות שלא אהבתי את הסדרה הזאת, מכיוון שהיה ברור שמכניסים שם סתם חומר בשביל למלא ספר והוא לא מחדש בכלום, אבל ממש בכלום. לדעתי סדרה מיותרת. בנוגע לשלוש הערים וקואלינסטי: מרגוע (Solace) נמצאת כמעט בצפון אבאנאסיניה על יד אגם הבדולח. מפלט (Haven) נמצאת בדיוק בצד השני של יער האופל ממרגוע. שער (gateway) נמצאת מזרחית למרגוע על יד מישורי הברברים. כולם נמצאים צפונית לקואלינסטי. ובקשר לעובדה שתניס ולאורנה היו בני דודים, ובכן... אני לא יודע אם מודעת לכך, אבל בעבר זה היה לא רק מקובל אלא מומלץ להתחתן עם הבן/בת דוד, במיוחד בתרבות אשכנז על מנת למנוע התבוללות. אני יודע שהיום זה נראה נורא.

razcoren666

New member
לא מדויק בכלל...

אלא אם כן אני ממש טועה כאן, אז תניס הוא הבן של אישתו של אח של סולוסטרן ולוחם אנושי שאנס אותה. לכן הם בני-דודים רק מנישואין, ואיין שום קשר דם ביניהם. מצטער להרוס את כיוון גילוי-העריות....

strahd

New member
וואלה

אתה צודק. לא יודע למה חשבתי שאימו של תניס הייתה אחותו של סולוסטאראן, היא הייתה רק גיסה. הוא בן דוד מדרגה שנייה ואין בכלל קשר דם. אבל בינינו, כמה אלפים כבר יש, בטוח כולם משפחה אחת גדולה ומאושרת.

../images/Emo82.gif וואלה צודק...

אופס
לא נורא קורה. הם כן בני דודים אבל אין קשר דם...

../images/Emo82.gif אמת... (בקשר לבני הדודים)

פשוט עם אני לא טועה הסדרה נכתבה בהחלט כשזה כבר נחשב מזוויע.. ככה ש... מוזר לי. אפילו בלי קשר לזוועה של להתחתן עם בן משפחה יש כל כך הרבה בלגאן גנטי אצל תינוק שנולד לבני משפחה... (לא לכולם, אבל להרבה...)

סרינה99

New member
לי בעיקר הפריעו האי התאמות בנוגע

למבחן למרות שהוא מתואר כמאתגר בכבשן הנשמה ובצורה ריאליסטית ככה שנאמין שהיה סיכוי למישהו לעבור אותו גם אם לא היה לו קוסם אחר שעוזר לו הוא לא מתאים לאיך שתיארו אותו בשאר הספרים כמשהו איום שהרס את רייסטלין לגמרי

razcoren666

New member
יש עוד המון

עם כמה שאני אוהב את הסדרות גרעין של הרומח, אסור לחשוב שהן מושלמות. יש המון סתירות פנימיות בספרים, אבל לא צריך לקחת את זה כ"כ קשה..

razcoren666

New member
הדבר שהכי עיצבן אותי

היה הקטע של אריאקס בתור לוחם/קוסם שיכול להטיל קסמים אבל גם לשאת שיריון ונשק, אחרי שאולי במאה מקומות מזכירים שלקוסמים אסור לשאת כלום ורק אחרי שמגיוס עזר להומה במלחמת הדרקונים הראשונה הקוסמים הורשו לשאת סכין קטנה.

סרינה99

New member
אני חושבת שכבר דיברו פה על זה

לפי מה שאני זוכרת אמרו שכניראה זה בגלל שהוא לא עבר את המבחן

razcoren666

New member
הוא כן עבר.

Certainly it was no great tragedy to the Queen of Darkness, who quickly found young Ariakas more than made up for the loss of her favorite cleric. The young man had no clerical talents himself, but his considerable skills as a magic-user won him the Black Robes and the commendations of the evil wizards who instructed him. Although he passed the dreadful Tests in the Tower of High Sorcery, magic was not his love. He practiced it infrequently, and never wore the Black Robes which marked his standing as a wizard of evil powers. Ariakas's true passion was war.

strahd

New member
תחשוב עליו כדמות מהמו"ד

לוחם/קוסם עם דרגות יותר גבוהות של לחימה. מה זה אומר? דבר ראשון הוא התחיל כקוסם (היום אשף) והתקדם, בוא נאמר, עד לדרגה 6, שזה די מכובד וגם נותן לך אופציה להטיל את עור-אבן, לחש הוא אהב מאוד להטיל. הוא לאחר מכן התאהב בלוחמה והחליט לזנוח את המקצוע הראשון שלו ולהתמקד בלחימה, והוא המשיך עד שהפך ללוחם בדרגה 11. אין לי מושג מה הסטטיסטיקות שלו, אבל אני יכול לבדוק. זה הכול למען התיאוריה. אז עכשיו הוא לוחם11/אשף6 ומה זה נותן לו? הוא לוחם עז וללא חת, אבל הוא מסוגל להטיל לחשים. הוא לא מסוגל יותר להתקדם כמכשף וכל פעם שהוא מקבל נקודות נסיון הוא יכול להוסיף אותן רק למקצוע הלוחם, כך שהוא נתקע רק עם כמות הלחשים שיש לו ולא יותר. הוא מסוגל להוסיף עוד לחשים ידועים אבל לא לחשים ליום. אם כך, זה ממש לא מפריע שאריאקס יטיל גם לחשים וגם ילחם. על מה שאתה מדבר הוא שהאשף הוא המקצוע היחיד של הדמות, או לחילופין, שזהו המקצוע הראשי שלו. לדוגמה, תחשוב על אליסטן. אני יודע שאף אחד לא אהב אותו, אבל הוא הדבר הראשון שקופץ לי לראש. אליסטן היה לוחם5 לדוגמה, וכשגילה את פלדין הוא הפך לכוהן. הוא לא מאבד את כשרונות הלוחמה, כי זה קורה רק כשמשהו מאוד מאוד קיצוני קורא ובמקצועות מאוד מסויימים. אליסטן ממשיך להתקדם בכוחות הכהונה ועולה לדרגה 8. עכשיו הוא כוהן8/לוחם5, הוא יכול להוסיף נקודות נסיון ללוחם ולעלות בדרגה, אך מכיוון שהוא מקדיש את עצמו לכהונה, הוא לא התקדם כלל כלוחם ורק ככוהן. מספר הלחשים שלו גדל וכך גם עוצמתם. עם אשפים זה קצת שונה. אשף שזהו המקצוע היחידי שלו הוא שהוא התחיל אותו מחדש (לדוגמה, כמו אליסטן), לא יכול להשתמש בנשקים, אלא עם הפגיון שיש לו בזרוע. אבל, לפי החוקים של המו"ד, הוא כן יכול להשתמש. מה תגיד לי שאדם מרים חרב לא יהיה מסוגל להשתמש בה. הוא כן מסוגל ואפילו להרוג איתה וכל זאת מבלי לפגום בהתקדמות שלו בדרגות, אלא שבאותו הרגע הוא לא ממש יכול להטיל לחשים, מכיוון שאתה צריך את שתי הידים, אין לך ריכוז ובוא נגיד שאפילו מול אורק קשה להילחם כשתוסף ההתקפה הבסיסי שלך הוא נמוך ביותר. לכן, אשף מסוגל גם להילחם. מ.ש.ל. מכיוון שרומח הדרקון הוא מבוסס על מו"ד, אני חושב שפתרתי את הבעיה.

razcoren666

New member
תראה,

מבחינת השיקולים של מוד"מ אתה כמובן צודק, ואני לא אנסה אפילו להיתווכח איתך. אבל בסופו של דבר, הספרים האלו ניכתבו כספרי קריאה בפני עצמם ולא כספרי הקדמה או הדרכה למו"ד או מוד"מ.לא כל דבר בקריין מציית במלואו לחוקים של מוד"מ וגם להיפך. אני לא יודע מה החוקים בכל גירסא של מוד"מ אבל בעולם שהם יצרו, יש חוקים מסויימים שהם אמורים לשמור עליהם. הריי כל הקטע עם קוסמים ונשקים והתרומה של מגיוס וכל החרטה הזאת,הם בסיס לרעיונות ועלילות משנה רבות בספרים. לא יכול להיות שפשוט מתעלמים מהן! בשום מקום בספרים לא מתייחסים לאיסור על כוהנים להילחם, להיפך. כוהני פלאדין אפילו לחמו בעבר עם אבירי סולמאניה. אבל איסורים על קוסמים מוזכרים הרבה פעמים. ספויילר ל EMPEROR OF ANSALON...... שלא נזכיר אפילו שבספר השלישי של הVILLIANS הפכו פתאום את אריאקס לכוהן..

strahd

New member
זאת אכן בעיה חמורה

חקרתי מעט את הנושא והתברר לי משם שאריאקס קיבל את כוחות הכישוף שלו בכלל מטאקיזיס, וזה קצת בלתי אפשרי לפי חוקי המו"ד. יש הבדל מוחלט בין לחשי מאגיה (מכשפים) לבין לחשי קדושה (כוהנים) והאלים מסוגלים להעניק רק לחשי קדושה, ואילו את לחשי המאגיה ניתן היה לקבל משלושת הירחים. עכשיו כשאני חושב על זה, גם הירחים הם אלים, כך שרומח הדרקון הוא עולם בעייתי, מכיוון שהוא נכתב כעולם מו"ד אבל פרץ את הגבולות שלו מכיוון העלילה ולפעמים קורים שם דברים שלא ניתן להסביר אותם.

razcoren666

New member
איפה??

איפה קראת שאריאקס קיבל כוחות כישוף מטאקיזיס? הציטוט שהבאתי מהרשומות השלישי די סותר את זה.

strahd

New member
באתר הזה

אתר נחמד מאוד, עם המון פרטים ונאמן למקורות

razcoren666

New member
האתר נחמד, אבל

אני לא בטוח לאילו מקורות הוא נאמן... לדוגמא בקשר לאריאקס, יש שם קצת בילבול בין מה שמוזכר ברשומות לבין הספר עליו בסדרת ה VILLIANS.

strahd

New member
סדרת ה-VILLIANS

היא סדרה לא קאנונית, מדרגה שלישית ונועדה רק לשעשוע (מה שהיא לא כל כך עשתה, ראה ערך "מלכת האופל" ו"הדריק התיאוקרט" הזוועתיים). המקורות האמינים מהם האתר לוקח את המידע הוא מספרי המשחק, שהם הצקור הרשמי. יכול להיות שטאקיזיס העניקה לו כוחות קסומים עוצמתיים כדי שיעבור את המבחן, אבל הוא החליט להיות קוסם עריק, ומכיוון שהוא שר הצבא של טאקיזיס, מועצת המכשפים החליטה לעזוב אותו לנפשו.

RoCKeR121

New member
חשבת על זה שאריאקס קוסם עריק

כמו רייסטלין/פיסטנדנטילוס? כל מה שרייסטלין עשה אחרי ההשתלתות של פיסט' היה נגד המועצה והמועצה היתה נגד צבאות הדרקונים במלחמת הרומח כך שגם אריאקס נחשב עריק בעיני המועצה...ותזכרו שלא המועצה נותנת את כוחות הקסם אלה האלים...והם רואים יותר טוב מכל קוסם ויכולים להחליט למנ להעניק את הקסם או לא...

למעלה