חוזר לפורום

איתן em

New member
../images/Emo82.gifחוזר לפורום

שלום לכולם, לאחר התלבטויות שונות,ההכרעה נפלה- החלטתי לחזור לפורום. בזכות כל אותם האנשים שהשמיעו את דעתם ושכנעו אותי שהצעד שעשיתי ע"י עזיבתי ,הוא קיצוני מדי ושגוי. ראשית תודה לכולם ,לכל אחד ואחד שהביע את דעתו ,מי במסר אישי ,מי בשיחת טלפון ומי מעל דפי הפורום. קראתי את כל ההודעות ,אחת לאחת ובאמת הופתעתי לטובה. אני מבקש סליחה באם אינני משיב ועונה בצורה אישית לכל אחד ואחד מן האנשים ששלחו לי את הודעותיהם, הרבה הרבה תודה לכולם. לא עזבתי את הפורום מתוך שימחה,אבל אני כן חוזר מתוך שימחה להשתתפותי שוב בפורום. אני מקווה שאוכל להמשיך מאותה הנקודה בה הפסקתי עם נסיון לנסות "לשפר" את עצמי. וכהרגלי גם אצרף תמונה קטנה עם הסברים-כל -טוב לכולם,איתן

סן תאי

New member
ברוך שובך איתן

אני יודע שכמה מחברי הפורום חובבי suiseki, אז שימו לב לאבן המיוחדת הרצ"ב, הצילום הגיע אליי מאספן סיני.

איתן em

New member
צמחי גינקו בילובה ginko biloba

בפינת "מחסן" הצמחים באימון גדלים אט ,אט ,ובקרוב יהיו בשלכת. עצי הגינקו נחשבים "למאובן חי" הקיים בצורתו כמאתיים מיליון שנה. העץ למרות מראה העלים- נחשב למחטני. זהו מעיין מעבר או שלב לבין עצי עלווה לעצים מחטניים

איתן em

New member
הגינקו למרבית הפלא אכן נחשב למחטני

ויותר משזה נשמע מוזר ,זה אכן נראה "כיצור" מוזר שקיים עוד מתקופת הדינזאורים. הגינקו שייך לזן העצים העתיק ביותר בעולם. על פי ממצאים ממאובנים ניתן לקבוע כי הוא בן יותר מ-200 מיליון שנה. הגינקו שכמעט וניכחד בעידן הקרח שרד בסין בלבד,שם הוא טופח כעץ קדוש. במאה ה-18 הוא הובא לארצות הברית,והיום ,בשל עמידותו בפני חרקים,זיהום ומחלות,ניתן לראותו לאורך רחובות עירוניים רבים שם. חוקרים החלו לחקור ולבדוק את סגולותיו ,ואכן לאחר ניסויים ,נמצאו בו תכונות מרפא רבות, בברכה-איתן

איתן em

New member
הגינקו בילובה -מדוע מחטני

כרגיל אני שוכח לענות,הסיבה להיותו נחשב למחטני אינה ידועה לי בוודאות , אני משער שעקב הממצאים המעידים על מוצאו העתיק,תקופה בה הצמחים היו ברובמ מחטניים,וצורת העלים שלו גם מעידה על היתו צמח מעבר בין המחטניים לעלים,ידוע שהוא למרבית הפלא נחשב למחטני,וגם מופיע ככזה בהרבה מקומות .גם בקטלוג של משתלת אלון בקיבוץ יראון,אני סבור שתשובה יותר מפורטת והסבר יותר מקצועי אפשר לקבל מאמנון האחראי והמנהל את המשתלה. טל:06-6986590 או פקס:06-6986592- וכך כותב אמנון (בין היתר)על הגינקו בילובה .או כפי שהוא קורא לו בעברית:גינקו דו-אונתי "למרות היותו מחטני שילבנו אותו ברחבי עלים בגלל צורת העלה" איתן

איתן em

New member
תיקון למידע על הגינקו

הגינקו הוא מעבר משרך למחטני (ולא מעלים למחטני)שעלי השרכים שלו נהפכו למחטניים בצורת מניפה.התקופה הקדומה של מוצאו התאפיינה בצמחי שרכים, ולא עלים ,כפי שנמסר על ידי בטעות. איתן

איתן em

New member
suiseki - אמנות אהובה גם עלי

באם אינני טועה האמנות הזאת קשורה קשר בל ינתק מאמנות הבונסאי או משתלבת הייטב בצוותא עם הבונסאי. אין צורך להרבות במחמאות ,שכן התמונה מדברת בעד עצמה.-איתן

למעלה