קדושות

../images/Emo80.gif קדושות

אין לי הרבה זמן לצפות בטלוויזיה ואם כבר יש לי טיפת זמן אני מעדיפה לעשות משהו אחר
יש כמה תוכניות שאני לא מפסידה כי בהן אני מרשה למוח להתרוקן ולנוח
כשיש סדרות ישראליות אני מרשה לעצמי לחרוג ממנהגי ולצפות בהן לפחות בפרק אחד או שניים והפעם אני רוצה לתהות יחד אתכם על הסדרה "החטופים"
כשהייתי קטנה היה חוק שכזה שאמר שלא נוגעים בפרות קדושות, והפעם יש לי תחושה לא נעימה כאילו עברנו קו אדום מאד. נכון שהכל סדרה והכל זה רק כאילו כזה ,אבל מעניין אותי לדעת האם יוצר הסדרה חשב על משפחת שליט או על משפחת גולדווסר או על כל אותן משפחות אחרות?! ואולי יש בכך ניסיון לעורר את התרדמת שיש בציבור? האם זו הדרך לעשות זאת? אני מרגישה חוסר נוחות נוראית, אולי מישהו מכם יעזור לי לפתור את החריגה הזו? נקודה למחשבה
שיהיה שבוע טוב לכוווולם רק טוב!!!

ברק 188

New member
באמת גחלולה אין תשובה לשאלתך

חושבני ככול שאנו מתקרבים לו השחור בשלולית הלאומית שלנו ...הכנרת כך העם חוצה גבולות וקווים אדומים התקשורת של היום היא לא התקשורת של אתמול וכך גם האנשים והנושא לא רק החטופים נושא מאוד מאוד מוכר לי אלא בהרבה נושאים שהזמנים השתנו ועימם... הכללים. אבל אנו לפני שינה ורצוי שתייה ערבה ונעימה בואי בעצם באו כולנו נסתכל יחדיו במצגת זו במקום בדיחה לילית לשיפור החלומות הנה כאן ספרו לי מחר עם עזר ואם לא מחר אז מחרותים לילה טוב ושבוע נהדר... ולהשת'100 .

גחלי, קוראים לזה חופש ביטוי היצירה,

אני לא ראיתי ת'סידרה, אני בעצם כמעט לא רואה טלביזיה למרות שאני משלמת הוט דיגיטלי, אבל אני כותבת בכללי, אולי דווקא כן המשפחות מרוצות שמתעסקים בנושא הכאוב? ואולי גם משתתפים בחקר התסריט,

ניקו 45

New member
בהחלט ביטאת דעתי ומחשבתי בנושא../images/Emo41.gifזוהרת

יש פתגם רומני עתיק וכאן אתרגם אותו לעברית מדוברת : "אין מזכירים חבל בבית התלוי" עוד כשהתחילו לשדר ת'פרומואים לסדרה זעקתי בקול רם : זה לא ראוי !!!! וזה נושא אסור !!! יושב אדם/ישראלי בסלון וצופה "בעלילות (התעללות) שליט" פרק ס"ט וחושב לעצמו ... וואלק זה אייטם טוב לכתוב תסריט לסדרה טלוויזיון(נ)ית ונשיג רייטינג גבוה . וכאן אני שותף מלא לדעתה של הזוהרת שזה נושא מחוץ לתחום , נושא שבו לא נוגעים מעבר לעניין גופה . איפה הצנזור הצבורי אההההה ? יש גבול להשתמש בצניות ולהאחז בקוד : "זכות הציבור לדעת" . ומה בנוגע לזכויות המשפחות והציבור הרחב שיודע וגם כואב ? בהחלט יש פה נושא משפטי/חוקתי/מוסרי/אתי ראוי למחשבה .

צילוש43

New member
העלת נושא שהיום דובר בעבודתי.

אחת מהצוות הגיע מזועזעת כמוך לעבודה לאחר צפיה. אני לא ראיתי את הסידרה אך גם דעתי כדעת הרוב שהיה צריך לפקח ולצנזר. אך בל נשכח שרשתות הטלויזיה עברו מהפך.. והיום זאת רשת מסחרית לכל דבר ללא פיקוח וללא צינזור. ולפי כמות השאלות שמסתובבת עכשיו בציבור לגבי התוכנית הרשת קיבלה את מבוקשה..מסחרי לחלוטין! לצערי "דרך ארץ" לשלשל מטמון.

../images/Emo22.gif

אני מסכימה חברים יקרים שאת הפרות הקדושות צריך להשאיר במקומן ויש דברים שלא צריכים לגעת בהם והצהוב הזה שנמצא היום בכל מקום: עיתון רכילות ואובך
צריך להיייייזהר ממנו ומאאאאד רק טוב!!!

alondli

New member
את צודקת, גם בי זה עורר..אי-נוחות.

כנראה שבמירוץ להביא עוד רייטנינג עם דרמה דביקה בריח עדכני של ריאליטי, נעברו גם בנושא רגיש זה גבולות הטעם הטוב.. וחבל.

w o m a n 10

New member
לצערינו,שחיטת פרות קדושות הפכה לתחביב לאומי

זה התחיל עם האמירות של קברניטינו הנבחרים: רוצים אבללל "לא בכל מחיר". צודקים? אולי. אבל יש הרבה דרכים אחרות להעביר מסרים שכאלו. האמת היא שבהתחלה גם אני הזדעזעתי לנוכח הפרומואים של הסדרה. חשבתי בעיקר על הורי גלעד שליט ומשפחתו. היום, לאחר שני פרקים, אני חושבת שהיא תעשה שירות טוב לשחרורו של גלעד שליט.

w o m a n 10

New member
שקר השתיקה / עמוס לויטוב

הייתי פעם בהרצאה של עמוס לויטוב. טייס שנפל בשבי המצרי במלחמת ההתשה. היה שם כשלוש וחצי שנים. הרצאה מרתקת. אחד המסרים המאוד חזקים שהוא ניסה להעביר הוא ש"כדי להבריא חייבים לדבר". הוא טוען שאין להפוך את סיבלם של השבויים לסוד. יש לתת ליגיטימציה לסיפורים שאינם בהכרח סיפורי גבורה... ולו למען בריאותם הנפשית של השבויים הפדויים. אוליי גם על זה חשבו יוצרי הסידרה. שם הספר, "שקר השתיקה", מרמז כאילו נשך לויטוב את שפתיו כל השנים ורק עתה הדברים פורצים החוצה. ואולם כבר בשנת 1989 פירסמה עמיה ליבליך את ספרה "חוץ מציפורים", בו הביאה בהרחבה את דבריהם של עשרת שבויי קהיר, בהם לויטוב. אלא שהשתיקה שאליה מכוון לויטוב לא היתה שתיקתו שלו, אלא שתיקת החברה ששלחה אותו למשימתו וקיבלה אותו בחזרה תוך העמדת פנים שדבר לא אירע; "אילו רק לא הייתי צריך להצהיר שאני במצוקה קשה, אלא הדבר היה מובן מאליו, והיו מגלים הבנה כלפי מי שחווה טראומה קשה וזקוק נואשות לעזרה והדרכה - לא רק של בני המשפחה, אלא בעיקר של בעלי מקצוע שמלווים אותו, תומכים בו ועוקבים אחרי מצבו - היה לי קל יותר", הוא כותב." מתוך הכתבה הבאה. מי יתן וגלעד שליט יוחזר במהרה

ש ר ה לה

New member
מסכימה עם הנאמר. ואף נמנעתי מצפיה. יתכן שאני

היתכן שאני טומנת ראשי בחול? כרגע החום המעיק עם האובך הבלתי נסבל והמשבר עם היחסים עם הדוד סם גורמים לי למועקה גדולה ואמיתית....

למעלה