TEENAGER1

New member
../images/Emo79.gif

לא תאמינו, אבל חזרתי שפויה אחרי שבועיים וחצי עם אנשים שהמוזיקה הישראלית שהם מכירים מסתכמת בשרית חדד, הדג נחש ו"רוצה בנות". כן כן.
כמובן שהתנדבתי לעשות להם חינוך מחדש. השמעתי להם מוזיקה שהייתה לי באייפוד, ואת חלקם אף ציידתי - לבקשתם - ברשימה של דיסקים מומלצים בשפת הקודש. באופן מפתיע - או שלא - השמעתי להם גם אביתר. רק מה, הייתה לי התלבטות לא פשוטה מכיוון שהחברה' לא הבינו עברית, כך שהפן המוזיקלי בשירים היה צריך להיות העיקרי. לכן השתדלתי מאד לבחור שירים שבהם גם הלחן טוב במיוחד בעיניי, גם העיבוד זורם וגם היכולות הווקאליות של אביתר באות לידי ביטוי בצורה מספקת. לכן השאלה שלי היא כזו: איזה שיר/ים (עד 3) הכי מייצג/ים את אביתר מבחינה מוזיקלית, לדעתכם? תנסו לשמוע את השירים ולדמיין שאתם לא מבינים את המילים, כך שתתרכזו רק במה שאתם שומעים ולא בתוכן. אשמח שתחוו דעתכם בנושא, ואני אספר אחר כך אילו שירים בחרתי להשמיע להם לבסוף. ערב נעים!

לפי מה שאת מספרת

אם הם אוהבי שרית חדד והשיר עם הפונקציה של יד ימין
(אני עדיין מזועזעת מזה שפתחתי על זה דיון עם ילדה בת 12!) אזבאמת הכי קצביים... שזה אומר בגדול "כלום לא עצוב", "כה ציפיתי ליום והגיע" ואולי "עדר של שוורים", למרות שמהאלבום הזה גם "מחשבות" או "דיו" יכלו להתאים, לפי התאור שלך לדעתי פחות...

TEENAGER1

New member
זה לא שזה מה שהם אוהבים,

זה פשוט מה שהם מכירים (או יותר נכון - הכירו
), כך שהעניין של הקצב לא הכי רלוונטי כאן. הרבה מהם אוהבים מוזיקה שקטה באנגלית...

ממ.. שאלה קשה.

משהו ש.. מייצג את אביתר? אני חושבת שאני אוכל לענות על השאלה הזאת רק אחרי שאני אהיה בהופעה שלו, כשאני אזכה להכיר אותו קצת יותר טוב באמת. לאותם אנשים הייתי אגב משמיעה את תחרות כלבים, תתחנני אליי (אולי?) ומתי נתנשק. הכי קליטים אני חושבת.

eliavtu

New member
אממ..

האמת שאני לא חושב שהיית צריכה להשמיע להם אביתר אם הם לא מבינים, כי זה ממש פוגע בחוויה אבל אם כבר אז.. בואי נגיד שכדי לייצג אותו צריך שיר 1 מכל אלבום הייתי אומר: יש לי סיכוי <גם כי את ה:"הווווווווהווווווו" בסוף הם לא צריכים להבין> חלון <השילוב של הפסנתר היפייפה בחלק הראשון של השיר עם הטראנס האלקטרוני בשני, מייצג לדעתי את האלבום הזה> תחרות כלבים <את האמת, פה הכי התלבטתי, אבל השיר הזה נראה לי הכי מייצג, וגם הכי קל להקשיב לו בלי להבין ת'מילים>

ברררר

New member
ת'אמת שלא הבנתי את השאלה

מבחינה מוזיקלית כלומר לחן ומילים הכי קליטים או פשוט לחן יפה בלי התייחסות למילים?

TEENAGER1

New member
כמו שכתבתי: לחן, עיבוד ויכולות ווקאליות.

בלי התייחסות למילים, כי הם לא מבינים אותן. פשוט ניסיתי לבחור שירים שיגרמו להם לקנות דיסקים של אביתר... בסופו של דבר השמעתי להם את: יש לי סיכוי את שקט ומשיב הרוח.

TEENAGER1

New member
הייתה אחת שממש התלהבה,

ואחרי שהשמעתי לה גם את "אצלך בעולם" עם מאיר - היא התמוגגה לגמרי
ועוד שניים שאהבו גם (בסך הכל השמעתי לאיזה חמישה אנשים). נראה מה יהיו התוצאות...

Karma Killer

New member
אממ לא בטוח שהבנתי את השאלה אבל

אם המטרה שלך היא להשמיע להם שלושה שירים שיתנו להם את הרעיון הכי גדול ל"מי זה בדיוק אביתר בנאי" אני פשוט חושב שאת צריכה או לבחור שיר אחד מכל אלבום או שלושה שירים שהם הכי "אביתריים", ובמקרה הזה אני הייתי הולך על: 1. יש לי סיכוי - כי הוא הכי מזוהה עם אביתר, וכולם כולל כולם אוהבים אותו 2. תיאטרון רוסי - כי הוא הכי טוב של אביתר, וכי הגאונות שבו וההתאמה בין הלחן והשינוי בהרמוניה לבין המצבים המתוארים בשיר היא פשוט אדירה 3. חלון - כי זו יצירת מופת

מממ

תתחנני אליי בגלל הלחן והעיבוד אמביציה בגלל המורכבות ואת שקט כי זה את שקט

למעלה