The Show Must Go On

../images/Emo79.gif The Show Must Go On ../images/Emo79.gif

קטע מעבר, לאחר Comfortably Numb. נראה שווטרס רצה לשלב אותו כחלק מה"עלילה": אולי פינק עולה על הבמה, קהה-חושים, רוצה ללכת הביתה, אבל יודע שאינו יכול, לא בטוח שהוא זוכר את המילים לשירים, רק במעורפל מודע לכך ששינוי מהותי חל בו. בפני עצמו, הקטע אינו משהו, ואת המשמעות שלו ניתן לגזור רק בהקשר שלו בהתפתחות ה"עלילה" הכללית.
Ooooh Ma Ooooh Pa Must the show go on? Ooooh Pa. Take me home Ooooh Ma. Let me go There must be some mistake I didn't mean to let them Take away my soul Am I too old? Is it too late? Ooooh Ma Ooooh Pa Where has the feeling gone? Ooooh Ma Ooooh Pa Will I remember the songs? Oooooooooh Ah The show must go on​
אווו אמא אווו אבא האם ההצגה חייבת להמשך? אוווו אבא, קח אותי הביתה אווו אמא, עזבי אותי חייבת להיות פה טעות כלשהי לא התכוונתי לתת להם לקחת את נשמתי האם אני זקן מדי? האם כבר מאוחר מדי? אוווו אמא אווו אבא לאן נעלמה ההרגשה? אווו אמא אווו אבא האם אזכור את השירים? אווו אה ההצגה חייבת להמשך מה דעתכם על קטע זה?

אסף klod

New member
שיר חמוד

לדעתי דווקא נקודת התורפה בTHE WALL אין לו ממש אמירה משלו והוא לא מצליח לרגש אותי כמובן שהכל יחסי

RoieL

New member
לחן גדול

אהבתי את העיבוד יותר מאשר בקונסטרוקשן למשל, שם ווטרס היה חייב לדחוף את עצמו. תפקיד גדול של רייט. וחלק חשוב בעלילה לדעתי, מראה מה פינק חושב, את הצד האנושי שבו, לקראת אין דה פלאש.

The Walrus

New member
לחן לא משהו

מצטער שאני סותר את מי שמעליי... השיר הזה הוא דוגמה מושלמת לנקודת התורפה הגדולה של החומה - יותר מדי קטעים שחשובים לעלילה, אבל מבחינה מוזיקלית הם פשוט גרועים. השיר הזה לא מרגש, לא מעניין, מרגיש כמו סתם שיר מיינסטרים. אבל למה הוא בפנים? כי הוא חשוב לעלילה... דוגמה נוספת היא the thin ice, שמתחיל (הקטע שגילמור שר) כשיר נפלא, מרגש... ואז ווטרס שר. אני מבין לגמרי את הצורך בזה - בהתחלה גילמור שר בקול יפה, עם עיבוד חם ונעים, מילים נעימות... תינוק נולד, ההורים שלו אוהבים אותו, הים כחול... ואז ווטרס נכנס, עם פסנתר גבוה ו'קר' ועם קול אכזרי ומגעיל ששובר את האשליה בבת אחת - "אם תצא לגלוש על הקרח הדק של החיים המודרניים, אל תתפלא שקרע בקרח יופיע מתחת לרגליך" (לא ציטוט מדוייק). מבחינה עלילתית זה יפה והכל, וזה היה מוזר מאוד אם גילמור היה שר את הטקסט היותר 'אכזרי' באותו קול חמים, אבל מבחינה מוזיקלית... זה הורס את השיר.

RoieL

New member
לא מסכים

תמיד בפינק פלויד, ובעיקר בשנים שבין הצטרפות גילמור ועד עזיבת ווטרס, ניתן לראות חשיבות ותיאום בין הלחן, העיבוד והמילים, ולכן עיבודים כמו ל- TTI [דה ת'ין אייס, לפני שמישהו ישאל] הם מתאימים בדיוק לדעתי.

וינסנטי

New member
קטע מעולה לפי דעתי..

נראה שפינק באמת לא יודע מה לעשות עם עצמו עכשיו, והוא נכנע לכל השטויות של העולם, ורק רוצה ללכת הביתה, אבל לא- דופקים אותו פה עד הסוף. ואז הוא כבר הופך למשהו הרבה פחות אנושי- אבל זה כבר הקטע הבא

ImriSama

New member
הקטע היחיד ביצירה שאני פשוט לא אוהב

לפחות את don't leave me now הסולו הקטנטן בסוף מציל, אבל הקטע הזה פשוט גרוע לדעתי. אף פעם לא אהבתי אותו וזה השיר היחיד שאני מעביר בדרך כלל כשאני שומע החומה.

CrazySheep1

New member
ברצינות? אחד השירים שאני אוהב.

אבל זה לא הנושא אז...שציף לא תצעק עלי אני מפסיק פה. אני גם אוהב את the show must go on וכל מה שאני חושב כבר נאמר.. בכלל אני אוהב את כל החומה |סמיילי מחייך|

holo

New member
The Show Must Go On

השירה של המשפט הזה בסוף השיר תמיד הזכירה לי משום מה את הביצ' בויז, עם שילוב הקולות ההרמוני והנעים..

d e b a s e r

New member
מפתיעות אותי כל התגובות,

אני ממש אוהבת את השיר הזה... הייאוש הזה שהוא מביע, החזרה לתיסבוכי אמא-אבא של פינק, הקריעה הזו בין המצב בקומפטאבלי נאמב למצב באין דה פלאש... והלחן הזה פשוט מצמרר אותי...מישהו מעלי כתב שהשיר לא מרגש, כמה פעמים התרגשתי מהשיר הזה... בקיצור, אני ממש אוהבת את השיר הזה, וטוב שהוא נכנס לאלבום. קצת מצחיק אולי לספר, אבל פעם כשהייתי בבית חולים הייתי שרתי אותו הרבה
נתתי לו משמעות חדשה

אבל זה לא השיר המלא!

השיר המלא מופיע בהופעה והקטע החסר הוא: "Do I have to stand up Wild eyed in the spotlight What a nightmare Why! Don't I turn and run" ובתרגום חופשי: "האם אני צריך לעמוד בעיניים פרועות לאור הזרקור איזה סיוט! למה שלא אסתובב ואברח"

RoieL

New member
נכון

ויש עוד בית ששר ווטרס, אבל הם נגנזו בגלל האורך שאריך נגן יכול להכיל [בדיוק כמו Whst Shall We Do].

V e g

New member
אף אחד לא הזכיר

שההרמוניות הקוליות בסוף השיר הזה ממש מזכירים את קווין, ממש כמו In the flesh?

yonatan208

New member
אחד השירים שאני יותר אוהב

באזור של הדיסק.. שיר לפי דעתי מעולה! מציג בדיוק את מה שחושב ווטרס..

למעלה