The Crunge

DOCTOR ROBERT

New member
../images/Emo79.gif The Crunge ../images/Emo79.gif

והגענו לשיר מן האלבום Houses Of The Holy. זהו שיר מאוד פ'אנקי (פ"א רפויה...), שמתחיל בתיפוף המגניב של בונזו. אז מצטרף ג'ון פול ג'ונס בבס, ואז מתחיל ג'ימי בריף, שיש האומרים שנגנב מג'יימס בראון. פלאנט נשמע די שיכור בשירה מאוד מוזרה, שמשום מה נשמעת לי כמו הקול של Axl Rose מגאנז אנד רוזס. אני מאוד אוהב את השיר הזה, וחושב שהוא אחד המצחיקים של זפלין, בגלל השירה של פלאנט והקטע בסוף-Where's That Confounded Bridge???? ומה דעתכם?

«Jimmy Page»

New member
שיר ממש טוב.

בין היותר קצביים שלהם, ובהחלט משעשע. P: גם אני נדבקתי לקטע של ה-Where's that confounded bridge. יש בזה משהו שלדעתי מוסיף המון לסיום. והצורה של ההתחלה ממש מצאה חן בעיניי, ההפרדה בין הכלים. די גאוני, ונשמע מעולה.

AeroTom

New member
שיר די שונה, אך חביב

מבחינתי הוא ו-D'yer Mak'er הם השירים הנסיוניים יותר ב-Houses. השיר הוא חביב אבל לא ממש מתעלה לרמות גבוהות לדעתי. הוא יותר מהשירים ה"משלימים" האלה אצלי שעושים מעבר נחמד ונעים בין השירים היותר בולטים באלבום. אני זוכר שבתחילת הדרך שלי עם הלהקה והאלבום הזה אז תמיד התבלבלתי בינו לבין The Ocean בקישור של השם של השיר לשיר עצמו...
לא יודע למה. The Crunge הוא קטע די מיוחד ושונה. הפעם אצלי לא מיוחד ברמות ממש ממש טובות. אלא פשוט מיוחד. מה גם שלדעתי די קשה לו לבלוט באלבום שהוא נמצא בו, שחוץ ממנו ו-D'yer Mak'er, כל שאר השירים שם פשוט רצועות הנעות בין טובות מאוד למדהימות. ראוי לציין גם את ההכנסות הקטנות שלו לפעמים בלייב בתוך ה-Medley של Whole Lotta Love או D&C. הוא מעולם לא בוצע במלואו לבד בלייב ודווקא הכניסה של חלקים קטנים ממנו לשירים האלה מאוד מתאימה לו לדעתי. גם שם הוא יותר "משלים" שכזה, כמו דעתי עליו באלבום בו הוא נמצא. ואולי זה התואר שהכי מתאים לו באמת...

AeroTom

New member
עוד תגובות, אנשים?

אני יודע שמסתובבים פה לא מעט חברי פורום...יהיה נהדר לראות מה כל אחד חושב פה על השיר השבועי. משער שיש לכולם מה להגיד על השרשורים העניניים כאן על הלהקה והמוזיקה שלה. יש על מה לכתוב פה, רק חסרים עוד תגובות והשתתפות של מעריצי הלהקה וחברי הפורום שנמצאים כאן בסביבה. זה גם הופך את הפורום ליותר פעיל, שמח וזורם. אז תראו את עצמכם ותשתתפו. תמיד יש דברים להגיד כאן על הלהקה ואפשרויות לפתח אותם עם שרשורים עניניים ודיונים טובים. אישית אשמח לראות כמה שיותר מכם כאן מביאים את דעתכם בשרשורים והדיונים השונים. זה המקום והבמה לעשות זאת.

SaintJohn

New member
מלא זמן לא שמעתי את השיר הזה

שיר כייפי עם סגנון ג'יימס-בראוני שכזה, כמו שציינת. אחד הדברים שאני אוהב בלד זפלין זה שאפשר לשמוע מהם משהו קצת שונה, כמו השיר הזה. אני לא יכול לתת התייחסות לנוכחות שלו ב-Houses, כי אני מכיר את האלבום כיחידה אחת, אלא רק את השירים שלו רנדומלית. הסיום של Where's that confounded bridge בהחלט משעשע ונותן סיומת עם טעם טוב.

למעלה