One of the Few

../images/Emo79.gif One of the Few ../images/Emo79.gif

השיר השלישי ב-The Final Cut. זהו שיר קצר ועצוב, כנראה אחד השירים שלא נכללו ב"החומה". ווטרס סיפר שהמורים בבית ספרו, שהתעמרו בילדים, אותם תאר ב"החומה", היו ברובם חיילים משוחררים שלא הצליחו ממש להשתלב ב"אזרחות". הם לא התאימו להוראה וגם לא היה להם רקע לזה, אבל זה כל מה שהם יכלו לעשות. השיר הזה הוא על האנשים האלו. כאן ווטרס הרבה יותר אמפתי כלפיהם מאשר ב"החומה", ואני מעדיפה את הגישה המורכבת הזו, על פני הפשטנות של "החומה". מה דעתכם עליו?
When you're one of the few to land on your feet What do you do to make ends meet? Teach Make 'em mad Make 'em sad Make 'em add two and two Or make 'em me Or make 'em you Make 'em do what you want them to Make 'em laugh Make them cry Make them lie down and die​
האם היית אחד מהמעטים שנחתו על רגליהם? מה אתה עושה כדי לשרוד? מלמד תרגיז אותם תעציב אותם תכריח אותם לחשב שתיים ועוד שתיים או תעשה אותם אני או תעשה אותם אתה או שתכריח אותם לעשות מה שאתה רוצה תגרום להם לצחוק תגרום להם לבכות תגרום להם לשכב ולמות

LEATHER REBEL

New member
זה ידוע

רוב אלה שחותמים קבע בצבא הישראלי (ואולי גם בבריטי) הם כאלה שיודעים שבאזרחות יהיה להם קשה מאד למצוא תעסוקה. מתוך אלה ישנם רבים שהתנהגותם לא מותירה מקום לספק: רק בצבא הם יכולים להסתדר חברתית.

LEATHER REBEL

New member
אין לי בכלל דעה על צה"ל

אף פעם לא היתה לי דעה על צה"ל ככלל, אלא על "אנשים מסויימים" שבגלל שהיו שם הם מתנהגים בצורה שאני קורא "מגעילה". עכשיו, לעניין הדעה שלי... הבה נאמר שכמו בכל ויכוח בו שני אנשים מנסים להביא סימוכין ע"י שיחות עם אחרים... אף פעם לא יוצא לי לפגוש את האנשים שהצד השני בויכוח פוגש, ומסיבה מעניינת מאד, לדבריו הוא מעולם לא פגש את אלה שעליהם אני דיברתי. זה לא רק אצלי, אגב, אלא אצל המון אחרים שהיו להם ויכוחים וששמעתי עליהם. כל צד טוען שהוא מכיר המון אנשים שחושבים כמוהו... ומסיבה מעניינת ביותר, לצד השני לא יוצא אף פעם לפגוש את אותם אנשים. ככלל, לא מפריע לי שיש מישהו שחושב כמוני... אבל יש דברים "מסויימים" שבעניין שלהם לא יצא לי עד היום לפגוש כאלה שחושבים ההיפך ממני... ואני בהחלט יוצא מהבית בכל יום. תאמיני לי!

wish i was here

New member
בולשיט

כל העתודאים,פרוייקט תלפיות,פרוייקט חבצלות(שבמקרה עבדכם הנאמן נמצא במיון אליו עכשיו),פרוייקט סיגמא,אופק וקצונה ייעודית הם אנשים שקשה להם להסתדר בחברה ולמצוא תעסוקה?מדובר באנשים עם IQ ופסיכומטרי(ופסיכוטכני) מעל הממוצע...בגדול. חוץ מזה יש אנשים שחותמים קבע בגלל שהצבא צריך אותם בצורה רצינית,והם מסכימים וחותמים קבע בתמורה למשכורת צבאית נאה...כמו למשל דוד שלי שהיה מג"ד של גדוד 77 של חטיבה 401 בשריון,וכיום הוא סמנכ"ל בהוט. אז אל תדבר דברים אם אין לך מושג טוב?

LEATHER REBEL

New member
ראה תגובתי לציףציף

כמו בהמווון ויכוחים, מסתבר שאני פוגש רק את אלה שאתה לא פוגש... וככל הנראה שגם להיפך. אני לא היחיד בעניין הזה, אגב. בפוסט זה ציינתי עובדה, לא דעה. אינני טוען שמה שציינת אינו קיים... פשוט, משום מה, לא יוצא לי לפגוש אנשים כאלה. ותאמין לי שאני בהחלט יוצא מהבית. אבקרש לקרוא טוב טוב מה שנכתב כאן, בכדי שלא נגיע למצב שאתה שם לי מלים בפה.

wish i was here

New member
כמה אנשי קבע פגשת?

30? 50? 100? 120?.....אתה יודע כמה אנשי קבע היו בהיסטוריה של מדינת ישראל?....הכללות זה דבר מאד מסוכן,אני מציע לך להמנע ממנו. זה כמו שאני אגיד שכל ההומואים מתנהגים כמו בחורות רק כי פגשתי כמה שאכן מתנהגים ככה.

LEATHER REBEL

New member
אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה

הדבר האחרון שאי פעם יעלה בדעתי הוא לקבוע לך מה תגיד. זה עושה לך נעים לומר את זה? אז תאמר!

FunkyMonk

New member
מסכים אבל קצת הגזמת

האנשים שמתמיינים (או אפילו אלו שעוברים) לא בהכרח בעלי IQ מטורף (בלי קשר לעובדה שאני אישית לא מת על המדד הזה), או גאונים או w/e. הם פשוט אנשים שהחליטו להשקיע בנושאים ריאליים. לפי הנסיון שלי, כל אחד שרוצה יכול להצליח בפיסיקה, כימיה ומתמטיקה. המיונים האלו לדעתי האישית, מסננים את כל הלא יצירתיים, או כל אלו שלא יקדישו את כל זמנם להתקדם במקצועות הללו. (אני ד"א מדבר על המסלולי עתודה כמו חבצלות וכל אלו... לא על טיס ודברים אחרים) בכל מקרה, לאנשים שהולכים למסלולי עתודה אין שום בעיה להסתדר בחברה, לפי דעתי. לא נראה לי שתהיה להם בעיה למצוא עבודה, או דברים כאלו. הם יוצאים אחרי 8 (7?) שנות קבע בצבא עם כסף, הבטחה לעבודה טובה, והרבה מאד ניסיון חיים. לא נראה לי שתהיה להם בעיה להסתדר בחברה. (אתה גורם לזה להיראות כאילו הם חבורה של דחויים עם משקפיים וחצ'קונים)

wish i was here

New member
אחחח לו רק הייתי יכול

לחשוף בפניך את המידע שסיפרו לנו במיונים לחבצלות על מה אנחנו נעשה...היית לוקח את כל הקטע של "לא יצרתיים" בחזרה. אתה נשמע כמו נפל עתודה מתוסכל. אגב גם לוחמי מטכ"ל,צוללות,שייטת 13 ומגלן נחשבים לאנשים בעלי נתונים גבוהים ובעלי כרזימה יוצאת מן הכלל

MעlbulעB

New member
. . . . .

זה לא שאני מסכים עם האמירה של 'מורד העור' (על מה בכלל השיר הזה של ג'ודאס פריסט, אני לא מבין), אבל נראה לי שיעזור להבהיר כמה נקודות (אני לא מתיימר לדבר בשמו של המורד, אז תקפצו למסקנה שמה שאני כותב, זה מה שהוא חושב). - לא נראה לי שהוא טוען שכל מי שאי פעם חתם קבע בצה"ל הוא בעייתי. - אין הכוונה גם לאנשי שייטת, חובלים, עתודאים ושאר עילויים. האנשים האלה הם לא חלק כל כך גדול מהצבא, אני בטוח שתסכים. - אתה יכול להוציא חלקית גם את חיל האויר, מודיעין, קשר (פחות או יותר) ועוד כמה מהתמונה. אלה חילות איכותיים, עם כח אדם בהתאם (כלומר, לפי הקריטריונים של צה"ל, כמובן). - ייתכן שהמערך הלוחם פחות בעייתי גם כן. - אבל: אם תבקש תיאור של המושג 'איש קבע' מחייל פשוט שמשרת או שירת באיזה מחנה עבודה של חימוש, ימ"ח שכוח אל, חטמ"ר או אפילו פיקוד (בקיצור רוב מה שנקרא חיל כללי ותומכי לחימה), תשמע על אנשים פחות מלבבים מדוד שלך. כנראה תזכה לשמוע על נגדים עתיקים שמעבירים את ימיהם בהתחנפות לאלו שמעליהם בשרשרת, יישום קומבינות סטייל 'חייל תמורת מחשב ואספקת קפה וכוסות חד פעמיות', והפלת העבודה והאחריות שלהם על אנשים אחרים. ויש עוד הרבה טיפוסים שליליים בשרשרת המזון הזאת, אבל אם אתחיל לפרט עכשיו, כנראה אהרוס לעצמי את מצב הרוח כליל. וזה, בעצם, הרקע לאמירות - כוללניות ככל שיהיו - של המורד. בשביל הרבה מאוד חיילים וחיילים לשעבר, איש קבע הוא בן אדם שמעניין אותו בעיקר איך לקדם את עצמו על חשבון עמיתיו, ומי שכפוף לו יכול להיות רק כלי או מכשול. אני לא חושב שזה נכון להשליך את זה על כל אנשי הקבע בצה"ל. גם במקומות שבהם התופעות האלה קיימות, זה רק חלק מהתמונה, וקיימים גם אנשי קבע ישרים שעושים עבודה מעולה ומתייחסים בכבוד לכל מי שהם עובדים איתו (אציין שמניסיוני המועט, הם נוטים להחזיק בפחות כח, ונעלמים בסבב הקיצוצים האקראי). מה שבאתי להבהיר, זה את הרקע ממנו באות דעות\אמירות כמו זו של המורד. אולי מיותר, אבל אוסיף שאני לא איזה ממורמר על צה"ל. להיפך, היה לי שירות מעולה, ואני אפילו די נהנתי עד עכשיו במילואים.

wish i was here

New member
ככה מנסחים תשובה!

רק משהו-אותם הנגדים(מה שנקרא "אזרח עובד צה"ל") הם לא בדיוק אנשי קבע-כלומר,הם כן,אבל מה שאתה מתאר פה זה יותר מקרה של אזרח עובד צה"ל,וכאלה אני פחות מכיר. אבל מה שהאדון אמר למעלה שזה "ידוע" שכל מי שחותם קבע בצה"ל הוא בעייתי,זאת פעירות והצהרה של גרנדיוזית של חוסר הבנה

MעlbulעB

New member
אתה מבלבל פה כמה דברים

נגדים אינם אזרחים עובדי צה"ל, אלא... אנשי קבע. ואמנם תיארתי נגדים, אבל גם קצינים הם חלק מהסיפור, לצורך העניין. אזרחים עובדי צה"ל הם כבר יחסית נדירים בימינו. מין זן אקזוטי.

LEATHER REBEL

New member
לא בעייתי כלל

זה פשוט נוגד את מה שאתה "יודע", ו-כנראה- שלפי עולם המושגים שלך, מי שאינו מסכים איתך ב 100 אחוז הוא מן הסתם לא מבין. לו היית מנסה להסביר ולשכנע, ייתכן שהייתי מקשיב. הבעיה היא שאתה לא עושה את זה. אתה "יודע" שאין כל צורך בשיכנוע. ברגע שאבין, גם אני אהיה משוכנע. אני דווקא מבין יופי אבל... לא מסכים איתך. הבנת? ארבע מלים. -כן מבין- ו -לא מסכים-. יש דבר כזה. האם תנסה לשכנע, או שתפטור אותי שוב הפעם ב"לא מבין"?

meytar

New member
...

נראה באמת שיש בו את אותו המסר של ABITW.P2, רק מהצד של המורה ולא של התלמידים. מהצד המוזיקלי הוא לא מעניין כלכך, אבל יש בו אווירה מפחידה ועצובה, והתקתוקים ברקע גורמים גם לתחושה כזו של לחץ, כאילו משהו הולך להפוצץ (ובגרסה בלי When the tigers broke free באמת יש אחר כך מעבר חד ל The heros return..) ואגב, לפני שקראתי את המילים, בכלל לא שמתי לב שהוא אומר שם "teach", זה נשמע עוד אחת מכל הלחישות והמלמולים שמלווים את כל האלבום.

למעלה