One of My Turns

../images/Emo79.gif One of My Turns ../images/Emo79.gif

השיר הזה מהווה, אולי, קפיצה קדימה מבחינת הזמנים ב"עלילת" האלבום, אם כי זה לא ברור משום כיוון שמסתכלים על זה. בכל מקרה, ווטרס חוזר כאן לדון בטירוף, בניכור, בהתמוטטות יחסים בין אישיים והתמוטטות נפשית של האדם (כאן, פינק). פינק נמצא בחדר (בסרט, חדר בית מלון בלוס אנג'לס, על פי רשומותיו של רוג'ר). היא מצפה לאקשן, אבל פינק מתמוטט מולה. ה"דיאלוג" בינה לבין הטלוויזיה משקף את הניכור ביניהם - הם לא ממש מדברים אחד עם השני, הרי. ווטרס שר על אהבה שהתקררה, על בני זוג שהתרחקו זה מזה, ועל 'התקפת עצבים' ממנה הוא סובל, מדי פעם - וזו המתרחשת בשיר היא רק אחת, ולא הראשונה. הוא רומז לאלימות (הגרזן, מוטיב מוכר ...) ובסרט זה מתואר בצורה גרפית יותר, ובסוף השיר, רומז להתאבדות. מבחינת המילים, השיר הוא בהחלט חזק, אם כי היה אפשר לשפרו: לא ברור לנו, בעצם, מדוע פינק מתמוטט - האם זה רק בגלל סוף הקשר? מה עושה הבחורה במלון (חוץ מהמובן מאליו. היינו, מה המטרה הספרותית שלה)? לא ברור מה מניע, בעצם, את פינק. מבחינה מוסיקלית היה, לטעמי, הרבה מה לשפר. לא התייחסנו בדיון עד עכשיו לביצוע של האלבום בהופעה (כפי שהופיע ב-Is there anybody out there). בביצוע השיר בהופעה, הבחורה הרבה יותר אקטיבית, אם אפשר לומר כך, ואין את הדיבורים מהטלוויזיה. כרגיל, הביצוע החי טוב יותר מגרסת האלבום, לטעמי. ווטרס שר עם הרבה יותר רגש כאן (או כך זה נשמע, לפחות). מה דעתכם?
Girl: Oh my God! What a fabulous room! Are all these your guitars? TV in background: I'm sorry sir, I didn't mean to startle you. Girl: This place is bigger than our apartment! TV: Let me know when you're entering a room. Yes sir! Girl: uh, Can I get a drink of water? TV: I was wondering about this ... Girl: You want some, huh? TV: Yes Girl: Oh wow, look at this tub! You wanna take baaaath? TV: I'll have to find out from Mrs. Bancroft what time she wants to meet us, for her main ... Girl: What are you watching? TV: If you'll just let me know as soon as you can ... Mrs. Bancroft. Mrs. Bancroft ... Girl: Hello? TV: I don't understand ... Girl: Are you feeling okay? TV: … since you've just arrived… Day after day, love turns grey Like the skin on a dying man And night after night We pretend it's all right But I have grown older And you have grown colder And nothing is very much fun any more And I can feel one of my turns coming on I feel cold as a razor blade Tight as a tourniquet Dry as a funeral drum Run to the bedroom In the suitcase on the left You'll find my favorite axe Don't look so frightened This is just a passing phase One of my bad days Would you like to watch TV? Or get between the sheets? Or contemplate the silent freeway? Would you like something to eat? Would you like to learn to fly? Would'ya? Would you like to see me try? Oh no! Would you like to call the cops? Do you think it's time I stopped? Why are you running away?​
בחורה: או מיי גוד, איזה חדר מקסים! כל אלו הן גיטרות שלך? טלוויזיה ברקע: סליחה אדוני, לא התכוונתי להבהיל אותך בחורה: החדר הזה גדול יותר מהדירה שלנו טלוויזיה: תודיע לי מתי אתה נכנס לחדר. כן אדוני. בחורה: אממ, אני יכולה לקבל כוס מים? טלוויזיה: תהיתי לגבי זה בחורה: אתה רוצה קצת, אמממ טלוויזיה: כן בחורה: וואו, תסתכל על האמבטיה הזו! אתה רוצה להתרחץ? טלוויזיה: אני אצטרך לברר עם גב' בנקרופט באיזה זמן היא רוצה לפגוש אותנו, עבור ה... עיקרי שלה בחורה: במה אתה צופה? טלוויזיה: אם רק תודיע לי מוקדם ככל שתוכל.... גב' בנקרופט. גב' בנקרופט. בחורה: הלו? טלוויזיה: אני לא מבין בחורה: אתה מרגיש טוב? טלוויזיה: מכיוון שרק הרגע הגעת... יום אחרי יום, האהבה הופכת לאפורה כמו עורו של אדם גוסס ולילה אחרי לילה אנו מעמידים פנים שהכל בסדר אבל אני הזדקנתי ואת נהיית קרה יותר ושום דבר איננו עוד כיפי ואני מרגיש שאחת מהתקופות שלי מגיעה אני מרגיש קר כלהב תער לחוץ כמו חסם עורקים יבש כמו תוף לוויה רוצי לחדר השינה במזוודה מצד שמאל תמצאי את הגרזן האהוב עלי אל תראי כה מפוחדת זו רק תקופה חולפת אחד מהימים הרעים שלי האם תרצי לצפות בטלוויזיה? או להכנס מתחת לסדינים? או להרהר בכביש השותק? את רוצה משהו לאכול? את רוצה ללמוד לעוף? את רוצה? את רוצה לראות אותי מנסה? הו לא! את רוצה לקרוא למשטרה? את חושבת שהגיע הזמן שאפסיק? מדוע את בורחת?

bazmaster

New member
אחד השירים היפים באלבום...

במיוחד השירה (המוזיקה בשיר הזה לדעתי די שולית) לדעתי גם יש להתייחס לדימויי של המזוודה, שבה מונח הגרזן האהוב עליו, וכמו כן לכל הבית הזה, זה בעצם תיאור של דברים שאדם שומר לעצמו, דברים שהוא רוצה יותר מהמצב הנוכחי שלו , אבל הוא שומר אותם בצד,בתוך מזוודה, כי מסיבה כלשהי זה לא מתאים עכשיו, אבל הוא עדיין מחזיק בהם לכל מקרה שירצה. השיר לדעתי בא לתאר תחושות של חיים משעממים, חרושים, חסרי טעם, והאדם כבר לא יודע מה לעשות בכדי להמשיך אותם, והוא שואל את הבחורה מה רוצים ממנו, למה מצפים ממנו ואיך הוא אמור לאמשיך, לתת לו הוראות. אהבתי במיוחד את הקטע : Would you like to learn to fly? Would'ya? Would you like to see me try? הקטע הזה לדעתי בעצם אומר שפינק בעצם מציע לבחורה משהו, לעוף, אבל הוא שר את זה בציניות, כלומר, אולי בתור שאלה רטורית, אולי הוא מרגיש שאין לו מה להציע, השאלה השניה מתארת שוב רגע של ציניות מצידו שהוא מתאר את עצמו כמישהו מנוצל.

אוף

אני שובר תרא'ש כבר 10 דקות להזכר מאיזה עוד שיר זכור לי המשפט "Would you like to see me try?" כמובן שנזכרתי ואני שומע עכשיו את Fearless המצוין, רק שכאן זה הולך -"You say you`d like to see me try"

מעניין שהפלויד הקליטו שיר בשם

learning to fly, רק כמה שנים מאוחר יותר. אגב, את המשפט הזה אני מבינה אחרת: הוא לא מציע לה באמת ללמוד לעוף, זה איננו דימוי רומנטי: הוא בקריזה, וחושב לקפוץ מהחלון. לכן הוא מדבר גם על ה"כביש הדומם", מתחתיהם. את הקפיצה הוא מדמה למעוף. לכן הבחורה גם בורחת ממנו - היא מבינה למה כוונתו.

FuryUri

New member
אני ראוה את זה בתור קריזה שלו...

עלית לי על העצבים, אולי עכשיו את רוצה לנסות לעוף מהחלון??? בבקשה? אה לא??? אז את רוצה שאני אולי אנסה לקפוץ????!#%@$&^@#^%@$^

bscom

New member
אני רואה דווקא כ

את רוצה ללמוד לעוף? LSD רבותי יעזור לך לעוף כמו שצריך את רוצה? שוב משכנע את רוצה לראות אותי מנסה? את לראות אותי לוקח הו לא! את רוצה לקרוא למשטרה? להלשין את חושבת שהגיע הזמן שאפסיק? אם הסמים מדוע את בורחת? זה רק סמים

vegetable man

New member
זה לא רק זה

הקליפ של Learning to fly מזכיר לי מעט את הקליפ מהסרט של החומה של Comfortably numb. הילד הזה, ש"עוקבים" אחר מעלליו, דומה מאוד בשניהם.

holo

New member
שיר עוצמתי

ההתפרצות של השירה הזועמת פה תמיד מעבירה בי צמרמורת והתרגשות. לא ממש קשה להבין את השיר, במיוחד כי הוא בנוי כמו דיאלוג. רק דבר אחד לא מובן לי פה מבחינת הזמנים והעלילה. מצד אחד זה שיר על יחסים ואהבה שהתקררו בין בני זוג, בעל ואישה. אבל מצד שני, האישה שפינק מזמין לדירה שלו, היא בכלל האישה ה"מלוכלכת" מהשיר הקודם, יותר נראה כי היא גרופית או סתם אחת שרוצה להתפרע. בשיר הבא היא פתאום הופכת לאישתו? זה בכלל לא ברור. בכל מקרה, השירה השקטה שבהתחלת השיר, היא בעצם השקט שלפני הסערה, לפני שפינק מתפרץ עליה ומוציא את כל העצבים עליה (מראים את זה טוב בסרט). בשורה האחרונה אפשר לראות את החרטה והרגיעה שבאה. "למה את בורחת?" שיר באמת חזק.

oribarak

New member
מת על השיר הזה

אחד השירים הכי מגניבים שיצא לי לשמוע זה המבנה שלו, שבהתחלה הוא שקט, ואז הוא מתפרק, אני מת על הקול של ווטרס, לווטרס לדעתי יש את הקול הכי טראגי ומיוחד בעולם הרוק... הביצוע שלו ב live in berlin הוא גם ביצוע מטורף ואדיר זה שיר מגניב ואני מת עליו

FuNky M0nK

New member
שיר חזק

מתחיל רגוע כזה.. והופך לנורא עוצמתי כמו שאמרו מקודם. שיר שנורא אופייני ל the wall. יחסית לthe wall (שאני פחות אוהב מאלבומי פינק פלויד) השיר הזה טוב, לדעתי. והשירה של ווטרס נהדרת.

ramonsegev

New member
שיר מדהים! אחד הטובים של הפ"פ

Run to the bedroom In the suitcase on the left You'll find my favorite axe שורות מדהימות שיר חזק, הקול של ווטרס מעביר את ההרגשה מצויין בשיר הזה

thezanani

New member
הפסקול של איקאה

האלבום, שכבר מתגלגל לפינות השחורות ביותר במוחו של ווטרס, נגרר שוב להתעסקות אישית ומפונקת. הרי עוד כמה ממשתמשי הפורום, העוסקים לרוב בחטיבת עצים ושאיבת מים, סובלים מרדיפת נשים חלולות החושקות בהם אך ורק בשל מעמדם הרם ואליליותם? כנראה שרק אני. אבל במוזיקה, כמו במוזיקה, או אלגברה דיפרנציאלית, יש נקודת השקה מקסימה בין יוצר למאזין, בין מחברת הלחנים הישנה, לרדיו טייפ באוטו, ובין ווטרס אלינו. הקרירות הזאת שמבטא כ"כ טוב בבדל הסיגריה הנחרך בין האצבעות, התחושה שמשהו מתפספס ונרקב מול העניים- בלי שום יכולת לשנות, בלי שום יכולת לקום, היא תחושה תת קרקעית שמתחבת בכל אחד. ולא רק השיגעון שמתקרב, אלא דווקא השיגרה העלובה, המבט הבשרני והשפל של הדברים היגעים מוביל אותך לקומה עצמית לרגע אחד קטן, על הספה. קבורה לדקה. והפתרון, כמובן, הוא לשבור תפורמייקה.

אני חושב שהשיר מסמל משהו מהלך מחשבת

מחשבתו של רוג'ר כלפי נשים בחייו , אם החומה נוצרה ב1979 . אז רוג'ר היה בן 35 ? 36 ? קשה לי לחשב בשעה כזאת . וכבר אז הוא חשב שהוא זקן ? זה שיר די קודר , מבחינת השורות שהוא מתאר , שהעור הוא כמו פגר מת . בלי להכיר כמעט את רוג'ר וכל ההיסטוריה , אני כותב שורות אלו .

למעלה