ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif One of My Turns ../images/Emo79.gif
השיר הזה מהווה, אולי, קפיצה קדימה מבחינת הזמנים ב"עלילת" האלבום, אם כי זה לא ברור משום כיוון שמסתכלים על זה. בכל מקרה, ווטרס חוזר כאן לדון בטירוף, בניכור, בהתמוטטות יחסים בין אישיים והתמוטטות נפשית של האדם (כאן, פינק). פינק נמצא בחדר (בסרט, חדר בית מלון בלוס אנג'לס, על פי רשומותיו של רוג'ר). היא מצפה לאקשן, אבל פינק מתמוטט מולה. ה"דיאלוג" בינה לבין הטלוויזיה משקף את הניכור ביניהם - הם לא ממש מדברים אחד עם השני, הרי. ווטרס שר על אהבה שהתקררה, על בני זוג שהתרחקו זה מזה, ועל 'התקפת עצבים' ממנה הוא סובל, מדי פעם - וזו המתרחשת בשיר היא רק אחת, ולא הראשונה. הוא רומז לאלימות (הגרזן, מוטיב מוכר ...) ובסרט זה מתואר בצורה גרפית יותר, ובסוף השיר, רומז להתאבדות. מבחינת המילים, השיר הוא בהחלט חזק, אם כי היה אפשר לשפרו: לא ברור לנו, בעצם, מדוע פינק מתמוטט - האם זה רק בגלל סוף הקשר? מה עושה הבחורה במלון (חוץ מהמובן מאליו. היינו, מה המטרה הספרותית שלה)? לא ברור מה מניע, בעצם, את פינק. מבחינה מוסיקלית היה, לטעמי, הרבה מה לשפר. לא התייחסנו בדיון עד עכשיו לביצוע של האלבום בהופעה (כפי שהופיע ב-Is there anybody out there). בביצוע השיר בהופעה, הבחורה הרבה יותר אקטיבית, אם אפשר לומר כך, ואין את הדיבורים מהטלוויזיה. כרגיל, הביצוע החי טוב יותר מגרסת האלבום, לטעמי. ווטרס שר עם הרבה יותר רגש כאן (או כך זה נשמע, לפחות). מה דעתכם?
השיר הזה מהווה, אולי, קפיצה קדימה מבחינת הזמנים ב"עלילת" האלבום, אם כי זה לא ברור משום כיוון שמסתכלים על זה. בכל מקרה, ווטרס חוזר כאן לדון בטירוף, בניכור, בהתמוטטות יחסים בין אישיים והתמוטטות נפשית של האדם (כאן, פינק). פינק נמצא בחדר (בסרט, חדר בית מלון בלוס אנג'לס, על פי רשומותיו של רוג'ר). היא מצפה לאקשן, אבל פינק מתמוטט מולה. ה"דיאלוג" בינה לבין הטלוויזיה משקף את הניכור ביניהם - הם לא ממש מדברים אחד עם השני, הרי. ווטרס שר על אהבה שהתקררה, על בני זוג שהתרחקו זה מזה, ועל 'התקפת עצבים' ממנה הוא סובל, מדי פעם - וזו המתרחשת בשיר היא רק אחת, ולא הראשונה. הוא רומז לאלימות (הגרזן, מוטיב מוכר ...) ובסרט זה מתואר בצורה גרפית יותר, ובסוף השיר, רומז להתאבדות. מבחינת המילים, השיר הוא בהחלט חזק, אם כי היה אפשר לשפרו: לא ברור לנו, בעצם, מדוע פינק מתמוטט - האם זה רק בגלל סוף הקשר? מה עושה הבחורה במלון (חוץ מהמובן מאליו. היינו, מה המטרה הספרותית שלה)? לא ברור מה מניע, בעצם, את פינק. מבחינה מוסיקלית היה, לטעמי, הרבה מה לשפר. לא התייחסנו בדיון עד עכשיו לביצוע של האלבום בהופעה (כפי שהופיע ב-Is there anybody out there). בביצוע השיר בהופעה, הבחורה הרבה יותר אקטיבית, אם אפשר לומר כך, ואין את הדיבורים מהטלוויזיה. כרגיל, הביצוע החי טוב יותר מגרסת האלבום, לטעמי. ווטרס שר עם הרבה יותר רגש כאן (או כך זה נשמע, לפחות). מה דעתכם?
Girl: Oh my God! What a fabulous room! Are all these your guitars? TV in background: I'm sorry sir, I didn't mean to startle you. Girl: This place is bigger than our apartment! TV: Let me know when you're entering a room. Yes sir! Girl: uh, Can I get a drink of water? TV: I was wondering about this ... Girl: You want some, huh? TV: Yes Girl: Oh wow, look at this tub! You wanna take baaaath? TV: I'll have to find out from Mrs. Bancroft what time she wants to meet us, for her main ... Girl: What are you watching? TV: If you'll just let me know as soon as you can ... Mrs. Bancroft. Mrs. Bancroft ... Girl: Hello? TV: I don't understand ... Girl: Are you feeling okay? TV: … since you've just arrived… Day after day, love turns grey Like the skin on a dying man And night after night We pretend it's all right But I have grown older And you have grown colder And nothing is very much fun any more And I can feel one of my turns coming on I feel cold as a razor blade Tight as a tourniquet Dry as a funeral drum Run to the bedroom In the suitcase on the left You'll find my favorite axe Don't look so frightened This is just a passing phase One of my bad days Would you like to watch TV? Or get between the sheets? Or contemplate the silent freeway? Would you like something to eat? Would you like to learn to fly? Would'ya? Would you like to see me try? Oh no! Would you like to call the cops? Do you think it's time I stopped? Why are you running away?
בחורה: או מיי גוד, איזה חדר מקסים! כל אלו הן גיטרות שלך? טלוויזיה ברקע: סליחה אדוני, לא התכוונתי להבהיל אותך בחורה: החדר הזה גדול יותר מהדירה שלנו טלוויזיה: תודיע לי מתי אתה נכנס לחדר. כן אדוני. בחורה: אממ, אני יכולה לקבל כוס מים? טלוויזיה: תהיתי לגבי זה בחורה: אתה רוצה קצת, אמממ טלוויזיה: כן בחורה: וואו, תסתכל על האמבטיה הזו! אתה רוצה להתרחץ? טלוויזיה: אני אצטרך לברר עם גב' בנקרופט באיזה זמן היא רוצה לפגוש אותנו, עבור ה... עיקרי שלה בחורה: במה אתה צופה? טלוויזיה: אם רק תודיע לי מוקדם ככל שתוכל.... גב' בנקרופט. גב' בנקרופט. בחורה: הלו? טלוויזיה: אני לא מבין בחורה: אתה מרגיש טוב? טלוויזיה: מכיוון שרק הרגע הגעת... יום אחרי יום, האהבה הופכת לאפורה כמו עורו של אדם גוסס ולילה אחרי לילה אנו מעמידים פנים שהכל בסדר אבל אני הזדקנתי ואת נהיית קרה יותר ושום דבר איננו עוד כיפי ואני מרגיש שאחת מהתקופות שלי מגיעה אני מרגיש קר כלהב תער לחוץ כמו חסם עורקים יבש כמו תוף לוויה רוצי לחדר השינה במזוודה מצד שמאל תמצאי את הגרזן האהוב עלי אל תראי כה מפוחדת זו רק תקופה חולפת אחד מהימים הרעים שלי האם תרצי לצפות בטלוויזיה? או להכנס מתחת לסדינים? או להרהר בכביש השותק? את רוצה משהו לאכול? את רוצה ללמוד לעוף? את רוצה? את רוצה לראות אותי מנסה? הו לא! את רוצה לקרוא למשטרה? את חושבת שהגיע הזמן שאפסיק? מדוע את בורחת?