Mother

../images/Emo79.gif Mother ../images/Emo79.gif

שיר טוב מוסיקלית, אך אסון אקולוגי מבחינת הטקסט. לטעמי, זהו שיר היסטרי, שהיחידים שיכולים לגלות בו עניין רציני הם פסיכולוגים מהאסכולה הפרוידיאנית, שיעשו מטעמים מהיחסים המעוותים בין האם לבנה (כפי שהם משתקפים בעיניו של הילד הבוגר - לא כפי שהיו, אובייקטיבית). מה דעתכם?
Mother do you think they'll drop the bomb? Mother do you think they'll like this song? Mother do you think they'll try to break my balls? Ooh-ah, Mother should I build the wall? Mother should I run for president? Mother should I trust the government? Mother, will they put me in the firing line? Ooh-ah, Is it just a waste of time? Hush now baby, baby; don't you cry Mama's gonna make all of your nightmares come true Mama's gonna put all of her fears into you Mama's gonna keep you right here under her wing She won't let you fly, but she might let you sing Mama's gonna keep baby cozy and warm Ooooh babe, ooooh babe, ooh babe Of course mama's gonna help to build the wall Mother do you think she's good enough -- for me? Mother do you think she's dangerous -- to me? Mother will she tear your little boy apart? Ooooh-ah, Mother will she break my heart? Hush now baby, baby; don't you cry Mama's gonna check out all your girlfriends for you Mama wont let anyone dirty get through Mama's gonna wait up until you get in Mama will always find out where you've been Mama's gonna keep baby healthy and clean Ooooh babe, ooooh babe, ooh babe You'll always be baby to me Mother, did it need to be so high?​
אמא, האם את חושבת שהם יפילו את הפצצה? אמא, האם את חושבת שהם יאהבו את השיר הזה? אמא, האם את חושבת שהם ינסו לשבור לי את הביצים? או-וואה, אמא האם עלי לבנות את החומה? אמא, האם כדאי לי לרוץ לנשיאות? אמא, האם כדאי לי לבטוח בממשלה? אמא, האם אם ישימו אותי בקו האש? או-וואה, האם זה רק בזבוז זמן? הס, ילדי הקט, אל תבכה אמא תגשים את כל סיוטיך אמא תעביר את כל פחדיה אליך אמא תשמור עליך כאן מתחת לכנפה היא לא תתיר לך לעוף, אבל היא עשויה להרשות לך לשיר אמא תשמור על תינוקה חמים ונוח אוו בייב, אוו בייב כמובן שאמא תעזור לבנות את החומה אמא, האם את חושבת שהיא מספיק טובה עבורי? אמא, האם את חושבת שהיא מסוכנת עבורי? אמא, האם היא תקרע את ילדך הקטן לגזרים? אוו-וואה, אמא האם היא תשבור את ליבי? הס, ילדי הקט; אל תבכה אמא תבדוק עבורך את כל חברותיך אמא לא תרשה למישהי מלוכלכת להסתנן אמא תשאר עירה עד שתחזור הביתה אמא תמיד תגלה היכן היית אמא תשמור על התינוק בריא ונקי אוו בייב, אוו בייב, אתה תמיד תהיה התינוק שלי אמא, האם זה היה חייב להיות כל כך גבוה?

d e b a s e r

New member
אני די אוהבת את המילים.

הפזמון בהחלט פחות, אבל בבית אני רואה יותר הבעת פחדים ושאלות תמימות שיש בכל ילד/אדם. משהו בסגנון "גם אני אמות מתישהו?" שכל ילד שואל. לא ליריקה מתוחכמת או מדהימה, אבל קטע עצוב ופסימי שנראה לי שאפשר בקלות להזדהות איתו. זה נכון שבסרט השורה "is it just a waste of time?" שונתה ל"mother, am i really dying?" ?

Inis mor

New member
אני גם דווקא מחבבת את המילים.

בעיקר בגלל שהן ישירות כל כך. בלי מטאפורות, בלי דימויים ("הגיבור יהיה שיכור..."סתם!רשמתי את המשפט ואז שמתי לב מה רשמתי!
)- בכל מקרה שיר שהמילים שלו הן הכי פשוטות שאפשר: "אני מתוסבך-ואמא אשמה!" הוא לא רגע השיא של ווטרס כתמלילן, אבל הוא רחוק מלהיות אסון אקולוגי. אולי רק דליפה קטנה... מלודית הוא מושלם.

oneman2

New member
לא יודע למה

אבל אני לא אוהב את השיר הזה. אין לי מושג למה, אני פשוט מדלג עליו כל פעם, לא מסוגל לשמוע אותו. וזה לא שיש לי בעיה כלשהי עם המוזיקה או המילים, זה משהו בלתי מוסבר שגורם לי ללחוץ על "skip"...

KiteRunner

New member
מה אתם אומרים?

זהו אחד השירים המרגשים ביותר של פינק פלויד. אולי זה נכון שרק מעט אנשים יכולים להזדהות עם המילים, אבל אני הזדהיתי. המילים הפשוטות בשיר מביעות כעס ושנאה גדולים שטמונים בתוך נפשו של הילד התוקף את אמו. רוג'ר נשמע כאילו לועג לאמא שלו מתוך כאב, מתוך כעס ומתוך רגשות החמצה עזים. המשפט: Mama is gonna make all of your nightmares come true הוא אחד המשפטים המתוחכמים ביותר של ווטרס. המשפט החריף ביותר לדעתי. "להגשים לילד את הסיוטים שלו". מה יותר חריף מזה? גם "הדיאלוג" בשיר בין ווטרס וגילמור עושה את העבודה ותורם הרבה לשיר. ווטרס הסובל משחק את תפקיד הילד, וגימור בעל הקול המתוק בתפקיד האם. והמעבר בין השניים. אני מקווה שמישהו מבין אותי.

afcon11

New member
מבין אותך לגמרי

גם בעיני זה אחד השירים המרגשים ביותר. מעניין מה חשבה אמא שלו כששמעה את השיר הזה (איזה בושות הילד עשה לה...ולא שהיא לא אחראית למצב באיזשהו אופן, אבל זה די מביך). אני אוהב במיוחד את השורה She won't let you fly, but she might let you sing זה מעורר אצלי (בין היתר) את המחשבה שווטרס היה המזכרת המשמעותית ביותר מהאדם שהתחתנה איתו, מזכרת שהיא לא היתה מוכנה לאבד בשום אופן. מישהו יודע האם אמא שלו התחתנה בהמשך? הביאה ילדים נוספים?

למיטב ידיעתי, לא.

לרוג'ר יש אח הגדול ממנו בכשנתיים. מרי ווטרס עדיין בחיים - או היתה בחיים לפני כשנה שנתיים, אז הזכיר אותה ווטרס בראיונות. היא בת קרוב ל-100.

lilou2

New member
הייתי בטוח שזה SINK

במקום לעוף.. לאיודע בפעמים הראשונות זה היה נשמע ככה במקום הSING

BogN

New member
אחד השירים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני פשוט אוהב את הראייה האמיתית שלו לחיים, מבלי לנסות לייפות אותה... הוא אומר בדיוק את מה שהוא מרגיש, ובצורה הכי חזקה שיש...

SUSNAV 2

New member
רק משו אחד שלא הבנתי

מזה המשפט הזה "אמא תגשים את כל הסיוטים שלך" זה מה שאמא טובה עושה , או שלא הבנתי את השיר , או שלא הבנתי את השיר .

האופציה השניה (וגם השלישית)

ווטרס מתאר את האם בשיר כמפלצת חונקת שמונעת מבנה להתבגר ולמצוא את דרכו. במקום לעזור לו להגשים את חלומותיו, היא תגשים את סיוטיו, וכו'.

afcon11

New member
בהכרח מפלצת?

חונקת זה ברור, אבל נדמה שהוא אומר את הדברים מנקודת מבט של בן אוהב (אמנם כועס ומתוסכל, אבל עדיין אוהב). למשל, Mama's gonna keep you right here under her wing, זה משפט שמבטא את האהבה שלו אליה. ויש עוד כמה דוגמאות לרכות ולחמימות של האם, לכוונות הטובות שלה (עד להגזמה באותן נקודות מסוימות). נראה לי שהוא לא מציג אותה כרעה, או כמזניחה, או כאחת שדואגת לעצמה מבלי להתחשב בהשלכות שיהיו על המצב הנפשי שלו.

שמיקי

New member
אני רואה את זה קצת כציניות

הוא אומר משהו רך ונעים.. ואז הופך את זה.. Mother's gonna keep you right here under her wing. She wont let you fly,but she might let you sing

Black Goat

New member
אני אוהבת תשיר [:

לדעתי כמה שהמילים בו "פשוטות" לכאורה.. יש בהן מסר עמוק טחח יש לי עכשיו פלאשבקים מהבגרות בספרות.. מזכיר לי קצת תשיר "לבדי" של ביאליק - אבך תשיר שלו לא אהבתי. לא מתחברת לביאליק קיצר.. שיר.. טוב לדעתי.

למעלה