In The Flesh

../images/Emo79.gif In The Flesh ../images/Emo79.gif

In The Flesh חוזר אל תחילת האלבום, אלא שכעת זה איננו פינק המדבר אלינו אלא ה"מחליף". פינק המסומם, שאיבד את שפיותו חושב שהוא מישהו אחר, כוכב רוק דיקטטורי וגזעני. השיר היה נסיונו של ווטרס להעביר ביקורת על הכוח הרב, שלטענתו, נותנים אוהדים בידי כוכבי רוק. הכוח הזה, לדבריו, ניתן לניצול לרעה. כמו שהפשיסטים והנאצים ניצלו את ההמונים, כך יכולים גם כוכבי רוק לנצל אותם כנגד מיעוטים - מיעוטים שהם חלק מהאוהדים עצמם. האם השיר אפקטיבי? כן, במידה מסויימת. גם אם לא מסכימים עם התיזה של ווטרס - ואני לא בדיוק מסכימה אתו - חייבים להודות שהוא השתמש כאן בגישה מתוחכמת, ואפילו נועזת יחסית לזמנו (ואולי נועזת גם כיום), והיא השתלמה. השיר - והקטע המקביל בסרט - נחרתים בזכרון. אך הוא יצא כאן קצת בומבסטי; כמו דייג שדג דגים בחבית עם TNT. הוא התאמץ, אולי, יותר מדי.
So ya Thought ya Might like to Go to the show To feel the warm thrill of confusion That space cadet glow I've got some bad news for you sunshine Pink isn't well, he stayed back at the hotel And they sent us along as a surrogate band We're gonna find out where you fans really stand! Are there any queers in the theater tonight? Get 'em up against the wall There's one in the spotlight, he don't look right to me Get him up against the wall And that one looks Jewish! And that one's a coon! Who let all of this riff-raff into the room? There's one smoking a joint! And another with spots! If I had my way I'd have all of ya shot!​
אז חשבת שאולי תרצה ללכת להופעה כדי להרגיש את ההתרגשות החמימה של הבלבול הנוגה הזה של 'אסטרונאוט' יש לי חדשות רעות בשבילך, ידיד פינק לא מרגיש טוב, הוא נשאר מאחור במלון והם שלחו אותנו לכאן כלהקה מחליפה אנחנו נברר איפה אתם האוהדים באמת עומדים האם יש מתרוממים כאן בתאטרון הערב? תעמידו אותם כנגד הקיר יש כאן אחד מואר בזרקור, הוא לא נראה לי בדיוק נורמלי תעמידו אותו כנגד הקיר וההוא נראה יהודי וההוא כושי מי נתן לאספסוף הזה להכנס אל החדר? הנה אחד שמעשן ג'וינט ואחר עם פצעי בגרות אם היו נותים לי, הייתי יורה בכולכם. מה דעתכם על השיר? והאם אתם מסכימים עם התזה של ווטרס, לגבי כוחם של "כוכבי" רוק או אמנים בכלל? האם הם מסוגלים לשסות את אוהדיהם כלפי מיעוטים, או קבוצות כלשהן?

RoieL

New member
הממ

קודם כל, מבחינת מיקום- הרעיון גאוני. אנחנו פותחים בעצם עם השיר, סימן השאלה אולי מסמן את אי הידיעה שלנו לגבי הסיפור. אנחנו חוזרים להתחלה, עוברים עם פינק את המהלומות וחוזרים לפה, אחרי כל מה שקרה. אני תמיד שונא לשמוע שהוא הכניס את היהודים כמיעט, אבל הוא בהחלט צודק. מה שעצבן אותי הוא שבכל ההופעות הבומבסטיות של השיר עולה ווטרס עם בגדים של נאצי, ומפה הסתייגותי לשיר. הא, והריף הוא אחד הגאוניים שנכתבו [כמו כל ריף של גילמור].

klod bokevski

New member
תגובה לשיר ותגובה למגיב

1.השיר האהוב עלי לא המנגינה ולא השירה בוודאי יש גדולים וטובים ממנו אבל יש בו משהו שאני לא מסוגל להסביר שנכנס לי לתוך הוורידים כל פעם מחדש 2.למגיב מצחיק מעט שמוזכרים כמעט 10 מיעוטים או בעיות ודווקא היהוןדים זה מה שמפריע לך ראש יהודי

RoieL

New member
תגובה למגיב שהגיב

1. אולי עצבים? 2. ואני הייתי בטוח שאני אמור לשים לב דווקא למילה Jews בתור יהודי, אבל לך תדע

Jason2

New member
אני חושב ההיפך

אזכור העם היהודי בשיר זה דבר מתבקש מעצם היותו מיעוט נרדף בכל ההיסטוריה. אני חושב שזה מעצים את האפקט כיוון שאוטומטית אנו חושבים על זה. המיעוט השחור עבר דיכוי ועבר סבל אבל לא כמו שהעם היהודי עבר ולכן בשיר מחאתי כזה האזכור משרת את המסר.

RoieL

New member
אבל כנכד של ניצולי שואה

קצת מעציב אותי לראות את ווטרס בבגדי נאצי אומר את השורה הזו, זה מזכיר לי ת הפעמים בהם בני המשפחה שלי מתייפחים פעם בשנה, ביום השואה.

Jason2

New member
אבל זה בדיוק מה שחשוב

מסרים כאלה מזכירים מה יכול לקרות וזה משרת את המטרה של לעולם לא לתת לזה לקרות שוב. זה אולי קשה לראות אבל לפעמים צריך, אני בטוח שרייף פיינס לא אהב לגלם את דמותו של הנאצי ב"רשימת שינדלר" אבל הוא עשה עבודה טובה והמחיש בצורה מצמררת את מה שהיה.

RoieL

New member
תשמע

לדעתי סרט שמבקר את הנאצים בצורה הרבה יותר טובה הוא "המפיקים", ואני אישית התפוצצתי מצחוק כשראיתי אותו, מל ברוקס גאון ועשה עבודה מצויינת.

Anuerysm

New member
"נכד של ניצולי שואה"

אפשר לחשוב שבגלל זה אתה מזדהה עם היהודים בשואה יותר מכל אחד אחר שעבר את פולין אבל מה שרוג'ר עושה כאן, אתה יודע את זה גם, זה לצחוק לנצאים בפנים כאילו שהוא אומר "היי היי אני נאצי מגניב אני שונא ת'יהודים"

THC MaN

New member
לא... זה כאילו הוא אומר

הוא יותר התכוון לקטע של "היי היי, אנשים טיפשים, אל תקשיבו לכל אחד נאצי שמקלל את כולם" אתה לא הבנת אותו נכון.. תפתח את הראש

THC MaN

New member
האמת שזה גם יותר עמוק מזה..

אבל זה לא בקטע של אני נאצי מגניב ששונא יהודים.. בכלל לא.. זה לא משתמע כך וכל אחד עם קצת שכל מבין את זה.. זה לא מסובך

RoieL

New member
ממש לא

אני לא עברתי את השואה ולא מתיימר לעבור אותה, אבל אני רואה את סבתא שלי סובלת. השבוע ראיינו אותה ליד ושם ובגלל הזכרונות היא במצב מאוד רע עכשיו, שנה שעברה ראיינתי אותה אני לעבודת השורשים והיא כמעט התמוטטה, כך שכשאני רואה קטעים כאלה אני חושב על התגובות של הניצולים.

Jason2

New member
השאלה היא אחרת

האם צריך להסתכן בפגיעה בניצולי השואה (ואני בהחלט מודע לסבל שבזכרונות) וליצור יצירות שעוסקות באופן ישיר ועקיף בשואה (החומה לא נוצרה באופן ישיר כיצירה העוסקת בשואה, אך נוגעת בה באופן עקיף ולוקחת השראה מהאירועים) או להמנע בכלל מיצירות כאלה ולהסתכן בדבר חמור יותר כמו שכחה של האירועים שקרו? אני חושב שללא ספק אני מעדיף את האפשרות הראשונה ואני בטוח שגם אתה או כל ניצול שואה יעדיף שהזכרון לא ישכח ושעדיין ימשיכו ליצור וימשיכו למחות ולהזכיר את האירועים האלה וגם ליצור יצירות שמזהירות מפני מה שיכול להיות אם נשכח וניתן להיסטוריה לחזור.

RoieL

New member
אני בעד הנצחה

אבל לא בסיטואציה של חיי כוכב רוק ובאופרת רוק, ווטרס יכול להגיד מה שהוא רוצה, אבל כשאני רוצה להתנתק מהמציאות ולהקשיב למוזיקה שאני אוהב לא נעים לי לשמוע שורה כזו. וזו דעתי, מה לעשות.

Jason2

New member
זה ווטרס

הוא מאוד פוליטי ומאוד מחובר למציאות, אז באמת אין מה לעשות.

wish i was here

New member
"כנכד של ניצולי שואה"

אוי אלוהים עכשיו אנחנו נשתוק....מה הקשר שאתה נכד של ניצולי שואה? אתה עברת את השואה? לא! וזה מה שחשוב כאן...לא כל נכד של ניצולי שואה של יודע חצי דבר על מה שהיה שם ובטח שלא קרוב להרגיש את מה שהיה שם לא יכול לבוא ולהגיד שהוא נפגע מזה פגיעה אישית יותר מבן אדם שאין לו קרובי משפחה שהיו בשואה. מה שאני מנסה להגיד,זה שאתה לא יכול לבוא כמישהו שמייצג משהו בעניין הזה

אני חושבת שרועי הסביר יפה כיצד

הוא מרגיש, כמי שקרוב לסבתו הניצולה. הוא מייצג כאן את עצמו, ויתכן שיש עוד אחרים כמוהו. דעתו, לכן, היא רלבנטית.

למעלה