In the flesh?

../images/Emo79.gif In the flesh? ../images/Emo79.gif

בשעה טובה הגענו לדון באלבום הסבוך והמתוסבך של ווטרס ושות' - "החומה". אני אשתדל להעלות שני שירים ליום, ע"מ שנגמור את הדיון באלבום לפני הגיעו של הרוג'ר לשדות החומוס. והפתיחה של האלבום, כבר מעידה על כיוונו: כמה שניות חרישיות המחברות אותנו לסוף האלבום - שכן ככל הקונספטים של ווטרס, גם הקונספט כאן הוא מעגלי, היינו מרמז על הסבל האינסופי שהאדם נדון לו (השפעה של הבודהיזם?) - ואז הכניסה הבומבסטית, כמו פיל לחנות חרסינה.
So ya Thought ya Might like to go to the show To feel the warm thrill of confusion That space cadet glow Tell me is something eluding you, sunshine? Is this not what you expected to see? If you wanna find out what's behind these cold eyes You'll just have to claw your way through this disguise Lights! Roll the sound effects! Action! Drop it, drop it on them! Drop it on them!!​
אז אתם חשבתם ש- תרצו אולי ללכת להופעה להרגיש את הריגוש החמים של הבלבול את הנוגה של טייסי חלל תגיד לי, האם משהו מסתתר מבינתך, "חמודי"? האם זה לא מה שציפת לראות? אם אתם רוצים לגלות מה נמצא מאחורי עיניים קרות אלו אתם פשוט תצטרכו לשרוט את דרככם דרך התחפושת הזו אורות! להפעיל את האפקטים הקוליים! אקשן! תטילו את זה, תטילו את זה עליהם! תטילו את זה עליהם! ואז קולות של מטוס צולל, וצווחות תינוק שנולד: פינק מגיח אל העולם האכזר.

afcon11

New member
פתיחה מיוחדת לאלבום מיוחד

השיר הזה הוא לא רק הפתיחה של האלבום אלא "פתח דבר" כמו בספר, מעין מבוא שמסביר את ההמשך. כל מה שחשבת עליו זה רק התחפושת שהזוהר והתהילה היטיבו לטשטש. אני תמיד חשבתי שהתרגום של space cadet = אדם שנמצא תחת השפעה של סם (בסלנג). ומכאן, הנחתי שהכוונה היא: להרגיש את הריגוש החמים של הבלבול ואת הזוהר/הלהט של כוכב הרוק המסומם. מכאן הרשתי לעצמי להסיק שגם לסמים היה את החלק שלהם בערעור מצבו הנפשי של ווטרס ובבניית החומה סביבו (או שאולי זה החלק של הביוגרפיה המעורבבת יחד עם זו של סיד) . אני משתדל שלא להקדים את המאוחר, אבל אני לא זוכר שיש עוד איזכור לסמים באלבום, ולכן אני לא ממש שלם עם המסקנה הזו, מה גם שתרגום הוא לא הצד החזק שלי.

holo

New member
אני רואה שכאן את כבר מכנה

את פינק פלויד "ווטרס ושות'". והעניין הוא, שזה בעצם נכון. כמעט כל האלבום נכתב על ידי ווטרס, ופשוט שומעים את זה. האלבום עצמו תמיד היה בעייתי, שירים חזקים ומרשימים לצד קטעים מעייפים ומשעממים. אולי זאת הסיבה להצלחה הענקית של האלבום בעצם- יש בו קטעים עוצמתיים שמשאירים לך טעם של עוד. זה אחד מהקטעים האלה. מבחינה מוזיקלית פינק פלויד פשוט משנים סגנון, זהו שיר רוק חזק ורועש (יחסית לפינק פלויד, כן?), פתיחה מבטיחה לאלבום. ווטרס בשירה תאטרלית שאופיינית לכל האלבום הזה. למילים אני כבר לא מתחבר כמו פעם, ואת האלבום לא שמעתי כבר הרבה זמן, מאז שחרשתי את האמא שלו ושמעתי אותו כל יום. בשיר הזה, שהוא בעצם הפרולוג של האלבום, איך שלא תקראו לזה, פינק, כוכב האלבום, מציג בפנינו את הסיפור, את ההתחלה של כל הסיפור. סיפור די מסובך, שלא נראה שאפילו ווטרס בעצמו יכול להסביר. אין לי הרבה מה להגיד על המילים, כי המוזיקה היא זאת שתופסת פה את החלק המשמעותי, המוזיקה והשירה התאטרלית. שיר שתמיד מצליח להבהיל אותי למרות שאני יודע שבשניה ה 18 הוא יתפרץ עם הגיטרות והתופים הרועשים. אגב, אני חושב שעם השיר הזה ווטרס יפתח את המופע שלו, כבדרך כלל.

השנייה ה-17 !

שיר מסוכן לנהיגה, אני תמיד סופר את השניות במערכת עד הקטע שבו אני ממנענע ת'ראש בבת אחת 'בום בום..' שאני לא ישים איזה ברקס עצבני בטעות, מה שקרה לי בשירים אחרים..

The Walrus

New member
ציטוט של ווטרס עצמו:

"אני די שמח שנשארתי, כי העבודה שעשינו הייתה טובה ו'החומה' הוא הישג מונומנטאלי. כולנו מסכימים על כך. נכון, אני כתבתי אותו, אבל התרומה של דייויד הייתה אדירה. הוא גיטריסט מעולה וזמר נהדר"

השיר פותח את הסיפור

הוא שואל- אם אתם רוצים לדעת מה מסתתר מאחורי התמונה המוזרה הזאת - אז תמשיכו להקשיב לסיפור / ךראות את הסרט ; ואז מתחילים לקלף את השכבות של פינק וחוזרים בזמן לראות מה גרם לו להיות מה שהוא (מעין בארט-ווטרס-פינק)

שלום חן

New member
את לא חושבת אולי שצריך...

לדון ב- When The Tigers Broke Free שפותח את הסרט דווקא ומדוע הוא לא ניכנס לפסקול הרישמי של החומה?

שלום חן

New member
על In the flesh אני חושב....

שהשיר מאד מאפיין את התקליט הגאוני הזה, השיר מתחיל בשקט, מפתיע אותנו פתאום בגיטרה וברעש מקפיא לב, למי ששומע את זה לראשונה בחיו, בעצמה גבוהה ומסתיימת בפיצוץ ושקט שמופרע בבכי של תינוק. כך התקליט מלא בירידות ועליות ומלא בהפתעות, לצד שירים אנרגטיים ומלאים עצמה, פתאום מגיע שיר עם טונים נמוכים ורגועים והבא אחריו שוב מקפיץ לך את הלב ונגמר ב- Outside The Wall כאילו כלום לא קרה. אני אישית מאד אוהב את האלבום, הפתיחה של האלבום חזקה ואני מאד אוהב אותה, לדעתי היא יכולה להכניס את המאזין למין אטרף לא מוסבר שנקטע בבכי הילד וגם אז המאזין נרגע, בסה"כ פתיחה חזקה, מלאה עוצמה ולא נורמלית, ואני אוהב אותה.

The Walrus

New member
העליות והירידות

מבטאות את העליות והירידות של מצב הרוח של הגיבור. זה לא סתם כי מתחשק להם ולא "פתאום" - זה פשוט מספר סיפור.

thezanani

New member
מצבי הרוח של פינק

נעים ומשתנים לאורך כל האלבום על סקאלת הייאוש--->זעם. המעברים בינם הם מסגולותיו של האלבום ונקודות הזכות הגדולות שישמרו לו לאחר כל הביקורות והקטילות הקבועות. וזו גם הסיבה גם שהוא עבר כל טוב את מבחן המכירות, מסה על חייו של אדם שמשתגע והופך לפאשיסט בלי מעברים טובים באמת יסתיים אצל ד"ר פיל. קשה שלא לזקוף את הקרדיט למי שמגיע לו כל הזמן, דייב האלוה, שכל כך מצטיין בגילוי רגשות והבעתן על הפנדר סטוקוטוקו שלו. ובכלל קשה לדבר על מעברים ורגשות באלבום מבלי להזכיר את המעבר הגדול מכולם באלבום ואולי גם בקריירה של דייב כולה. אותה חריקה מצמררת בקומפרטבלי נאמב, שמנקזת אליה כל כך הרבה רגשות ובלבול מייצגת גם את המעבר הסופי של פינק מגוזל נחליאלי מוכה גורל ומסומם ליצור זועם טעון ברגשות נקמה לחברה ולכל העולם. אילו יכולתי לתאר במילים את החוזק של הרגע, הייתי גם מנסה. אבל כולכם יודעים איפה זה, 6:10 או 6:12 נדמה לי. אחד מרגעי הגיטרה הגדולים ביותר,והגדול מכולם ללא ספק אם הוא בא בהקשר לעלילה.

Glcok

New member
השיר אולי ראשון בסרט

אבל הוא רביעי בפיינל קאט.

Glcok

New member
כן...

אם תזכר בסרט, הסצינה הפותחת, המסדרון, הגיבור יושב ומתעסק עם אקדח (אאל"ט)... השיר ברקע When The Tigers Broke Free. השיר נכלל בפיינל קאט בתור רצועה מס. 4 בהוצאה מחדש (Reissue) של האלבום מ-2004.

אההה

כי בגירסה שיש לי של פיינר קאט, השיר הרביעי הוא The Hero's Return כשבסוף השיר יש את הקטע של המטוס שעובר ומפוצץ את אביו של ווטרס בסרט. אהוב בעיני במיוחד הקטע sweetheart sweetheart are you fast asleep good (בלחישה)

hkatsman

New member
מת על השיר

גם על פארט לי אבל על זה נדבר כשיגיע הזמן. פשוט פתיחה חלומית לאלבום ענק.

שלום חן

New member
אני חושב....

שיהיה קשה לנתח כל שיר בפני עצמו, כי התקליט, ברוב גדולתו, תקליט קשה ומסובך. לדעתי אולי כל אחד יתן את דעתו על התקליט, כך יהיה הכי נכון לדעתי. אם לא, שיהיה, ננסה להביע דעות שיר אחרי שיר. שבוע טוב לכולם

למעלה