DGL242

New member
ממש לא, גירסת הרדיו

יוצאת בפורמט של 7 אינצ', והיא מיועדת לרדיו ולמכירה לציבור זה מקדם מכירות לאלבום. למועדונים ודיג'יז המציאו את הגרסאות הארוכות, גם הם משמששים כמקדמי מכירות, כך זה היה מאז ומתמיד. הם יוצאות במקביל ולא אח"כ. יש יוצאי מהכלל שהגרסת שבע אינצ' מודפסת גם על ה-12 אינצ', לדוגמא: Who Can It Be Now, Down under

alpha80

New member
ולא רק זה, אלא גם ש

גירסאות הרדיו "נגזרו" לרוב מהגירסאות הארוכות, אז ככה שאין הרבה שינוי פרט לאורך. ומי כמוך יודע שאורך זה דבר חשוב. וזה בערך מחבר את התשובה שלך ושלי...

UberFreak

New member
זה דווקא די נדיר לדעתי

זה קרה במיוחד ב-ITALO. שמעתי כמה גרסאות 7" שפשוט היו זהות ל-12" עד נקודה מסויימת (בד"כ הברייק) ושם פשוט עשו FADE...

UberFreak

New member
לא תמיד

יש אומנים שעשו את ה-EXTENDED בעצמם, לפעמים עם תוספות שירה שלא קיימות בגרסה הקצרה. דוגמא שאני זוכר זה ניק קרשאו.

DGL242

New member
ניק קרשאו הוא מוזיקאי, אתה בטח

מתכוון לגירסה של The Riddle, אני לא בטוח שזה קשור לזה שהם הכינו בעצמם. גם ב-That Was Yesterday זה חוזר על עצמו.... ואפילו אצל איירין קארה הכוונה לשירה או מלל שהופיעו בפורמט של 12 ולא בשום מקום אחר. זה רק מחזק את מה שאני אומר, האמנים נכחו באולפן והקליטו בו זמנית גם גירסת 12 וגם 7 אינצ'. לדעתי במקרים בהם נגזרה הגרסה הקצרה מהארוכה הם במקרים בהם הגרסה הארוכה נקראת Full Length Version כמו אצל מדונה ב- Holiday ו- Lucky Star ששמשו גם כ-LP Version.

sandbird4

New member
יש ויש

ב-ITALO למשל הגירסה הארוכה היא הגירסה המקורית וגם כמעט לרוב גירסת האלבום. הגירסה של ה-"7 היא סתם חיתוך, לרוב מכוער, של גירסת האלבום/"12. זה קורה לא רק ב-ITALO. זה נכון גם לגבי RUNNING IN THE FAMILY של LEVEL 42 או טרילר של מיקל למשל. ניק קרשאו באמת עשה בעצמו את המיקס של כל הגירסאות ולכן רוב הגירסאות הארוכות שלו הם מאוד מושקעות. לגבי קטעים שמופיעים רק בגירסה הארוכה, זה בגלל שלזה שעשה את המיקס היה נגישות לכל החומר שהוקלט באולפן ולפעמים הוא השתמש בקטעים שהוקלטו אבל לא השתמשו בהם בגירסת ה-"7. דוגמאות: LITTLE LIES ו-BIG LOVE. לפעמים, ורואים את זה הרבה ב-EURODANCE של שנות ה-90, כשעבדו על השיר אז הכינו כמה גירסאות ארוכות בסיגנון שונה ואז בחרו את הטובה ביותר וקיצצו אותה לגירסה "הרשמית". דוגמא: HOUSE OF LOVE של HEAVEN17. ויש גם יוצאים מהכלל ששם עשו את הגירסה הארוכה אחרי שהכינו את הגירסה הרגילה.

alpha80

New member
דוקא אלה שהזכרת,

Foreigner, fiction factory הן הגירסאות היותר יפות שיצאו בשנות ה 80. ודורון - סחתיין....

א ו ח נ ה

New member
DGL מה עם פינת המצעדים../images/Emo35.gif

אני מתגעגעעעעעעעע בבקשה תחזיר אותה!

למעלה