IC4

New member
אף אחד לא מכריח אף אחד לשנות כלום

אני רק חושב שזה נחמד לדעת שיש לך את החופש להשתנות ולא לחשוב שאתה תקוע בעצמך אבל אם אתה אוהב את העצמך שאתה תקוע בו, אז תמשיך להתקע

לסלי

New member
אהבתי את המשפט של הרדוף"

"התפתחות היא שידרוג על בסיס הקיים תוך התחשבות בעבר ובהווה"

../images/Emo2.gif מה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

"אני לא ממש מבינה למה לשנות את כ-ל הדברים ברי השינוי" - מי אמר לשנות אפילו אחד מהם???
"למה לשנות חברים?" - באמת למה??? "הרי תמיד אפשר להרחיב את מעגל החברים" - להרחיב את מעגל החברים = לשנות את מרכיב ה"חברים" במציאות האישית. "למה לשנות קשרים" - באמת למה??? "הרי אפשר לעבד ולהבין טוב יותר קשרים מהעבר וכך להצליח לשנות את ההשפעה שלהם עלי" - נשמע נפלא!!! זה נשמע כמו שינוי חיובי של המרכיב "קשרים מהעבר". "למה לרצות להיות לא קשורים" - באמת למה??? "הרי אנחנו משתנים כל הזמן... אני מבינה למה נרצה לשנות דברים ספציפיים שעוצרים בעדינו מלהתקדם ומפריעים לנו בחיינו, אבל למה ללכת באופן גורף על כל הקופה?" - באמת למה?????????? "יתכן, כמובן, שלא הבנתי כלל את מהות התרגיל, אבל זו בדיוק ההזדמנות להסביר לי" - מהות התרגיל היא פשוטה מאוד. מדובר בשלושה דברים פשוטים שרציתי לעשות אתכם: (1) ליצור את רשימת הפריטים שמרכיבים את המציאות האישית (2) לסמן את כל אלה מביניהם שניתנים לשינוי (3) לשקול ביחד עם כדאי לשנות פריטים מסויימים, ואם כן אז לאיזה כיוון וכולי.

הרדוף

New member
O.K ../images/Emo9.gif

עכשיו אני מבינה שהתפרצתי לדלת פתוחה...
(אולי בגלל זה התקררתי
)...
תודה על ההבהרה
...
הרדוף.

מציאות אישית / שנוי...

הדבר ראשון שבלט לי בהודעה שלך, למה כל מה ש"חיצוני" ניתן לשנוי וכל מה שפנימי יש סימן שאלה
וכזה חמוד ? אני רואה הכל כתמונה אחת, אם נשנה משהו "חיצוני" ישתנה גם משהו "פנימי" וההפכך גם. 1. אנשים משתנים כל הזמן בין היתר שנויים שבאים לבד עם הזמן התבגרות המחשבה הנפש, החוויות "החיצוניות" שאנחנו עוברים משנים אותנו. אז זהו השנוי הראשון שפשוט קורה לבד. 2. הרבה ניתן לשנוי ע"י הרצון, השקעת האנרגיה וההתמקדות על מה שאנו רוצים לשנות הדרך "הקלה ביותר" היא מודעות, להיות מודעים למה שאנחנו רוצים לשנות ולשים לב לעצמנו. מבלי לשכוח מה הביא את הרצון לשנוי - (זה עוזר) עכשיו לרשימה שלך : מקום עבודה - ניתן לשנוי הרגלי נקיון - ניתן לשנוי שפות - ניתן לשנוי ? שנוי לפי מה שאני מבינה זה משהו שבא במקום משהו אחר, אז לשנות שפה לא ניראה לי שאפשר, אפשר להוסיף וללמוד שפה נוספת, אבל לשכוח לחלוטין שפה שאנו כבר יודעים ? גם אם אני עוברת לגור בסין ולומדת סינית אני ישכח את העברית ? האנשים שאיתם אני גר - ניתן לשנוי - עוברים דירה וזהו
מציאות פנימית - ניתן לשנוי ע"י מודעות ורצון לשנות. גופי ההילה וכד´ - ניתן לשנוי - עד כמה שאני יודעת ההילה מושפעת ממצב נפשי ופיזי ומשתנה בהתאם. צאקרו´ת - ניתן לשנוי ע"י מדיטציה, מודעות, שנוי פנימי. קשרים מהעבר - ניתן לשנוי - לשנות את צורת המחשבה לגבי חוויות מהעבר, ולא לחוות אותם שוב ושוב באותה צורה שהן קרו, ולא נושפע מהם, להשאיר את העבר - בעבר ! רשימה שלי - גנים - ניתן לשנות ? התנהגות / תגובות = ניתן לשנוי הורים,אחים - ניתן לשנוי ? - לא ילדים - ניתן לשנוי ? - לא שני האחרונים ניתן לקבל או לא לקבל אבל לא לשנוי

MsPiggy

New member
גנים ניתן לשינוי...

כפי שקראתי פעם בספר כלשהו, "תורשה היא 100% גנים ו 100% סביבה" מה שאומר שהבחירה בידך - את יכולה לשנות את הכשרונות שלך כפי ראות עניך... או שאת יכולה להפוך למדענית משוגעת ולעשות על עצמך הנדסה גנטית בכל אופן - הכל ניתן לשינוי! הורים, אחים וילדים - ניתן לשינוי, יש הורים שמתכחשים לילדים שלהם, ילדים שמתכחשים להורים שלהם - והורים ניתנים לשינוי! (אפשר להתגרש מהם, או פשוט לנתק קשר...) ככה גם אחים - אפשר גם למצוא אחים חדשים (כמו שאת רואה איך שחברות נורא טובות (או גם חברים) מתייחסות זו לזו כמו אחיות). אני תומכת בעיקרון אי הההגבלה!

בקשר לגנים אולי את צודקת ../images/Emo13.gif

אין לי מושג, היום אם המדע אולי גם זה אפשרי
הורים וילדים - זאת היתה כוונתי - לקבל את מה שיש או לא לקבל, אבל גם אם כל התסריט שכתבת יקרה - פיזית אפשר לשנות/ נפשית אפשר לשנות אבל גם אם נשנה את "הקשר" בין הגורמים האלה - אי אפשר לשנות את "האמת" שאלו ההורים שהולידו אותי, ואלו הילדים שאני ילדתי, וכד´.

MsPiggy

New member
עדיין

אני חושבת שלהגיד שביולוגית אי אפשר משמעו לשים הגבלה עלינו. אז מה אם ביולוגית אי אפשר? אפשר להגיע קרוב לזה - מאוד קרוב - ואז זה כמו הדבר האמיתי. הרי הורים - יש הורים ביולוגים, יכול להיות מישהו עם אב ביולוגי שהוא אף פעם לא פגש. הוא עדיין האב שלו - מהבחינה הזו, אבל מבחינות אחרות הוא לא. הורים הם גם אלה שגידלו אותנו - מבחינה רוחנית, הם הדריכו אותנו, דאגו לנו... את זה אפשר לשנות וזה נתון לבחירתנו. את העבר אי אפשר לשנות - אבל אפשר להתמודד איתו, לשנות את ההשפעה של העבר על ההווה - מה שאנחנו באמת רוצים לשנות תמיד ניתן לשינוי!

תתחדש

New member
חוץ ממייקל ג´קסון

את מכירה מישהו ששינה את צבע עורו? ( או מישהי שהפכה לבלונדינית, בלי לצבוע
)

MsPiggy

New member
לא מכירה, אבל עובדה שזה קרה!

ואם זה קרה למישהו אחד - זה יכול לקרות למישהו אחר. ודרך אגב - צבע שיער כן משתנה! לכמה אנשים - הרי יש אנשים שבילדותפ היו בלונדינים ועכשיו השיער שלהם חום, השמש משנה את הקוד הגנטי של השערה וככה גם הצבע שלה משתנה, אז זה כן אפשרי.

מבלי לחשוב בכלל על השאלה

התשובה האינסינקטיבית שלי היא "כן" כששואלים אותי אם משהו אפשרי או בלתי אפשרי אני תמיד אומר "אפשרי". אבל אם תוכיחו לי אחרת, אז אולי אשקול שוב את דעתי.

השאלה שאותי מעניינת מאוד ...

זה ממה אנחנו מורכבים ? אני עושה רשימה בנתיים מוחית ואולי אם זה ימשיך להסתובב לי בראש, תהיי רשימה כתובה - "פירוק לגורמים של עצמי".

אני ישתדל ../images/Emo13.gif

כשהלגו יורכב בחזרה, הוא יהיה כבר שונה מקודמו
אבל אל דאגה, אותי תמיד תוכל לזהות דרך ה -
קסם שבקסמים אוהבת אני

למעלה