Hey You

../images/Emo79.gif Hey You ../images/Emo79.gif

והגענו לאחד השירים הטובים באלבום: קריאתו של ווטרס לקהלו? לנפש תאומה פוטנציאלית הנמצאת אי שם, בודדה ומסכנה כמוהו? קריאתו לסיד לחזור הביתה? קריאה לעזרה? בכל דרך שנקרא את השיר, זהו אחד מהשירים האישיים ביותר, והנוגעים ביותר ללב שווטרס כתב. ווטרס לא מסתתר כאן מאחורי הפקה בומבסטית (טוב, פחות מבשירים האחרים, בכל אופן), וחושף את פגיעותו בצורה ישירה. חבל רק שהוא מקלקל את זה עם הקלישאה בסוף.
Hey you, out there in the cold Getting lonely, getting old Can you feel me? Hey you, standing in the aisles With itchy feet and fading smiles Can you feel me? Hey you, don't help them to bury the light Don't give in without a fight Hey you, out there on your own Sitting naked by the phone Would you touch me? Hey you, with your ear against the wall Waiting for someone to call out Would you touch me? Hey you, would you help me to carry the stone? Open your heart - I'm coming home But it was only fantasy The wall was too high As you can see No matter how he tried He could not break free And the worms ate into his brain Hey you, out there on the road Always doing what you're told Can you help me? Hey you, out there beyond the wall Breaking bottles in the hall Can you help me? Hey you, don't tell me there's no hope at all Together we stand - divided we fall​
היי אתה/אתם, שם בקור נהיה בודד, מזדקן האם אתה יכול להרגיש אותי? הי אתה, עומד במעברים עם רגליים מגרדות וחיוכים נמוגים האם אתה יכול להרגיש אותי? הי אתה, אל תעזור להם לקבור את האור אל תוותר, ללא מאבק הי, אתה שם לבדך יושב עירום ליד הטלפון האם תגע בי? הי אתה, עם אוזנך כנגד הקיר מחכה למישהו שיקרא בשמך האם תגע בי? הי אתה, האם תעזור לי לסחוב את האבן פתח את לבך - אני חוזר הביתה אבל זו היתה רק פנטסיה החומה היתה גבוהה מדי כפי שאתם יכולים לראות עד כמה שהוא ניסה הוא לא היה יכול להשתחרר והתולעים אכלו את מוחו הי אתה, שם בדרכים תמיד עושה מה שמצווים האם תוכל לעזור לי? הי אתה, שם מעבר לחומה שובר בקבוקים במסדרון האם תוכל לעזור לי הי אתה, אל תאמר שאין שום תקווה בכוחות מאוחדים ננצח - מפורדים, נפסיד מה דעתכם על השיר? חוו דעתכם, הן על המילים, והן על המוסיקה.

lilou2

New member
מדהים

שיר מדהים מילים מדהימות שוב, השיר נפתח באווירה פלויידית כזו מקורית וקסומה נגיעות רכות משוחקות בסטריאו אנהאנסר, עם מעט פלנג'ר נגיעות עמוקות של הסינט פסנתר, מעט בייס גרובי והשיר נפתח גילמור בווקאל כפול כל הפריטות מעבר אפקט הכניסה ב1:56 שבא מהמעמקים סולואים מצמרררררררים שכלכך מאפיינים את האלבום המושלם והאגדי but it was only a fantasy וואו ווטרס נכנס בשירה, איזה תאום, שינוי בשם הגוף כמובן סאונדים אלקטרונים מחשלמים דקים מסוננים משוחקים ע"י LFO שוב פריטות הסיום עם נגיעות האורגן שאפקט הפייזר עליהן קיצור אני סתם נסחף, השיר פשוט מושלם.. עוד שיר מדהים מהאלבום היחיד במינו האלוף מכולם

וינסנטי

New member
בלי ספק, אחד מהשירים הטובים..

של פינק פלויד. שוב, הדיאלוג של גילמור וווטרס נפלא, כי כל אחד מייצג צד אחר בפינק פלויד- גילמור הוא הצד הזה שמיואש מהעולם, שלא אכפת לו, של חיה ותן לחיות, וווטרס הוא הצד התקיף, שמנסה לשנות ולעשות [ולא תמיד צודק, אבל נעזוב את זה עכשיו]. והכי כיף, זה ששניהם הם זמרים מעולים. גילמור שר בד"כ בטונים נמוכים, בקול רגוע כזה, שליו, משלים. ווטרס מזכיר לי תמיד את הזמרים המשוגעים האלה, כמו פטר גבריאל, דיוויד בואי ופטר האמיל, זמרים שלליריקה אצלם יש משמעות כבדה. ווטרס חי את השירים ואת המילים, ואפשר גם לראות את זה בהופעות- הוא עושה תנועות עם הידיים, נכנס למוזיקה. גילמור בא לעבודה פשוט. לבד, אף אחד לא שווה הרבה. ביחד, הם השילוב הכי טוב בעולם הרוק [או לפחות אחד מהם, אחרי ג'אגר וריצ'רדס]. ואחרי ה-60 שניות על גילמור-ווטרס, אני אדבר טיפה על השיר: מבחינה מוזיקלית, הוא לא מרשים. מבנה די פשטני, סולו לא משהו [למרות שיחידת הקצב מעולה]. אבל הרגש פה מעל ומעבר. נראה לי שיש פה שיחה בין פינק שנמצא בתוך החומה לבין מישהו בחוץ, שהבית האחרון כל אחד מהם אומר שורה, אבל בסוף לא קורה כלום. פינק מתחנן שהחבר לא ינטוש אותו ["אל תגיד לי שאין תקווה!"], אבל החבר מבין שמכיוון שהם מפורדים והחומה מפרידה ביניהם אז אין לו שום סיכוי להתחבר לפינק, ומה שקורה הוא שפינק נשאר לבד בסוף [is there anybady out there?]. המוזיקה משרתת נאמנות את השיחה, שבהתחלה היא רגועה ומזכירה לי את המוזיקה של "אנימלס" בעיקר, ובסוף מגיעים לווטרס שמגלה איזה צדדים שבורים ואפלים יש בו. והדבר האחרון- זאת לא בכיינות. זאת פשוט השתפכות. ויש הרבה הבדל.

את המשפט האחרון

אפשר גם לתרגם כך- "עומדים מאוחדים, נופלים ביחידים" ז"א- לא קריאה לכולם להתאחד כי אחרת ניפול, אלא אמירה- כשאנחנו חזקים אז קל להיות ביחד, אבל כשאנחנו חלשים ונופליחם, אז זה כל אחד לעצמו.

RoieL

New member
?

גילמור פה היה האופטימי, אולי שומעים אותי? ווטרס מנער אותנו. ובבית האחרון, אני שומע בו את שניהם, אני שומע כבר עצבים, אחרי שווטרס החזיר אותנו למציאות. ממש לא רגוע.

Liorking

New member
הי!

אחד השירים הטובים של פינק פלויד, הקטע עם התולעים פשוט מצמרר. הקול של ווטרס נפלא, שומעים איך שהוא זועק לעזרה. המוזיקה מעולה, המילים מדהימות, במיוחד אהבתי את השורה "Together we stand, divided we fall". ווטרס פשוט גאון.

V e g

New member
לגבי השיר הזה

המוסיקה בפתיחה משרה בו אוירה מעט מיסטית, ביחד עם השירה של דייב. הם מצליחים להביע היטב את המצב של פינק - השיר מדבר בעצם כולו על אובדן התחושה, אובדן הקשר עם העולם החיצון. בכלל, בחלק הזה של האלבום, רוג'ר יותר ויותר כותב שירים יותר אישיים (אם נעזוב לרגע את השירים האחרים, כמו vera וכו'). מעניין למה רוג'ר בחר לא להכניס את השיר לסרט.

שלום חן

New member
פעם ראשונה שאני מעמיק במילות השיר

מצמרר, יפהפה, מילים נוגעות ללב ממש. השיר ענק הסולו גיטרה של גילמור לא פחות, אחד השירים הכי טובים של פ"פ.

RoieL

New member
הממ

מוזיקה? אחד הלחנים המרגיעים ביותר ששמעתי, שבדקה 1:56 - 2:00 הופכות לדו קרב הגיטרות הטוב ביותר ששמעתי [ואגב, הודאה- כשראיתי אנשים מגדירים לראשונה את שלושת רבעי הדקה הקסומה הזו כדו קרב גיטרות, ולפני שבאמת "הקשבתי לשיר", אלא הוא רק התנגן אצלי ברקע (תתבייש!), דמיינתי שני אנשים עלומי שם נלחמים עם צווארים של גיטרות. עד היום התמונה הזו מתרוצצת לי בראש כשאני מאזין לשיר, יותר טוב מהקליפ מתוך הסרט
]. כיף לנגן את הסולו, כיף להאזין לו, וכל דבר אחר. מבחינת מילים, כשאני מנסה להבין מה פשר המטאפורה בשורות של ווטרס אני מצטמרר, אבל ליריקה מצויינת. אחד השיאים מבחינתי בדיסק הלבן.

RoieL

New member
וכמובן שגם הרפריזה ראויה לציון

משתלבת באופן פנטסטי, בצורה אירונית היצר עלה על יוצרו- אני מעדיף את השיר על כל גרסאות ABITW. וציף, אולי בסוף הסיקור תפתחי שרשור לרפריזות? חשבתי לעשות פרוייקט על הרפריזות באלבומי הפלויד ובעיקר בחומה, אם לא תעשי את זה את אני אעשה את זה. ולא התייחסנו ל- Last Few Bricks
[ואם כבר, מישהו שמע ביצוע בו הם מנגנים שם גם את Breathe?]

הם ניגנו את Breathe

בפאלס (1994) ובלייב אייט (2005). את שניהם שמעתי אבל את לייב אייט יותר אהבתי, גם בגלל רוג'ר ווטרס וגם בגלל הרפריזה מ- Time.

RoieL

New member
ידוע, אבל מה הקשר?

במספר ביצועים של הגשר The Last Few Bricks הם ביצעו את Breathe אחרי Empty Speaces כי החומה עוד לא הייתה בנויה.

RoieL

New member
^\^

ווטרס עם הלחן [והפתיחה הפלוידים האופיינית והמצמררת] וגילמור עם אחד הסולואים הטובים שנכתבו מעולם.

The Walrus

New member
נהה

הסולו לא כזה מדהים. סולו מעולה אבל לא ברמה של הגדולים באמת...

למעלה