Goodbye Blue Sky

../images/Emo79.gif Goodbye Blue Sky ../images/Emo79.gif

שיר אקטואלי.
[מלל] Look mummy, there's an aeroplane up in the sky. Oooo-oooo-oooo-oooo-ooh Oooo-oooo-oooo-oooo-ooh Oooo-oooo-oooo-oooo-ooh Did you see the frightened ones? Did you hear the falling bombs? Did you ever wonder why we had to run for shelter When the promise of a brave new world unfurled beneath the clear blue sky? Oooo-oooo-oooo-oooo-ooh Oooo-oooo-oooo-oooo-ooh Did you see the frightened ones? Did you hear the falling bombs? The flames are all long gone, but the pain lingers on Goodbye, blue sky Goodbye, blue sky Goodbye Goodbye [מלל] The 11:15 from Newcastle is now approaching. The 11:18 arrival....​
תראי, אמא, יש אווירון בשמים... אווו...... האם ראיתם את המפוחדים? האם שמעתם את הפצצות הנופלות? האם תהיתם אי פעם מדוע היינו צריכים לברוח ולמצוא מחסה? כאשר ההבטחה של עולם חדש ואמיץ נפרמה מתחת לשמיים הכחולים הצלולים? אווו...... האם ראיתם את המפוחדים? האם שמעתם את הפצצות הנופלות? הלהבות נעלמו מזמן, אך הכאב עדיין נשאר להתראות, שמים כחולים להתראות, שמים כחולים להתראות הרכבת של 11:15 מניוקאסל מגיעה לתחנה... הרכבת של 11:18....

holo

New member
אחד השירים האהובים עלי באלבום

אני אוהב העבודת גיטרה אקוסטית המצויינת של גילמור יחד עם השירה המעט מצמררת שלו. באמת אקטואלי.

Inis mor

New member
מישהו אמר לי בדיוק לפני כמה ימים

שההבדל בין פ"פ ללהקות קלאסיות אחרות, או כל להקה אחרת הוא שלכל להקה יש את "הזמן שלה". זאת אומרת-כל להקה מזכירה ומייצגת זמן אחר. לפעמים היא מחזירה אותך אחורה בנוסטאלגיות נעימה לארועים של חייך, אחרות מעלות בך מחשבה של-"או...הלווי שהייתי בשנות ה 60/70/80...". הפלוידים הם להקה של כל זמן! הם תמיד עדכניים, מוזיקאלית וגם מבחינת המילים. השיר הזה הוא דוגמא מצויינת לכך. אקטואלי עכשיו יותר מתמיד בשבילנו, וכניראה יהיה תמיד אקטואלי בשביל מישהו אחר בזמן אחר. השיר עצמו נפלא-אני תמיד נזכרת בקטע המצוייר מהסרט (שפעם אגב היו מראים אותו בתור קליפ בערוצי כבלים ישנים, בשעות מאוחרות. אותו ואת CRAZY...אחד המפגשים הראשונים שלי עם הפלוידים). ציף-אהבתי את זה שכתבת את הה Ooooooo-
. זה מעלה בי חיוך משום מה. ואפרופו ה "אוווו"- מזכיר את הביץ' בויז קצת! תמיד אמרתי שהם שיר מצויין כשהם שרים ביחד. בקיצור- עוד מאסטרפיס כמובן!

Liorking

New member
שיר יפה

אני מאוד אוהב את ההרמוניות הקוליות של ווטרס ברקע כשגילמור שר. שיר מאוד מדכא וגם מפחיד. הצ'לו שם (או שזה סמפלר) נותן תחושה של אימה, לא צריך גיטרות חשמליות כבדות שיתנו תחושה כזו. גם הקליפ לא ממש נחמד, אני זוכר שראיתי את הסרט לפני 6 שנים והקליפ הזה היה מפחיד במיוחד, היו לי אחרי זה סיוטים.

megadeth3

New member
זה בדיוק מה שאמרתי היום

לא יכול לספור כמה פעמים שמעתי אותו היום

וינסנטי

New member
אה, זה שיר מעניין...

מצד אחד- שיר מפחיד, שמיים שחורים, פצצות נופלות.. מצד שני- ההרמוניה הקולית של גילמור, ווטרס ועוד מישהו [ציף, מי זה באמת?] יחד עם הגיטרה האקוסטית היא אחד הדברים היפים שאני מכיר. ביחד? אני לא יודע. קשה לי להגדיר את השיר כיצירת מופת, אבל להגיד שהוא לא זה חילול הקודש. כנראה שהתשובה היא איפשהו באמצע. כמו רוב השירים של פינק פלויד.

ניתוח השיר להתראות שמיים כחולים../images/Emo79.gif

ראיתי השבוע אוירון טס בשמיים . האקטואליה של השיר : הרעיון כניראה לקוח ממלחמת העולם הראשונה והשניה . זה קשה לנתח את השירים שיבואו אחר כך בלי הקשר של כל האלבום קונספט . האלבום והסרט שבא אחר כך . אנחנו פוחדים מהטילים , זה של זה , נסראלה יצא מבירות . זה מזכיר לי מלחמה אחרת , מלחמת פליטים , אדמה חרוכה , כל העם , 2 העמים , בורחים מההפגזות . הפחד מהרס של כל העולם . ממלחמה אטומית . גרעינית . כוללת , אשר תהרוס את הארץ ואת השמים . להיתראות שמים כחולים . העופרת של הנשורת הגרעינית תהרוס את השמים הכחולים . מלחמת העולם השניה לקחה מ1939 עד 1945 . 6 שנים . מקווים לסיום המלחמה . שלפי התיאוריות ששמעתי אתמול . תיקח עוד הרבה זמן , ותיהיה מאוד קשה . אחרי המלחמה יגיעו הסכמי שלום , ושלום אוטופי . מקווים שלא יהיה גרעין , אמא לב
אטום . בומב . ובעוד הקצנה . אתם חושבים שעכשיו שנת 2006 . אבל השנה יותר קרובה לשנת 2106 . (לקוח מתוך המטריקס) כשבני האדם יסימו לריב בינם לבין עצמם . יתחיל המאבק עם המכונות . ועם מר סמית' . שחי בקרבנו . :0 |מסך|.

למעלה