../images/Emo79.gifFade In-Out
עלה על רכבת ההרים - ככה מתחיל השיר המקסים הזה, טרק מספר 7 באלבום ה3 של אואזיס, Be Here Now, שיצא בשנת 1997.
אורכו של השיר, Fade In-Out, הוא 6 דק' ו55 שניות.. ארוך.
השיר הזה, כמו רבים מן האלבום הנ"ל, הוא שיר שלא מוערך מספיק ולא מדובר מספיק כמו מה שהוא באמת שווה. כידוע, נואל גלאגר שהלחין וכתב את הדיסק הזה, לא מאוד אוהב אותו [בלשון המעטה] ואמר רבות בעבר ועוד יגיד שהאלבום הזה הוא טיפשי וארוך מדי ושהוא היה מסומם לחלוטין כשהקליט אותו וכתב את שיריו. אך למרות זאת, האלבום הזה, לדעת רבים [ואפשר לראות לפי מספרים, כמה שיאים הוא עשה במכירות], הוא עדיין מצוין, וגם לפי דעתי. אולי שמתם לב ואולי לא, אבל אואזיס לא נוהגים להופיע עם השיר כמעט ובכלל, כמו עם שירים רבים מהאלבום הזה. בשיטוט שעשיתי באתר יוטיוב המופלא, מצאתי אך ורק 2 סירטוני וידאו בהם ניתן לראות הופעה עם השיר, שאחד מהסרטונים הוא בכלל אקוסטי ולא של כל ההרכב במלואו. הנה הסרטונים: סרטון 1 סרטון 2 אגב, סרטון אחד לפי דעתי פשוט מדהים ביופיו, למרות שהאיכות אינה מדהימה כמו השיר, אך עדיין, הופעה מקסימה וממש מענגת שהייתי מאוד רוצה להיות בה. בכל אופן, נמשיך בקשר לנושא של הופעות עם Fade In-Out: סביר להניח שאין הופעות רבות [וכמעט שלא קיימות כאלו] עם השיר הנ"ל מאותה הסיבה ששירים אחרים מן האלבום לא מופיעים בהופעות כמעט - נואל. נואל לא אוהב את האלבום כפי שהזכרתי למעלה והוא חושב שהוא ארוך מדי ולפי דעתי זו הסיבה העיקרית שהשיר לא מופיע בהופעות כמעט, וחבל. לשיר גם לא יצא סינגל ולדעתי זה גם חבל כי השיר הזה הוא שיר חכם, מקסים, יפה ומזכיר טונים מהעבר, שאפרט על זה בהמשך. חבל שבגלל אי אהבתו של נואל כלפי האלבום וכלפי אורכם של השירים בו הוא לא מופיע עם השיר כי לדעתי זה פספוס השיר הזה, יכל לצאת ממנו הרבה יותר מ"עוד סתם שיר מבי היר נאו".
כידוע, בהקלטת אלבום בשיר ניגן Johnny Depp השחקן את הגיטרה המובילה.. ידוע שהוא מיודד עם אואזיס.
דעה אישית שלי על השיר: לפי דעתי, השיר הזה הוא שיר עם גוון מאוד ייחודי לאואזיס. אמנם השיר נשמע במקום כלשהו כן אואזיסי, אבל עדיין יש בו משהו מקסים וייחודי שלא היה להרבה שירים של אואזיס ואולי זה אפילו עושה אותו יותר ייחודי ששיר כזה מדהים הוא לא כ"כ פופולרי ומושמע ברחבי-העולם. מה שאמרתי קודם, בקשר לזה שהשיר מזכיר לי טונים מהעבר, אני מדבר על הביטלס. השיר הזה, משום מה, מאוד מזכיר לי גוון "ביטלסי" והייתי יכול לראות אותם כותבים את השיר הזה.. השיר הזה נשמע לא מהתקופה האחרונה, יש לו גוון מאוד מיוחד שדומה לביטלס וגם הוא מרגיש כאחד מהשירים האלו מפעם, שישארו גאוניים לנצח ולא "יירקבו" לעולם. יש לו תחושה שהוא אחד מהשירים הגדולים שנכתב מזמן, אך כמחמאה. הוא מרגיש [לא מבחינת הסאונד אלא מההרגשה] כמו Helter Skelter של הביטלס. בקיצור, לטעמי ולדעתי האישית והמוזיקלית, יש לו גוון ייחודי, מדהים והוא נשמע גאוני. באיזשהו מקום אני כן מרגיש פספוס לגביו, גם הוא לא יצא כסינגל ולכן לא יכל לקבל את האהדה הראויה לו ומצד שני, מילא זה, אבל נואל לא טרח להופיע איתו כמעט כמו עם רוב השירים מאותו האלבום וזה מצער אותי מאוד. ב'סרטון 1' שהעלתי קודם לכן ניתן לראות כמה חברי הלהקה נהנים להופיע עם השיר הנהדר הזה בטור Be Here Now הזה. השיר הזה היה צריך להגיע הרבה יותר גבוה מאיפה שהוא היום, ואני לא רוצה להשוות אותו לשירים אחרים של אואזיס מבחינת אהבתי האישית, אבל מבחינת גאונות הכתיבה לפי דעתי הוא צריך להיות בטופ שלהם. אולי עדיף שהוא יהיה ככה, שישאר יחסית לא מפורסם ואהוב ע"י אלו שבאמת אוהבים אותם.
וזה היה רגע "קטן" על Fade In-Out. מקווה שנהנתם, הייתי חייב לכתוב עליו.
המילים של Fade In-Out
עלה על רכבת ההרים - ככה מתחיל השיר המקסים הזה, טרק מספר 7 באלבום ה3 של אואזיס, Be Here Now, שיצא בשנת 1997.
Get on the rollercoaster The fair's in town today Y'gotta be bad-enough to beat the brave So get on the helter skelter Bowl into the fray Y'gotta be bad-enough to beat the brave You fade in-out You fade in-out Without a doubt I don't see no shine Today is just a daydream Tomorrow we'll be castaway Coming in-out of nowhere Singin' rhapsody Y'gotta be bad-enough to wanna be Sitting upside a high-chair With the devils refugee Is gonna be-blinded by the light That follows me She fade in-out She fade in-out Without a doubt I don't see no shine Today is just a daydream Tomorrow she'll be castaway We fade in-out We fade in-out Without a doubt I don't see no shine Today is just a daydream Tomorrow we'll be castaway Get on the rollercoaster The fair's in town today Y'gotta be bad-enough to beat the brave You fade in-out You fade in-out You fade in-out You fade in-out You fade in-out You fade in-out You fade in-out You fade in-out You fade in-out