שיר היום- Bohemian Rhapsody

slag1902

New member
../images/Emo79.gifשיר היום- Bohemian Rhapsody

חשבתי לפתוח בדבר נחמד שנקרא שיר היום, כל יום אני אביא שיר אחר של קווין עם פרטים, פה נדבר על השיר, מה אתם חושבים עליו, וכו'. קרדיט לויקיפדיה על המידע, לפחות היום. (כל עוד יש מידע בויקי, אני אביא משם, הוא הטוב ביותר
)
Bohemian Rhapsody הוא סינגל שנכתב על ידי פרדי מרקיורי ובוצע במקור על ידי להקת קווין. רפסודיה בוהמית הוא אחד השירים המפורסמים ביותר של הלהקה ומעריצי הלהקה מכנים אותו Bo Rhap או Bo Rap.
בשנת 1975, לאחר שלושה שבועות של הקלטה, יצאו חברי "קווין" כשבידם השיר "Bohemian Rhapsody", שיר פרי עטו של פרדי מרקיורי המשלב בלדת רוק ביחד עם קטע אופראי. על אף שהשיר נשלל על ידי רבים בטענה שיהיה "כישלון חרוץ" שלח מרקורי עותק לשדר הרדיו קני אוורט. על אף שביקש לא לשדר אותו, אוורט, אשר גילה התלהבות רבה מהשיר, השמיע אותו ארבע עשרה פעמים בתוך יומיים. השיר הפך להצלחה היסטרית, ושבר שיאים כששהה ארבעה עשר שבועות ברציפות ברדיו הבריטי.
השיר המשיך לצבור פופולריות בעולם כולו, לאחר שהופיע בקטע מפורסם בסרט עולמו של ויין. בשנת 2000 נבחר השיר באנגליה, בישראל (ברדיו תל אביב) ובארצות נוספות לשיר המילניום.
קווין לא יכלו ליצור את השיר בהופעה חיה, כפי שהיה באלבום, לכן הם שרו בפתיחה את הגרסה הראשונה, ואת הקטע האמצעי האופראי הם השמיעו מהקלטה, עד שמגיע הקטע האחרון, החזק והרוקיסטי יותר, איתו הם נכנסו בנגינה חיה. לינקים:
http://www.youtube.com/watch?v=irp8CNj9qBI השיר ביוטיוב.
http://www.lyricsfreak.com/q/queen/bohemian+rhapsody_20112599.html המילים. אשמח אם מישהו יוכל לתת עוד פרטים על השיר. יאללה, סעו.

dingaleboom

New member
אני זוכרת שקראתי בעבר

שפרדי סירב להתייחס למשמעויות של השיר. אותי תמיד עניין שלושת השירים הנוספים של קווין שבנויים בצורה דומה, כרפסודיה - Liar, מהאלבום הראשון, שיר שנחשב לפעמים למקדימו של בו ראפ (גם רעיונית, אם נשים לב למילים), the March of the BLack Queen מהאלבום השני (שהוא אפילו יותר מטורף מבו ראפ), ו Innuendo מהאלבום האחרון שפרדי הקליט עםהלהקה. כל הארבעה הם כמה מהשירים המבריקים ביותר של קווין.

slag1902

New member
../images/Emo45.gif

בידיוק יצא לי לחשוב על העניין הזה היום. ארבע שירים שבאופן מסוים דומים, מצחיק שרק אחד מהם מוכר בצורה כל כך משמעותית.

khammel

New member
אממ... רק הרפסודיה בנוייה כרפסודיה

בהחלט ניתן לזהות סממנים מטרימים לרפסודיה בדמות ה-MotBQ אבל מדובר בשני שירים שונים למדי מבחינת המבנה שלהם, הן מוזיקלית והן לשונית. אינואנדו, מורכב ברובו הגדול ממהלך ספרדי סטנדרטי ומושפע (לפחות לפי רוג'ר -- אני עוד לא משוכנעת
) מהשיר קשמיר של לד זפלין. (TEO, תקן אותי אם אני טועה לגבי קשמיר.) אחד הדברים המדהימים ביותר שגיליתי על הרפסודיה בשנה האחרונה זה שהיא הוקלטה עם זיופים! כן, כן! פרדי מ-ז-י-י-ף. בריאן מ-ז-י-י-ף. איך לא שומעים את זה בתוצר הסופי זה סוג של קסם אולפני מופלא בעיני, שפשוט אין לי כל הסבר הגיוני עבורו. כמי שיצא לה לשמוע את ערוצי המקור, לחלוטין לא ברור לי מה לעזאזל הם חשבו בזמן ההקלטות ואיך הם לא הפסיקו באמצע.

Teo Toriatt

New member
../images/Emo45.gif לא טועה לגבי קשמיר

למרות שההשפעה מיוחסת יותר למילים מאשר למוזיקה... בעיקר לשורה While the sun hangs in the sky... מאחר וקשמיר נכתב בשעת מסע מדברי של מישהו מלד זפלין (נדמה לי של רוברט pלאנט אבל אני לא בטוח). המהלך הספרדי הוא כמובן מסיפור אחר של בריאן שלא מצליח וסטיב האו שבמקרה נמצא באיזור :) לגבי "על מה הם לעזלזל חשבו" אין ספק שהמחשבה הזו עוברת בראש לכל מי ששומע את הערוצים הנפרדים... גם לי. הציטוט הידוע "I've put in a few more Galileos" מראה שגם פרדי לא בדיוק ידע - היה לו מבנה של שיר בראש והוא התפתח ולא כמו שירים אחרים שנכתבו באבחה אחת (CLTCL או Who wants to live forever). גם הסולו הידוע של הרפסודיה עבר הרבה שינויים ותיקונים לפני הנוכחי (אני מדבר על הסולו לפני הקטע האופראי) פרדי רצה שבריאן ינגן משהו ש"יחזור" על השירה שלו ובריאן התעקש על סולו אחר... מזל שבריאן ניצח. אין לי ספק שMOTBQ הוא האב הקדום של הרפסודיה - המבנה ממש לא קשור, זה יותר השינויים, השימוש בטכניקות אולפן חדשניות, ההפקה שחשובuת, השימוש במבנה של רפסודיה שימש את הלהקה (ובעיקר פרדי) ככלי שנותן מסגרת לסגנון שבאלבום הזה כבר היה ברור לגמרי של גרנדיוזיות שינויים ושימוש בטכניקות מעולם המוזיקה הקלאסית לתוך הרוק.

InMyTree

New member
אתם לגמרי מתעלמים מעוד שיר נהדר שקדם לרפסודיה

MY FAIRY KING הוא גם שיר מאוד מורכב!

Teo Toriatt

New member
מתעלמים?

אם ה March הוא האבא של בוהמיין - אז My fairy King הוא הסבא שלו!

dar dahan

Member
פרדי ובריאן זייפו בהקלטות ../images/Emo2.gif

זה בהחלט מפתיע, וזה רק מראה שהדברים הכי יפים וטובים עוברים דרך ארוכה עד שהם הופכים לכאלו...

טלי12546

New member
עולמו של וויין ../images/Emo99.gif

סרט מומלץ מאוד חח בקשר לשיר, לקח לי הרבה מאוד זמן להבין את השיר ולאהוב אותו, ואגב ראיתי עוד איזשהו סרט (פנטזיה) שמישהי קראה תפילה והבית הראשון של השיר הייתה התפילה שלה

shir85

New member
אין ולא יהיה עוד אחד

אין מישהו בעולם הזה שהוא גאון מספיק כדי ליצור משהו שיעלה מגאונותו של השיר הזה. הראשון והאחרון מסוגו. כמו הכותב שלו.

Teo Toriatt

New member
כמה פרטי טרוויה על השיר

כמובן שיש הרבה.... 1. זה השיר היחיד בהסטוריה שהיה מקום ראשון במצעד הבריטי ב4 שנים שונות 75-6 91-2. (וכן זו הייתה שאלה ב Queez הראשון) 2. זה אחד השירים היחידים של הלהקה ששם השיר לא מוזכר בו. 3. זה גם אחד השירים היחידים שאין להם פזמון. (שומה לשיר הזה בשתי העובדות האחרונות הוא כמובן brighton rock) 4. הקליפ של השיר הוא מהראשונים בהסטוריה (לא נכנס לוויכוח אם הוא הראשון ראשון או השני....) 5. בקליפ אפשר לראות את סמל הלהקה (החולצה של ג'ון) 6. הקול הגבוהה ביותר בקטע האופרה - שייך לרוג'ר לא פרדי 7. בשיר יש מילים באנגלית ערבית ועברית. (Bismillah ו Beal Zebub) 8. אחת הביקורות הגדולות ביותר על האלבום Live Magic שלא הצליח היה שחתכו שם את הקטע של האופרה ברפסודיה משיקולי זמן (כמה אנשים בפורום בכלל מכירים את האלבום???) 9. סלילי ההקלטה של השיר כמעט הושמדו מרוב השינויים שהוא עבר עד שיצא... עוד כמה פעמים והיינו מפספסים את כל האופרה 10. את הצליל של "Shiver Down my Spine " ביצע בריאן באולפן על ידי פריטה על הגיטרה מעבר לגשר, לימים רוג'ר עשה את זה בהופעות עם פעמוני רוח.... אובלינס עושים את זה בהופעה כמו שצריך

rotemelal

New member
שמתי לב למשהו מעניין

בשיר the march of the black queen בהתחלה של האאאא האאאאאאא האאאאא הזה זה נשמע בדיוק כמו we dont need no education או איך שלא כותבים את זה

mosh511

New member
כמה שיאים...

*השיר הוא השיר שמייצג את קווין לרוב כהלהיט מספר 1 של הלהקה. *השיר נבחר לשיר המילניום. *השיר הוא השיר הכי אהוב עלי בכל הזמנים לא רק מתוך שירי קווין, אלא מכלל השירים בעולם ! *זה השיר שגרם לי להתעניין בקווין מעבר ללהיטים ולהחליט לחפש אם יש להם עוד כאלו בסגנון - בזכותו נחשפתי לאלבומים הראשונים והמעולים ושם מצאתי כמה מעולים עליהם נדבר בהמשך. *אין עוד שיר כזה - פשוט אין... עצה : יש להציג את השיר הזה ככרטיס ביקור לכל מי שפגשתם שחושב שקווין זה "איי וונט טו בריק פרי" החביב בפני עצמו.

khammel

New member
עצת אחיתופל, במקרה שלי

אני שללתי את הלהקה בגלל השיר הזה וכמעט ש"פספסתי" את ההתאהבות בקווין. Too many Galileos
זה שיר שדי קשה לעיכול למי שרגיל לשירי הפופ של הלהקה. אני ממש לא בטוחה שזה השיר שאיתו כדאי "להפיץ את הבשורה".

dar dahan

Member
לדעתי השיר הכי טוב לעיקול ולהערצת Queen זה:

Don't Stop Me Now! שיר שלדעתי הוא מהשירים הפחות טובים של הלהקה אבל מהיותר פופים ויותר נחמדים. וגם השיר You're My Best Friend הוא שיר שיכול לגרום לרצון להכיר את Queen... ובקשר לרפסודיה הבואמית, את צודקת השיר הזה לא קל לעיקול, אבל ולי אישית לקח חודש להתרגל אליו, אבל אחריי שמתחילים להתרגל לשיר הזה הוא הופך בראש לשיר מושלם!

למעלה