ליריקה במוזיקה

Rose131

New member
../images/Emo79.gifליריקה במוזיקה../images/Emo17.gif

שרבטתי לי את INO במחברת וכשהגעתי לYou sing the words but don't know what it means עלתה בי תהיה וחשבתי לפתוח דיון- כשאתם שומעים שיר, חשוב לכם על מה הוא מדבר? כשאתם שרים את המילים, אתם מבינים מה אתם שרים? חוץ מהמשמעות הישירה, התרגום של השיר- אתם מבינים על מה הוא? כאילו, קרה לי ששנאתי שיר, הבנתי על מה הוא, ופתאום ממש אהבתי. וגם להיפך. כל מה שיש לכם להגיד בנושא, לא רק בנוגע לשאלות שלי- לפהD:

CitizenErased

New member
ברור

אני שונאת שירים ציז'יים ואחת הסיבות העיקריות שאני שונאת מוזיקת אימו זה כי הליריקה תמיד מתבכיינת ומדברת על מוות וכמה שהחיים נוראיים. גם אצל מיוז למשל אני לא תמיד מתה על הליריקה... הסיבות העיקריות שאני לא מתה על שירים כמו סטארלייט ואינבינסיבל זה בגלל הציז'יות שבהם. אני גם מאוד אוהבת ליריקה אנטי פוליטית אבל אמיתית שכזאת, לא כמו הזבל של U2 וגרין דיי אלא יותר בסגנון של רייג' אגיינסט דה משין. זאק דה לה רוחה הסולן והליריקיסט של הלהקה ממש מוציא את הרגשות והעצבים שלו בשירים וזה פשוט ענק. חוץ מזה להקות כמו ארקטיק מאנקיז והארד פיי התחלתי לאהוב רק אחרי ששמתי לב באמת לליריקס.

../images/Emo216.gifברור!!!

אני יכולה לשמוע שיר מסוים, לאוהב את המנגינה, אבל אם אני לא מבינה על מה השיר, חבל על הזמן, אני חייבת לקרוא את המילים ולנסות להבין את המשמעות של השיר(באמת
) אני מאוד אוהבת שירים חופרים..חח..עם משמעות בשיר.

elknetld2kil

New member
יש שירים שכל המשמעות שלהם השתנתה...

אחרי שקראתי את הליריקה שלהם או את הסיפור שמאחוריהם. השיר light Years של פרל ג'אם היה נשמע לי סתם כמו שיר פרידה ממישהו, אבל אחרי שקראתי את הליריקה והזדהיתי עם השיר בטירוף, זה אחד השירים הכי חשובים בשבילי. בשיר Whole של Flaw (יש מצב שאתם לא מכירים, ואם זה ככה אז כדאי לכם להכיר) הייתי בטוח שהסולן שר על זה שהוא שונא את מערכת החינוך או את המורים שלו. כל זה היה רק בגלל שלא הבנתי שורה אחת בפזמון, ואחרי שהבנתי אותה גיליתי שזה בכלל שיר שמדבר על אמא חורגת שלו שהתאבדה שהיה ילד. תמיד אהבתי שיר של Theory Of A Deadman שנקרא Last Song. היה מעניין לגלות שהשיר, שנשמע די סתמי ותמים, הוא בעצם מכתב (פיקטיבי, כמובן) שמישהו כתב אחרי שהוא התאבד (מעין הרהורים מהעולם הבא). אבל מעל הכל, השיר Cassie של Flyleaf הוא הדוגמה הכי טוב, לדעתי.

Djerry

New member
כן

אחרי שקוראים את הליריקס כל השיר מקבל משמעות אחרת לגמרי. מנגינה יכולה להישמע שמחה אבל השיר עצמו מדבר על משהו לא שמח בכלל (ליצירת אירוניה אולי? הממ...) אצל ברייט אייז למשל, הליריקס זה הדבר המרכזי בשירים שלהם, וזה גם אחד הסיבות העיקריות שאני אוהבת אותם כל כך. למרות שיש שירים שממש לא איכפת לי מהליריקס כי אני פשוט לא מתחברת אליהם. אני יכולה לאהוב שיר מאוד ולא להתייחס למשמעות שלו.

מאוד חשובה../images/Emo223.gif

זה משגע אותי אם נדבק לי שיר בראש ואני לא יודעת את כל המילים שלו או לאהוב שיר בלי להבין ממש על מה הוא מדבר משומה יש לי משיכה גדולה דווקא לשירים עצובים, ולשירים עם סיפור גדול מאחוריהם [נגיד כאלה שהם על מוות של מישהו כמו באוונסנס על אחותה של איימי או של ביסייד - winter]

elknetld2kil

New member
Winter זה שיר ממש עצוב

אבל כל מי שיודע על המתופף שלהם מבין ישר שזה עליו.

GD ROCKS

New member
לא ידעתי את זה../images/Emo12.gif

ואני עוד מתה עליהם. חח ותשלחי לי גם מתישהו;; אין לי מושג יש לי את כל הדיסקוגרפיה שלהם אבל אין לי את השיר הזה.. הזוי..

GD ROCKS

New member
ברור שזה חשוב

זה ברור מעליו.. למרות שוואלה לא כל שיר שאני שומעת אני ישר בודקת את המשמעות כי זה בלתי אפשרי לדעת משמעות של כל שיר שאני מחבבת..

ReaLostprophet

New member
תשמע/י

זה כן אפשרי אני יודע בערך את המשמעות של השירים שאני אוהב. יש כאלה שאני מכיר בהם את כל המשמעות ויש כאלה שאני יודע בערך על מה מדבר השיר. [טוב חוץ מour velocity של מקסימו אף אחד לא יודע מה הפאקינג משמעות של השיר הזה...]

אבל בטוח לא את של כל השירים שאתה שומע../images/Emo223.gif

כמו שהיא אמרה זה באמת בלתי אפשרי. לי יש 2000 שירים ברשימה בווינאמפ + 200 דיסקים שמחכים שאני אסדר אותם שם... אני מבינה את רוב השירים שאני חורשת עליהם אבל אי אפשר להבין את כולם ובגלל זה כל פעם אני בודקת מילים לכמה שירים שיוצא לי לחרוש עליהם באותו זמן וOV מזכיר לי סיפור שקורה לי עם הרבה שירים - אני מבינה כמה מילים בהתחלה ומתחילה להמציא לשיר משמעות שלמה ואז אני מגלה את המילים האמיתיות ומגלה שהשיר מדבר בכלל על משהו אחר חח בOV הייתי בטוחה שהוא אומר שהוא מסנן שיחות באמצע הלילה ואז הראו אותו בהופעה חייה וקלטתי שזה בכלל I've got no one to call..

ReaLostprophet

New member
הכוונה לשירים שיוצאים בתור סינגלים

ולא מאלבומים. מה שנקרא שירים "עיקריים" אבל גם כמה מאלבומים [שלא יצאו בתור סינגלים] ואני לא יודע נורא עמוק את המשמעות של רוב השירים-סינגלים, אני יודע בערך על מה זה מדבר ובכמה שירים אני יודע יותר עמוק.

Mg14

New member
מאוד

אבל אני חושבת שכל אחד לוקח את זה למקום אחר לכל אחד זה חשוב בצורה אחרת, אומר משהו אחר וכו'

lestatgirl

New member
זה מעט שנוי במחלוקת אצלי

הליריקס עצמם כמו שהם מופיעים בשיר ולפעמים יכולים להיתרגם לכמה נושאים ברור, לעזאזל אני כולי פיטר דוקרטי וקונור אובסרט המשמעות מאחוריי השיר ומה שגרם להם לכתוב את זה פחות מעניין אותי היום,אני לא אוהבת [יותר] להיכנס לאנשים לחיים ולדעת אם הוא כתב את השיר הזה על זאתי או על ההיא ואיזה חוויה הולידה איזה אלבום. אז לא אכפת לי מי מת או מי בגד אלא רק מה המשמעות של זה לגבי.. ויש שירים שלא משנה כמה נבובים ישמעו לי הליריקס, אני אוהב את כל שאר הדברים בהם כי הם מצויינים, ויש שיערים שאני פשוט לא מתחברת מבחינת הליריקס [נגיד שירי אהבה זה כ"כ אחד הדברים השנואים עליי אבל עדיין הנושא של 99.999 מכל השירים..] אבל עדיין כשיש שירים שאין בהם שומדבר טוב כולל הליריקס אני בטח אפנה לנושא הזה, כי אף אחד לא יכול להתווכח שמיי האמפס זה אחד השירים הכי
מבחינת הליריקס..[וכל השאר אבל זה כבר עיניין של טעם]

M a a y a n K

New member
חשוב בהחלט

אני יכולה להגיד על עצמי שברגע שהתחלתי להקשיב לשירים ולא רק לשמוע, כל הפרספקטיבה שלי לגבי מוסיקה השתנתה לגמרי. התחלתי להתחבר יותר למוסיקה שאני שומעת ולסגנון, בכללי פשוט התחלתי לאהוב מוסיקה. לפני כן לא הייתי שומעת הרבה וגם לא ממש הייתי קונה דיסקים, אולי פעם בשנה... דרך אגב, לי קורה לפעמים שהקליפ הורס לי את השיר, שתמיד הייתי רואה את הקליפ ומעבירה ערוץ ובסוף גיליתי שהשיר ממש יפה, וגם ההפך, שהקליפ ממש מוסיף לשיר (אם כבר הזכרת את INO).

ReaLostprophet

New member
המילים זה חלק ענק מהשיר!

יודעים מה זה mood של שיר?! נגיד אם אתה בכמה העולם עצוב ונורא אתה לא תקשיב ל lets dance to joy division למשל בעיקר בגלל המילים שלו. זה מילים של אירוניה וצחוק! אז אתה לא תקשיב לזה כי זה לא מתאים לך. ואני אוהב מילים צ'יזיות אבל לא יותר מידי... גם לי קרה אותו דבר עם כל הערוץ בהתחלה לא אהבתי אותו ואחר כך הקשבתי למילים בערוץ והבנתי שהם מתאימות לי וגורמות לי לחשוב ואז באה המוזיקה. דוגמה מעולה לשיר שאהבתי ועכשיו אני לא אוהב אותו זה keep your hands off my girl כי לפי מה שהבנתי הוא מדבר על כמה שהוא מגניב ויש לו מותגים וכאלה וזה מגעיל!!!!!!!!!!! מצד שני אני משוכנע שיש לשיר משמעות נסתרת בגלל זה אני שומר אותו.... בהשפעה מכם אני גם ארשום: סוף חפירה!

למעלה