כתבות

אייל גולן מחפש: מי כתב את השיר הזה?

מאת: עינב שיף, מערכת וואלה! יום ראשון, 27 בדצמבר 2009, במהלך העבודה על אלבומו החדש נתקל הזמר המצליח בישראל בסקיצה לשיר שאהב אך מבלי לדעת מי כתב או הלחין אותו. כעת הוא פונה לעזרת הציבור: האם אתם מזהים את כותב השיר? אייל גולן מסיים בימים אלו את הקלטות אלבומו החדש, שייצא במהלך חודש מרץ. באלבום יהיו 13 שירים, ביניהם "על חבל דק", הדואט "רגע גדול" עם שרית חדד, וכמובן הסינגל "ג'ונגל" שכבר הפך ללהיט. אלא שתמונת האלבום לא יכולה להיות מושלמת כרגע, כיוון שגולן נתקל בבעיה – למשרדי חברת ההפקות של גולן, ליאם הפקות, ובמשרד מנהלת יחסי הציבור שלו, רונית ארבל, הגיעה סקיצה לשיר שגולן התאהב בו ומבקש להקליטו לאלבום, אלא שלדבריו, אין לו מושג מי עומד מאחורי השיר. במהלך איסוף החומרים לאלבום נאספו אצל גולן למעלה מ-300 שירים שהגיעו במייל או על גבי דיסקים. גולן מאזין לשירים בזמנו הפנוי והשיר המדובר צד את אוזנו, למרות שעל גבי הדיסק לא צוין שם הכותב והמלחין. גולן כבר הקליט סקיצה לשיר, וכעת הוא מחפש את בעליו כדי להשיג את האישור הדרוש להכניסו לדיסק. "זו פעם ראשונה בקריירה שלי שקורה לי דבר כזה", אמר גולן "זה פשוט שיר מדהים שהגיע אליי, אני מתעקש להכניס אותו לאלבום ואין לי שמץ של מושג ממי קיבלתי אותו". גולן אפשר לפרסם את מילות הבית הראשון והפזמון הראשון, ומבקש: "אם כותב/מלחין השיר מזהים אותו, אנא צרו קשר בדחיפות עם משרדה של רונית ארבל בטלפון 03-6992121". מטעמי זכויות יוצרים (איננו יודעים למי להעביר את התמלוגים), ואלו מילות השיר: זה כבר כמה חודשים אני עובר ימים קשים בחיפושי אחר ריגושים שרק יקהו כאב ומסתבר יש אנשים כמוני גם הם חלשים טיפשים יצאו מאוששים עם כל שמחה בלב איך הגעתי עד לזה? פזמון: כבר לא חושש או מהסס אני רוצה להתפייס חזרי אני כבר לא כועס רק מתגעגע ולא רוצה להיתפס בקטנותי לא להימאס עלייך רגע מתכנס ורק מתגעגע. כאמור, אם כותב או מלחין השיר מזהים את הטקסט, אז מזל טוב – הזמר המצליח בישראל חושב שאתם עושים עבודה מצוינת ומזמין אתכם ליצור קשר עם משרדה של מנהלת יחסי הציבור שלו, רונית ארבל.

i c u 2

New member
מלך הג'ונגל והמלאך

מתוך Ynet מוזיקה. "ג'ונגל" של אייל גולן הוא בדיוק מה שהיינו צריכים מהכוכב - מוצר לא שגרתי. וגם, הלהיט החדש של ראובן "המלאך" מוכיח שלפעמים טקסט פשוט ושובה עם לחן מינורי יכולים להצליח גם בלי תמיכתם של שדרני הרדיו אבי שושן פורסם: 27.12.09, 09:14 אייל גולן הוא הגורם לאחד הדיונים הסוערים ומעניינים שמתרחשים בשבועות האחרונים והכל סביב "ג'ונגל" הסינגל החדש מאלבומו שבדרך. במקרה דנן, הדעות חלוקות עד כדי כך שאין אמצע: או שאנשים אוהבים אותו או שהם ממש, אבל ממש, לא סובלים אותו. מה שבטוח, זה מוצר שונה לגמרי ממה שגולן סיפק למעריציו עד כה. "ג'ונגל" הוא יציאה שכוללת נהימות, מעגל מתופפים ואווירת ספארי, אולי הדבר הכי רחוק מהרומנטיקה שסביבה נבנים הלהיטים של גולן. מעריציו חוששים שמא האיש ששר באלף דרכים על אהבה, נטישה, חולשה ותשוקה, באמת חושב עצמו, עם חזרתו למעגל הרווקות, למלך האריות בלב אפריקה. אני טוען שאי הקבלה של השיר מראה בעיקר על צרות אופקים. גולן עשה בשיר זה מהלך גאוני שבמקום שנאמץ אותו בברכה אנחנו מרימים מולו גבה. הרי כמה פעמים ביקשנו מגולן לעשות מהפך ולהפסיק לתת לנו שוב את אותו שיר בוורסיה אחרת? רק בטור סיכום שנה שהתפרסם כאן הפצרנו בו לא להוציא עוד שירים כמו "על חבל דק" והנה הוא עושה זאת, מוציא מוצר לא שגרתי, שונה ואנחנו, במקום לברך אותו על המהלך מנסים לסקול אותו באבנים. "ג'ונגל" הוא שיר מעולה שעוד יהפוך להצלחה גדולה. בניגוד ל"הוזה אותך מולי", שכבש את הקהל כבר מיציאתו, הרי ש"ג'ונגל" הוא שיר שלוקח זמן לאהוב, אבל כבר עכשיו ניתן לראות איך הגדרות נופלות ואנשים מזמזמים אותו. אני מהמר ש"ג'ונגל" נמצא בדרך הבטוחה להיות אחד הלהיטים הגדולים ביותר במסע ההופעות של גולן בקיסריה לשנת 2010. שלח לי מלאך ראובן "המלאך" הוא אחד המקרים המעניינים ביותר בעולם המוזיקה המזרחית. ראובן שמעון, נהג משאית לשעבר, קיבל את כינויו "המלאך" מאמרגנו לשעבר, איציק קומבינה, שחשב ששמעון הוא לא שם משפחה אטרקטיבי מספיק והחליט להמיר אותו בשם אחר. הוא בחר ב"מלאך" בשל טוב לבו של שמעון. גם אם זה נכון, להפוך את זה לשם המשפחה זה צעד אחד רחוק מדי. בעשור האחרון היה "המלאך" אחד הזמרים המצליחים ביותר בעולם המזרחי, אבל לא פרצה את ארבעת קירות עולם המועדונים. מחוץ להם, קולו כמעט לא נשמע זאת למרות שבאמתחתו 8 אלבומים מקוריים. השינויים בעולם המוזיקה המזרחית והמעבר ממועדונים להיכלי תרבות, פגעו במלאך, כשהמועדונים החלו להיסגר בזה אחר זה. למרות שהוא עדיין מופיע בלא מעט חתונות, גם המלאך הבין שהמגמה משתנה והיום אנשים מחפשים את שמחת החיים של משה פרץ ולא ממש מעוניינים לשמוע שירים מאלבומיו "חבר במשבר" ו"חבר במשבר 2". כתוצאה מכך החליטו המלאך ומנהלו לעבור, כמו עמיתיו תמיר גל, עופר לוי ורינת בר, מז'אנר הדיכאון אל מחוזות השמח. התוצאה היא "חבקי אותי" סינגל חדש מאלבומו התשיעי, אותו כתב מבקר המוזיקה והעיתונאי ישי ויסמן. "חבקי אותי", למען האמת, עשוי כמיטב המסורת של שירי הז'אנר מודל 2002, אבל התוצאה יצאה מספיק טובה גם ערב שנת 2010. פחות מחודש אחרי יציאתו, הוא הפך להיות אחת ההצלחות השקטות של עולם המוזיקה המזרחי. עם פזמון כמו "חבקי אותי הלילה נשמתי, וקחי אותי אלייך, יפתי להיות שלך לנצח, לעולם כמו השמש והים" זוכה השיר לאלפי הורדות בסלולר והפך להיות שיר הסלואו התורן של לא מעט זוגות בחתונות. הדבר המפתיע הוא שהצלחתו של השיר היא מפה לאוזן וזאת מכוון שהוא לא עבר את הפלייליסט של אף תחנת רדיו גדולה, כולל התוכנית של אליקו. כנראה הצלחתו ההולכת וגדלה של "חבקי אותי" לא תותיר למנהלי תוכניות הרדיו ברירה, אלא לשלב אותו בתוכניתם. "חבקי אותי" מלמד שלפעמים לא צריך יציאות חדשניות, לחן מפוצץ או מילים מגניבות עם משמעות כפולה כדי להביא להיט. מספיק טקסט פשוט אך שובה ולחן מינורי אך מקסים כדי לעשות את אותה עבודה, אך עם הרבה יותר רגש ונשמה.

i c u 2

New member
המצעד הים תיכוני של ערוץ 24

כאן אני בחרתי את "עוד רגע משתגע" של תמיר גל.

i c u 2

New member
דודו אהרון בהיכל התרבות + אלבום זהב

וחגג גם יום הולדת. הכתבה מ mako. דודו יצא מאהרון דודו אהרון מילא את היכל התרבות בלהיטים, רקדניות, קהל אוהד וזהבה בן. לבמה הוא עלה במעלית מהמרתף, בין השירים הוא נתן קטעי קישור ונמנע ממחרוזות, הקדיש שיר לגלעד שליט ולקינוח חגג יום הולדת ואלבום זהב גלעד ביגי מסאמי | mako | פורסם 24/12/09 12:02:41 המופע אמש בהיכל התרבות הוכיח סופית מיהו דודו אהרון. לא דוגמן, לא רקדן, ולא שחקן, אלא זמר אמיתי, מוכשר, נטו, זמר ממש כמו פעם, שזוכה לאהדת הקהל בשל כישרונו ולהיטיו וממלא את היכל התרבות זו הפעם השנייה תוך חודשיים, עם שואו גדול ורקדניות מדהימות וכל הטררם הנדרש, כשעדיין, בלב העניין, נשאר אהרון האמן, לא הליצן. זו היתה חגיגה משולשת, כשבנוסף למופע חגג דודו אהרון גם יום הולדת וגם אלבום זהב על מכירת למעלה מ-20 אלף עותקים מאלבומו האחרון "הכל זה מלמעלה". עשה את כל הדרך הארוכה מלמטה עד למעלה זה הזמן להכיר אותו למי שטרם הספיק: דודו אהרון נולד וגדל בקרית עקרון למשפחה תימנית. כישרון השירה שלו התגלה בילדותו וגיבור נעוריו היה אייל גולן, בזמן שאחותו לקחה כמודל את זהבה בן. בגיל 16 מונה לזמר הבית של המועדון התימני הנוסטלגי "מחולות תימן" בתל אביב. בגיל 18 התגייס ללהקת משמר הגבול ושימש בה זמר מוביל משך 3 שנים. לאחר מכן פגש את מנהלו האישי, אייל מלכה, שהיה הבעלים של מועדון "אדום 6" בצומת כנות, שאירח את כל הזמרים המובילים. אהרון הפך לזמר-הבית והוחתם על חוזה הקלטות. שם גם הכיר אהרון את ידידו ושותפו האמנותי לעתיד, משה פרץ. הסינגל הראשון של אהרון "היחידה שלי" זכה להשמעות יפות, אבל עדיין לא הביא לפריצה המיוחלת. חברו, משה פרץ, פרץ בגדול עם "אש", אבל אהרון נאלץ ללהיט "אהבה ראשונה", אותו כתב והלחין, כדי לזכות בהכרה לה קיווה, כשבדרך הוא עובר דרך לא פשוטה. בהמשך זרמו השירים "מרגיש כמו מלך", "רק אליך", "כמו מלאך", "קרוב ללב" ו"כשתחזרי". לאט לאט מפלס אהרון את דרכו בהופעות במועדונים ואירועים. השינוי הגדול ב"הכל זה מלמעלה" השינוי הגדול הגיע עם האלבום השני "הכל זה מלמעלה", מתוכו יצאו שלל להיטים כמו "לא דומה", "נוצה ברוח", "כל העולם", "ילדה מבית טוב", "כמו ילד" וכמובן שיר הנושא. במקביל כותב אהרון שירים יחד עם פרץ והופך ליוצר מבוקש עבור אחרים. להיכל התרבות הגיע דודו אהרון עם 13 נגנים ו-2 זמרות, ליווי מסכיי ענק, רקדניות, כאמור, הכי מיוחדות וכמובן קהל שממלא את האולם עד אפס מקום ובשורות הראשונות כוכבי כדורגל שבא לעשות כבוד. בפתיחה הוא עולה לבמה במעלית מתוך המרתף שמתחתיה, מלווה בשתי רקדניות מלאכיות, עם ביצוע שקט ל"הכל זה מלמעלה". הקהל יצא מגדרו למראה המלכותי של אהרון והריע לילד שאוהבים לאהוב. הניסיון על במה יגיע עם הזמן הוא המשיך עם "היחידה שלי" ו"אהובה שלי", שלושה שירים שקטים ברצף בפתיחה. הוא צעיר וקטן ונראה כמו חתן בר-מצווה יותר מאשר חיית במה, אבל הוא יודע להופיע כמו הגדולים. נכון שחסר לו קצת ניסיון בעמידה על במה, אבל זה כבר עניין של שפשוף שיגיע עם הזמן. נכון, היו במופע הזה גם חלקים פחות חזקים, אבל הייתה גם שירה רועמת של הקהל כאשר אהרון שר את להיטיו, וזה מה שהכי חשוב - שהקהל איתו, שלו, נענים ללהיטים הגדולים שלו, משחררים את כל המעצורים. אהרון ומפיקיו ניסו לשוות למופע אוירה מעט רצינית יותר, כך נדמה, והפרידו את השירים אחד מהשני. התחושה שהתקבלה היתה של מופע פחות חפלאי, ללא מחרוזות, רציני ובוגר יותר, כשאהרון משתמש בין השירים בקטעי קישור, שהיו טעונים שיפור מסוים. הרצינות נשארת מאחורה, מתחיל הבלגן אבל בשלב מסוים הרצינות נשארה מאחורה והתחיל הבלגן עם הלהיטים - "כמו מלאך", "נוצה ברוח", "גלי לי את ליבך", "יש לי רק אותך" ו"ילדה מבית טוב". הקהל יצא מגדרו, שר ורקד, כשהמאבטחים של ההיכל, אחרי שרשרת האמנים הים-תיכוניים שעברו בו בחודשים האחרונים, כבר מורגלים לקהל "השלופים" של מופעים מסוג זה. קהל שמורכב מצעירים, יפים ויפות, לצד משפחות וילדים, שבאים לעשות שמח וליהנות, וגורמים לאהרון להרגיש מאושר מכל רגע. כשהוא מכריז על יום הולדתו כל הקהל שר לו יחד "היום יום הולדת". אחר כך הוא מקדיש את "עלה קטן" לחייל החטוף גלעד שליט. מזמין את זהבה בן ואז מזמין אהרון את זהבה בן, שמבצעת איתו את הדואט השקט "פעם בחיים". הוא יוצא להתרענן והיא נותנת את השואו שלה עם מחרוזת שכולת בין היתר את "מלך אמיתי" ו"חיים שלי" ("אין אהבה בעולם כמו אהבה של אמא"). אהרון חוזר ושר איתה את הדואט הקצבי והחדש שלהם "הלב יודע". כשבן נפרדת הקהל שוב נעמד על הרגליים. האווירה כיפית, שמחה, קסומה, ולתוכה מביא אהרון את להיטו החדש "לא מוותר", שבימים אלה קורע את הרדיו. הקהל שר איתו מילה במילה, וממשיך איתו ל"כל העולם", "כמו ילד" ו"מרגיש כמו מלך". הילד הקטן, שהמרק שלו התבשל זמן ארוך, הפך לסוג של מלך. בדרך הזו ועם עוד להיט או שנים נראה אותו בקיץ בקיסריה, סימן ש"הכל זה מלמעלה".
באמת כל הכבוד לו, עשה פריצה גדולה, מבנאדם אנונימי הפך כל כך גדול. לדעתי אין ספק שהוא התברג בעשיריה המובילה של המוזיקה המזרחית.

i c u 2

New member
אייל גולן - הזמר המושמע ביותר בישראל

לפני הכל, בפעם המיליון לדעתי, כל הכבוד לאייל גולן, ללא ספק היה וישאר המלך של המוזיקה המזרחית וללא ספק היורש של זוהר ארגוב. והנה הכתבה מ וואלה! על פי נתוני החברה המודדת השמעות ברדיו בזמן אמת, גולן הוא האמן המושמע ו"שאריות של החיים" של הפרויקט של עידן רייכל הוא השיר המושמע ביותר. "The Fear" של לילי אלן הוא השיר הלועזי המושמע ביותר אייל גולן הוא האמן הישראלי המושמע ביותר בתחנות הרדיו בישראל, והשיר הישראלי המושמע ביותר ב-2009 הוא "שאריות של החיים" של הפרויקט של עידן רייכל, כך עולה מנתוני חברת "מדיה פורסט", המספקת שירותי מעקב השמעות של שירים ופרסומות בזמן אמיתי, ומנטרת את ההשמעות ב-15 תחנות הרדיו המושמעות ביותר. אחרי גולן, ברשימת האמנים המושמעים ביותר נמצאים אריק אינשטיין ושלמה ארצי. חמשת האמנים הבינלאומיים המושמעים ביותר ב-2009 הם, בסדר יורד: הביטלס, מדונה, ליידי גאגא, ביונסה והבלק אייד פיז. גולן נבחר השנה לזמר העשור במצעד של גלי צה"ל וערוץ 24, ואלבומו "זה אני", שיצא השנה, הגיע למעמד פלטינה עם מכירות של למעלה מ-160,000 עותקים. גם בתחום ההורדות הסלולריות הוביל גולן, כאשר 600,000 שירים מאלבומו הורדו בסלולר בשנה, כמות שנחשבת לשיא ההורדות מאלבום אחד בישראל. "ידעתי שהשירים שלי מושמעים תדירות, אבל לא העלתי על דעתי שאזכה לתואר האמן המושמע ביותר. זה מאוד מרגש", אמר אמש גולן ל"הארץ". "זהו פועל יוצא של עבודה קשה באיסוף ובחירת השירים ושל הקשר שלי עם הקהל שמאזין להם. אני מבקש להודות בהזדמנות זו לכותבים ולמלחינים ששותפים לאלבומים שלי. השנים האחרונות הן שנים מרגשות עבורי. כל האחריות לבחירת השירים, הכיוונים המוזיקליים, העיבודים, הטקסטים, היא שלי בלבד והם כולם מבוססים על טעמי האישי. אני שמח שהקהל שותף באהבתו לדברים שאותם אני אוהב". השיר הישראלי המושמע ביותר ב-2009 הוא "שאריות של החיים" של הפרויקט של עידן רייכל אשר הושמע השנה 1,871 פעמים ברדיו. אחריו, ברשימת השירים המושמעים ביותר נמצאים "מקום לצדך" של דור דניאל עם 1,827 השמעות, "אותיות פורחות באוויר" של אביתר בנאי עם 1,728 השמעות, "לילה עיר" של מאור כהן עם 1,622 השמעות ו"מרוץ החיים" של שרית חדד עם 1,604 השמעות. רייכל וחדד הם גם בין האמנים הישראלים המושמעים ביותר ברדיו, וממוקמים במקום הרביעי והחמישי בהתאמה. השיר הלועזי המושמע ביותר ברדיו הישראלי ב-2009 הוא "The Fear" של לילי אלן עם 1,438 השמעות. גם השיר התשיעי המושמע ביותר הוא של אלן: "Not Fair". עוד בעשירייה הראשונה של השירים הלועזיים המושמעים ביותר, "Celebration" של מדונה ו"Human" של הקילרז. הנתונים מתייחסים לתקופת ינואר-דצמבר 2009. מערכת וואלה! מוסיפה: חברת מדיה פורסט מנטרת נתונים מכל תחנות הרדיו המשמיעות מוזיקה בישראל, ללא קשר להסכמי התמלוגים שיש לתחנות אלו עם אקו"ם, האגודה לשמירת זכויות יוצרים בישראל, אשר מספקת נתוני השמעות משלה. מחר (חמישי) צפויים להתפרסם נתוני אקו"ם בנושא.

i c u 2

New member
תמיר גל ומעיין חודדה מקליטים שיר ומצלמים קליפ

כתבה מ mako תמיר גל ומעיין חודדה מקליטים את השיר "מעיין", ובמקביל צילמו יחד קליפ לשיר "כבשת לי את הלב" הזמר תמיר גל ומודחת "האח הגדול" מעיין חודדה נפגשו היום באולפן ההקלטות לצורך הקלטת השיר "מעיין", שהקדיש גל לחודדה. במקביל הצטלמה מעיין חודדה לקליפ של השיר החדש של תמיר גל, "כבשת לי את הלב" הזמר תמיר גל ומודחת "האח הגדול" מעיין חודדה נפגשו היום באולפן ההקלטות לצורך הקלטת השיר "מעיין", עליו החל גל לעבוד כשחודדה היתה עדיין בתוך בית "האח הגדול" והעניקה לו חשיפה תקשורתית מאסיבית. השיר "מעיין" יכלל באלבומו החדש של תמיר גל שייצא בחודש הבא. במקביל הצטלמה מעיין חודדה לקליפ של השיר החדש של תמיר גל, "כבשת לי את הלב". הקליפ עוצב בסגנון "האח הגדול" וייצא בשבוע הבא. "סיפור אהבה" בין זמר למעריצה "סיפור האהבה" בין תמיר גל למעיין חודדה החל כשחודדה, מעריצה של גל, שרה משיריו בבית "האח הגדול" עוד בטרם הודחה מהתוכנית. בהמשך, הקדיש לה בעלה, מוטי חודדה, את השיר "עוד רגע משתגע", ובבת אחת הפך תמיר גל משם שמוכר בעיקר למעריציו במוזיקה ובקולנוע - לדמות שכל המדינה מכירה, עם קפיצה גדולה של הקריירה. תמיר גל, שהיה נרגש מאוד מהחשיפה הגדולה לה זכה בזכות מעיין, הבטיח כי יופיע בחינם בברית המילה של בנם של מעיין ומוטי, ואף התכוון להקליט את השיר "מעיין" שנכתב עליה עוד כשהיתה בתוך בית "האח הגדול". אולם גל לא הספיק להקליט את השיר וחודדה הודחה. כאן התחיל פרק מס' 2 ב"רומן" בין השניים. הם נפגשו, התחברו, החליפו חוויות, גל הודה לחודדה על החשיפה והיא הודתה לו על השירים היפים. בהמשך היתה חודדה אורחת הכבוד במסיבת יום ההולדת של תמיר גל, שם שרה יחד איתו משיריו. חודדה: "גיליתי שאני מאוד מוזיקלית וזמירה" עתה מגיע החלק השלישי בסאגה, כשמעיין חודדה ותמיר גל נפגשים באולפן ההקלטות, לרגל הקלטת השיר "מעיין", שזכה עתה לטקסט חדש. "השיר נכתב כשמעיין היתה בבית, אבל כשהיא הודחה נתקעתי עם הטקסט", מודה גל. "התלבטתי עם היחצנית שלי שרית בירן מה לעשות והחלטנו להפוך את השיר לדואט מעניין, שיר קצבי, והקהל בחוץ ישפוט את התוצאה". "זה שיר מאוד מרגש", אומרת מעיין חודדה. "לעבוד עם תמיר גל באולפן זה וואוו, חבל על הזמן, חווייה גדולה. זה ממש כיף גדול, הכרתי בעצמי צדדים שקודם לא הכרתי, שאני מאוד מוזיקלית וזמירה". חודדה: "האנשים הפחות חכמים לא פרגנו לי" "מבחינה תקשורתית התגשם לי חלום", אומר תמיר גל, "אני שמח לעבוד עם החודדות ואני רוצה להודות להם. כל מי שראה, כל מי ששמע, וגם מי שלא ראה שמע מבחוץ, יודע מהו האפקט המדהים של מה שקרה. והנה, גם אחרי האח הגדול אנחנו ממשיים לעבוד וליצור ולהיות בעניינים". בתשובה לשאלה אם היא לא חרדה לתדמיתה אחרי שיצאה מבית "האח הגדול" אמרה חודדה: "כשיצאתי מהבית ראיתי איזה דברים לא טובים כתבו עלי העיתונאים, אבל אנשים מהעם הבינו אותי ופרגנו לי. יש את החלק החכם של האנשים שרואה את התמונה הגדולה, ויש את החלק הפחות חכם, שרואה רק את מה שמול המצלמה. מאוד קל לשבת על הספה בסלון ולשפוט בן אדם שנמצא מול המצלמות".

i c u 2

New member
אבי סינוואני מ"רק את" ל"לי את"

כתבה מ mako אבי סינוואני מוציא את "לי את", סינגל מס' 11 מתוך אלבום חדש, אותו כתבה והלחינה גלוריה אלקלעי. על העיבוד המוזיקלי אבי גוטמן אסף נבו | mako | פורסם 30/12/09 09:57:42 אמרו עליו שהוא ג'ו קוקר הישראלי. אבי סינוואני חשבתם ש"רק את" הוא הסינגל העשירי והאחרון מאלבומו החדש והעשירי של אבי סינוואני? תחשבו שוב. אחרי עשרה סינגלים שיצאו במהלך השנה וחצי האחרונות, סינוואני, אחד הקולות המיוחדים במוזיקה הים-תיכונית, שמנהלו האישי מכנה אותו "ג'ו קוקר הישראלי", מוציא את "לי את", סינגל מס' 11 מתוך האלבום החדש. את השיר כתבה והלחינה גלוריה אלקלעי. על העיבוד המוזיקלי אבי גוטמן. סינואני עומד להוצא סוף סוף את האלבום, שהקהל שלו מצפה לו כבר לא מעט זמן, אז שיהיה לו בהצלחה!

i c u 2

New member
יצחק קלפטר מבזה את עצמו לצד סטלוס

קיטוע מכתבה ב NRG מעריב. סטלוס ואורן חן מארחים את יצחק קלפטר - יופי לי ולך אני לא רוצה להתערב בשיקוליו האומנותיים של כל אמן באשר הוא, אבל יש רגעים בקריירה בהן יוצר, ועוד אחד בסדר גודל של יצחק קלפטר, צריכים לעצור ולהגיד: האם בעד כל סכום שבעולם אני צריך לבזות את עצמי? כן, אני משתמש במילה הזאת, כי זה בזוי לדעתי, זה נמוך, זה גרוע כל כך עד שאני מתבייש בשבילו. לא רק שהשיר הזה הוא אחד השירים החלשים שקלפטר כתב, גם בכל סטנדרט אחר השיר הזה לא יכול לעמוד בזכות עצמו. גם אם היו משלבים אותו בקלטת חדשה של סמדר שיר ומשה דץ לילדי פעוטון, גם שם זה לא היה עובר. וכך בדיוק השיר הזה נשמע, כמו הגרסה הים תיכונית ל"איפה העוגה" המפורסם, ואני לא מאמין שיופי להם שם, לאף אחד. לא לסטלוס ואורן חן שמצליחים בטירוף גם בלעדי החיבור הזה לגיבור הגיטרה האולטימטיבי וכאמור גם לא עושה כבוד גדול למלחין. למה היית צריך את זה יצחק? איך האיש שהקים את הצ'רצ'ילים, היה חבר בכוורת, אחרית הימים, צליל מכוון, עשה אלבומי מופת עם אריק איינשטיין ובכלל הוא הגיטריסט שניגן כמה מסולואי הגיטרה המושלמים ביותר במוזיקה הישראלית ושעדיין מנגן כמו אל למרות הארועים הקשים שעבר בבריאותו ובחייו (חכו לאייטם על השיר הבא) יכול לתת יד לפיאסקו הזה? לא מבין. לא יופי בכלל!

i c u 2

New member
נמצאה האבידה !!!

הכתבה מ וואלה. בעקבות הפרסום בוואלה! תרבות, התגלה הכותב האלמוני שעומד מאחורי השיר שאייל גולן כל כך רצה להקליט: אביעד פניו, ארכיטקט בן 32. "לא האמנתי שנמצא אותו כל כך מהר", אמר גולן אביעד פניו לא ציפה לכזו חזרה משירות המילואים שלו בפיקוד העורף. כבר בשעות הבוקר צלצל הטלפון ועל הקו היה אסף אירלנדר, מנהלה של אביבה אבידן. אירלנדר קרא את הכתבה שפורסמה בוואלה! תרבות על השיר שאייל גולן התאהב בו אך לא ידע מי חיברו ונזכר שכמה חודשים לפני כן הוא שמע את השיר והעבירו, כפי שעשה פעמים רבות בעבר, לידי משרד ההפקות של גולן. לכן, התקשר אירלנדר אתמול לפניו ובישר לו שהשיר שלו אומץ בחום על ידי זמר של המדינה. "עם כל הבאסה של לחזור למשרד אחרי מילואים, זה חדשות נעימות לאללה", אמר פניו לוואלה! תרבות. "אייל באמת שלא ידע במי מדובר ואני שמח שהוא אהב את זה ושזה יהיה באלבום שלו". אתה מוכן לחשיפה ברמה הזו? פניו: "כבר כתבתי שירים בעבר כמו 'ממשיך במרדף' של יהודה סעדו וגם באלבום הבא של תומר מתנה יהיו שני טקסטים שלי שאחד מהם הוא 'מבין הפוך' שהביא להחמתו בהליקון, אבל חשיפה ברמה של אייל גולן עוד לא היתה לי. אבל אני לא רוצה להיכנס לתחום השירים במשרה מלאה, יש לי את החיים שלי, אני ארכיטקט ואני מת על זה". אבל אם יציעו לך לכתוב לא תתנגד. פניו: "אם ישנם אמנים שמחפשים כותבים טובים, הם יותר ממוזמנים לחזור אליי". "לא האמנתי שנמצא כל כך מהר את יוצר השיר המקסים הזה", סיכום גולן את הפרשה. "אני שמח שעכשיו אוכל להקליט אותו, מדובר בשיר קסום". השיר כאמור ייכלל באלבומו הבא של גולן, שייצא בחודש מרץ ויכלול את הלהיטים "על חבל דק", "רגע גדול" עם שרית חדד ו"ג'ונגל" שיצא לאחרונה.

למעלה