ים של דמעות...

../images/Emo79.gif ים של דמעות...

אמש כשהמזוודות של בתי הצעירה, בעלה ורחל בתם הקטנה, התחילו להתגלגל מביתנו החוצה, אל מכוניתו של חתני השני שלקח אותם לשדה התעופה. שלושה שבועות הם התגוררו אתנו ואנחנו רויינו נחת. וכשביתי הביעה חשש שאולי הם מכבידים עלינו, הזכרתי לה את ספור הרב והעז. (יהודי ביקש עצה מהרב, ביתו קטן משפחתו גדולה, צר להם וקשה. איך ניתן להקל את המצוקה? יעץ לו הרב: הכנס עז הביתה. הכניס היהודי עז לביתו, ואחרי יומיים חזר אל הרב בתלונות - עכשיו כשהעז בבית המצוקה גדולה עוד יותר. אמר לו הרב - הוצא את העז. הוציא היהודי את העז מביתו ורווח לו). סיפור נחמד אמרתי לה, גם אנחנו הכנסנו עז הביתה, את בעלך ובתך, אלא שהעז שאנחנו הכנסנו הביתה מגירה נופת צופים... קשה הפרידה. בעזרת האינטרנט עקבנו אחרי הטיסה, ידענו על האיחור בהמראה ובהגעה, את גובה הטיסה. מצד אחד עולם קטן... הילדים נסעו רק מעבר לים... אבל בלב נשאר חור גדול של געגוע שצריך ללמוד לחיות איתו. כשחלק משהורינו או הוריהם עלו ארצה, הם עזבו בית ומשפחה ולעתים קרובות לא ראו אותם יותר. מכתב היה מגיע תוך חודש או יותר, אם היה מגיע, ולנו יש אימייל ומסנג'ר, מטוסים עפים - טסים עד קצה העולם, ואנחנו "מקטרים". וכבר אמרתי אני יודעת שהנסיעה הזו היא פתח להצלחה, אבל הלב כואב וכבר מתגעגע. ככה זה. ההגיון והרגש מתנגשים... ואני יודעת שאתרגל, ואסע לבקר, גם הם יבקרו. אבל בתדירות נמוכה משהייתי רגילה.

m i t a l y

New member
איתך ../images/Emo24.gif

בטח לא קל לך, ובטח לא בימי חג שכאלה שאמורים להיות שמחים. אשמח אם תישארי ותצטרפי אלינו.

אנפה2

New member
אור חבצלות, מה שלומך, לא לבכות

הרבה, תלמדי ממני, כל עוד נסעו וטוב להם צריך להיות טוב גם לך. אני רואה את נכדי , בני וכלתי, פעמיים בשנה בצורה מרוכזת, ישנה אצלהם, מתעוררת איתם בבוקר, והכי חשוב שהיחסים טובים, יש אינטרנט, מצלמה, מסינג'ר סקייפי, ומרגישים קרוב קרוב, תאמיני לי שתתרגלי, בדיוק כמו שאני התרגלתי. עכשיו אנחנו עם הילדים במשך 3 שבועות רצופים, מסניפים אותם, מטיילים איתם, ועושים איתם הכל, ממלאים מצברים. חג שמח ושבת שלום לכולם מפלורידה הרחוקה.

קשה, קשה. בני עזב את הארץ בגיל 21

מיד אחרי השרות הצבאי. אף פעם לא האמנתי שגם אני אהיה חלק מאותה קבוצת הורים שיש להם ילד מעבר לים. בינתיים התחתן עם צעירה אמריקאית (יהודיה) מאוד נחמדה, והסיכויים שיחזור מצטמצמים והולכים. אבל, האמת היא שמתרגלים. למזלי יש לי עוד שני ילדים ונכדים הגרים כאן, ממש לידי, ויש טלפון יומיומי ואינטרנט. נכון, זה לא בדיוק אותו הדבר, אבל מסתבר שאנחנו, בני האדם, חיות מאוד סתגלניות למציאות חדשה.אז, אור חבצלות, התנחמי בעובדה שמדובר בתקופת זמן קצובה שבסופה יחזרו לארץ, ובינתיים יש לך סיבה נוספת לסוע לחו"ל.

../images/Emo51.gifאנפה ../images/Emo51.gif הרמינה. מסתבר

שמתרגלים. אנחנו לא היחידים בסצינההזאת. אבל איך מתרגלים וכמה זמן זה לוקח אילו כפי הנרה תכונות אישיות. ולמזלי גם לי יש שתי נכדות מקסימות בארץ. ואנפה לא פגשת אותם שם בפלורידה? הם נחתו במיאמי מתארחים אצל אח של חתני שבועיים, שכבר שנים הוא אזרח אמריקני, וזו הזדמנות לפגישה משפחתית, ומשם ממשיכים הלאה ל - L.A שוב תודה על ההתייחסות למצוקתי, גם של גלבוע ומיטלי. זה נחמד

pf26

New member
כמי שהיתה הבת הנוסעת קבלי ../images/Emo201.gif

לא יודעת אם הם נסעו לתקופה או לתמיד,אבל יכולה להעיד על הקושי והגעגועים גם מהצד הנוסע. לנו עזר שידענו שבתוך כמה שנים אנחנו חוזרים. חוץ מזה חילקנו את הביקורים ותכננו ככה שכל חצי שנה נפגש (פעם הם באו אלינו ופעם אנחנו באנו לארץ). הרבה שיחות טלפון, הרבה תמונות וציפיה לביקור הבא.

alona 9

New member
גם אני מזדהה עם העצב..

ויכולה לנחמך רק דרך האחיינית שלי חיה כשנתיים באוסטרליה עם בעלה.... הם משוחחים עם הוריה (אחי וגיסתי)כמעט מידי יום,בסקייפ,ג'אג'ה..(אתר לשיחות חינם),כמובן שהם רואים אחד את השני על המסך, ולא תאמיני,הם יודעים עליהם יותר ממה שידעו כשהם חיו בארץ. לפני חודש נולדה להם תינוקת,ולפני שבועיים הוריה טסו אליהם לאוסטרליה, גם אני כמעט ולא מפספסת אותם,אחי דואג להלעיט אותי מידי יום או יומיים בתמונות וקטעי ווידאו שלהם ושל התינוקת.. בעוד שבועיים יהיה להם מעט קשה..בזמן הפרידה,כשההורים יחזרו לארץ, בספטמבר,הזוג הצעיר יבואו לביקור מולדת, אני בטוחה שקשה לך אבל את תתרגלי...וכשתתרגלי ותדעי שטוב להם,יהיה לך הרבה יותר קל.

pf26, אלונה. תודה על ההתיחסות.

הקטע הכי קשה הוא רחל ביתם הקטנה, נכדתי כמעט בת שנה. עם המבוגרים אוכל לשוחח ואת כולם לראות. אבל לא אוכל לחבק ולנשק, ואני חוששת שרחל תשכח אותנו עד שנתראה. היא מאוד רגילה ואוהבת אותנו, ו1/2 עד שנתראה ממש, לא תמונה חטופה זה המון זמן בשבילה. המחשבה הזו ממש מכאיבה. ואני יודעת שכשנפגש שוב תיווצר שוב הקרבה. הנה, שוב ההגיון והרגש מתחילים ליישר קו.
שוב לכל מי שהתייחס. למרות שאיננו ממש מכירים השיחה עוזרת ומקילה.

alona 9

New member
היא תראה אותך,את תראי אותה....

איך אומרים?, תביט לאן שצריך,תעשה שלום, ותדע שזו סבתא...וכשתתראו......פשוט, תסניפי ותסניפי עוד ועוד.... לא להתבשם חלילה...
שולחת לך.....לשיפור ההרגשה..

alona 9

New member
איך נו?

הניק שלך הסגיר אותך...
עכשיו,נחשי איזה שם אהבתי בילדותי? טוב שיש ניקים....

alona 9

New member
דווקא היתה לנו שכנה

בשם...חבצלת, אני מאד אהבתי את השם..אלונה. ואור?....מי חשב אז על השם הזה?

אלונה שם יפה. אז השם היה

נדיר ויפה היום הוא יותר תדיר אבל עדיין יפה. ולעץ האלון פרי מעניין. בילדותינו עשינו ממנו מקטרת...

pf26

New member
זה נורא תלוי באופי של הילד

בני הבכור היה כרוך אחרי סבא שלו וכשנסענו בפעם הראשונה (הוא היה בן 3) סירב לדבר איתו בטלפון - אני מדברת על לפני תקופת המחשבים , תקופת הדינוזאורים. הבן הקטן לעומת זאת היה בן 3 חודשים כשנסענו ל"סיבוב שני", ובכל פעם ששמע את הקול של סבתא או ראה אותה (הפעם היו מחשבים...) חייך בשמחה, והקשר נמשך חזק וטוב בין ביקור לביקור.

למעלה