ילדים

salt of earth

New member
../images/Emo79.gifילדים../images/Emo79.gif

איזה תרתילה אהבתם כשהייתם ילדים? למי יש סיפור מעניין על תרתילה מסוימת
הצגות חג המולד בגן או בבי"ס
קצת נוסטלגיה

אני זוכר כשהייתי ביסודי

הייתי במדרסת ראהבאת מאר יוסף(נזירות מאר יוסף) וכל בוקר במסדר היינו שרים כמה שירים, טובאקי טובאקי יא מרים אלבתול עד עכשיו מהדהד בראשי אגב עד עכשיו הם שרים במסדר, אשאל את האחיין שלי אם עדיין שרים את אותם שירים

michaeld1

New member
אני, בתור ילד, התרתילי שהכי אהבתי

היא "אלבי מהאיי מג'ארה". לא למדתי בבית ספר נוצרי, החוויות שיש לי, הקשורות ללתראתיל, רכשתי במה שנקרא "אלאכאוויה". בכל יום שישי נהגנו להתאסף בכנסיה יחד עם הנזירות (בלי כומר) וללמוד בעיקר תראתיל וסיפורים מהאנג'יל. אותן נזירות, דרך אותם מפגשים, תרמו לי רבות, בתור ילד נוצרי. תפילותיי ליסוע שיברך אותן נזירות ויעזור להן להמשיך ולהפיץ בשורתו.

salt of earth

New member
כשאני מדברת על ילדות

אני מדברת על גיל 2-3 שנים
השיר שהכי אהבתי שנדמה לי שכל ילד בגן הכיר אותו היה יותר דקלום מאשר שיר: وين يسوع -؟---- في قلبي مين حطو ؟----- النعمة مين شالو؟----- الخطية روحي روحي يا خطية تعال يسوع لقلبي
אני כן למדתי בגן ובי"ס של נזירות והיה לי נורא כיף. כל בוקר היינו מתחילים בתפילה ותראתיל יפים, היו עושים כל חג מולד הצגה לחג: ויש לי תמונות שם עם שאר הבנות לבושה בשמלה לבנה כמלאכית. לפני שנתיים בדיוק ביקרתי בבי"ס שלי לשעבר כדי לעשות תצפית לעבודה באונ', זה היה בתקופת חג המולד והילדים התכוננו לעשות חזרה על ההצגה שתועלה במיסה... בדיוק אותן תלבושות, בדיוק אותו אולם (אך משופץ), בדיוק אותו דבר איך שאני הייתי בגילם... היתה חוויה מרגשת ומלאה בנוסטלגיה
אף יצא לי לראות את הגננות שלי מאז
ביציאה פגשתי באחת הנזירות ואמרתי לה שאת הילדים שלי בטוח אשלח לפה
יש לי הרבה סיפורים כאלה, וחשבתי שיהיה נחמד שכל אחד ישתף

stanly3

New member
היתה לכם אחלה ילדות

ממה שאני זוכר דווקא מעל יסודי בבקור קללה לישוע בצהריים קללה על הצלב הדרוזים האלה מאוד מאוד מנומסים עם אווירה רוחנית כמו שאתם רואים ימים קשים חלפו ללא חזרה לפעמים שואלים אותי למה אתה שונא בית ספר והתשובה ברורה לעיין רק כשיצאתי מהכפר המעפן הזה התחלתי להבין שתקופת הבית ספר אמורה להיות הכי סבבה חשבתי שכל הילדים שונאים את הבית ספר ...התברר שלא.. לגבי תרתילה שאהבתי..אני לא זוכר איך נקראת פעם אחרונה ששמעתי אותה לפני 13 שנה קטע שלא נשכח " صوت الصلاة فوق الجبال, خليه يعلو طول الدروب" משהו כזה למי שמכיר או שיש לו שישלח לי תודה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלא מוכרת לי../images/Emo201.gif

וחיפוש בגוגל לא העלה תוצאה... העיקר שיש לך ימים חדשים העבר נשאاר לעבר... כי יסוע אלחביב מומחה במהפכים, אני גם לא הייתי רוצה לזכור חלקים נכבדים מהעבר שלי וזה רק תקע אותי במעגל אשמה או רחמים עצמיים.. אבל בשבוע אחד..אפילו פחות וזה היה מדהים בעיניי..התחולל השינוי...המרירות נשכחה, העבר נהיה רק תמונה על הקיר שאני מכירה בכדי לדעת מאיפה ישוע הוציא אותי, ולאיזה טוהר זכיתי לא בזכותי אלא בזכות אהבת אלוהים הבלתי נגמרת,הרגלים שחשבתי שלעולם לא ירפו ממני נעלמו..ונשארתי אני החדשה..נטו עם יסוע.. תזכור סטנלי יקר מה שאמר פאולוס בפיליפי: في 3: 13 ايها الاخوة انا لست احسب نفسي اني قد ادركت.ولكني افعل شيئا واحدا اذ انا انسى ما هو وراء وامتد الى ما هو قدام

stanly3

New member
מצאתי

נקראת سلوى القلوب http://www.geocities.com/derelmalakgabriel/marie-fix.htm#_Toc12809338

salt of earth

New member
לא מכירה את התרתילה הזאת

سَلــوى القلـــوب 1- سلوى القلوبِ قلبُ العـذراءِ نورُ الدروبِ نحوَ السمـــــاءِ إنّ خُطانـا تَهفــــو إليـــكِ نُلقـي شَقانا بينَ يديـــــــكِ 2- يا أمُّ جولي ملءَ الربيـــعِ بينَ الحقـــولِ بينَ الربـــوعِ صوتَ الصـلاةِ فــوقَ الجبـالِ خلّيــه يَعلـــو طـولَ الليالـي 3- هَلاّ دفعـــتِ عَنّا البـلاءَ هلاّ بَعَثْــتِ فينـــا الرجــاءَ لا شـــــيءَ يُغني عن كلِ لاهِ إلا التَغنّي : "يـا أمَّ اللّــــــهِ"

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifשהייתי צעירה לא ידעתי מה זה כניסייה וסנדי

סקול
דבר שהילדים שלי מן הסתם לא יגידו לעולם ותודה לישוע על זה
אז שהצטרפתי לבית ספר באפטיסטי בנצרת בכיתה ז'.. התחלתי להיחשף לעולם הדתי והרוחני ולכן לא היתה לי תרתילית ילדות.. אבל של שנות התבגרות כן, כמו يا راويني يا يسوع بحنانك لا تخاف انا معك אבל שהייתי מדריכה במחנה הקיץ של הבית ספר בפתח תקווה הכי אהבתי משירי הילדים את: انا عندي حكايه ي س و ع بحب الاولاد ועוד כמה תראתיל באנגלית

salt of earth

New member
לי יש סיפור על הסאנדיי סקול

שהתחלתי ללכת אליו כשהייתי בת 3 או משהו כזה, כי האחים שלי והחברים שלהם הלכו ואני נדבקתי אליהם כל הזמן. אני זוכרת את המדריכה החמודה שהייתה מפנקת אותי מאוד כי הייתי הכי קטנה בקבוצה וכאשר הייתי מתעייפת הייתי יושבת לידה ונרדמת על הברכיים שלה
עכשיו תארו לכם שהסיפור הזה מסופר 18 שנים לאחר מכן בכנס שבו נפגשנו אני והמדריכה
וואי איזה פדיחה. אני זוכרת גם שהיו נותנים לנו בסוף כל מפגש דף עם פסוק קטן לזכור אותו לפעם הבאה, ופעם הגעתי למפגש ואני הייתי היחידה שזכרה בעל פה את הפסוק והילדים שהיו בכיתות א-ג לא זכרו
זוכרת שהמדריכה נתנה לי נשיקה
ושוקולד

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifיפהה מחוננת מלידה יעני../images/Emo24.gif

או שהכל היה בכדי לזכות בשוקולד הנכסף
?

lion 7

New member
שיפרד זכור לך אלקסיס הנטר

מכנסיית יסוע אלנאסר ליד הביטוח הלאומ,י עם הוולסוואגןן טרנפורטר שלו... תמיד היה מעלה חיוך כאשר בא לשכונה בשביל לאסוף אותנו ילדות יפה , וזה הוביל אותנו לוועידה ( כמו שאתםהולכים לבית לחם) היה אז בית גאלא זכור לך גם אלקסיס רגיס (רגסטיר, אלקסיס סכניני היקר, הקדוש גורג לאתי ז"ל , מורה הדת, שגם עם אבידת בנו יחידו המשיך להלל ולאמר, האל נתן האל לקח, שיהיה שמו מבורך) זכור לך הספריה המשיחית בכניסה לשוק? ספרים לילדים עם דמויות של חיות, הפיל נמבו, זוכרת את הספרים האלה? זכור לי גם הספריה הקתולית בתוך השוק, שם היה לי מנוי, הייתי תולעת ספרים

salt of earth

New member
הספריה הקתולית בשוק מכירה אותה

ספריה אל בשארה. חושבת שהלכתי לקייטנה של כנסיית יאסוע אל נאסרי. אבל לא מכירה את השמות שהזכרת

lion 7

New member
ספריית אלבישארה

בתוך השוק , זכור לי כרטיס החבר הוורוד עם התמונה , היתה מלאה בכל , אפשר גם לקחת הביתה ספרים למשך שבוע ,עצוב שאנשים טובים לא היו דייקנים בלהחזיר את הספרים , זכור לי ספרים על החי , במיוחד על החרקים , היתה פינה למצוירים , זכור לי , סיפורי טאנטאן , דונלדק , ואחרים , השמות שנזכרו היו אנשים שגילם מעל 50 , מה גם שהם לא נשארו הרבה , אולם האנטר מוכר כמייסד הכנסייה ההיא , כמובן הוא התחלף אחרי כמה שנים רק .. (זה כאשר הייתי בן 10-12 בערך )

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמכירה את המורה דת שלי ז"ל האדם המקסים

והקדוש ג'ורג לאתי, היה לי הכבוד להכיר ולהיות תלמידתו.. אני מכירה כעת את בתו שנשואה ל2סיס סוהיל שהוא בעצמו אדם מקסים והוא אחיו של רועה הכניסייה שלי היום
אל2סיס פואד סכניני בטח מכירה הוא רועה הכניסייה הבפטיסטית בנצרת, כל שנות הבית ספר תיכון הייתי נוכחת שם בימי ראשון.. הוא ואשתו היקרה
שאר השמות לא מוכרים לי
ואת הסיפרייה המשיחית לא הכרתי אז..היינו קונים ספרים בתצוגות דרך הכניסייה מדי פעם..

lion 7

New member
טוב איזה עולם קטן

אלקסיס מוכר לי מהרבה זמן שתחילת השם שלו מתחילה באות פ.... אח של סוהייל, שהינם ברכה אחת, ומשפחה של מאמינים אמיתנים היה לנו איגתימאע הצעירים, שסוהייל היה מוביל בעוד שלו, עם האשה היקרה, הבת של גורג ז"ל...... היו ימים יחד עם סוהיל נסענו לחפה, בביקור לאותה כנסייה בחיפה, וזה היה מהרבה זמן ( שכחתי את המיקום, לא נורא) טוב השמות האחרים זה היה מלפני 25 שנה ויותר, גם הבחורים והבחורות מהאו-אם om , אני השתתפתי בסיורי בישור בצפוןאיתם, רציתי להצטרף ללוגוס, ספינת הבישור העולמית, אולם ההורים מנעו ממני זאת וחבל

למעלה