המלחינים ורדי וסן-סנס

זר ורדי בר לך לפרקון ../images/Emo140.gif

שוב, תודה לך, ובמיוחד תודה על מילותיך על ורדי. האהבה לורדי עוברת אצלנו בגנים. בבית דודי תלוי דיוקנו, איש עם צילינדר. התמונה בעלת עוצמה והיא חקוקה אצלי כבר מילדות. אבי, גם הוא חובב ורדי מושבע. צלילי ורדי התנגנו ועודם מתנגנים אצלנו בחלל הבית. ואני מודה על החדרת האהבה הזו. 3 נגיעות אישיות ביחס לורדי: 1. אם שוב תועלה "אאידה" על שפת הנילוס - אשמח להגיע לשם. 2. בתחילת שנה"ל במכללה בה אני מלמדת אני משמיעה לעתים את מקהלת העבדים מ"נבוקו". אני מבקשת שיאמרו לי מה שומעים בקטע הזה, מבלי להכירו (מה לעשות, הדור הצעיר לא מתחבר בד"כ למוזיקה כזו). מעניין לגלות שגם אם לא עולים בדיוק על הסיפור - "על נהרות בבל שם ישבנו גם בכינו בזכרנו את ציון", מסתבר שמצליחים לשמוע את הכמיהה, הגעגוע, התנודות והזעקה שיש בקטע זה. גאון היה האיש. 3. אכן, אינה דומה האזנה לרקויאם לצפיה בו. לפני כ-10 שנים זכיתי להיות נוכחת בביצוע מרגש של התזמורת הפילהרמונית יחד עם מקהלה מחו"ל (של פראג?). ממש ניתן היה להרגיש את ה"לקרימוסה" - הדמעה הניגרת, ואת יום הדין. האזנתי ליצירה תוך כדי קריאת המילים הלטיניות, ולמרות שמעולם לא למדתי שפה זו, המוזיקה ביארה לי את המילים, את התחושות. חוויה.

האופרה הראשונה שלי

היתה "נבוקו" בתיאטרון "קולון" בבואנוס איירס בגיל 11 אני יכול להעיד על עצמי שלא ידעתי ולא היכרתי ובכלל הייתי כתינוק שנשבה, ובכל זאת נחקקה בתודעתי התמונה של בני ישראל היושבים על נהרות בבל (אוכלים סמובסק עם עמבה?) ומקוננים, השירה המגועגעת הזאת הצליחה למצוא אז נתיב אל לבי למרות 11 שנותיי ולמרות הלשון האיטלקית.

אלי ו.

New member
אבל אתה יודע היום שנבוקו היא לא

*באמת* על בני ישראל אלא על איטליה.

החיים כמשל

מי שירצה יתמקד בגריבלדי ובמציני, ומי שירצה יתמקד בכך שהקינה של בני פיאמונטה והמצוג'ורנו מושרת בפיהם של בני ישדאל.

אטיוד5

Active member
כשאת כותבת "בגנים" ...

אני קורא ג' קמוצה או שאני נאלץ להתמודד עם גנים אנושיים שמתפתחים תוך מאה שנים בערך.

שאלה בנוגע ל"אאידה"

מדוע זכה ורדי להלחין האופרה לטקס חנוכת תעלת סואץ? האם לבעלי העניין העיקריים, קודם הצרפתים ולאחר מכן הבריטים, לא היו מועמדים משלהם? האם הוא נבחר כדי למנוע חיכוכים ביניהם? מה עם גאוות יחידה? אמנם גם לאיטלקים של אותם ימים היו אינטרסים באזור, אבל הם לא היו מעצמת על. הכיצד זכו? הערת
: מזכרת מאותם ימים ואינטרסים יש בארצנו בכמה מקומות: בניין הקונסוליה האיטלקית ברח' הרב קוק בעיה"ק, בית החולים האיטלקי בי-ם - בניין מטרד החינוך דהיום, והמנזר בדיר חג'לה שעל שפת הירדן - המקום שנקרא "מעבר בני ישראל".

למעלה