האם אני מדמיינת דברים?

Karma Police3

New member
../images/Emo79.gifהאם אני מדמיינת דברים?

מקווה שמישהו גם שם לב לזה ולא יצאתי משוגעת חחח ראיתי עכשיו את פרק 13 בעונה 6 [אני רואה לפי הקצב של יס אז בלי ספוילרים]. להזכירכם זה הפרק שמגלים בו את הכפיל של בארני, כשבסוף הפרק מרשל מגלה שאבא שלו חטף התקף לב ומת
בקיצוווורררררררר.... לאורך כל הפרק שמתי לב שיש צילומים מוזרים של חפצים עם מספרים עליהם. התחלתי לשים לב וראיתי שכל פעם המספר יורד, כמו ספירה לאחור כזאתי, כשבסוף הפרק מגיעה המונית של לילי וכתוב עליה מס' 1. מישהו יכול להסביר לי מה לעזאזל הולך פה? חחח

elad218

New member
לא, את לא משוגעת ../images/Emo13.gif

זו אכן ספירה לאחור, מ-50 עד 1, שבאה לדברי יוצר הסדרה לרמוז שמשהו גדול הולך לקרות בסוף הפרק. הפרק גם שודר בארה"ב בסמוך לערב השנה החדשה, אז זו עוד סיבה אני מניח. למספרים יש סימבוליות גדולה בפרק הזה, למשל – לאורך הפרק אבא של מארשל חוזר ושואל אותו אם יש לו "שישיות" (בנוגע למשחק קלפים מטופש שהם לא סיימו), ולקראת סוף הפרק, לאחר שהרופא מבשר למארשל את הבשורות הטובות, הוא זורק את הקלסר עם הסיפרה 6 לפח. זה מה שנקרא בספרות foreshadowing (יש לזה מילה בעברית בכלל?)... מין אירוע סמלי שמבשר על הבאות. בהחלט פרק ששווה צפייה כמה פעמים כדי באמת לקלוט את כל מה שלפרק יש להציע. הנה וידאו של הספירה, אם מתחשק לך להיזכר: http://www.youtube.com/watch?v=N0sPQkKMo5s (יש בכל מיני אורכים בצד, תבחרי מה שמתאים לך)

Karma Police3

New member
../images/Emo79.gifתודה רבה על ההסבר המפורט ../images/Emo8.gif

פשוט מדהים כמה חשיבה יש מאחורי הפרקים בסדרה הזאתי.. איך הם חושבים על הדברים האלה??

elad218

New member
זהו, שהם לא...

הם בסך הכל עושים שימוש בטכניקות ידועות. הספירה לאחור, למשל, לקוחה מ"לטבוע במספרים", סרט בריטי ידוע (ומשפיע!
) מהאייטיז. foreshadowing, כמו שכבר אמרתי, הוא טריק ספרותי ידוע, וגם ההשלכה לפח כרמיזה למוות לקוחה מאיפשהו, אני רק לא זוכר כרגע מאיפה בדיוק. רוב הגימיקים שנראים לך מתוחכמים להפליא בסדרה כמובן לא הומצאו בה, הכותבים בסך הכל יושבים על כתפיהם של ענקים... אבל גם את זה צריך לדעת לעשות, ויאמר לזכותם שהם עושים את זה בצורה פנטסטית ומהנה לצפייה. אם את אוהבת דברים מהסוג הזה אז בואי לפה אחרי פרק 15, אני אספר לך משהו נחמד גם עליו

נראה לי

שforeshadowing זה רמז מטרים או איזה שטות. למדנו על זה בספרות השנה באיזה סיפור מסריח של ש"י עגנון.

l i o r a n g e

New member
אירוניים להפליא

ציניות של פעם, בלי רשע... והכי חשוב, ההקבלה להיסטוריה ולמורשת של העם היהודי... תנסי לקרוא עוד סיפורים שלו מחוץ למסגרת הבגרות בספרות, הבית ספר וה"חובה". אולי כן תמצאי בהם משהו חמוד.

לא חושבת

קראתי 2 סיפורים, זה לא משנה אם הם כן במסגרת הלימודים או לא- זה סיפורים שלו וזה מייצג את הסגנון שלו. אני לא מתחברת לזה וחושבת שזה הזוי וחולני. כמו שגם ארבעה בתים וגעגוע גרם לי לסבל רב, אז אני לא אקרא אף ספר של אשכול נבו.

elad218

New member
תראי,

ג'יימס ג'ויס הוא מגדולי הסופרים של המאה ה-20, אבל אם אני מכריח אותך לקרוא עכשיו את "יוליסס" מתחילתו ועד סופו את דופקת לעצמך כדור בראש איפשהו בעמוד 500. זה לא הופך את הרומאן לרע ובטח שלא את ג'ויס לסופר רע. כנ"ל לגבי עגנון; זה בסדר גמור שאת לא אוהבת (בגילאים שלנו זה גם נורמלי לחלוטין), אבל ברור שיש סיבות שתופסים ממנו כמו שתופסים ממנו. מה שבעינייך הזוי לדעת מביני עניין הוא יצירת מופת.

Nitzfrei

New member
יווו אף פעם לא שמתי לב לזה

זה גאוני שבא לי לבכות

למעלה