חג שמח

lion 7

New member
חג בורברה שמח

למערביים שביננו , חג האורטודוקסים עוד יבוא ונטעם מן הבורברה , חג שמח לכולם , מישהו/י מתנדב לספר על המאכל המיוחד זה, בודאי רבים לא שמעו עליו. . מממ בא לי צלחת עם שומשום טחון בצד , כמה זכרונות מעלה החג זה .. היו ימים

רק אתמול נודע לי שבצפון (עאמו תרשיחא ../images/Emo9.gif)

אוכלים את זה עם שומשום טחון. אנחנו לא. טוב אז ככה, לגבי הכנתו אני אף פעם לא היכנתי.. אבל מכירה פחות או יתר איך מכינים: מבשלים חיטה יחד עם יאנסון (אם אני לא טועה יאנסון זה אניס בעברית)... אני לא בטוחה אם מבשלים את זה ביחד, ואם כן אנחנו נוהגים להפריד את החיטה ואת היאנסון, וכל אחד יוסיף בכוס את כמות החיטה והיאנסון שירצה. יש אנשים (בצפון למשל....) אוהבים את זה סמיך, יותר חיטה ופחות יאנסון (נכון תרשיחא??
) אנחנו מכינים את זה כמרק, כלומר פחות חיטה מאשר יאנסון, בדיוק כמו מרק. אבל הסיפור לא נגמר כאן
כל אחד מוסיף לכוס שלו כל מיני תוספות: רימונים (הכי חשוב לטעמי
), אגוזים, לוז (שו יעני לוז בעברית??? ), סוכריות, זביב (שו יעני זביייייב???), סוכר - הרבה סוכר
ושיהיה בתיאבון

lion 7

New member
מה צפון , ואיפה אנחנו באילת?

/tapuzforum/images/emo13.gifלא יודע מה זה סמיך , אולם אנו בישלנו בסיר גדולה את החיטה והינסון ביחד , נראה לי אם לא אז הינסון יצא קשה , טוב מוסיפים את התוספות מעל הדיסה , כמו שומשום טחון (כיף היה לנו להתגנב מאחורי אמא ולאכול מהשומשום שהיה לבדו טעים יותר מהבורברה) , ואז גם מוסיפים זביב(צימוקים ?) לוז (שקדים ובעברית ציחה זה גם לוז !! תתפלאי!!! כמו מוז שהוא בננות וגם מוז !!! מה גם ? שכחתי) וגם הרימונים נראה לי שמים בהתחלה , לנו היה נהוג לקטוף את הרימון מליסי או המתוק עם הצבע ורוד לא אלבג`אלי בטעם למון וצבעו אדום בסוף אוגוסט וספטמבר , ומחביאים חלק בתחתי המקרר עד הבורברה האורטודוקסית , וגם מוסיפים כל מיני סוכריות למיניהם שחלק מהם נגנב ונאכל מבעוד מועד , מה לעשות היו ימים של אושר ונשים ידעו להכין בורברה , לא כמו היום לחוצות וקונות הכל מוכן , גם התבולה קונים היום פטרוזיליה קצוצה במחיר מופקע שלא יפגעו חלילה ידי המשי בקיצוצו , חח סתם בצחוק , מה גם שלא תרד בניית הציפורניים בקיצוצים למיניהם , או הבכי בלחתוך את הבצל , בעעע

יש צפון ויש צפווון ../images/Emo9.gif טוב כנראה שרק אצלינו

במשפחה אוכלים את זה כמרק - לא סמיך הכוונה ממש כמו מרק - אפילו מוזגם אותו בכוסות ולא בצלחות כפי שאחרים עושים... גם אנחנו משתמשים ברימון הורוד (מליסי), בעונה תמיד מחביאים לקראת הבורבארה
שקדים- מתייסני

michaeld1

New member
אז לייט את מוזמנת לטעום

מהבורבארה של הצפון. בורבארה ולא מרק

../images/Emo6.gif שו אזדק יעני?? בורבאריתנה מיש בורבארה??

בורבארה ונוס ואטייב מן בורבאריתקו

טייב בתיערף ת2ול

מישמיש מישמישיתקו מיש אזקא מן מישמיש מישמישיתנא לא2ונו מישמיש מישמישיתנא אזקא מישמיש מישמישיתקו

michaeld1

New member
מישמישמישמישמישמישמישמישמישמישמישמישמישמישמיש

זאבאט?

למעלה