לואיס קרול

Lady Alice

New member
../images/Emo77.gifלואיס קרול

חיפשתי היום בספריה של הביצפר שלי גירסא כלשהיא של אליסף גילתי במקום רק כמה ספרים די גרועים, ואחד וחצי שהם אשכרה טובים.
יופי לספריה שלנו. אבל רגע.. זה לא הפואנטה , נכון! *נזכרת* אכן. כולנו יודעים שהסופר החביב של הספר הזה ש 1. מעולם לא נישא ולא הקים משפחה 2.היה נוהג לבלות בחברת ילדות קטנות ומספר להן סיפורים. 3.היה מתמתיקאי 4. מעלה שאלות רבות בנוגע לחיים שלו, האם לואיס קרול היה פדופיל או שפוט אדם שהתחבר לילדים יותר מלמבוגרים, מה אתם אומרים?

לפי דעתי.....!!../images/Emo28.gif

כששומעים עליו בפעם הראשונה, זה נשמע כמו "אדם מבוגר מסתובב עם ילדות קטנות-זה פדופיל
..." אבל אחרי שקוראים את הספר, או אחרי שתמחילים לקרוא חמד עמודים ראשונים של הספר (כמוני
), רואים שהוא בעצם אדם חכם ובעל דמיון עצום...! אולי הוא סתם היה הומו...

grizelda

New member
:)

בימים עברו היה מקובל לבקש מההורים את הסכמתם לבלות מספר שעות תמימות עם בנותן הקטנות. קשה למצוא הוכחות לכך שהיו יחסים מיניים בין מבוגר לילד/ה בשנים הללו. כתבתי בהודעת ביוגרפיה הקודמת שלי שנמצאו תצלומי עירום של ה"ידידות-ילדות" של קרול ואשר נשרפו לאחר מותו. אבל יתכן שזו הדרך היחידה בה הביע את תשוקותיו כלפי הבנות. בכל אופן, המפגשים שנוצרו בינו לבין ידידותיו היו בהסכמה מלאה שלהן ושל הוריהן. במקרה של אליס, היא נפגשה ברוב המקרים עם לואיס קרול, יחד עם אחיותיה הגדולות. קשה להאמין שמגע מיני התקיים. אוף, חבל שאין לי את כל העבודה.

grizelda

New member
קשה לדון ללא הביוגרפיה

של לואיס קרול, אז הנה... דגתי עבודה שכתבתי עליו בכיתה ט' שלקוחה מהביוגרפיה שרנה ליטוון הוסיפה בסוף הספר ומתרגומים שלי של ביוגרפיות אינטרנטיות אחרות. לפחות, זה מה שהצלחתי לחלץ ממנה; ביוגרפיה/לואיס קרול שמו האמיתי של לואיס קרול היה צ’רלס לוטויג דודג’סון. הוא נולד בעיירה דוסבורי באנגליה ב 27 בינואר 1832. ונפטר ב 14 בינואר 1898. שבועיים לפני יום הולדתו ה 66 הוא החליט לחתום על ספרו בשם לואיס קרול, ובשם זה הוא מוכר בכל העולם. אבא שלו היה מוכר ומורה. צ'רלס היה הבן הבכור במשפחה והיו לו 10 אחים ואחיות. כבר כאשר היה ילד כתב שירים בחרוזים ומחזות ואהב להציג ולצייר. הוא שעשע את אחיותיו בתאטרון בובות וקסמים. אבא שלו לימד אותו עד גיל 12בבית ואחר כך הלך לבית הספר והצטיין בלימודים. בגיל 19, כשאמו נפטרה בגיל 47 והותירה משפחה בת 11 ילדים שכמעט כולם מתחת לגיל 20, לואיס עזב את הבית. לואיס קרול היה מורה למתמטיקה בקולג' לאחר שלמד את המקצוע באוניברסיטה. בשעות הפנאי חיבר ספר על גיאומטריה וחיבר חידות מתמטיות, משחקי הגיון, שירים וסיפורים. לואיס קרול היה רווק ללא ילדים. הוא אהב מאוד לשחק איתם. היו לו המון ידידים קטנים. הוא אהב לצלם ילדות קטנות בתחפושות שונות מסיפורי אגדות. בהדרגה עבר לתצלומים שקרול התייחס אליהם ביומנו כאל תצלומים ללא מלבושים אשר ציווה להשמידם לאחר מותו. אך מכל ידידותיו הקטנות הוא העניק לאליס לידל הקטנה הכי הרבה יחס. הוא ביטא את יחס זה במפורש במכתבו אליה לאחר שנים שכבר היתה נשואה ואם לבנים: "אני רואה בעיני רוחי בבהירות רבה, את זו אשר במשך שנים כה רבות, הייתה הילדה הידידה אידיאלית שלי. היו לי המון ילדות- ידידות מאז: אך הן היו דבר אחר." לאחר בקשות רבות ממכריו ואליס במיוחד דדודג'סון פנה לידיד שלו, קינגסל, סופר הילדים וביקש ממנו לחוות את דעתו על הסיפור . הוא נתן לבנו בן ה6 לקרוא מכיוון ש"הילדים הם השופטים הטובים ביותר". בנו קרא את הסיפור וחיווה את דעתו: "צריכים להיות שישים אלף ספרים כאלה, כדי שכל הילדים יוכלו לקרוא אותו". דודג'סון השתכנע לפרסם . הוא פרסם אותו בשם עט: "אליס בארץ הפלאות", למרות שבמחברת קרא לו "אליס מתחת לאדמה". במקום הציורים שלו החליט להוסיף לסיפור ציורים של המאייר המקצועי ג'ון טניאל. בשנת 1865 יצאה המהדורה הראשונה של אליס בארץ הפלאות. הספר התפרסם במהירות, תורגם להמון שפות, והלהיב ילדים והורים בכל העולם. אחרי 14 שנה כתב דודג'סון עוד ספר על אליס:" מבעד למראה ומה אליס מצאה שם." בואו נתחיל את הדיון לאחר שהשלמנו את הידע החסר...

סקיפי

New member
לפי הביוגרפיה

הוא היה סגור, ביישן, ודי פחד מאנשים. היחסים שלו עם הילדות מעולם לא הגיעו לשלב מיני, והוא התייחס אליהן כידידות. אין ספק שהוא לא היה שפוי לחלוטין- לא על פי המושגים לפיהם אנחנו שופטים כיום, מה שכמובן לא אומר שום דבר. אה, כן, הוא גם היה גאון.

grizelda

New member
שפיות

דווקא אני קיבלתי את הרושם שהוא היה שפוי לחלוטין במובנים החברתיים. הוא היה איש נעים הליכות, חביב על ילדים, משכיל ומתורבת. גם היום איש לא היה מחשיב אותו ל'מטורף', פשוט אדם בעל הרגלים ביזארים מסויימים. וגם אז כך הוא התקבל. לפחות, כך התרשמתי מהביוגרפיות

Lady Alice

New member
../images/Emo77.gif אולי

אולי זה בגלל שהיה לו יותר קל להתחבר עם ילדים, ועדין... למה הוא ציווה אם ככה לשרוף את אלבום התצלומים שלו שכלל תמונות ללא בגדים של הילדים, למה היו שם תמונות כאלה בכלל? ומצד שני, העבודה שלו והביישנות שלו והמהמעד שלו לא ממש נתנו לו את האפשרות. אז יכולהיות שייתכן שהיה לו סוד אפל שהסתיר בכך. ומצד שני הרבה דברים סותרים את זה.וזה רק על סף רעיון...

JeeNge

New member
מיאו.

שום פדופיל ושום בטיח, הוא פשוט מין דמות של פיטר פן שכמו בהרבה אגדות- עושה סמים.... תחשבי על רוב האגדות בעולם. מבוגרים שמחפשים את האסקפזים חזרה לילדות. כמו כולנו... רובנו לפחות, החלק הטוב

למעלה