קשה לדון ללא הביוגרפיה
של לואיס קרול, אז הנה... דגתי עבודה שכתבתי עליו בכיתה ט' שלקוחה מהביוגרפיה שרנה ליטוון הוסיפה בסוף הספר ומתרגומים שלי של ביוגרפיות אינטרנטיות אחרות. לפחות, זה מה שהצלחתי לחלץ ממנה; ביוגרפיה/לואיס קרול שמו האמיתי של לואיס קרול היה צ’רלס לוטויג דודג’סון. הוא נולד בעיירה דוסבורי באנגליה ב 27 בינואר 1832. ונפטר ב 14 בינואר 1898. שבועיים לפני יום הולדתו ה 66 הוא החליט לחתום על ספרו בשם לואיס קרול, ובשם זה הוא מוכר בכל העולם. אבא שלו היה מוכר ומורה. צ'רלס היה הבן הבכור במשפחה והיו לו 10 אחים ואחיות. כבר כאשר היה ילד כתב שירים בחרוזים ומחזות ואהב להציג ולצייר. הוא שעשע את אחיותיו בתאטרון בובות וקסמים. אבא שלו לימד אותו עד גיל 12בבית ואחר כך הלך לבית הספר והצטיין בלימודים. בגיל 19, כשאמו נפטרה בגיל 47 והותירה משפחה בת 11 ילדים שכמעט כולם מתחת לגיל 20, לואיס עזב את הבית. לואיס קרול היה מורה למתמטיקה בקולג' לאחר שלמד את המקצוע באוניברסיטה. בשעות הפנאי חיבר ספר על גיאומטריה וחיבר חידות מתמטיות, משחקי הגיון, שירים וסיפורים. לואיס קרול היה רווק ללא ילדים. הוא אהב מאוד לשחק איתם. היו לו המון ידידים קטנים. הוא אהב לצלם ילדות קטנות בתחפושות שונות מסיפורי אגדות. בהדרגה עבר לתצלומים שקרול התייחס אליהם ביומנו כאל תצלומים ללא מלבושים אשר ציווה להשמידם לאחר מותו. אך מכל ידידותיו הקטנות הוא העניק לאליס לידל הקטנה הכי הרבה יחס. הוא ביטא את יחס זה במפורש במכתבו אליה לאחר שנים שכבר היתה נשואה ואם לבנים: "אני רואה בעיני רוחי בבהירות רבה, את זו אשר במשך שנים כה רבות, הייתה הילדה הידידה אידיאלית שלי. היו לי המון ילדות- ידידות מאז: אך הן היו דבר אחר." לאחר בקשות רבות ממכריו ואליס במיוחד דדודג'סון פנה לידיד שלו, קינגסל, סופר הילדים וביקש ממנו לחוות את דעתו על הסיפור . הוא נתן לבנו בן ה6 לקרוא מכיוון ש"הילדים הם השופטים הטובים ביותר". בנו קרא את הסיפור וחיווה את דעתו: "צריכים להיות שישים אלף ספרים כאלה, כדי שכל הילדים יוכלו לקרוא אותו". דודג'סון השתכנע לפרסם . הוא פרסם אותו בשם עט: "אליס בארץ הפלאות", למרות שבמחברת קרא לו "אליס מתחת לאדמה". במקום הציורים שלו החליט להוסיף לסיפור ציורים של המאייר המקצועי ג'ון טניאל. בשנת 1865 יצאה המהדורה הראשונה של אליס בארץ הפלאות. הספר התפרסם במהירות, תורגם להמון שפות, והלהיב ילדים והורים בכל העולם. אחרי 14 שנה כתב דודג'סון עוד ספר על אליס:" מבעד למראה ומה אליס מצאה שם." בואו נתחיל את הדיון לאחר שהשלמנו את הידע החסר...