SHANA TOVA

• פותח הנושא niya
  • פורסם בתאריך

niya

New member
../images/Emo76.gif../images/Emo74.gif../images/Emo75.gifSHANA TOVA

hi everyone I am in India now, and wanted to wish all of you a happy new year
you will not beleive it - the Indians have a pesrian accent!!! and some words are similar - like numbers and "sabgi" I can't wrote a lot, but i'm happy to see you are still here in the forum... will see you in about a month shana tova to all of you, your families ang\d friens, and to all israel

JUN JUN

New member
תרגום

נייה מאחלת שנה טובה היא כותבת : אני בהודו עכשיו ורציתי לאחל לכם שנה טובה אתם לא תאמינו, להודים יש מבטא פרסי יש מילים דומות כמו "סאבזי" ומספרים אני לא יכולה לכתוב הרבה אבל אני שמחה לראות שאתם עדיין פה בפורום נתראה בעוד כחודש שנה טובה לכולכם, למשפחותיכם ולחבריכם ולכל ישראל נייה

JUN JUN

New member
נייה אל תדאגי

כולם מתנהגים יפה, השידוכים משגשגים
ויש לנו רק בשורות טובות
עידכונים מהשטח: gamari התחתן, פרויז זכה באיזה
בתחרות ומאז הסב את מקצועו למפענח שמות ומזלות מקצועי, רונן הכין חלביבי
, כמה חברה הצטרפו וכמה התאדו ...כמה השתדכו
...הכל טוב. אני מקווה שאת נהנת בהודו, ואני מאוד ממליצה לך לאכול "סאג פניר" אם את כבר שם, זה מזכיר חורשט סאבזי במראה (ירוק כזה) אבל זה בכלל עשוי מתרד וגבינה, מוגש עם אורז לבן. פשוט טעים.
תזהרי מהפילים והפרות, שמעתי שהם מסתובבים חופשי שם ברחובות
תבלי ושתמרי על עצמך , אל תדאגי הכל תחת קונטרול פה,
JUN JUN

פרויז1

New member
שנה טובה ומבורכת.

טוןב לשמוע ממך, וטוב שכתבת לנו. אנחנו בציפייה דרוכה שתהני ותחזרי בשלום הביתה. לארץ המשוגעת - אבל הביתה.
תני את שמך הפרטי ואציגצ לך ניתוח אופי ותכונות, וכ"ו לפי הקבלה בשיטת : קרה/הקלד.
מה שג'ון ג'ון סיפרה לך. תרכזי חוויות/תמונות ותגיעי הלום ! שלום!

yoon13

New member
שנה טובה ומבורכת

שתהיה שנה טובה ומתוקה שנת שלום ועשייה שנה פוריה מלאה ברכה ואלוקים יברך את עמו ישראל ויחזיר את גלעד שליט הביתה בשלום אמן ואמן

ritosh

New member
../images/Emo74.gif../images/Emo75.gifשנה טובה ידידי../images/Emo140.gif

לא שכחתי אתכם פורום מקסים! קצת בעיות אישיות ובע"ה הכל יעבור. מאחלת לכם שנת בריאות ואושר,בשורות טובות וחיים טובים! ומעט באיחור, ברכות מזל טוב ל"בולבול הקבולבול"......gamari .

s h i r i n 1 0

New member
היי שנה טובה לך אי שם בהודו מקווים

שאת ממשיכה להנות ולשמור על עצמך.העיקר שיהיה לך לכל חברי הפורום המועצה הפרלמנט וכו........... פרויז בבקשה לא לצחוק שנה טובה ומתוקה כדבש שכל משאלותיכים יתגשמו ,שכל בית בישראל יזכה לעלות לתורה את בני המצווה או לחתן את הבן או הבת ושיקימו בית כשר בישראל. דרך אני מאד נהנת להיות כאן בפורום ולשמוע שירים בפרסית.

s h i r i n 1 0

New member
עוד ברכה לכל חברי הפורום

לעם הפרסי אשר בארץ ישראל ולכל תושבי ישראל.

שנה טובה ידידיי

ללא ספק - הפורום הזה היה אחד הדברים המבורכים שקרו השנה
בדיוק חוזר מסבתא שלי. ניסיתי לשנן את הברכה: סָד וּבִיס סָלָה חוּבּ בֶּרָאסֶט (פלוס מינוס טעויות הגיה שלי) ותרגום: "שתגיעו למאה ועשרים שנים טובות". מי אמר שפרסים קמצנים? לא מאחלים רק שנה טובה אחת
מאה ועשרים און דה האוס. יאללה. יש לי גונדי נכודי להכין
שנה טובה, הרבה בריאות, אסף.

יפה, כן. זאת בדיוק הברכה שברכתי היום את סבא

וסבתא שלי שאירחו אותי כל כך יפה בחג. לפי ידיעתי, זו ההגייה התקנית, או לפחות כך אנחנו אומרים (אפגאנים): sad o bist salaye xub beresi או: sad o bist sale xub beresi sad (صد) - מאה bist - (بیست) - עשרים sal (سال) - שנה xub (خوب) - טוב beresi (برسی) - תגיע
בפרסית תווית הריבוי היא a ולכן sal היא שנה ו-sala פירושו "שנים", אבל הרבה פעמים נוהגים לקצר ולומר בצורת היחיד, אפילו שמתכוונים לרבים. לכן שתי צורות הביטוי נכונות.
בפרסית התואר נשאר תמיד באותה צורה בסיסית, ולא הופכים אותו לצורת רבים (גם אין לו כלל צורת רבים), גם אם שם העצם הוא ברבים, וזה בניגוד לעברית! سال خوب وشیرینی. همیشه سلامت وخوشحال باشی! تا صد بیست سال خوب برسی!

שנה טובה לכולם ../images/Emo75.gif ../images/Emo74.gif

שנה טובה שנת שלום, שנת הגשמתו של כל חלום, שנה טובה שנה מוצלחת שנת שגשוג פריחה ונחת, שנת בריאות הנפש, שנת בריאות הגוף, שנה שבה ננסוק-נמריא נעוף, שנה של אושר, שנה של כושר, שנת אמת תמימות ויושר. שנהיה מאושרים כל דקה ודקה, ושלכולנו תהיה שנה קסומה ומתוקה......., שלכם באהבה, ליה

פרויז1

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo9.gif יפה ליה!!!

את חייבת ללמד אותי איך מצרפים לפה תמונה!!!

למעלה