עובדת זרה

חודוס

New member
../images/Emo75.gifעובדת זרה

אני בודקת אפשרות להביא עובדת זרה לאמא,והשאלה היא האם העובדת יכולה לשון עם אמא באותו חדר,כי פשוט אין מקום אחר. בברכת שנה טובה ,אידה

שריוש2

New member
שלום חודוס!

האם החדר של אמא מספיק גדול, כדי להכניס עוד מיטה..? זה יכול להיות טוב כי ככה העובדת תוכל לשמוע עם אמך מתעוררת בלילה.. למרות ששמעתי הרבה מקרים בהם העובדת ישנה בסלון כי אין עוד חדר נוסף בבית.. בקיצור, אני חושבת שזה נתון לשיקולכם.. שנה טובה!!

חודוס

New member
שנה טובה ותודה

כן החדר מספיק גדול וניתן בהחלט להכניס עוד מיטה.שאלתי את השאלה משום שאמרו שלא ניתן להביא עובדת זרה ללא הקצאת חדר פרטי ודי נבהלתי.ושוב תודה ושנה טובה

שריוש2

New member
האא... לא..

מוזר... לא שמעתי על דבר כזה אף פעם... (לפחות לא כשהבאנו פיליפינית לסבתי).. אבל אני יודעת שהאחות של הפיליפינית של סבתי (שגם עובדת כאן), ישנה בסלון הבית של המטופל.. (עד כמה שזה יכול להחשב לחדר פרטי)... שנה טובה!!!

ronnyw

New member
חדר לפיליפינית

אני חושבת שאם אין חדר מיוחד לה, וודאי שהיא יכולה לישון עם סבתך, רק וודאו שיש לה תנאים אישיים כמו מיטה (ולא כיסא נוח אילתור אחר), שמיכה נורמאלית, מקום בארון לחפצים, הרשו לה לתלות או לשים את התמונות של בני משפחתה (זה נושא מאוד חשוב להם. זו מין שמירת קשר עם הבית) וכו', כלומר שיהיה לה נוח ו"ביתי" עד כמה שאפשר. אני יכולה לספר לך שבבית הורי המרווח, אחת הפיליפיניות העדיפה לישון עם אבי בחדר (ולא עם המטפלת האחרת בחדר של שתיהן) כי ככה היא שומעת כל ציוץ של אבא שלי ברגע שמתחיל ויכולה לתת פתרון עוד לפני שהוא לגמרי מתעורר ועושה עניינים. כל החפצים שלה (+תמונות, מזכרות, עיינייני גלנטריה וכו') + מיטה נוספת עדיין בחדר של שתיהן, אבל היא ישנה בחדר של אבא שלי. היתה תקופה שהשניה ישנה בחדר של אימא שלי, אבל חזרה לחדר המטפלות, כי אימא שלי עושה פחות בעיות בלילות. כל זה כדי לאמר לך שבהחלט היא יכולה לישון עם המטופל שלה. שנה טובה

חודוס

New member
ועד שאלה באותו הנושא

האם כך הדבר גם אם מדובר במטפלת ממזרח אירופה

שריוש2

New member
אין לי..

אין לי מושג, אבל אני חושבת שכך הדבר גם עם מטפלת ממזרח אירופה.. לא נראה לי שמשנה מטפלת ממזרח אירופה, מהפיליפינים או מכל מקום אחר.. מטפלת זו מטפלת.. אבל אולי אני טועה.. שתהיה שנה ובה לך ולמשפחתך!!

ronnyw

New member
חודוס,

לא יודעת לענות לך, אבל חברת כח האדם, איתה אתה עובד, אמורה לדעת ...

ענתי44

New member
אותם התנאים

לחברה שלי היתה עובדת מרומניה שישנה באותו חדר של הילד בו טיפלה ( ילד עם נכות קשה) היא קיבלה מיטה נוחה, ארון וכל התנאים. באופן כללי, צריך לזכור שהעובדים בסיעוד עובדים בעבודה קשה ומייגעת וזקוקים לתנאים נוחים. אבל אם אין חדר נוסף בבית ניתן להלין אותם באותו חדר עם המטופל או בסלון.

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifשנה טובה ובקר טוב. חודוסלענינך:

כשאת מזמינה בחברת כ.א. מטפלת את מודיעה מראש מה את רוצה. למשל אני העמדתי את התנאים האלה : מעדיפה אשה. מעדיפה פיליפינית לא מעשנת. לא נמוכה, כדי שיהיה לה כח. לפעמים מגיעות גוזלות רזות ) נשואה. (כדי שלא יהיו לה עיסוקים....) ושתגור עם החולה בחדר ושתבין אנגלית בסיסית לפחות. שיום החופש יהיה שבת ( כי אני עובדת בימות השבוע) וכל זה מדוע ? כי הן חותמות חוזה עוד בפיליפינים, ובחוזה רשום כל מה שבקשת. ! ! כשתקבלי את החוזה עם התמונה שלה תיראי עם כל מה שבקשת רשום. ! ! חברת כ.א. יש לה נציג שמראיין שם ומחתים על התנאים. אם לא יחתמו מראש - זה פתח לצרות ועלול להיווצר מצב שהיא לא תסכים בארץ לתנאים המיוחדים. כי הן לומדות מהר מאוד את התנאים המועדפים עליהן. אבל חתימה בכל זאת מרתיעה. כך אני פעלתי. אם תירצי אתן לך את החברה שדרכה ייבאתי, הם גם סייעו לי במשבר שהיה לי עם העובדת. והם גם לא שודדים, לא את המייבא ולא את המטפלת. שלא תדעי איזה אנשים יש בשוק הזה. שנה טוב. מאסתר.

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifשנה טובה, אתמול היה נפלא.

אני חושבת שעשיתי משהוא מאוד חכם. מאחר ולא יעלה על דעתי, שאלך להתארח אצל אחת ממשפחות המחותנים שלי ואעזוב את שלמהלי לבד בערב חג עם המטפלת ( למרות שכבר אינו מבין דבר ) אני לא הייתי מסוגלת לשבת שם, כי האוכל היה נתקע לי בגרון. אז הודעתי לכולם, שאני מקיימת סעודת חג בצהריים כמו בכל יום שישי מזה 20 שנה. אז כל הילדים והנכדים ואחותי כולם באו ועשינו שמח, ושרנו וצחקנו ונתתי מתנות-חג.( כולל למטפלת ) כולם נישקו את שלמה ואמרו לו שנה טובה. ובשעה 1700 הכל הסתיים, כל משפחה הלכה למשפחת המחותנים לסעודת חג שניה. ניקינו את המטבח. וכולם אמרו לי תודה רבה לדעתי הקלתי עליהם את הדילמה היכן לחגוג ומה יהיה עם אמא . אז אני לא אמא מעיקה , למרות שאני ממוצא פולני מכל הצדדים. פתרון יפה , לא ? ! לזה קוראים win win situation כולם יוצאים נשכרים. שנה טובה מאסתר. .

חודוס

New member
שנה טובה אסתר

תודה על העצות .כיוון שאמא שלי דוברת גם רוסית והיא עדיין במצב שהיא מתקשרת עם הסביבה חשבתי לנכון להביא עובדת דוברת רוסית ,כדי שתוכל לדבר איתה .האם גם איתם ניתן לחתום על תנאים כאלו.אשמח לקבל פרטים על החברה המומלצת. שיהיה המשך חג נחמד אידה

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifאידה, את יכולה להציב את כל התנאים שאת

חושבת שיקלו על חייך. מאוד חשוב שיהיה לאמא עם מי לדבר. לגבי כל הזמנת עובת זרה-את יכולה להציב כל תנאי. ותעמדי על כך שיתאמצו. אני בטוחה שינסו לרפות את ידיך, כידי להקל על עצמם. אז אל תוותרי על הדרישות, כי זה כמעט כמו חתונה. מה שמסכימים לפני - זה תופס.

למעלה