היום ב-
אנשים

imdark

New member
אצל שביט

בבית קניתי ב400 הלוח בא עם אבנים ועם קופסאות פלסטיק בשבילם האבנים גם מפלסטיק אבל אני לא מתלונן למרות שאין להם אותה הרגשה של אבני זכוכית(הם מחוספסות ולא ממש מבריקות) אבל בכל זאת יש לוח קטן שעולה 120 יחד עם אבנים שהוא גם טוב(צד אחד 9*9 השני 5*5) והוא עשוי עץ עם תמונות של היקרו סאי אקירה ואקארי יש הרבה ספרים טובים שגם עולים 120 ומעלה

imdark

New member
אני גר בהרצליה

ועם היה הייתי קונה אבל לקנות אפשר רק בראש העין

eden242

New member
תתחדש בנאדם

נממ, עושה רושם שגו זה עסק יקר. פלעכצנמ.

imdark

New member
תלוי מה את רואה כיקר

יש גם לוחות שעולים 5,000 (לשביט יש אחד) והרבה מעל זה אני לא רואה גו כשיגעון חולף זהו משחק בין 4000 שנה שמסובך יותר מכל משחק קופסה שקיים היום והוא נותן לי להרגיש טוב אין לי מושג למה (פעם הייתי אלוף הרצליה ביוגי הו {הרבה הרבה יותר קל}) גו הוא שפה מלאה מחשבות ורגשות הוא חי וקיים ואין שום מחשב בעולם שמסוגל לשחק מול שחקן שמתחת ל8KYU יש שמועות על איזה מחשב על בסין שיכול לשחק 5 אבל גם למחשב על יש חולשות משלו אומרים שצריך יותר ממאה שנה בשביל לפתח מחשב שאפילו יתקרב לשחק בדאן אבל עוד מאה שנה רוב הסיכויים אני כבר לא יחיה ועם כן אז עד אז אני כבר מקווה להיות לפחות דאן 5

eden242

New member
בנאדם, או שאתה

גאון, או שאני באקה.
אני לא רואה יו-גי-הו או משהו אבל לאחי הקטן יש איזה 500 קלפים והוא משוויץ שהוא יודע לשחק
מקווה שאתה יותר טוב מזה.

imdark

New member
זה לא קשור לכמות

יו גי הו הוא משחק מצומצם אבל מבוסס מאוד על מזל למרות שברגע שאת מעמין באצמך אין אף אחד שיכול לנצח אותך הייתה תקופה שבה הייתי ישן עם הקלפים וזוכר בעל פה כל קלף שקיים במשחק (שיננתי הכל מהאינטרנט) הקרתי את כל השימושים הפשריים של הקלפים שלי ובסופו של דבר בניתי את האסטרגיה המושלמת ניצחון בתור אחד ואז הפסקתי (מה טוב משחק כאשר יש לך ניצחון בתור אחד?) יש בבית אדיין כמה חלקים של אקסודיה מקורי שזכיתי בו (את רוב הקלפים שלי נתתי לשחקנים שהיו צריכים עזרה ואת אקסודיה חילקתי)

kuroi kiato

New member
יש כבר תוכנת מחשב שמסוגלת לשחק dan

היא יכולה להגיע עד 10 dan! ותאמינו לי היא לא מוותרת (מחשב יכול לראות כמה וכמה צעדים קדימה). התוכנה נקראת The Many Faces of Go והרמה הנמוכה ביותר שלה היא 1 dan. יש תוכנות רבות כמוה כך שאני לא חושב שיהיה נכון לומר שתוכנה לא משחקת גו. מה שכן נכון זה שעדיין לא המציאו תוכנה שתנצח את אלוף העולם.

Ferma

New member
../images/Emo48.gifשטויות במיץ../images/Emo48.gif

בוקר טוב!
ניגש ישר לעניין, אין תוכנה שירדה מתחת ל-8 או 6 Kyu; והנה מהאתר הרשמי של Many Faces Of Go - היוצר שלה כותב:
"Many Faces maintains a rank of around 10 Kyu on NNGS, based on hundreds of games against many different players."​
תרגום לטובת הכלל: "Many Faces(קיצור לשם התוכנה) מחזיקה דירוג של 10 Kyu ב-NNGS (שם של שרת גו מוכר באינטרנט), על-סמך מאות משחקים נגד שחקנים שונים." כאמור - אין תוכנת גו חזקה על כדי רמה של 1dan של החובבנים... זה אחד הפלאים של גו (כי שחמט כבר הצליחו ליצור) - והרבה מתכנתים כיום חושבים שזה אחד המפתחות לאינטלגנציה מלאכותית. הרי מספר המהלכים והאפשרויות שעל תוכנת גו לנתח גדול פי הרבה מאוד ממספר המולקולות ביקום (לא, זו לא הגזמה - זה עובדה קומבינטורית). ולכן קשה מאוד אם לא בלתי אפשרי (בטח לא עם המחשבים של ימנו - אפילו מחשבי העל) ליצור תוכנת גו שתחשב מספיק מהלכים קדימה ומספיק אפשרויות כמו שתוכנות שחמט עושות... אבל אם תצליח למצוא אחת כזו - אני מוריד בפנייך את הכובע ומוחק כל מה שאמרתי - רק תהיה בטוח שאתה מביא עובדות.
שיהיה לך ולכולנו יום מצויין!

imdark

New member
יש שמועה

על מחשב על סיני שאומרים שמשחק 5K אבל עם יש הסינים בטח שומרים אליו טוב טוב כדי ללמוד ממנו ושח יש תוכנה שהיא החמישית בעולם תאורתית היום היא הרביעית(אחרי שקפסרסקי עזב)

Ferma

New member
גם אני שמעתי שמועה כזו...

אבל אין היום מתחת לזה זה בטוח. בשחמט - יש תוכנה שניצחה את קספרוב, אבל בטרוניר החוזר היא יצאה איתו תיקו. קספרוב מוערך כשחקן הטוב ביותר בעולם. אבל כאמור הוא פרש (אני מאמין שהתכוונת אליו ולא אל קפסרסקי). התוכנה היא Deep Blue וזאת שניצחה את קספרוב עבדה על 6 מעבדים. כלומר הגרסא הביתית בהחלט יכול להיות שהיא מדורגת כרביעית בעולם. אבל הגרסא האמיתי ראשון או שני. אולי ככל שטכנולוגית המיחשוב תתקדם כך נוכל למצוא מחשבים ברמה גבוהה יותר ויותר. אני מאמין שיקח עוד הרבה זמן עד שנוכל לפתח מחשב ברמה של מקצוענים. אבל כשאני אלמד את תורת המשחקים אני בטח אגלה ש-גו כמו שחמט אינו משחק במובן המתמטי. עד אז
לכולנו

imdark

New member
כן קספרוב

סליחה אני ממש מבולבל ובקשר לגו משארים שבעוד 100 שנה יהיה מחשב שכזה שאנשים יבינו את השוני בין K5 לבין PRODAN בעיות שK10 צריך כמה דקות דאן זוכר בעל פה אני דרך אגב להפתעתי פותר בעיות של 10 אבל לא תמיד זה אדיין די קשה לי אבל אני מסוגל

imdark

New member
אין דבר כזה דאן 10

יש 9PRO אני גם יכול לקרוא כמה מהלכים קדימה (הרבה יותר טוב מכל תוכנה) ואין דבר כזה אלוף עולם בגו בגלל שאין תחרות עולמית יש השחקן הטוב ביותר שזה בדרך כלל מי שמחזיר הכי הרבה תארים

למעלה