בטטה

ariane

New member
../images/Emo71.gifבטטה

לא אדבר על הצורה שלי אבל על אוכל. היום נתתי לעדן טיפה בטטה. איך הגעתי לזה? אז ככה: כבר כמה ימים שהיה נראה לי שעדן לא מרוצה מהאוכל שלה. הייתה נושכת אותי כל הזמן כאילו רוצה משהו אחר מחלב אם. וגם רוצה לאכול כל שעה או לפעמים חצי שעה!! בנוסף לזה שאיזה אחות מטומטמת בטיפת חלב אמרה שעדן לא משמינה מספיק וצריך לתת לה תוספת תחליף חלב, וזה אני נגד. מאתמול אני מתלבטת, קוראת כל מיני ספרים שיש לי בבית וכולם אומרים את הכל וההפך, ממש לא עוזר!!! אז החלטתי ללכת לפי האינסטיקט האמאי שלי שאמר לי לתת לה קצת בטטה כדי ליראות איך היא מגיבה על אוכל מוצק. אז הרבבתי טיפה בטטה עם שמן זית ונתתי לה בצהריים. היא הייתה כולה אושר. בלעה את הכל בכיף, שום דבר לא יצא החוצה כמו שאומרים בספרים שקורה בהתחלה של מוצק. היא הגיבה כאילו היא תמיד אכלה עם כפית!!! בעלי חושב שאני מתורפת שעשיתי את זה כי ממליצים להתחיל לגוון את האוכל אחרי גיל חצי שנה אבל גם כל הזמן אומרים שכל תינוק הוא שונה אז אולי עדן זקוקה לאוכל יותר עשיר כבר עכשיו. יש לציין שגם בזמן האחרון היא הייתה מסתכלת עלינו כשאוכלים במבעת:"ומה איתי??". בקיצור אני לא יודעת מה אתן חושבות על זה אבל אני לא חושבת שעשיתי משהו כל כך נורא.... כן??

happy

New member
ליהי אוכלת מוצקים מגיל 5.5 חודשים

בהתחלה היא אכלה מרק עם בטטה, תפוא, קישוא דלעת וגזר. פשוט בישלתי את הירקות האלו במים וטחנתי. היא מאוד אהבה. אני חושבת שלא כדאי להוסיף שמן זית.

happy

New member
מומלץ לא לתבל

את האוכל של הקטנים בכלום. לכן אני חושבת שבהתלה לא כדאי להוסיף שמן זית.

האמת, אני לא חושבת שיש בעיה בשמן

זית. ולמעשה גם לא בתבלינים. אצלי הגומבוץ סירב לאכול גזר שבושל במים. שלפתי לו גזר מן במרק המשפחתי (המתובל בפטרוזליה שום וכו') והוא אכל בשקיקה. מובן, שעדיף לא לתת (גם למבוגרים, אגב) מונסודיום גלוטומט וכו', אבל מה רע בשמן זית, שום וחבריהם?

אני מתבלת לה בשמן זית כזית

שמה מעט סלרי {לא טוחנת את הסלרי, רק בשלב האידוי} והיא פשוט זוללת, יש כמובן עדיפות לירקות המתקתקים כמו דלעת וגזר, אבל גם הקישוא והתפו"א אהובים לא פחות. פה, בצרפת הרופא שלה הציע לה שמן זית, לכן אני לא מהססת לשים לה והיא מרגישה טפו טפו בסדר.

טאניוש

New member
אז ככה...

התינוק מוכן למוצקים בגיל 4-6 חודשים, ונחשב שכולם מוכנים בגיל 6 חודשים, לכן ממליצים להתחיל בגיל זה. אם עדן מגלה עיניין באוכל, אוכלת יפה מהכפית, יושבת עם תמיכה (אחרת לא תוכל לבלוע), מקצרת הפסקות בין הארוחות כנראה שהיא באמת מוכנה
. שיהיה לך בתאבון מתוקונת
. וכן, גם אני חושבת שקצת מוקדם לשמן זית.

פלגיה

New member
אני חושבת שאם ילד אוכל - הוא צריך

לאכול. 6 חודשים לאכילת מוצקים זאת אופנה היום, וזה גיל ממוצע. עם הגדולה שלי לחצו עלי החל מגיל 3 חודשים להתחיל. אם היא הכניסה לפה ובלעה בלי בעיות - סימן שזה מתאים לה וטוב לה. ברכות

ariane

New member
עדכון בטטה

לא נראה לי שאני שוב אתן לעדן בטטה או משהו אחר עד גיל חצי שנה. בערב היא התחילה לצרוח וכעב לה הבטן נורא. התקשרתי לרופא והוא אמר שאסור לתת שום דבר עד גיל חצי שנה... אבל שגם זה לא תקין שהיא רוצה לאכול לעיתים כל כך קרובות והוסיף(כמו כל ישראלי ממוצה) "אבל זה לא לטלפון". אז אלך אליו בשבוע הבא ונראה מה יש לו להגיד על הגברת שלי עם אובססיה לציצי. זה מאוד מתיש אותי להכיל אותה כל היום, אין לי זמן לעשות שום דבר. בעלי אומר שזה קפיצת גדילה אבל אם זה היא אמורה לגדול לפחות 20 סמ'!!! אם יש לכן פתרון... וולקום

קובולט

New member
בטטה וכו'

תראי יקירתי אנחנו קיבלנו מרקים כבר בגיל 3 חודשים מעורבבים טוב עם כל מיני טוב הארץ. אנחנו התחלנו עם מוצקים בגיל 4 חודשים אומנם לא הלך חלק אבל עד היום הבטטה לבד היא המועדפת על בר, אז בבקשה. מה שכן צריך לצפות לכך שעל כל שינוי בתזונה כולל תחליף חלב הבטן הקטנה והרגישה תגיב קצת אחרת אז לשים לב לדעת ממה זה נובע. אולי תנסי לשאוב חלב ולתת לה בכפית ככה היא עדין אוכלת את הטוב ביותר בצורה שתהיה לך קצת יותר נוחה + תתאמנו לדבר האמיתי אכילה בכפית.... מה דעתך? מה דעת המומחיות הנוספות? בדר"כ מה שקורה עם הכפית זה שאת נותנת לילד ברזל מגעיל בכפית ופתאום הכפית גם מכילה אוכל אז הוא חושב שזה ברזל ומייד יורק!!! בכל אופן יקירתי אם יש לך כוח כבר לבשל ולא להמשיך להתפנק על ציצי שווה עוד כמה ניסיונות לפי עניות דעתי ולא לסכול אותי בלי הסברים למה אני טועה.... נשיקות

ariane

New member
לגבי ברזל

העניין הוא שעדן חולה על הברזל שלה וכל בוקר חותפת לי את כפית אז היא דווקא שמחה מאוד לראות את הכפית והתאכזבה קלות כשגילתה שזה לא ברזל. ולגבי שאיבה, פשוט אין לי אפשרות כרגע כי היא רוצה כל הזמן לאכול אז אין לי זמן מספיק ארוך בין ההנקות כדי לשאוב ובעצם העניין הוא לא הכפית אבל לתת לה משהו שיותר ממלא לה את הבטן אז אם אני נותנת לה חלב שלי לא עשיתי כלום בזה... בכל זאת נראה לי שאני עוד אחכה קצת כדי לחדש את העניין... כולה עוד חודש ותהיה בת חצי שנה.

תמי ס

New member
אריאן

אני יודעת שהיום ההמלצה היא להמתין לגיל חצי שנה, אני יכולה לספר לך שבתקופה בה נולדו ילדיי הגדולים, התחלנו פירות בגיל 4 חודשים וירקות בגיל 5 חודשים (או שאולי זה היה 3 ו-4 חודשים? לא ממש זוכרת), אז בעצם ההמלצה להמתין חצי שנה היא די חדשה (ואני אמא עתיקה). אני לא חושבת שאת מטורפת, אני חושבת שיש לך אינסטיקנט בריא ועובדה שעדן אכלה בהתלהבות, מה שכן, הייתי מורידה את השמן זית, אין צורך בו ונראה לי שזה מה שעשה לה כאב בטן. אז בקיצור, ממש לא עשית משהו נורא, תירגעי.

זה בסדר

העובדה היא שהארצות ארופה עדיין מתחילים מוצקים בגיל 4 חודשים. כמו שכבר כתבו לך, יש שונות גדולה בין ילדים. יש ילדים הבשלים יותר מוקדם (ולפי הסימנים שתארת עדן בינהם) ויש שבשלים רק בגיל 7-8 חודשים. ההמלצה של משרד הבריאות אמורה להתאים לכולם, או לפחות לרוב, אז היא חצי שנה. לא יקרה לעדן, כמובן, שום נזק אם היא רק תינק עוד חודש חודשיים, אבל גם לא יגרם לה נזק אם היא תאכל מעט מוצקים (במיוחד שכרגע מדובר יותר בטעימות ופחות בארוחות). מה שכן, לוקח די הרבה זמן עד שמנה כזו ממש מחליפה הנקה וזה גם דל יותר מבחינה קלורית, כך שלא הייתי תולה בזה תקוות רבות ל"הפוגות" גדולות יותר בין הארוחות.

רונה 4

New member
שני התחילה מוצקים בגיל 5 חודשים

ע"פ ההנחייה של טיפת חלב אז. בדיעבד אני לא יודעת אם זה היה טוב, כי היא הסכימה לאכול אז רק מרקם חלק לחלוטין, אולי זה היה מוקדם מידי, לא יודעת, אבל עד היום יש לנו בעיות אוכל שונות איתה. עם יאיר חיכיתי לגיל חצי שנה, הייתי באיזושהי הרצאה על התחלת מוצקים, והתחלתי עם בננה מעוכה במזלג, אח"כ בטטה מעוכה ועכשיו גם תפוח-אדמה (פירה) שהוא משוגע עליו. לא הוספתי אף פעם שמן זית, אולי באמת תנסי פעם אחת בלי? ואם לא אז עוד חודש... אם בכל זאת יש לה רגישות דווקא לבטטה, תנסי משהו אחר כל פעם ותבדקי רגישות אליו, כפית שתיים בהתחלה, ואח"כ לעלות בהדרגה.

נוריה

New member
מוצקים

נכון שבעבר המליצו לתת מוצקים בגיל 3-4 חודשים אבל לא ידעו אז מה שיודעים היום... הקיבה של התינוק איננה ערוכה לעיכול מוצקים בגיל כה מוקדם ורק לקראת גיל 1/2 שנה יש מוכנות גופנית לקליטה של מזון שאיננו חלב. יש אסכולה הטוענת שיש לדחות את מתן המוצקים עד גיל 8-10 חודשים אפילו, ואז התינוק מקבל ישר "אוכל אצבעות" ולא מחיות חלקלקות וזה טבעי יותר. בעבר הרחוק, ובתרבויות אחרות משלנו, תינוקות לא מקבלים מוצקים עד גיל שנה לפחות. אני רק אוסיף גם שמבחינה מוטורית, צריכה להיות איזשהי יכולת של אחיזת הראש ויציבות שלו ושל שרירי חגורת הכתפיים כדי להצליח להפעיל כראוי את שרירי הפה והבליעה. זו אחת הסיבות שהיו לא מעט בעיות בהאכלת מוצקים בגיל 3-4 חודשים שעדיין אין יכולת יצוב טובה מספיק. מה הקשר, תשאלו? אז הקשר הוא שכשתינוק צריך בעת ובעונה אחת גם להתמודד עם המוצקים וגם להחזיק את גופו, זה קשה לו והוא לרוב ידחה את אחת מהמטלות. תינוקות שבגיל 1/2 שנה הם מאחרים מבחינה מוטורית, מבחינה סטטיסטית, הם גם לא ישמחו לקבל מוצקים ויעשו צרות לאמא ולמטפלת. תינוקות אלו (שהייתי מעורבת במחקר לגביהם), יפסיקו לתת להם מוצקים, יקבלו "דחיפה" מוטורית באמצעות טיפול קצר של ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה, ואח"כ שוב יציגו להם את המוצקים - הפלא ופלא, אוכלים בתאווה ובהנאה. אני רוצה שוב להמליץ לכולן כאן להגיע להרצאה של טובה קראוזה - דיאטנית קלינית - בנוגע להתחלת מוצקים. כל מילה שלה זהב. היא נותנת הרצאות אחת לחודש-חודשיים בדיאדה. (אין לי אחוזים... היא באמת שווה). וגם הספר "טעמים ראשונים" מעולה.

למעלה