da87

New member
../images/Emo70.gif

הרבה כאן טוענים טענה שבעיני נראית חסרת כל הגיון- הם אומרים שממילא אנחנו לא מקיימים תרי"ג מצוות אז אנחנו יכולים להרשות לעצמנו ליפול גם בעוד מצווה. והרי מה ההגיון?! הרעיון הוא שננסה לקיים כמה שיותר מצוות בשאיפה להגיע לכמות המירבית שניתן לקיים. כמובן שאף אחד מאיתנו לא מגיע לשלמות כזאת אבל לדעתי צריך לנסות- אז נכון- יש איסור לשון הרע שאת זה כמעט אף אחד לא מקיים אבל זה שנופלים במצווה אחת שהיא הקשה מכולם אין זה אומר שניתן לוותר לעצמנו ולומר "לא נורא, אז ניפול בעוד מצווה, לא יקרה כלום..." גם אני אומר את זה לעצמי לפעמים אבל אני לא חושב שזה דבר כ"כ בריא להפוך את זה לדרך קבע. ובהקשר שלנו- אני באמת יודע עד כמה זה קשה לדעת שחיי אושר, שחיים עם אהבה אמיתית הם אצלנו קצת בעיתיים אבל אני חושב שחובה למצוא דרך להתמודד אין לי מושג איך אבל חייבים. אני חושב שבריחה מהדת זו לא דרך, שוויתור לעצמנו ע"י אמירה כמו: "אנחנו גם ככה חוטאים אז מה זה משנה אם נחטא גם בזה" זו לא דרך...שוב, אני לא יודע מה כן הדרך אבל אני כן יודע שאלו לא דרכים ושאסור לנו להתייאש ולוותר לעצמנו, אנחנו חייבים לעשות הכל ע"מ להצליח, ע"מ להתמודד ואם באמת נצליח ונמצא את דרך השילוב המושלמת-אשרינו...

למעלה