נעה שחר

New member
../images/Emo70.gif

... אני מוחה על שלקחו את יום האם והחליפו אותו ביום המשפחה - על תשעת החודשים שגידלתי בתוכי את הילד ובתמורה איבדתי את צורתי המקורית, גופי נחרש בסימני מתיחה ויצאו לי ורידים ברגליים מגיע לי לפחות יום אחד בשנה שיטרחו להגיד לי תודה – על השעות ההן בחדר לידה הארוכות והכואבות בגלל שאחת פעם אכלה תפוח אסור בגן עדן , אני נענשתי ודחפתי, ונשמתי, והתאמצתי, ובתמורה קיבלתי הליכה של ברווזה מגיע לי לפחות יום אחד בשנה שיטרחו להגיד לי תודה על השנה הראשונה, עם ההנקה, ההתעוררויות בלילה – על נדנודי העגלה האין סופיים שתמורתם קיבלתי עיגולים שחורים מסביב לעיניים מגיע לי לפחות יום אחד בשנה שיטרחו להגיד לי תודה על אינספור ריצות אתם לרופאים, הישיבה בתור והדאגה האין סופית שאולי זה בכל זאת חיידק – וכן צריך משטח גרון, והאם לתת אנטיביוטיקה או לא "בתמורה הפכתי לאימא חרדתית שצורחת "תיזהרו כל שתי דקות מגיע לי לפחות יום אחד בשנה שיטרחו להגיד לי תודה על הימים הראשונים שהשארתי אותם בגן, מתייסרת שמא הם רכים מדי, קטנים מדי, והלב שלי פרפר – והדמעות זלגו בתמורה קיבלתי שק רגשות אשם לכל החיים מגיע לי לפחות יום אחד בשנה שיטרחו להגיד לי תודה על כל ימי ההולדת שערכתי, מכניסה לביתי החביב חבורת נינג'ות שאוהבים לשפוך פטל על הספות - ואז למעוך בייגלה על השלולית שנוצרה בתמורה קיבלתי אישיות של אחת שקונה ריהוט פרקטי ולא לפי מה שאני אוהבת ורוצה מגיע לי לפחות יום אחד בשנה שיטרחו להגיד לי תודה על כל המסיבות בגנים ובבית הספר שאליהן הלכתי ואותן צילמתי (או רבתי עם אבא שיצלם) גם בוידאו – וגם בתמונות, מנציחה כל רגע .בתמורה הפכתי לאחת שמתנדבת בועד הורים מגיע לי לפחות יום אחד בשנה שיטרחו להגיד לי תודה על כל אסיפות ההורים, שבהן הרכנתי ראש והתנצלתי – רק כי לא היה לי כוח לריב אתם על השיעורים בתמורה הפכתי לאחת שמרגישה שהיא לא מספיק משקיעה מגיע לי לפחות יום אחד בשנה שיטרחו להגיד לי תודה בתמורה לכל החרדות, הורידים וקמטי הדאגה הבקרים שקמתי חמש דקות מאוחר מדי ואיחרנו הלב שפרפר ומפרפר עם כל התחלה חדשה שהם מתחילים וכל פעם שהם יוצאים מהבית בלעדי, מהלכים בעולם המפחיד .הזה לבד – מגיע לי יום אחד יום אחד שבו אקבל איזו יצירה עקומה ומקושקשת שהם עשו לבד, או פתק קטן שבו כתוב באותיות גדולות .עם המון שגיאות כמה אני נפלאה, והמון תודה – ואני אשמור אותם שנים אחר כך בקופסת האוצרות שלי .רק כי עשו אותם הילדים שלי , הילדים שאני אימא שלהם

ציפי81

New member
מגיע לך הרבה יותר

בתורתינו הקדושה יום האם הוא בכל יום מחדש, בכל שעה. אבל מצד הכרת הטוב לאם, באמת מגעיל הפוליטקלי קורקט שיצר את "יום המשפחה".

דנידין 1

New member
באמת הגזמת!!!

יום בשנה? זה מה שחסר לכן? זה מה שמוסיף לכן שמחה? נו, באמת!!!

נעה שחר

New member
א. לא אני כתבתי את זה

ב. וכן,זה מעצבן... פעם זה היה יום מיוחד.. כתבנו וציירנו וקישקשנו מתנות לאמא.. והיא שומרת את עד היום... היום הילדים מביאים משהו כללי בהחלט מהגנים.... יש איזו הרגשה של פיספוס... זה לא שאנחנו ממציאות את הגלגל.. כבר היה יום כזה.. פשוט מישהו החליט להפוך את זה ליום המשפחה.. וזה איבד את הטעם לפי דעתי...

נעה שחר

New member
התלבטתי אם לענות לך כאן...

אבל אענה.. אם אתה עושה לאישתך נחת כל יום, והילדים מכבדים ומעריכים תמיד, אז באמת יום האם מיותר... השגרה שוחקת - אין מה לעשות... ואם יש יום בשנה שאתה יכול לשמח את אישתך ואם ילדיך - אז למה לא?! וכן - זה עושה אותנו שמחות.. מה לעשות...

נעה שחר

New member
וחוץ מזה

אמא תמיד נשארת אמא.. משפחה לא תמיד תואמת את התבנית של המשפחה הרגילה, המוכרת... זו שיום המשפחה מייצג

דנידין 1

New member
זה שיום אחד יכול לעשות טוב זה דבר אחד

אבל מכאן ועד להתעצב כשמחליטים לתת משהו גם לאבא זה דבר אחר ולא שזה היה חסר לנו

אiר1

New member
אוי נועה

אני קוראת ובוכה ולבי נחמץ על כל הצער, שאותו אני מנסה להדחיק בכל כוחי אל פינה אפילה במוחי, אחרת, אילולא הייתי שוכחת, הייתי ודאי צורחת, מתפרקת מתרסקת לפירורים וגבר לא יבין את זאת. פשוט לא יבין.

נעה שחר

New member
בדיוק.. נראה שלעולם גברים לא יבינו לב אישה

ו - נעה בלי ו'... טוב לראות אותך כאן :)

למעלה